X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Spadek AMH - po punkcji?
Odpowiedz

Spadek AMH - po punkcji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonaLisa85 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam punkcję w zeszły piątek. Wczoraj (sobota) miałam okazję zrobić sobie AMH. Trochę się podłamałam, bo z ok.2,2 spadło mi na 0,78. W przeciągu tak krótkiego czasu (poprzedni wynik był sprzed ok.1-2 miesięcy).

Czy to możliwe? Czy może to być zafałszowane przez punkcję lub wyniki pochodzą z dwóch różnych laboratoriów?

• MonaLisa85 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie był w takiej sytuacji?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinnaś jednak powtórzyć te badania albo w tym labie co za 1 razem, albo w tym drugim co teraz
    Wiadomo że to AMH spadnie, ale aż tak drastycznie?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • MonaLisa85 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Myślę, że powinnaś jednak powtórzyć te badania albo w tym labie co za 1 razem, albo w tym drugim co teraz
    Wiadomo że to AMH spadnie, ale aż tak drastycznie?
    Też się zdziwiłam - tym bardziej, że stało się to w tak krótkim czasie.

• Stokrotka89 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    Też się zdziwiłam - tym bardziej, że stało się to w tak krótkim czasie.
    Czy powtarzała Pani badanie ?

• Cari09 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    Miałam punkcję w zeszły piątek. Wczoraj (sobota) miałam okazję zrobić sobie AMH. Trochę się podłamałam, bo z ok.2,2 spadło mi na 0,78. W przeciągu tak krótkiego czasu (poprzedni wynik był sprzed ok.1-2 miesięcy).

Czy to możliwe? Czy może to być zafałszowane przez punkcję lub wyniki pochodzą z dwóch różnych laboratoriów?
    Hej, czy za drugim razem robiłaś badanie w tym samym dniu cyklu? Wiem, że najbardziej odzwierciedlający faktyczny stan jest wynik między 3-7 dc.

• Bbbuuu Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bym jeszcze raz na spokojnie powtórzyła badanie. Ewentualnie przy kolejnej wizycie u gin zapytałabym się o to. Oni na usg są w stanie mniej więcej oszacować czy ktoś ma niskie czy wysokie amh (wiadać pęcherzyki). Rok temu wyszło mi, że mam amh 3.85, a w wrześniu wyszło mi niecałe 6. Wynik zależy podobno też od tego po jakim czasie probówka pójdzie do badania.

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    30 komórek
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008
  • MonaLisa85 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka89 wrote:
    Czy powtarzała Pani badanie ?
    Na razie nie

• MonaLisa85 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cari09 wrote:
    Hej, czy za drugim razem robiłaś badanie w tym samym dniu cyklu? Wiem, że najbardziej odzwierciedlający faktyczny stan jest wynik między 3-7 dc.
    Nie - nie był to ten sam dzień cyklu.

• MonaLisa85 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Hej, ja bym jeszcze raz na spokojnie powtórzyła badanie. Ewentualnie przy kolejnej wizycie u gin zapytałabym się o to. Oni na usg są w stanie mniej więcej oszacować czy ktoś ma niskie czy wysokie amh (wiadać pęcherzyki). Rok temu wyszło mi, że mam amh 3.85, a w wrześniu wyszło mi niecałe 6. Wynik zależy podobno też od tego po jakim czasie probówka pójdzie do badania.
    Myślę, że ostatnio mogły trochę leżakować, bo na konferencji był przemiał i pobierali je do dość późna...

• Cari09 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    Nie - nie był to ten sam dzień cyklu.
    To ja bym spokojnie do tego podchodziła drugiego wyniku...spróbuj powtórzyć badanie- najlepiej tak jak Ci napisałem między 3 a 7 dniem cyklu ;) i daj oczywiście znać jaki wynik, będziemy czekać na info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 20:35

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ