Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Starania 40+, Zarodki zatrzymują się w 3 lub 4 dobie - co Wam pomogło?
Odpowiedz

Starania 40+, Zarodki zatrzymują się w 3 lub 4 dobie - co Wam pomogło?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • laurkasiczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Ja miałam… niestety ale przekonałam się boleśnie ,że mimo dużej liczby komórek wiek dla mnie był nieublagalny. Embriolog mi tłumaczył,że komórki nie mają wystarczająco dużo energii mitochondrialnej lub są wadliwe genetycznie stąd zatrzymują się po 3 dobie kiedy to aktywuje się genom zarodka.

Tak, słuchałam kiedy wywiadu z doktor z invimed z Warszawy że te komórki mają słaby materiał energetyczny i mimo wysokiej klasy blastocysty o pieknym podziale komórka obumiera po kilku dniach od zapłodnienia.
    A z użyciem komórki z banku transfery się udawały.

Ale np moja mama urodziła mnie w wieku 43 lat, co prawda poczęcie naturalne ale co wiek to wiek więc zawsze jest szansa.

💁‍♀️90'
    01.2025 kwalifikacja do IVF, 09.2024 AMH 2.2

03.2025 pierwsza punkcja --> 13 🥚--> 2 ❄️❄️blastki 5AA oraz 5BA

09.05.2025 pierwszy transfer jednej blastki 🍍🙏
    19.05 10dpt beta<0,5 💔 progesteron 31
    07.2025 Wit B12 : 572, Homocysteina: 8,81, ANA 1:100, Crossmatch 30,4 %
    NK (CD3-CD16+CD56+) 16,1%
    Limfocyty cytotoksyczne (CD3+CD8) 31,8%
    KIR: Bx nie wykryto 2DL3, 2DS4 norm , 3DP1 variant

09.2025 Adenomioza? 😭
    10.2025 Equoral 30 dni
    30.01.2026 FET drugiej ostatniej blastki 5BA cykl sztuczny prolutex 2x1 cyclogest 3x2 luteina 3x2 encorton 10mg , hydroxyqloroquine
    10dpt beta 267,02Homocysteina 7,29
    12dpt 595,00
    15dpt 1872
    18dpt 7228
    21dpt 16412 prog 39,10
    26 dpt mamy bijące ❤️ CRL 5,3mm
    35dpt CRL 1,67 cm 🥰
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ