X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Starania przy PCOS
Odpowiedz

Starania przy PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sarenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny z PCOS zachęcam do dyskusji jak w tytule. Jak wyglądają wasze starania: jak długo trwają, czy wam się udało, czym się wspomagacie, jaki rodzaj leczenia proponują lekarze, wasze prywatne przemyślenia w tych kwestiach. Wszystko. Sama mam PCOS, staram się z mężem od lipca 2021 i na razie nic. Na początku przez 2 cykle piłam zioła ojca Sroki. Potem lekarz zalecił przez 3 miesiące brać ovarin (podobno sporo dziewczyn zaszło dzięki temu w ciążę), kończę właśnie 2 opakowanie i szczerze nie zauważyłam jakichś dużych zmian. Sama zastanawiam się co mogłabym zmienić/dodać do diety i suplementów. Jakie są wasze doświadczenia? Dajcie znać. Miło byłoby mieć w 1 miejscu sporo świeżych informacji na ten temat.

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
    1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
    2.FET 12/22 cb 💔
    3.FET 06/24 beta 0💔
    4.FET 24/08/24 🍀🤞
    5dpt ⏸️
    6dpt- beta 39 mlU/ml
    10dpt- beta 238 mlU/ml
    12dpt- beta 566 mlU/ml
    27dpt- jest ❤️
    12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
    16+1 163g 🎀
    19+2 315g
    23+2 606g

preg.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sarenka!
    Tu więcej na temat diety/suplementów przy pcos:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pcos-dieta,22518.html
    Co dou suplementów typu ovarin, trzeba im dać więcej czasu (min 6 miesięcy), ale osobiście uważam, że na rynku są dostępne lepsze suple z inozytolem. Przy pcos zalecana dawka to 4g/dzień.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Plisia Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie przy PCOS w ogóle nie było pęcherzyka dominującego i owulacji. Dostaję lamette 2x1 i dzięki temu owulacja występuje ale póki co po 9 miesiącach jeszcze ciąży nie ma. Jestem właśnie po 3 IUI i czekam na wynik w lutym 😉

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też mam pcos, staramy się od 2018 roku. Jeśli chodzi o samo pcos, to u mnie ten temat szybko udało się "ogarnąć". Po wyregulowaniu hormonów (3-4 miesiące) lekarz przepisał clostylbegyt + ovitrell. Test pozytywny. Niestety okazało się, że to cp. Po tym jak doszłam do siebie dostałam letrozl + ovitrell, niestety znów ta sama historia i cp. Konsekwencją obu cp były niedrożne jajowody, które na szczęście udało się udrożnić. Niestety teraz pojawiły się kolejne problemy, więc walczymy dalej.

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Inna Nowa

Wysłany: 7 marca 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zagląda ktoś tutaj jeszcze ? :)

• calistas Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

• OvuFriend

Wysłany: 11 września 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz zdiagnozowane PCOS? Otrzymaj abonament Premium do aplikacji OvuFriend lub darmowy voucher na wybrane badania! 🎁

Jeśli masz medycznie stwierdzone PCOS potwierdzone jednym z poniższych:
    ➡️diagnozą / opinią lekarską na piśmie,
    ➡️wypisem ze szpitala,
    ➡️USG jajników z opisem,
    ➡️ badaniami laboratoryjnymi.

… koniecznie odezwij się do nas na [email protected] w tytule wpisując „MAM PCOS”. Odpowiemy jeszcze tego samego dnia i przydzielimy Ci prezent. ❤️

Ważne: jeśli na wcześniejszych etapach, udostępniłaś nam swoje wyniki badań - zignoruj ten komunikat.

Czekamy na Wasze wiadomości! 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ