Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • dom Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szopka wrote:
    Ok, i kazali Ci robić kontrolna biopsję po 14 dniach unidoxu i metronidazolu?

Tak, miałam robioną ponowną histeroskopię ale tylko dlatego że pierwotny stan zapalny był spory i dostałam kolejną dawkę na doleczenie. Natomiast mój lekarz praktykuje taką metodę że jak stan zapalny jest mały to nie doleczają, a jak duży to jest kontrolna biopsja/histeroskopia.

Czy masz jakieś objawy stanu zapalnego ? Ja zauważyłam że po przeleczeniu okresy mam krótkie 4 dni, a normalnie 7 dni w tym 3 dni brązowego plamienia.

📌09.2009 - ciąża i poronienie zakończone łyżeczkowaniem
    📌11.2020 - starania
    📌11.2022 - laparoskopia - endometrioza I/II st.
    📌06.2024 - histeroskopia - stan zapalny 9/mm2 - Metronidazol+ Tarivid 14 dni
    📌11.2024 - histeroskopia - stan zapalny 3/mm2 - Unidox 10 dni (doleczenie)
    📌01.2025 IUI - nieudane
    📌04.2025 IUI - nieudane
    📌06.2025 IUI - nieudane
    📌09.2025 - start stymulacja IVF
    📌12.2025 - transfer 4BB - beta negatywna
    📌01.2026 - transfer 4BB - beta negatywna
    📌04.2026 - histeroskopia - obraz stanu zapalnego
    📌04.2026 - rozpoznanie Helicobacter Pyroli
    📌05.2026 - leczenie Pyrela 10 dni
  • Szopka Autorytet

Wysłany: 17 maja, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dom wrote:
    Tak, miałam robioną ponowną histeroskopię ale tylko dlatego że pierwotny stan zapalny był spory i dostałam kolejną dawkę na doleczenie. Natomiast mój lekarz praktykuje taką metodę że jak stan zapalny jest mały to nie doleczają, a jak duży to jest kontrolna biopsja/histeroskopia.

Czy masz jakieś objawy stanu zapalnego ? Ja zauważyłam że po przeleczeniu okresy mam krótkie 4 dni, a normalnie 7 dni w tym 3 dni brązowego plamienia.

Ok! Dziękuję za informację. Właśnie nie mam żadnych objawów jako takich, aczkolwiek ostatnio okres miałam dużo słabszy niż wcześniejsze - może to też sprawka usunięcia polipów w histeroskopii 13 marca. Stąd też spodziewałam się, że mój wynik będzie całkowicie ujemny, a tu niespodzianka :(

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • Szopka Autorytet

Wysłany: 19 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, daje znać na przyszłość, jakby komuś się przydało.

Po leczeniu antybiotykami i kontrolnej biopsji endometrium wyszło mi dalej zapalenie (wprawdzie niskie, ale wciąż). Skonsultowałam wyniki z moją lekarką prowadząca i pytała czy brałam antybiotyki podczas miesiączki - mówiła, że nie powinno się brać podczas okresu, poniewaz wtedy mniej działają na endometrium.

Kejjt lubi tę wiadomość

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • Kejjt Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was został może Cipro/cipronex po kuracji i chciałaby się pozbyć?

⏳01.2025 👩🏽‍💻32 👨🏽‍💻33
    * cykle i owulacje regularne ☑️
    * drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
    * DFI 40% ✖️
    * żylaki powrózka ✖️

🔜 inseminacja?
    🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)
‹‹ 315 316 317 318 319
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ