X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Spadek AMH - po punkcji?
Odpowiedz

Spadek AMH - po punkcji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonaLisa85 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam punkcję w zeszły piątek. Wczoraj (sobota) miałam okazję zrobić sobie AMH. Trochę się podłamałam, bo z ok.2,2 spadło mi na 0,78. W przeciągu tak krótkiego czasu (poprzedni wynik był sprzed ok.1-2 miesięcy).

Czy to możliwe? Czy może to być zafałszowane przez punkcję lub wyniki pochodzą z dwóch różnych laboratoriów?

Wysłany: 17 listopada 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie był w takiej sytuacji?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinnaś jednak powtórzyć te badania albo w tym labie co za 1 razem, albo w tym drugim co teraz
    Wiadomo że to AMH spadnie, ale aż tak drastycznie?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png

Wysłany: 17 listopada 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Myślę, że powinnaś jednak powtórzyć te badania albo w tym labie co za 1 razem, albo w tym drugim co teraz
    Wiadomo że to AMH spadnie, ale aż tak drastycznie?
    Też się zdziwiłam - tym bardziej, że stało się to w tak krótkim czasie.

• Stokrotka89 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    Też się zdziwiłam - tym bardziej, że stało się to w tak krótkim czasie.
    Czy powtarzała Pani badanie ?

• Cari09 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    Miałam punkcję w zeszły piątek. Wczoraj (sobota) miałam okazję zrobić sobie AMH. Trochę się podłamałam, bo z ok.2,2 spadło mi na 0,78. W przeciągu tak krótkiego czasu (poprzedni wynik był sprzed ok.1-2 miesięcy).

Czy to możliwe? Czy może to być zafałszowane przez punkcję lub wyniki pochodzą z dwóch różnych laboratoriów?
    Hej, czy za drugim razem robiłaś badanie w tym samym dniu cyklu? Wiem, że najbardziej odzwierciedlający faktyczny stan jest wynik między 3-7 dc.

• Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bym jeszcze raz na spokojnie powtórzyła badanie. Ewentualnie przy kolejnej wizycie u gin zapytałabym się o to. Oni na usg są w stanie mniej więcej oszacować czy ktoś ma niskie czy wysokie amh (wiadać pęcherzyki). Rok temu wyszło mi, że mam amh 3.85, a w wrześniu wyszło mi niecałe 6. Wynik zależy podobno też od tego po jakim czasie probówka pójdzie do badania.

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    30 komórek
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

Wysłany: 19 listopada 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka89 wrote:
    Czy powtarzała Pani badanie ?
    Na razie nie

Wysłany: 19 listopada 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cari09 wrote:
    Hej, czy za drugim razem robiłaś badanie w tym samym dniu cyklu? Wiem, że najbardziej odzwierciedlający faktyczny stan jest wynik między 3-7 dc.
    Nie - nie był to ten sam dzień cyklu.

Wysłany: 19 listopada 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Hej, ja bym jeszcze raz na spokojnie powtórzyła badanie. Ewentualnie przy kolejnej wizycie u gin zapytałabym się o to. Oni na usg są w stanie mniej więcej oszacować czy ktoś ma niskie czy wysokie amh (wiadać pęcherzyki). Rok temu wyszło mi, że mam amh 3.85, a w wrześniu wyszło mi niecałe 6. Wynik zależy podobno też od tego po jakim czasie probówka pójdzie do badania.
    Myślę, że ostatnio mogły trochę leżakować, bo na konferencji był przemiał i pobierali je do dość późna...

• Cari09 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    Nie - nie był to ten sam dzień cyklu.
    To ja bym spokojnie do tego podchodziła drugiego wyniku...spróbuj powtórzyć badanie- najlepiej tak jak Ci napisałem między 3 a 7 dniem cyklu ;) i daj oczywiście znać jaki wynik, będziemy czekać na info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 20:35

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ