X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Limosa jak u Ciebie? Miałaś histero?
    Jeśli nadal szukasz lekarza w Krk, to polecam Ci wizytę u Dr Janowca. On pracuje w klinice na P. ;) Jest młody, ale bardzo zaangażowany - mnie kilka razy pobierał biopsję, dużo ze mną rozmawiał, odpowiadał konkretnie na pytania. Przyjmuje też w Superiorze, zna się z dr Z i często wzajemnie się konsultują. Możesz spróbować czekając ewentualnie na pierwszą wizytę u innego lekarza którego sobie upatrzyłaś.
    Miałam dzisiaj. Obraz się poprawił, więc leczenie chyba coś dało, pytanie na jak długo. Pobrali wycinek, zrobili biopsję i scratching. Wyniki za 2-3 tygodnie.
    Póki co zostałam u dr K. Zastanawia mnie tylko czemu tyle wpisów w wątku o A...medzie, a o Macie... bodajże tylko kilkanaście stron, może za dużo myślę i cuduję 🙂 Zobaczę jak wyniki męża i plan pani dr, bo póki co nie ma dofinansowania, a dla nas ivf to za duży koszt.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wiem z nieoficjalnych źródeł, że w tym roku ruszy dofinansowanie w Krakowie :) Z tego co słyszałam, to w okolicy września ma być rozpisany konkurs na klinikę która będzie brać udział w tym projekcie. Dam znać jak się dowiem czegoś więcej.

No tak, poknociło mi się, że przecież Ty jesteś u dr K ;)

A wiesz kto Ci wykonywał histero? Super, że widać poprawę :)

Co do wpisów, to jest tu gdzieś na forum wątek w ogóle poświęcony samemu M ;)

aassiiaa, Limosa, MyŚliwa lubią tę wiadomość

03.2017 początek starań
    09.2017 laparoskopia, endometrioza IV st.; lewy jajowód niedrożny
    11.2017-03.2018 stymulacja owulacji
    05.2018 podejrzenie wodniaka jajowodu lewego
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    11.2019 laparoskopowe usunięcie wodniaka z jajowodem
    07.2020 - 09.2021 leczenie stanu zapalnego endometrium (3histero, 2 biopsje)
    04.2021-01.2022 Reseligo (menopauza)
    09.2021 odroczenie transferu - podostre zapalenie tarczycy 🤦‍♀️
    17.02.2022 wybudzanie do transferu (estrofem)
    08.03.2022 transfer
    Zostań z nami Cudaczku 💗💗💗
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Zmykam z polski Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Jesli podchodzisz do transferu i bralas wczesniej doxy ale bylo to pol roku temu to moze warto jeszcze raz.
    Mozesz dorzucic tez metanizadol doutsnie 250 mg + doxy ; oba dwa razy dziennie.
    Tylko po metanizadolu mozesz sie zle czuc.

Pamietaj zeby po skonczonej kuracji wziasc dobry probiotyk np
    Lactibiane albo N1 ProBiotic 30 lub probiotyki swansona ( dziewczyny pisaly)
    Sa to drogie probiotyki ale ja mysle ze po kuracjach jednak warto zadbac o jelita; wczesniej mniej o tym wiedzialam 😳

https://www.vitaimmun.pl/probiotyki-praktyczny-przewodnik-w-pigulce-czyli-jasna-i-ciemna-strona-bakterii-probiotycznych/

Kiedy planujesz transfer ??

Wlasnie dzis wzielam pierwsza tabletek doxy:)
    Transfer w przyszłym cyklu. Aktualnie jestem 2 dni po owulacji. Akurat zdążę wziac doxy przez 14 dni i zacznie sie nowy cykl.
    Chce zrobić wszystko co mogę bo pierwszy raz mam ( a ivf byly trzy)zarodki i to nawet przebadane genetycznie🙂

Lisiunia, Izabell2016, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Dwie nieudane procedury w Polsce
    Transfer swiezy ❌
    Transfer na cyklu sztucznym ❌

Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
    ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    3 zarodki przebadane genetycznie
    Problem cienkiego endometrium
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2

10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
    Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷‍♀️
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam z polski wrote:
    Transfer w przyszłym cyklu. Aktualnie jestem 2 dni po owulacji. Akurat zdążę wziac doxy przez 14 dni i zacznie sie nowy cykl.
    Chce zrobić wszystko co mogę bo pierwszy raz mam ( a ivf byly trzy)zarodki i to nawet przebadane genetycznie🙂

Ohh to super sie ze udalo :)

Mam nadzieje ze bedzie szczesliwy pierwszy transfer ❤️

Daj nam tutaj znac 😘

Lisiunia, Sto_krotka lubią tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Limosa wiem z nieoficjalnych źródeł, że w tym roku ruszy dofinansowanie w Krakowie :) Z tego co słyszałam, to w okolicy września ma być rozpisany konkurs na klinikę która będzie brać udział w tym projekcie. Dam znać jak się dowiem czegoś więcej.

No tak, poknociło mi się, że przecież Ty jesteś u dr K ;)

A wiesz kto Ci wykonywał histero? Super, że widać poprawę :)

Co do wpisów, to jest tu gdzieś na forum wątek w ogóle poświęcony samemu M ;)

Histero robił dr B-n (znak zodiaku 😉).
    Będę wdzięczna za informację. Boję się tylko, że załapią się krewni i znajomi królika, a osoby z innych klinik, zwłaszcza z udokumentowaną tak krótką historią nie załapią się.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie, bo zapomniałam zapytać lekarza. Dziś już nie plamię, słyszałam, że po histeroskopii można współżyć po ustaniu plamienia/krwawienia, a jak z tymi biopsjami? Tam w środku nic się nie zakazi? Jak to wygląda z Waszego doświadczenia, ile się trzeba wstrzymać ze współżyciem?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam z polski wrote:

Jak długo czekałaś na wynik badania genetycznego zarodków ?? Miałaś tylko 3 i trzy zdrowe ?? Macie z mężem prawidłowe kariotypy ? Znasz płeć zarodków ??
    Mnie lekarka namawia i się zastanawiam…..
    Tylko nie chciałabym znać płci, aż tak nie chciałabym decydować ….

Mika
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Dziewczyny, poradźcie, bo zapomniałam zapytać lekarza. Dziś już nie plamię, słyszałam, że po histeroskopii można współżyć po ustaniu plamienia/krwawienia, a jak z tymi biopsjami? Tam w środku nic się nie zakazi? Jak to wygląda z Waszego doświadczenia, ile się trzeba wstrzymać ze współżyciem?
    Pytanie już nieaktualne, bo plamienia wróciły i nawet się nasilają.
    Czytałam, że scratching robi się przed @, a mi zrobili przed owulacją, w cyklu kiedy lekarka z kliniki kazała starać się naturalnie... Ręce opadają, tym bardziej że nie wiem co jest normalne po histeroskopii i biopsji+scratchingu, a czym się już niepokoić, zwłaszcza że czuję dyskomfort, lekki ból prawdopodobnie szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 09:47

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • arzu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Pytanie już nieaktualne, bo plamienia wróciły i nawet się nasilają.
    Czytałam, że scratching robi się przed @, a mi zrobili przed owulacją, w cyklu kiedy lekarka z kliniki kazała starać się naturalnie... Ręce opadają, tym bardziej że nie wiem co jest normalne po histeroskopii i biopsji+scratchingu, a czym się już niepokoić, zwłaszcza że czuję dyskomfort, lekki ból prawdopodobnie szyjki.

wiesz co, miałam histero 28 lipca, a 2 dni później wizytę u gina, który używał wziernika i zrobił usg, i po tej wizycie mam właśnie te oddczucia co ty czyli taki lekki ból, dyskomfort i też podejrzewam szyjkę... to moje trzecie histero i po wcześniejszych nie miałam takich symptomów, także obstawiam jakieś podrażnienie po tym wzierniku dodatkowo... ładuję teraz lactovaginal i nieco jakby lepiej... ale w środę idę do gina na monitoring to zobaczę co powie na to...

co do współżycia, na zaleceniach po transferze miałam napisane że właśnie po ustaniu plamienia... a moja ginka mówiła, że też dużo zależy od tego jak był wykonywany zabieg, jeśli nie była otwierana szyjka to że nie ma takich zagrożeń zakażenia, a jeśli była otwierana to że lepiej dłużej poczekać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 11:06

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:

Lekarz powiedział, że od razu.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska, arzu, dziękuję!
    To też moja trzecia histeroskopia (dwie ostatnie z odstępem zaledwie miesięcznym) i po tamtych nie czułam nic... Ale teraz robił inny lekarz i tutaj upatruję się przyczyny, różnica zauważalna już podczas zabiegu.
    Szyjka niestety była rozszerzana...
    Z Lactovaginalem na razie się wstrzymuje, bo nie wiem czy to nie jest ryzykowne - np. podczas miesiączki nie powinno się używać. Może dlatego, że wypłynie, ale wole dmuchać na zimne. Nie mam pewności, że szyjka się domknęła jak należy...
    Na szczęście w czwartek mam wizytę w klinice, zobaczy co i jak. Ona kazała się starać w tym cyklu, bo ja przecież miałam mieć tylko pobrany kontrolny wycinek ☹️ a tu czytam, że scrarching robi się w drugiej fazie cyklu, że wtedy ułatwia zagnieżdżenie, przed owulacją ten stan zapalny utrudnia implantację... W ogóle przy nawracających stanach zapalnych wywołuje się kolejny stan zapalny? Mam masę wątpliwości...
    Sam scratching też czytałam, że jest bezbolesny, przypomina cytologię, a ja czułam ból...

3jgx90bvoj1fla1b.png

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Jak długo czekałaś na wynik badania genetycznego zarodków ?? Miałaś tylko 3 i trzy zdrowe ?? Macie z mężem prawidłowe kariotypy ? Znasz płeć zarodków ??
    Mnie lekarka namawia i się zastanawiam…..
    Tylko nie chciałabym znać płci, aż tak nie chciałabym decydować ….

Na wyniki czekałam około 3 tygodni. Mieliśmy 6 zarodkow, z czego 3 są zdrowe. Oboje mamy prawidłowe kariotypy a zdecydowaliśmy się na badania genetyczne bo mamy bardzo wysoka fragmentacje dna plemnikow.
    Dostalismy opis badabia genetycznego i mamy określoną płeć, ale z tego co wiem w Polsce nie udzielają takich informacji.

Transfer swiezy ❌

ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

• arzu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Krakowska, arzu, dziękuję!
    To też moja trzecia histeroskopia (dwie ostatnie z odstępem zaledwie miesięcznym) i po tamtych nie czułam nic... Ale teraz robił inny lekarz i tutaj upatruję się przyczyny, różnica zauważalna już podczas zabiegu.
    Szyjka niestety była rozszerzana...
    Z Lactovaginalem na razie się wstrzymuje, bo nie wiem czy to nie jest ryzykowne - np. podczas miesiączki nie powinno się używać. Może dlatego, że wypłynie, ale wole dmuchać na zimne. Nie mam pewności, że szyjka się domknęła jak należy...
    Na szczęście w czwartek mam wizytę w klinice, zobaczy co i jak. Ona kazała się starać w tym cyklu, bo ja przecież miałam mieć tylko pobrany kontrolny wycinek ☹️ a tu czytam, że scrarching robi się w drugiej fazie cyklu, że wtedy ułatwia zagnieżdżenie, przed owulacją ten stan zapalny utrudnia implantację... W ogóle przy nawracających stanach zapalnych wywołuje się kolejny stan zapalny? Mam masę wątpliwości...
    Sam scratching też czytałam, że jest bezbolesny, przypomina cytologię, a ja czułam ból...

może zrobił się jakiś stan zapalny szyjki macicy, ponoć po zabiegach ginekologicznych jest możliwy, ja co prawda nie miałam rozszerzanej szyjki ale obstawiam że są spore szanse na to u mnie teraz... kwasem mlekowym to raczej nie pogorszę sobie sytuacji... mam lekkie plamienia... a nie chce żeby bakterie mi się tam namnażały przez ewentualnie niewłaściwe ph... moja ginka też mówi żeby skorzystać, ale nie za bardzo widzę jakieś fifa-rafa...

• Limosa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    może zrobił się jakiś stan zapalny szyjki macicy, ponoć po zabiegach ginekologicznych jest możliwy, ja co prawda nie miałam rozszerzanej szyjki ale obstawiam że są spore szanse na to u mnie teraz... kwasem mlekowym to raczej nie pogorszę sobie sytuacji... mam lekkie plamienia... a nie chce żeby bakterie mi się tam namnażały przez ewentualnie niewłaściwe ph... moja ginka też mówi żeby skorzystać, ale nie za bardzo widzę jakieś fifa-rafa...
    W sumie to tak myślę, że miałam rozszerzaną szyjkę, ale pewności nie mam. Myślałam, że inaczej narzędzia nie przejdą. Wydaje mi się, że miałam jakiś wziernik.
    No nic, chyba też pójdę w globulki, ale może doczekam jeszcze do jutra.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam z polski wrote:
    Na wyniki czekałam około 3 tygodni. Mieliśmy 6 zarodkow, z czego 3 są zdrowe. Oboje mamy prawidłowe kariotypy a zdecydowaliśmy się na badania genetyczne bo mamy bardzo wysoka fragmentacje dna plemnikow.
    Dostalismy opis badabia genetycznego i mamy określoną płeć, ale z tego co wiem w Polsce nie udzielają takich informacji.

A jaka fragmentacja wyszła u męża? Mój ma DFI 18,6
    Straszny mam mętlik w głowie czy decydować się na to badanie zarodków. Kariotypy również mamy ok.
    Ale tak myślę że i tak nasienie będzie segregowane za pomocą fertil chipa, wiec te złe plemniki nie będą zapładniamy komórek.
    Lekarka zaleca, a ja się łamię, raz myśle że tak raz że nie.
    A wyszło Ci co było nie tak z tymi 3 zarodkami ??
    Fajnie masz 3 zdrowe zarodki 😊
    Na ile zdecydujesz się zarodków przy transferze ??

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was takie pytanie.
    Może będziecie znały odpowiedź…

Czy Waszym zdaniem mięśniak macicy może spowodować stan zapalny endometrium ??

Mam mięśniaka dosyć dużego ale na zewnętrznej stronie macicy, co ponoć nie jest zagrożeniem dla ewentualnej ciąży.
    Od miesięcy odczuwam w drugiej fazie cyklu bóle w okolicach miednicy, promieniujące jakby rwa kulszowa. Czytałam tu artykuł i zaskoczyło mnie to, że właśnie mięśniaki zewnętrzne powodują często takie objawy. A zgłaszałam to mojej lekarce wielokrotnie, to zawsze była odpowiedź, że leki na stymulację często powodują takie objawy.

Tylko zastanawiam się dlaczego te bóle na tydzień przed miesiączka się tak nasilają. Zastanawiam czy to może mieć związek ze wzrostem błony macicy …

Mika
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Dziewczyny mam do Was takie pytanie.
    Może będziecie znały odpowiedź…

Czy Waszym zdaniem mięśniak macicy może spowodować stan zapalny endometrium ??

Mam mięśniaka dosyć dużego ale na zewnętrznej stronie macicy, co ponoć nie jest zagrożeniem dla ewentualnej ciąży.
    Od miesięcy odczuwam w drugiej fazie cyklu bóle w okolicach miednicy, promieniujące jakby rwa kulszowa. Czytałam tu artykuł i zaskoczyło mnie to, że właśnie mięśniaki zewnętrzne powodują często takie objawy. A zgłaszałam to mojej lekarce wielokrotnie, to zawsze była odpowiedź, że leki na stymulację często powodują takie objawy.

Tylko zastanawiam się dlaczego te bóle na tydzień przed miesiączka się tak nasilają. Zastanawiam czy to może mieć związek ze wzrostem błony macicy …
    Też mam mięśniaki na zewnętrznej ścianie i od listopada czuję ból po prawej stronie podbrzusza (jakieś rwanie w miednicy tez czuję). USG ginekologiczne nic nie wykazuje, TK jamy brzusznej i macicy też nie, lekarka nie wykluczyła ucisku któregoś mięśniaka np. na nerw. Mnie zaczęło boleć w okolicach owulacji, w okolicach jajnika, potem już bolało cały cykl i ból przeniósł się niżej.
    Chętnie dowiem się co mnie boli, ale wydaje mi się, że to się nie uda za mojego życia, bo diagnostyka się zakończyła.

3jgx90bvoj1fla1b.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    A jaka fragmentacja wyszła u męża? Mój ma DFI 18,6
    Straszny mam mętlik w głowie czy decydować się na to badanie zarodków. Kariotypy również mamy ok.
    Ale tak myślę że i tak nasienie będzie segregowane za pomocą fertil chipa, wiec te złe plemniki nie będą zapładniamy komórek.
    Lekarka zaleca, a ja się łamię, raz myśle że tak raz że nie.
    A wyszło Ci co było nie tak z tymi 3 zarodkami ??
    Fajnie masz 3 zdrowe zarodki 😊
    Na ile zdecydujesz się zarodków przy transferze ??

U nas fragmentacja najpierw 65%, potem poprawiona 50%. Takze nie byli mowy o nie badaniu zarodkow. Będziemy podawac po 1, ale wszystko jeszcze zależy od endometrium, bo mam z nim problem

Izabell2016 lubi tę wiadomość

Transfer swiezy ❌

ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

• Lisiunia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Histero robił dr B-n (znak zodiaku 😉).
    Będę wdzięczna za informację. Boję się tylko, że załapią się krewni i znajomi królika, a osoby z innych klinik, zwłaszcza z udokumentowaną tak krótką historią nie załapią się.

Kojarzę też tego doktora, przyjmują razem we 3 w Superiorze :) On wystawiał mi skierowanie na histerio na zlecenie dr Z :) więc jak dr Z nie wróci do września, to pewnie mnie też będzie wykonywał histero :)
    Wizytę u dr K mam 18.08. Mam zrobić kilka badań z krwi + wziąć kiry. Ciekawe co będzie dalej... A 20/21 wakacje :D

03.2017 początek starań
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam z polski wrote:
    U nas fragmentacja najpierw 65%, potem poprawiona 50%. Takze nie byli mowy o nie badaniu zarodkow. Będziemy podawac po 1, ale wszystko jeszcze zależy od endometrium, bo mam z nim problem

Dziewczyny, ta fragmentacja wychodzi w standardowym badaniu nasienia? Czy te zarodki, które miały kiepskie wyniki, były dobrej klasy przy wstępnej ocenie? Blastki?

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ