X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Kojarzę też tego doktora, przyjmują razem we 3 w Superiorze :) On wystawiał mi skierowanie na histerio na zlecenie dr Z :) więc jak dr Z nie wróci do września, to pewnie mnie też będzie wykonywał histero :)
    Wizytę u dr K mam 18.08. Mam zrobić kilka badań z krwi + wziąć kiry. Ciekawe co będzie dalej... A 20/21 wakacje :D
    Dr Z podobno wraca w ostatnim tygodniu sierpnia, ale nie wiem czy chodzi o ostatni pełny, czy ten dzielony z wrześniem.
    Ja idę w czwartek. Kirów nie robiłam i dr nic o nich nie wspominała, a mnie nurtowało to czy pod tym względem wszystko u mnie ok, ale jakoś nie chciałam robić na własną rękę, podobnie jak badań na trombofilię. Bałam się, że pomyśli, że wchodzę w jej kompetencje albo uzna, że po co to robić.
    Mnie kazała tylko bodajże ana-2 zrobić, ale na wynik nawet nie spojrzała, bo zajęła się kierowaniem mnie na histeroskopię. Tu wi,ja jakiejś insemii o ile wynik hba się jakimś cudem poprawi, a jak nie to ivf, ale nie czuję się przebadana. Boję się wydatku na darmo, bo potkne się o jakiś podstawowy problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 11:55

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

znamy się już od roku i chciałabym Was prosić o pomoc. Moja sytuacja przez to, ze musze leżeć nie pozwala mi pracować i jest gigantycznie krucho z kasą na leki... Założyłam małą zrzutkę.

Będę Wam ogromnie wdzięczna za każdą pomoc.

https://zrzutka.pl/5wwkkw

• Lisiunia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Dr Z podobno wraca w ostatnim tygodniu sierpnia, ale nie wiem czy chodzi o ostatni pełny, czy ten dzielony z wrześniem.
    Ja idę w czwartek. Kirów nie robiłam i dr nic o nich nie wspominała, a mnie nurtowało to czy pod tym względem wszystko u mnie ok, ale jakoś nie chciałam robić na własną rękę, podobnie jak badań na trombofilię. Bałam się, że pomyśli, że wchodzę w jej kompetencje albo uzna, że po co to robić.
    Mnie kazała tylko bodajże ana-2 zrobić, ale na wynik nawet nie spojrzała, bo zajęła się kierowaniem mnie na histeroskopię. Tu wi,ja jakiejś insemii o ile wynik hba się jakimś cudem poprawi, a jak nie to ivf, ale nie czuję się przebadana. Boję się wydatku na darmo, bo potkne się o jakiś podstawowy problem.

Hmm to może się załapię do niego, wracam z urlopu 4/5 września dopiero. Wiesz co ja kiry mam tylko dlatego, ze na początku starań miałam możliwość dzięki znajomej zrobić je dużo taniej, podobnie Allo MLR. Dr K zapytała czy mam takie badania, akurat miałam więc kazała wziąć na wizytę. Te badania wykonuje się już chyba w kolejnych etapach niepowodzeń, to jakaś wyższa "matematyka" . Pewnie u Ciebie jeszcze nie czas na to (zwłaszcza, że są kosztowne). Z tego co czytam, to ANA pokazuje stan zapalny, chyba sobie zrobię dodatkowo. Mam też zrobić: TSH, aTPO, aTg i poziom wit. D. A u Ciebie to hba+trombofilia to z jakichś konkretnych wskazań? Doskonale Cię rozumiem... Jak czyta się to forum, to chciałaby się wejść w jakąś tubę gdzie zbadają wszystko co ma istotny wpływ na starania... O wielu rzeczach nigdy nie słyszałam, nie czytałam, i jeśli lekarze nie wspominają o tym, to ma się wrażenie niepełnej diagnostyki :/

03.2017 początek starań
    09.2017 laparoskopia, endometrioza IV st.; lewy jajowód niedrożny
    11.2017-03.2018 stymulacja owulacji
    05.2018 podejrzenie wodniaka jajowodu lewego
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    11.2019 laparoskopowe usunięcie wodniaka z jajowodem
    07.2020 - 09.2021 leczenie stanu zapalnego endometrium (3histero, 2 biopsje)
    04.2021-01.2022 Reseligo (menopauza)
    09.2021 odroczenie transferu - podostre zapalenie tarczycy 🤦‍♀️
    17.02.2022 wybudzanie do transferu (estrofem)
    08.03.2022 transfer
    Zostań z nami Cudaczku 💗💗💗
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HBA robił mąż - nie wiem czemu, bo morfologia była ok, ale rzeczywiście źle wyszło (40% przy normie 80%).
    Trombofilia - podobno to częste, że są jakieś mutacje i trzeba brać Acard (przynajmniej na wątku Ciężkie chwile, długie starania prawie wszystkie dziewczyny już zrobiły to badanie, ale podobno nie każdy lekarz to uznaje).
    U mnie moze nie ten etap starań, ale czasu nie mam za wiele (38 lat, AMH 1,1) i szkoda mi czasu i pieniędzy na procedury zakończone niepowodzeniem.

Lisiunia lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogą mi dorobić badania brakujących markerów w klinice na podstawie poprzedniej biopsji z marca. 600zl za 4 oznaczenia. Nie wiem co mam robić. Bo w klinice nowa biopsja 400 zł plus badania 600 zł i 300zl ponownie bym wtedy zrobiła zapalne i NK.

• Zmykam z polski Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Dziewczyny, ta fragmentacja wychodzi w standardowym badaniu nasienia? Czy te zarodki, które miały kiepskie wyniki, były dobrej klasy przy wstępnej ocenie? Blastki?

Fragmentacja to dodatkowe badanie, tak jak hba, wszystkie badane zarodki to były blastocysty. Nie dostalam dokładnego raportu z hodowli ale embriolog mowila ,że 3 byly klasy A i 3 klasy B, ale nie wiem , które okazały się zdrowe.
    Takie informacje uzyskam jak już pojade do kliniki na transfer.

Dwie nieudane procedury w Polsce
    Transfer swiezy ❌
    Transfer na cyklu sztucznym ❌

Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
    ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    3 zarodki przebadane genetycznie
    Problem cienkiego endometrium
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2

10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
    Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷‍♀️
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Miałaś kiedykolwiek wykonywane transfery?

03.2017 początek starań
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny mogą mi dorobić badania brakujących markerów w klinice na podstawie poprzedniej biopsji z marca. 600zl za 4 oznaczenia. Nie wiem co mam robić. Bo w klinice nowa biopsja 400 zł plus badania 600 zł i 300zl ponownie bym wtedy zrobiła zapalne i NK.

Ciężka decyzja, trudno mądrze doradzić. Ja bym pewnie wolała mieć aktualne wszystko, ale te finanse dobijają... Może podpytaj lekarza swojego co o tym sądzi

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Ciężka decyzja, trudno mądrze doradzić. Ja bym pewnie wolała mieć aktualne wszystko, ale te finanse dobijają... Może podpytaj lekarza swojego co o tym sądzi
    W klinice dr, powiedział, że mogą zrobić na tym samym. Zapytałam dr. Syd. i odpisał, że jeżeli był transfer po tym to mogą wyjść nie miarodajne wyniki. Na jutro jestem na 8 rano zapisana do Krosna, potrzebuje samolot..:/ Wrr, muszę wszystko odwołać, bo jak mam tyle samo płacić za wyniki to bym wysłała jednak do Krosna a nie w klinice, bo i tak zdzierają kasę na maxa. Tylko teraz znaleźć gina co pobierze materiał ;/

• Limosa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    wiesz co, miałam histero 28 lipca, a 2 dni później wizytę u gina, który używał wziernika i zrobił usg, i po tej wizycie mam właśnie te oddczucia co ty czyli taki lekki ból, dyskomfort i też podejrzewam szyjkę... to moje trzecie histero i po wcześniejszych nie miałam takich symptomów, także obstawiam jakieś podrażnienie po tym wzierniku dodatkowo... ładuję teraz lactovaginal i nieco jakby lepiej... ale w środę idę do gina na monitoring to zobaczę co powie na to...
    Jak się czujesz? Daj znać jutro jak po wizycie 🙂
    Mi się poprawiło, plamienia i dyskomfort ustały (dyskomfort nie całkiem, czasem odczuwam ale bardzo rzadko i minimalnie), w czwartek mam monitoring to poproszę lekarkę, żeby jeszcze zerknęła.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w Krośnie ile biopsja plus markery? Kurczę to niepojęte jak te wszystkie kliniki strzygą ludzi w potrzebie :( Sama zaczynam się zastanawiać nad tym CD3; moje NK maciczne to 2300/10 mm - lek. powiedział, ze im więcej tym lepiej i, że to jest dobry wynik, ale z Was tu żadna takiego kosmosu nie ma :( Endometrioza to choroba autoimmunologiczna, może tu trzeba zacząć grzebać bardziej; choć byłam raz u immunologa, ale niewiele wniósł do sprawy poza cytowaniem jakiś wyników badań...

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Czyli w Krośnie ile biopsja plus markery? Kurczę to niepojęte jak te wszystkie kliniki strzygą ludzi w potrzebie :( Sama zaczynam się zastanawiać nad tym CD3; moje NK maciczne to 2300/10 mm - lek. powiedział, ze im więcej tym lepiej i, że to jest dobry wynik, ale z Was tu żadna takiego kosmosu nie ma :( Endometrioza to choroba autoimmunologiczna, może tu trzeba zacząć grzebać bardziej; choć byłam raz u immunologa, ale niewiele wniósł do sprawy poza cytowaniem jakiś wyników badań...
    w krośnie makrery 800zł, a pobranie 120zł. No cena za pobranie mi się podoba, szkoda że w kinice zazyczyli 400zł, no mam rozdojenie jaźni i chyba nic nie bede robić, jestem zła sama na siebie.

Ja nie wiem, czy Ci lekarze nie wiedzą, czy my głupie po medycynie z Google. Ja miałam 40/1mm i jeszcze Paśnik mi dał Intralipid z Ginem. Nie dawano dzieczyna zamieszczała wynik gdzie normy były od 40-300/1mm. Mi nikt nie mówił, że im więcej tym lepiej. To jakby przeliczyć Twoje to tez mieszą się w normie, bardziej górnej. Ja miałam już nisko bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 14:24

• Lisiunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, zdzierstwo na maxa - tak się właśnie zarabia kasę... Ale nic to, gdyby chociaż efekty mogły być zagwarantowane. Ja Ciebie strasznie podziwiam, nie wiem skąd masz tyle siły... Mnie czeka jeden transfer, jak się nie uda, to nie wiem jak się pozbieram :(

Faktycznie, nie zauważyłam tych przeliczników... to ciut się uspokoiłam.
    Mt czyli Twój transfer będzie listopadzie tak?

P.S. Chciałam Wam też zalecić "wietrzenie magazynów" które swego czasu proponowała Myśliwa :) Od jakiegoś czasu stosuję nawet w domu w ciągu dnia, zero dolegliwości. Wczoraj miałam trochę spraw do załatwienia i się "ubrałam", od razu inne odczucia... Zwłaszcza na tych upałach.

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • arzu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Jak się czujesz? Daj znać jutro jak po wizycie 🙂
    Mi się poprawiło, plamienia i dyskomfort ustały (dyskomfort nie całkiem, czasem odczuwam ale bardzo rzadko i minimalnie), w czwartek mam monitoring to poproszę lekarkę, żeby jeszcze zerknęła.

no u mnie nie jest lepiej... już odliczam godziny do wizyty, jutro o 7 rano mam, a od niedzieli mnie skręca w środku taki ból pulsujący z pieczeniem, ale wszystko w środku, głęboko, zero grzybowych objawów na zewnątrz, za to mam szaro-białe a teraz żółto-zielono-białe wydzieliny i obie cuchnące, ale te pierwsze bardziej... na bank zakażenie... przy poprzednich histero tak nie było, trochę po lactovaginalu czuję ulgę, ale nieznacznie, ale boję się też coś innego tam pchać... najgorsze że w piątek prosiłam o metronidazol i teravid na w razie co, jakby mi wyszedł stan zapalny z CD138 to nie chciała mi dać, że dopiero jak będą wyniki i obawiam się, że mi teraz nie uwierzy, że ją naciągam.... no ale takie rzeczy ponoć mogą się zdarzyć po histero co mi się teraz dzieją że zakażenie że stan zapalny szyjki macicy... także nie wiem co ja zrobię jak mi nic nie da... dobrze że w ogóle mam tę wizytę bo ciężko z dnia na dzień się dostać do jakiegokolwiek gina... także oooo.... sorry za te obrazowe opisy... dam znać jutro...

• Limosa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    no u mnie nie jest lepiej... już odliczam godziny do wizyty, jutro o 7 rano mam, a od niedzieli mnie skręca w środku taki ból pulsujący z pieczeniem, ale wszystko w środku, głęboko, zero grzybowych objawów na zewnątrz, za to mam szaro-białe a teraz żółto-zielono-białe wydzieliny i obie cuchnące, ale te pierwsze bardziej... na bank zakażenie... przy poprzednich histero tak nie było, trochę po lactovaginalu czuję ulgę, ale nieznacznie, ale boję się też coś innego tam pchać... najgorsze że w piątek prosiłam o metronidazol i teravid na w razie co, jakby mi wyszedł stan zapalny z CD138 to nie chciała mi dać, że dopiero jak będą wyniki i obawiam się, że mi teraz nie uwierzy, że ją naciągam.... no ale takie rzeczy ponoć mogą się zdarzyć po histero co mi się teraz dzieją że zakażenie że stan zapalny szyjki macicy... także nie wiem co ja zrobię jak mi nic nie da... dobrze że w ogóle mam tę wizytę bo ciężko z dnia na dzień się dostać do jakiegokolwiek gina... także oooo.... sorry za te obrazowe opisy... dam znać jutro...
    Kurczę, to nieciekawie, współczuję ☹️ A gdzie Ty robiłaś histeroskopię i nie chcieli Ci dać leków? Coś na to zakażenie musi dać, oby to było coś łatwego do wyleczenia.
    Nie wiem czy Lactovaginal zawsze jest wskazany, ja kiedyś używałam jakiegoś probiotyku na lekką infekcję i nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale wtedy mi się na maksa rozkręciła. Moja koleżanka miała tak samo z Lactovaginalem.
    Daj znać jutro jak wizyta.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arzu moja znajoma miala podbnie do Ciebie po histero dostala zakazenia czy zapalenia szyjki.
    Tez ja pieklo w srodku itp itp . Dostala na to antybiotyk juz nie pamietam jak sie nazywal niestety.

Dziewczyny po histero z biopsja nie dostajecie od lekarzy antybiotyku ??
    Ja zawsze dostawalam w Arvi - summamed 1gr po kazdej biopsji lub histero z biopsja.
    A raz w Gamecie dostalam na 5 dni doxy, mimo ze bylam wczesniej po antybiotykoterpi ; powiedzieli ze musza mi dac bo robili biopsje.

Ja uzywalam teraz po kuracji antybiotykowej

- Lakcid intima

- zelu , z ph 3,8

https://www.amazon.co.uk/Canesbalance-Discharge-Associated-Bacterial-Vaginosis/dp/B0144P0XBW

Moze sa w polsce takie zele dopochwowe z niskim ph. Nawilzaja pochwe i obnizaja ph. Ja stosowalam na noc je razem.

Do tego te probiotyki doustne.

Rano - lactibiane
    Wieczorem - N°1 ProBiotic

No i wietrzenie magazynu jak najbardziej wskazane 😁

Ps . To oczywscie dopiero po wyleczeniu zakazenia ale polecam .

Edit. znajoma po histero dostala zakazenia a antybiotyk dopiero na kolejnej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 18:28

arzu, Izabell2016, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    No z opisu wynika niezły armagedon. Może Ci podczas histero nieźle pokłuli i zrobiło się zakażenie i stan zapalny. Też te pomieszczenia nie są dezynfekowane i sterylne, tymi badaniami można się nabawić poźniej problemów

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Z tego co czytam, to ANA pokazuje stan zapalny, chyba sobie zrobię dodatkowo. Mam też zrobić: TSH, aTPO, aTg i poziom wit. D. A u Ciebie to hba+trombofilia to z jakichś konkretnych wskazań? Doskonale Cię rozumiem... Jak czyta się to forum, to chciałaby się wejść w jakąś tubę gdzie zbadają wszystko co ma istotny wpływ na starania... O wielu rzeczach nigdy nie słyszałam, nie czytałam, i jeśli lekarze nie wspominają o tym, to ma się wrażenie niepełnej diagnostyki :/

Ana chyba warto zrobic to to nie drogie badanie.

Z ta „tuba” to bardzo dobrze odpisalas 😉

07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.aptekawsieci.pl/pl/p/Abiofem-Zel-dopochwowy-5ml-7aplikatorow-/22386

Tutaj jest taki zelik.

arzu, Limosa lubią tę wiadomość

• arzu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie dają po histero antybiotyku tam gdzie je robią, ja robiłam w Brudzowicach teraz i rok temu też, generalnie tam mają dobry sprzęt i robią bez otwierania szyjki macicy i bez użycia nożyc.. ale nie wiem na czym to dokładnie polega...sprzęt rzekomo na wypasie jedyny taki w kraju... nie mam pojęcia co się zadziało nie tak...jak się coś dzieje po histero to daje antybiotyk lekarz prowadzący, czyli zwykły gienek który wysyła na histero, ale nie spotkałam się aby asekuracyjnie po zabiegu bez wyniku hispat dawali cokolwiek, mam nadzieję, że przetrwam, już tylko do rana... no i żeby coś dała, cokolwiek....

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ