Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną spóźnienie okresu przez euthyrox?
Odpowiedz

spóźnienie okresu przez euthyrox?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy to możliwe żeby od zbyt wysokiej dawki leku spóźniał mi się okres?
    Dodam że od zawsze miałam regularnie, co do dnia, teraz spóźnia mi się juz 5 dzień i nie wiem o co chodzi :S niby piersi mnie pobolewają, wczoraj mierzyłam temp. jest podwyższona, więc niby jestem przed okresem, ale skąd to spóźnienie?

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale opóźniła Ci się owulacja, czy przedłuża CI się faza wyższych temperatur?

c2b941820e548b3aa7ad88ba7fa9cdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedłuża mi się czas kiedy temp są wyższe bo mam cały czas na poziomie 37,1 , robiłam test w pierwszy dzien spodziwanej miesiaczki i negatywny

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz już dni podwyższonych temperatur? Generalnie do 16 dni fazy lutealnej mieści się w normie. 18 dni na 100% oznacza ciążę.
    Bierzesz luteinę lub duphaston?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp są podwyższone na pewno dłużej niz 18 dni... ale test wyszedł negatywny, i moja pani doktor powiedziała że mój pęcherzyk jest bardzo malutki... nie biorę żadnego z tych leków, jutro mija tydzień spóźnienia miesiączki, zrobię drugi test, Boże gdyby się udało.... to byłby cud....

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jesteś pewna swoich pomiarów? Mierzysz o stałej porze, z dokładnością do 2 miejsc po przecinku? Może miałaś jakąś infekcję lub inne zakłócenie które wyglądało na skok temperatury a w rzeczywistości przesunęło Ci owulację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wiadomo w prawdziwym życiu cuda się nie zdarzają, tak i ja byłam głupia licząc na cud.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:35

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ