Stadium zarodka a ilość ciąż
-
WIADOMOŚĆ
-
Najczęściej transfer zarodka następuje w 2 dobie (zarodek 4 blastomerowy), 3 dobie (zarodek 8 blastomerowy) lub w 5-6 dobie (stadium blastocysty).
W jakim stadium transferować zarodek do macicy, aby zwiększyć szansę na szczęśliwe zajście w ciążę - zarodek w drugiej dobie, w trzeciej czy na etapie blastocysty?
Dziewczyny możecie napisać jakiego zarodka transferowałyście, jakiej klasy, na jakim cyklu, crio czy świeży i czy zakonczylo się sukcesem?
Udane.
- Crio-5dniowa blastka, 4AB, 17 dzień cyklu - sztuczny.
- Świeży - blastka [*] 13tc - natur
- Crio - 2 blastki AB
- crio - 5-dniowy 4AA - cb
- crio -5 dniowy [*] 7tc wada genetyczna
- blastocysta 3aa
-crio 5-dniowej blastocysty 3.1.2, na cyklu sztucznym
- 5 doba 3bb i 1bc - ciąża biochemiczna
- 5 doba 5bb i 1ab - poronienie zatrzymane (5t3d) w 8tc
- 2 doba 2x 4a - ciąża biochemiczna
- crio blastocysty - 4BB - poronienie 6tc
- crio blastocysty - 4CC i 3?? poronienie 6tc
- crio blastocysty - 5?? - ciaza biochemiczna
- 4aa świeży transfer-ciaza zakończona szczęśliwie
Nieudane
- 3 dniowy
- 5 d.
- 5 d.
- zarodek 3dniowy 8A1, cykl sztuczny
- wczesna blastocysta, 17 dc, cykl sztuczny, puste jajo
- 5 d.
- 3d.
- Transfer blastocysty 4aa
- 2 doba 4a - beta 0
- 3 doba morula i 5b- beta 0
- 5 doba 6b - beta 0
- 4BB beta 0 - crio blastocysty
- 2x4AA beta 0 - crio blastocysty
- 4BB beta 0 - crio blastocysty
- dwa transfery blastek 5AA nieudane (brak implantacji)
blastocysta
stara nomanklatura / nowa nomenklatura
1AA - BI.1.1.1
1AB - BI.1.1.2
1CC - BI.1.3.3
2AA - BI.2.1.1
2BA - BI.2.2.1
2CB - BI.2.3.2
3AC - BI.3.1.3
3BB - BI.3.2.2
3CC - BI.3.3.3
4CA - BI.4.3.1
4BA - BI.4.2.1
4AC - BI.4.1.3
2 blastomery
2A - CI.2.1
2B - CI.2.2
2C i 2D - CI.2.3
4 blastomery
4A - CI.4.1
4B - CI.4.2
4C i 4D -CI.4.3
6 blastomerów
6A - CI.6.1
6B - CI.6.2
6C i 6D - CI.6.3
8 blastomerów
8A - CI.8.1
8B - CI.8.2
8C i 8D -CI.8.3Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 08:22
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ivf to loteria. Jednej parze uda się z 2 dniowym, innym z 3 dniowym, a innym z blastką. To wszystko zależy od rozwoju zarodka, historii i powodu niepłodności. Lekarz na pewno zdecyduje o stadium transferowanego zarodka odpowiednio dla konkretnej pary.M&M
-
Martoszka wrote:Ivf to loteria. Jednej parze uda się z 2 dniowym, innym z 3 dniowym, a innym z blastką. To wszystko zależy od rozwoju zarodka, historii i powodu niepłodności. Lekarz na pewno zdecyduje o stadium transferowanego zarodka odpowiednio dla konkretnej pary.
Jakie Ty miałas transfery?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Martoszka wrote:Pierwszy był 3 dniowy i dwa były 5 dniowe blastki.moja historia
nick nieaktualny
-
U mnie była blastka. Transfer w cyklu naturalnym, 5 dni po punkcji. Udany, ale ciąża trwała tylko 13tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:18
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Chciałam potwierdzić teorie mojego lekarza, który twierdzi, że więcej ciąż jest z zarodka 5 dniowego, a koszt hodowli jednego zarodka od 3 do 5 dnia to 900 zł i kliniki wolą dawać 3 dniowe, żeby nie ponosić kosztów. Tak samo jeśli chodzi o transfery - jak trzymasz zarodek do 5 dnia to może nie przetrwać i klinika nie ma kasy za transfer, a 3 dniowy transferują i zgarniają 1000-1500 zł.moja historia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:U mnie pierwszy transfer: zarodek 3dniowy 8A1, cykl sztuczny beta nie drgnęła.
Drugi transfer wczesna blastocysta, 17 dc, cykl sztuczny, puste jajomoja historia
nick nieaktualnyevkill wrote:Przykro mi, kiedy trzeci transfer?
Nie wiem Jeszcze wszystko przeżywam i mam myśli, że ten ostatni zarodek też może jest słaby i nie chce go brać. To też jest wczesna blastka tak jak teraz miałam podaną.
Za miesiąc jadę do Paśnika, bo mam już dosłownie wszystko zbadane, i oprócz mutacji i słabej morfologii nasienia nic Nam nie dolega, a jednak nadal się nie udaje ;/evkill lubi tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:Nie wiem Jeszcze wszystko przeżywam i mam myśli, że ten ostatni zarodek też może jest słaby i nie chce go brać. To też jest wczesna blastka tak jak teraz miałam podaną.
Za miesiąc jadę do Paśnika, bo mam już dosłownie wszystko zbadane, i oprócz mutacji i słabej morfologii nasienia nic Nam nie dolega, a jednak nadal się nie udaje ;/moja historia
MisiaZ88 wrote:Nie wiem Jeszcze wszystko przeżywam i mam myśli, że ten ostatni zarodek też może jest słaby i nie chce go brać. To też jest wczesna blastka tak jak teraz miałam podaną.
Za miesiąc jadę do Paśnika, bo mam już dosłownie wszystko zbadane, i oprócz mutacji i słabej morfologii nasienia nic Nam nie dolega, a jednak nadal się nie udaje ;/
Fragmentacja DNA plemników też już zbadana?
Jesteś na lekach ze względu na mutacje?
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Cześć Dziewczyny. Kilka dni temu nieopatrznie kliknelam w ten wątek zamiast w ten na którym sie udzielam. Któraś z Was pisała, ze dieta przy staraniach ma duże znaczenie..oczywiście ja to wiem, ale czy mogłabyś Koleżanko -wybacz że nie pamiętam nicka- - napisać pokrótce kilka slow w temacie. Informacje pojda do mojej koleżanki która zglebia temat.
A korzystając z okazji że napisalam to udzielałam sie tutaj troszkę miałam chyba 8 iui. Przestałam liczyć. I tak naprawdę gdyby nie wynik cytologii 3 to nie zdecydowalabym sie na ivf i robiła iui dalej. Wynik i decyzja dr ze czekamy na lepsza cytologie uświadomil mi ze ja już nie chce czekać i jak było mi przykro, że ivf nie mogło sie odbyć. Dodam że iui robiłam w klinice w moim mieście a na ivf zdecydowałam o innej klinice 250km ode mnie. U nas 2 iui byla udana i zakończona poronieniem w 7/8t. A potem kilka nieudanych. A jak juz padła decyzja o ivf to wyszła ta cytologia..resztę napisałam.
Z góry Dziekuje za odp odn diety. Może byc na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 16:10
-
Lunk_a wrote:I znowu nie ten wątek przepraszam miałam pisac na watku iui. Tam przenoszę post.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"