X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Olamonola Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peceoeska wrote:
    Cześć dziewczyny,

Czy któraś robiła może histeroskopię z biobsją w Warszawie i może polecić miejsce, w którym robiła?Bo mam adenomiozę i zastanawiam się nad zrobieniem histero prywatnie, gadałam o tym z lekarzem z mojej kliniki i z dr. Wojtyłą u którego diagnozowałam adeno ale powiedzieli, że nie ma potrzeby robić histero więc szukam kogoś z Warszawy, kto by mnie na nią skierował i żeby była dobrze zrobiona.

Cześc ja tez z adenomiozą w Warszawie, i miałam podobne rozkminki. Histero prywatnie w stolicy to ok 6 tys. jresli Wojtyła mówi że nie am wskazań to na histero nic z adenomioza nie zobaczą. To sa zmiany w myometrium, w ścianie macicy.

Zdiagnozowali mnie z "cechami adenomiozy " w styczniu w WCLN, robię in vitro w Czechach. W pierwszej klinice (Reprofit Pani Dr, bez widzenia mnie na oczy (!) powiedziała - wyciszamy i sztuczna menopauza. Zatrzymałam się, poszłam do Langner i ona oceniła moje zmiany jako dyskretne. Teraz lekarka w Pradze (PFC) oceniła też, że nie ma potrzeby niczego więcej.

Byłam w tym miejscu co Ty , chciałam stestowac wszystko co sie da, ale jesli nie ma polipów czy innych podejrzeń wad anatomicznych to bipopsja wystarczy i nie jest to inwazyjna procedura, a histero jest. MI Langner nawet nie zaleciła biospji tylko dostałam Doxy w ciemno.

Wiem że w Wawie w NOVUM robią histero z jakimś cudownym "strzyżeniem" co je super szykuje do implantacji. jednak zostawię teraz jeszcze te 6 tys w kieszeni.

Naturalnie zaszłam w ciążę po antybiotykoterapii, stąd trop.
    jesli pierwszy transfer się nie uda będę pogłebiac diagnostykę.

I TERAZ MOJE PYTANIE :)

- Którego dnia cyklu wasi lekarze zalecali wam zacząc brać doxy?

zaczynam cykl przed transferowy (2dc)

- Langner przepisała mi doxycykline na 14 dni ( nie wiem co bo dostałam kod i zapomniałam wypupić ) ,a DR w Czechach dała mi doxy na 10 . Czekam na wieści od L. ale widze ze tu też takie terapie 10 dniowe były i może to tyle wystarczy. Mam doxy na 10 dni. I sie pogubiłam już, czy zaczynac, czy poczekać do końca miesiączki.

Trzymam za NAS mocno kciuki!
    Dzieki za Wasze doświadczenia!

44l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

44 On: wszystko ok :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

10.04.2026 Prague Fertility center
    Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.

12.04 7 rozwijających się zarodeczków
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    Cześc ja tez z adenomiozą w Warszawie, i miałam podobne rozkminki. Histero prywatnie w stolicy to ok 6 tys. jresli Wojtyła mówi że nie am wskazań to na histero nic z adenomioza nie zobaczą. To sa zmiany w myometrium, w ścianie macicy.

Zdiagnozowali mnie z "cechami adenomiozy " w styczniu w WCLN, robię in vitro w Czechach. W pierwszej klinice (Reprofit Pani Dr, bez widzenia mnie na oczy (!) powiedziała - wyciszamy i sztuczna menopauza. Zatrzymałam się, poszłam do Langner i ona oceniła moje zmiany jako dyskretne. Teraz lekarka w Pradze (PFC) oceniła też, że nie ma potrzeby niczego więcej.

Byłam w tym miejscu co Ty , chciałam stestowac wszystko co sie da, ale jesli nie ma polipów czy innych podejrzeń wad anatomicznych to bipopsja wystarczy i nie jest to inwazyjna procedura, a histero jest. MI Langner nawet nie zaleciła biospji tylko dostałam Doxy w ciemno.

Wiem że w Wawie w NOVUM robią histero z jakimś cudownym "strzyżeniem" co je super szykuje do implantacji. jednak zostawię teraz jeszcze te 6 tys w kieszeni.

Naturalnie zaszłam w ciążę po antybiotykoterapii, stąd trop.
    jesli pierwszy transfer się nie uda będę pogłebiac diagnostykę.

I TERAZ MOJE PYTANIE :)

- Którego dnia cyklu wasi lekarze zalecali wam zacząc brać doxy?

zaczynam cykl przed transferowy (2dc)

- Langner przepisała mi doxycykline na 14 dni ( nie wiem co bo dostałam kod i zapomniałam wypupić ) ,a DR w Czechach dała mi doxy na 10 . Czekam na wieści od L. ale widze ze tu też takie terapie 10 dniowe były i może to tyle wystarczy. Mam doxy na 10 dni. I sie pogubiłam już, czy zaczynac, czy poczekać do końca miesiączki.

Trzymam za NAS mocno kciuki!
    Dzieki za Wasze doświadczenia!
    Ja robilam parę lat temu w Gamecie i diagnostyczną i do wycięcia polipa potem kolejną obie z biopsjami. Wtedy jakies 2 koła tylko dałam.
    Bardzo chwale sobie opiekę i dr. No ale ja nie mam adeno.

Nie dali mi dnia cyklu kiedy zacząć brać antybiotyk. Z własnej woli bralam tak by skończyć terapię zaraz przed miesiączka żeby kolejny cykl lecieć z transferem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 17:50

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, bo już zgupiałam: mam wynik biopsjo cd 138 do 20/10dpw. Moj lekarz uwaza,.ze sran zapalny i jestem po kuracji antybiotykiem. Natomiast immunolog dr S. stwierdził, że to inne jednistki i sran zapalny jest gdy jest piwyzej 2/1 dpw, czyli powyzej 20/dpw. I żw nirpotrzebnie bralam antybiotyki i tracilam na to czas. Jak do tematu pidchodza Wasi lekarze?

‹‹ 314 315 316 317 318
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ