X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną spóźnienie okresu przez euthyrox?
Odpowiedz

spóźnienie okresu przez euthyrox?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy to możliwe żeby od zbyt wysokiej dawki leku spóźniał mi się okres?
    Dodam że od zawsze miałam regularnie, co do dnia, teraz spóźnia mi się juz 5 dzień i nie wiem o co chodzi :S niby piersi mnie pobolewają, wczoraj mierzyłam temp. jest podwyższona, więc niby jestem przed okresem, ale skąd to spóźnienie?

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale opóźniła Ci się owulacja, czy przedłuża CI się faza wyższych temperatur?

c2b941820e548b3aa7ad88ba7fa9cdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedłuża mi się czas kiedy temp są wyższe bo mam cały czas na poziomie 37,1 , robiłam test w pierwszy dzien spodziwanej miesiaczki i negatywny

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz już dni podwyższonych temperatur? Generalnie do 16 dni fazy lutealnej mieści się w normie. 18 dni na 100% oznacza ciążę.
    Bierzesz luteinę lub duphaston?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp są podwyższone na pewno dłużej niz 18 dni... ale test wyszedł negatywny, i moja pani doktor powiedziała że mój pęcherzyk jest bardzo malutki... nie biorę żadnego z tych leków, jutro mija tydzień spóźnienia miesiączki, zrobię drugi test, Boże gdyby się udało.... to byłby cud....

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jesteś pewna swoich pomiarów? Mierzysz o stałej porze, z dokładnością do 2 miejsc po przecinku? Może miałaś jakąś infekcję lub inne zakłócenie które wyglądało na skok temperatury a w rzeczywistości przesunęło Ci owulację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wiadomo w prawdziwym życiu cuda się nie zdarzają, tak i ja byłam głupia licząc na cud.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:35

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ