STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
-
WIADOMOŚĆ
-
Peceoeska wrote:Cześć dziewczyny,
Czy któraś robiła może histeroskopię z biobsją w Warszawie i może polecić miejsce, w którym robiła?Bo mam adenomiozę i zastanawiam się nad zrobieniem histero prywatnie, gadałam o tym z lekarzem z mojej kliniki i z dr. Wojtyłą u którego diagnozowałam adeno ale powiedzieli, że nie ma potrzeby robić histero więc szukam kogoś z Warszawy, kto by mnie na nią skierował i żeby była dobrze zrobiona.
Cześc ja tez z adenomiozą w Warszawie, i miałam podobne rozkminki. Histero prywatnie w stolicy to ok 6 tys. jresli Wojtyła mówi że nie am wskazań to na histero nic z adenomioza nie zobaczą. To sa zmiany w myometrium, w ścianie macicy.
Zdiagnozowali mnie z "cechami adenomiozy " w styczniu w WCLN, robię in vitro w Czechach. W pierwszej klinice (Reprofit Pani Dr, bez widzenia mnie na oczy (!) powiedziała - wyciszamy i sztuczna menopauza. Zatrzymałam się, poszłam do Langner i ona oceniła moje zmiany jako dyskretne. Teraz lekarka w Pradze (PFC) oceniła też, że nie ma potrzeby niczego więcej.
Byłam w tym miejscu co Ty , chciałam stestowac wszystko co sie da, ale jesli nie ma polipów czy innych podejrzeń wad anatomicznych to bipopsja wystarczy i nie jest to inwazyjna procedura, a histero jest. MI Langner nawet nie zaleciła biospji tylko dostałam Doxy w ciemno.
Wiem że w Wawie w NOVUM robią histero z jakimś cudownym "strzyżeniem" co je super szykuje do implantacji. jednak zostawię teraz jeszcze te 6 tys w kieszeni.
Naturalnie zaszłam w ciążę po antybiotykoterapii, stąd trop.
jesli pierwszy transfer się nie uda będę pogłebiac diagnostykę.
I TERAZ MOJE PYTANIE
- Którego dnia cyklu wasi lekarze zalecali wam zacząc brać doxy?
zaczynam cykl przed transferowy (2dc)
- Langner przepisała mi doxycykline na 14 dni ( nie wiem co bo dostałam kod i zapomniałam wypupić ) ,a DR w Czechach dała mi doxy na 10 . Czekam na wieści od L. ale widze ze tu też takie terapie 10 dniowe były i może to tyle wystarczy. Mam doxy na 10 dni. I sie pogubiłam już, czy zaczynac, czy poczekać do końca miesiączki.
Trzymam za NAS mocno kciuki!
Dzieki za Wasze doświadczenia!
44l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
44 On: wszystko ok
Kariotyp OK
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
10.04.2026 Prague Fertility center
Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.
12.04 7 rozwijających się zarodeczków -
Ja robilam parę lat temu w Gamecie i diagnostyczną i do wycięcia polipa potem kolejną obie z biopsjami. Wtedy jakies 2 koła tylko dałam.Olamonola wrote:Cześc ja tez z adenomiozą w Warszawie, i miałam podobne rozkminki. Histero prywatnie w stolicy to ok 6 tys. jresli Wojtyła mówi że nie am wskazań to na histero nic z adenomioza nie zobaczą. To sa zmiany w myometrium, w ścianie macicy.
Zdiagnozowali mnie z "cechami adenomiozy " w styczniu w WCLN, robię in vitro w Czechach. W pierwszej klinice (Reprofit Pani Dr, bez widzenia mnie na oczy (!) powiedziała - wyciszamy i sztuczna menopauza. Zatrzymałam się, poszłam do Langner i ona oceniła moje zmiany jako dyskretne. Teraz lekarka w Pradze (PFC) oceniła też, że nie ma potrzeby niczego więcej.
Byłam w tym miejscu co Ty , chciałam stestowac wszystko co sie da, ale jesli nie ma polipów czy innych podejrzeń wad anatomicznych to bipopsja wystarczy i nie jest to inwazyjna procedura, a histero jest. MI Langner nawet nie zaleciła biospji tylko dostałam Doxy w ciemno.
Wiem że w Wawie w NOVUM robią histero z jakimś cudownym "strzyżeniem" co je super szykuje do implantacji. jednak zostawię teraz jeszcze te 6 tys w kieszeni.
Naturalnie zaszłam w ciążę po antybiotykoterapii, stąd trop.
jesli pierwszy transfer się nie uda będę pogłebiac diagnostykę.
I TERAZ MOJE PYTANIE
- Którego dnia cyklu wasi lekarze zalecali wam zacząc brać doxy?
zaczynam cykl przed transferowy (2dc)
- Langner przepisała mi doxycykline na 14 dni ( nie wiem co bo dostałam kod i zapomniałam wypupić ) ,a DR w Czechach dała mi doxy na 10 . Czekam na wieści od L. ale widze ze tu też takie terapie 10 dniowe były i może to tyle wystarczy. Mam doxy na 10 dni. I sie pogubiłam już, czy zaczynac, czy poczekać do końca miesiączki.
Trzymam za NAS mocno kciuki!
Dzieki za Wasze doświadczenia!
Bardzo chwale sobie opiekę i dr. No ale ja nie mam adeno.
Nie dali mi dnia cyklu kiedy zacząć brać antybiotyk. Z własnej woli bralam tak by skończyć terapię zaraz przed miesiączka żeby kolejny cykl lecieć z transferem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 17:50
-
Powiedzcie mi, bo już zgupiałam: mam wynik biopsjo cd 138 do 20/10dpw. Moj lekarz uwaza,.ze sran zapalny i jestem po kuracji antybiotykiem. Natomiast immunolog dr S. stwierdził, że to inne jednistki i sran zapalny jest gdy jest piwyzej 2/1 dpw, czyli powyzej 20/dpw. I żw nirpotrzebnie bralam antybiotyki i tracilam na to czas. Jak do tematu pidchodza Wasi lekarze?
-