Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • dom Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szopka wrote:
    Ok, i kazali Ci robić kontrolna biopsję po 14 dniach unidoxu i metronidazolu?

Tak, miałam robioną ponowną histeroskopię ale tylko dlatego że pierwotny stan zapalny był spory i dostałam kolejną dawkę na doleczenie. Natomiast mój lekarz praktykuje taką metodę że jak stan zapalny jest mały to nie doleczają, a jak duży to jest kontrolna biopsja/histeroskopia.

Czy masz jakieś objawy stanu zapalnego ? Ja zauważyłam że po przeleczeniu okresy mam krótkie 4 dni, a normalnie 7 dni w tym 3 dni brązowego plamienia.

📌09.2009 - ciąża i poronienie zakończone łyżeczkowaniem
    📌11.2020 - starania
    📌11.2022 - laparoskopia - endometrioza I/II st.
    📌06.2024 - histeroskopia - stan zapalny 9/mm2 - Metronidazol+ Tarivid 14 dni
    📌11.2024 - histeroskopia - stan zapalny 3/mm2 - Unidox 10 dni (doleczenie)
    📌01.2025 IUI - nieudane
    📌04.2025 IUI - nieudane
    📌06.2025 IUI - nieudane
    📌09.2025 - start stymulacja IVF
    📌12.2025 - transfer 4BB - beta negatywna
    📌01.2026 - transfer 4BB - beta negatywna
    📌04.2026 - histeroskopia - obraz stanu zapalnego
    📌04.2026 - rozpoznanie Helicobacter Pyroli
    📌05.2026 - leczenie Pyrela 10 dni
  • Szopka Autorytet

Wysłany: 17 maja, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dom wrote:
    Tak, miałam robioną ponowną histeroskopię ale tylko dlatego że pierwotny stan zapalny był spory i dostałam kolejną dawkę na doleczenie. Natomiast mój lekarz praktykuje taką metodę że jak stan zapalny jest mały to nie doleczają, a jak duży to jest kontrolna biopsja/histeroskopia.

Czy masz jakieś objawy stanu zapalnego ? Ja zauważyłam że po przeleczeniu okresy mam krótkie 4 dni, a normalnie 7 dni w tym 3 dni brązowego plamienia.

Ok! Dziękuję za informację. Właśnie nie mam żadnych objawów jako takich, aczkolwiek ostatnio okres miałam dużo słabszy niż wcześniejsze - może to też sprawka usunięcia polipów w histeroskopii 13 marca. Stąd też spodziewałam się, że mój wynik będzie całkowicie ujemny, a tu niespodzianka :(

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • Szopka Autorytet

Wysłany: 19 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, daje znać na przyszłość, jakby komuś się przydało.

Po leczeniu antybiotykami i kontrolnej biopsji endometrium wyszło mi dalej zapalenie (wprawdzie niskie, ale wciąż). Skonsultowałam wyniki z moją lekarką prowadząca i pytała czy brałam antybiotyki podczas miesiączki - mówiła, że nie powinno się brać podczas okresu, poniewaz wtedy mniej działają na endometrium.

Kejjt lubi tę wiadomość

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • Kejjt Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was został może Cipro/cipronex po kuracji i chciałaby się pozbyć?

⏳01.2025 👩🏽‍💻32 👨🏽‍💻33
    * cykle i owulacje regularne ☑️
    * drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
    * DFI 40% ✖️
    * żylaki powrózka ✖️

🔜 inseminacja?
    🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)
‹‹ 315 316 317 318 319
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ