Spadek AMH - po punkcji?
-
Miałam punkcję w zeszły piątek. Wczoraj (sobota) miałam okazję zrobić sobie AMH. Trochę się podłamałam, bo z ok.2,2 spadło mi na 0,78. W przeciągu tak krótkiego czasu (poprzedni wynik był sprzed ok.1-2 miesięcy).
Czy to możliwe? Czy może to być zafałszowane przez punkcję lub wyniki pochodzą z dwóch różnych laboratoriów? -
Myślę, że powinnaś jednak powtórzyć te badania albo w tym labie co za 1 razem, albo w tym drugim co teraz
Wiadomo że to AMH spadnie, ale aż tak drastycznie? -
MonaLisa85 wrote:Miałam punkcję w zeszły piątek. Wczoraj (sobota) miałam okazję zrobić sobie AMH. Trochę się podłamałam, bo z ok.2,2 spadło mi na 0,78. W przeciągu tak krótkiego czasu (poprzedni wynik był sprzed ok.1-2 miesięcy).
Czy to możliwe? Czy może to być zafałszowane przez punkcję lub wyniki pochodzą z dwóch różnych laboratoriów? -
Hej, ja bym jeszcze raz na spokojnie powtórzyła badanie. Ewentualnie przy kolejnej wizycie u gin zapytałabym się o to. Oni na usg są w stanie mniej więcej oszacować czy ktoś ma niskie czy wysokie amh (wiadać pęcherzyki). Rok temu wyszło mi, że mam amh 3.85, a w wrześniu wyszło mi niecałe 6. Wynik zależy podobno też od tego po jakim czasie probówka pójdzie do badania.Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
30 komórek
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008 -
Bbbuuu wrote:Hej, ja bym jeszcze raz na spokojnie powtórzyła badanie. Ewentualnie przy kolejnej wizycie u gin zapytałabym się o to. Oni na usg są w stanie mniej więcej oszacować czy ktoś ma niskie czy wysokie amh (wiadać pęcherzyki). Rok temu wyszło mi, że mam amh 3.85, a w wrześniu wyszło mi niecałe 6. Wynik zależy podobno też od tego po jakim czasie probówka pójdzie do badania.
-
MonaLisa85 wrote:Nie - nie był to ten sam dzień cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 20:35
-