Starania przy PCOS
-
Hej, dziewczyny z PCOS zachęcam do dyskusji jak w tytule. Jak wyglądają wasze starania: jak długo trwają, czy wam się udało, czym się wspomagacie, jaki rodzaj leczenia proponują lekarze, wasze prywatne przemyślenia w tych kwestiach. Wszystko. Sama mam PCOS, staram się z mężem od lipca 2021 i na razie nic. Na początku przez 2 cykle piłam zioła ojca Sroki. Potem lekarz zalecił przez 3 miesiące brać ovarin (podobno sporo dziewczyn zaszło dzięki temu w ciążę), kończę właśnie 2 opakowanie i szczerze nie zauważyłam jakichś dużych zmian. Sama zastanawiam się co mogłabym zmienić/dodać do diety i suplementów. Jakie są wasze doświadczenia? Dajcie znać. Miło byłoby mieć w 1 miejscu sporo świeżych informacji na ten temat.
-
Hej Sarenka!
Tu więcej na temat diety/suplementów przy pcos:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pcos-dieta,22518.html
Co dou suplementów typu ovarin, trzeba im dać więcej czasu (min 6 miesięcy), ale osobiście uważam, że na rynku są dostępne lepsze suple z inozytolem. Przy pcos zalecana dawka to 4g/dzień. -
Hej, też mam pcos, staramy się od 2018 roku. Jeśli chodzi o samo pcos, to u mnie ten temat szybko udało się "ogarnąć". Po wyregulowaniu hormonów (3-4 miesiące) lekarz przepisał clostylbegyt + ovitrell. Test pozytywny. Niestety okazało się, że to cp. Po tym jak doszłam do siebie dostałam letrozl + ovitrell, niestety znów ta sama historia i cp. Konsekwencją obu cp były niedrożne jajowody, które na szczęście udało się udrożnić. Niestety teraz pojawiły się kolejne problemy, więc walczymy dalej.
-
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
OvuFriendMasz zdiagnozowane PCOS? Otrzymaj abonament Premium do aplikacji OvuFriend lub darmowy voucher na wybrane badania! 🎁
Jeśli masz medycznie stwierdzone PCOS potwierdzone jednym z poniższych:
➡️diagnozą / opinią lekarską na piśmie,
➡️wypisem ze szpitala,
➡️USG jajników z opisem,
➡️ badaniami laboratoryjnymi.
… koniecznie odezwij się do nas na [email protected] w tytule wpisując „MAM PCOS”. Odpowiemy jeszcze tego samego dnia i przydzielimy Ci prezent. ❤️
Ważne: jeśli na wcześniejszych etapach, udostępniłaś nam swoje wyniki badań - zignoruj ten komunikat.
Czekamy na Wasze wiadomości! 🙂 -