Starając się z Ovitrelle
-
Cześć dziewczyny:)
Mam pytanie do Was, bo już sama nie wiem co mam myśleć. Mam długie cykle 32-38 dni.
Staramy się o ciąże już dłuższy czas i w tym cyklu (pierwszy raz) ginekolog przepisał mi Ovitrele w 15 dniu cyklu.
Od 18 dnia do 30 dnia cyklu miałam brać duphaston 2x1 oraz 1x1 utrogestan.
W 30 dniu cyklu ginekolog kazał mi zrobić test na Betę - jeżeli wyjdzie negatywny to odstawić tabletki, a jeżeli pozytywny to brać dalej. Z ciekawości zrobiłam betę 27 dnia cyklu wyszła 4,48 (pomyslałam, że ten wynik to pozostałości po Ovitrelle?)
Wczoraj był 30 dzień cyklu(15.07), beta wyszła <2,30. Wczoraj również dostałam plamień różowo, jasno brązowych, delikatnych i było tylko rano (nigdy nie mam plamień przed miesiączką). Początkowo pomyślałam, że może to plamienia implementacyjne?? Ale beta trochę niska... Czy beta może jednak wzrosnąć? Miesiączkę powinnam mieć w piątek. Nie wiem czy się łudzić...
Czy powinnam powtórzyć mimo wszystko Betę czy te plamienia to normalne z duphastonem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 14:50
-
Niestety nie pomogę bo teraz będę miała drugi cykl z ovitrella ale nie maiłam takiej sytuacji jak Ty.Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Izka568 wrote:Cześć dziewczyny:)
Mam pytanie do Was, bo już sama nie wiem co mam myśleć. Mam długie cykle 32-38 dni.
Staramy się o ciąże już dłuższy czas i w tym cyklu (pierwszy raz) ginekolog przepisał mi Ovitrele w 15 dniu cyklu.
Od 18 dnia do 30 dnia cyklu miałam brać duphaston 2x1 oraz 1x1 utrogestan.
W 30 dniu cyklu ginekolog kazał mi zrobić test na Betę - jeżeli wyjdzie negatywny to odstawić tabletki, a jeżeli pozytywny to brać dalej. Z ciekawości zrobiłam betę 27 dnia cyklu wyszła 4,48 (pomyslałam, że ten wynik to pozostałości po Ovitrelle?)
Wczoraj był 30 dzień cyklu(15.07), beta wyszła <2,30. Wczoraj również dostałam plamień różowo, jasno brązowych, delikatnych i było tylko rano (nigdy nie mam plamień przed miesiączką). Początkowo pomyślałam, że może to plamienia implementacyjne?? Ale beta trochę niska... Czy beta może jednak wzrosnąć? Miesiączkę powinnam mieć w piątek. Nie wiem czy się łudzić...
Czy powinnam powtórzyć mimo wszystko Betę czy te plamienia to normalne z duphastonem?
Wszysyko z powyższych mogłoby przyczyna. Zrobić cbetw dwa dni później i nie będzie już miejsca na zastanawianie się. Kciuki!Izka568 lubi tę wiadomość
-