Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki beta HCG
Odpowiedz

Statystyki beta HCG

Oceń ten wątek:
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Słuchaj siebie, jeśli coś Cię niepokoi rób badanie co 48h tak często ile chcesz. Koszt niewielki.
    Dziękuję. Już mi odpisali z kliniki jutro na Cito mam wizytę

• Leonka Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie w 5dpt blastocysty beta tylko 5.2, myślicie że jest nadzieja? 😔

Miał ktoś podobnie i się udało?

Starania naturalne od 2016 roku, od kwietnia 2021 w klinice leczenia niepłodności.

Moje AMH 1,6-1,8
    Niedoczynność tarczycy- Hashimoto
    Brak PCOS i endometriozy
    Zespół antyfosfolipidowy
    Pai homo
    Nk 12%

Poronienie w 2016 roku, bardzo ciężko a potem już nigdy nie było implementacji

Wrzesień 2021 1 IUI bez rezultatu
    Październik 2021 2 IUI bez rezultatu

Pierwsze podejście do ivf grudzień 2021.
    10 komórek jajowych z tego 6 zapłodnionych, dwa zarodki 3 dniowe 8A przetransferowane, reszta nie dotrwała do blastocysty...
    24.12 2023 transfer dwoch 3 dniowców 8a
    3 dpt progesteron 29 ng/ml
    10 dpt - beta ujemna 😥

Drugie podejście do ivf luty 2023 pickup, 4 mrozaczki z czego tylko dwa mają prawidłowy PGS,❄️❄️

Transfer mrozaczki❄️ 09.06.2023 5AA z prawidłowym PGS
    5dpt beta 5.2
    10dpt beta ujemna 😭

Transfer drugiego i ostatniego mrozaczka ❄️14.10.2023 w obstawie encorton, acard, neoparin, lutinus
    6dpt beta 4.4
    7dpt bet 3.5 😭
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Dziękuję. Już mi odpisali z kliniki jutro na Cito mam wizytę

Daj znać po usg. Trzymam 🤞

Mysza28 lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Dziękuję ♥️

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Hej, jest wszystko na tem moment ok 5+4 coś już mrugało ale ha tam nic nie widzę 😅. kolejna wizyta 28.06 wtedy juz coś więcej będzie.
    A co do bety to nie mam co chwilę biegać ale raz w przyszłym tygodniu sprawdzić czy rośnie.

• I gave up Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2023, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Hej, jest wszystko na tem moment ok 5+4 coś już mrugało ale ha tam nic nie widzę 😅. kolejna wizyta 28.06 wtedy juz coś więcej będzie.
    A co do bety to nie mam co chwilę biegać ale raz w przyszłym tygodniu sprawdzić czy rośnie.

Super wieści. Czekamy na wizytę 28.06 😊🤞

Mysza28 lubi tę wiadomość

age.png

38+6

• cynamon Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonka wrote:
    Hej dziewczyny,

Jasne, bierz leki i wierz że się uda. U mnie była bhcg 6 dpt 0 i rozpacz a 9 dpt 70:) Wczesna blastocysta, córka już 13 lat :) fakt, dr mi mówiła że to niezbyt często w klinice się zdarza a jednak, cuda się zdarzają! Z perspektywy lat widzę że moja immunologia miała tu duże znaczenie.

1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;

7 IVF, 14 FET 2024
    6 dniowa blastocysta:
    5 dpt cień II bhcg 12,7
    7 dpt słabe II a bhcg 101
    9 dpt bhcg 305
    13 dpt bhcg 1505
    Nifty: prawidłowy, dziewczynka :)
    ☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonka wrote:
    Hej dziewczyny,

U mnie 6dpt beta też 5.2.
    W 5dpt beta 2. Różnica w badaniach 21h.

Więc złapałam kropki/kropka na implantacji. Mam nadzieję, dalsze przyrosty będą ok ✊✊✊
    Moje blastki to 3bb bez AH, choć rozprężone, więc embriolog nie ryzykował nacięcia.

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline✓cs 2🥚! ovitrelle!
    11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Elcia11 Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Lekarz. Czasami jest zapisywane leki, ale i one zwykle nie działają od razu.
    U mnie jednak dziwny trafem zawsze po badaniu u lekarza miałam miesiączkę następnego dnia.

Hej pytanie czy Ty możesz coś opowiedzieć o swoim leczeniu u dr Sydora ponieważ koleżanka ma podobne problemy a wiem ze kiedyś o Tym pisałaś.
    Będę bardzo wdzięczna jeśli nie tu to proszę napisz e mail [email protected].

Krakowska lubi tę wiadomość

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia11 wrote:
    Hej pytanie czy Ty możesz coś opowiedzieć o swoim leczeniu u dr Sydora ponieważ koleżanka ma podobne problemy a wiem ze kiedyś o Tym pisałaś.

Dodałam Cię do znajomych, jak coś pisz na skrzynkę na Ovu.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Asik00 Nowa

Wysłany: 27 czerwca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dzisiaj 7 dpt blastki wynik bety 18,8, czy któraś zaczynała z takim niskim wynikiem ???

Transfer 6 dniowej blastki
    7dpt 18,18
    9dpt 40,99
    11dpt 114,4
    13 dpt 415,8
    17 dpt 2566
  • Bajcurek Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik00 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dzisiaj 7 dpt blastki wynik bety 18,8, czy któraś zaczynała z takim niskim wynikiem ???
    Są dziewczyny którym się udało z podobnymi wynikami bo ogólnie znaczenie ma przyrost po 48 godz więc szansę są💪💪
    Ja jestem dziś po 2 nieudanym transferze 10dpt - beta 7
    Choć miałam też nadzieję bo 6 dpt było 15,4

👧 37 lat
    👨 35 lat

IUI -04/2023 - ❌
    Punkcja pobrano 11 komórek , 10 prawidłowych , 8 udało się zapłodnić
    Mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️
    20.05.2023 - 1 transfer świezego 3 dniowca na cyklu sztucznym- 10dpt beta 0❌❌❌

17.06.2023- 2 transfer mrozonego 5 dniowca (5AB) na cyklu naturalnym- 6dpt beta 15,4🙄 10dpt beta 7,4 😭❌❌❌

11.08.2023- 3 transfer mrozonego 5 dniowca (3AB) na cyklu naturalnym
    7dpt beta 106 ?? -( biorę co 3 dni pół ampułki Ovitrelle)
    8dpt beta 92 - inne laboratorium
    10dpt beta 156💪 próg 11,5 🤔
    12dpt beta 67😭❌❌❌

Histeroskopia✊✊✊ czekamy
    Histero odwołane , zamiennie stretching endo

10.10.23- 4 transfer 2 mrożonych 5 dniowcow
    7dpt -beta 38
    8dpt- beta 47
    9dpt- beta 81, próg 82🌹🌹🌹 trzymaj się tam
    13dpt- beta 384, próg 46
    20dpt- beta 3347

I USG 24dpt jest ❤️ beta 9014, próg 43
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik00 wrote:
    Hej dziewczyny,

Szansę są zawsze 50 na 50!
    Najważniejsze są przyrosty!
    Spójrz jednak na moją stopkę.
    Wszystko jest możliwe 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 11:28

age.png

38+6

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie. Nie jest dobrze.
    Serduszko jest ale za słabo bije powinno być około 160 uderzen a jest 80. Wdg USG opóźniony o tydzień. 50 % szans że się uda. Do tego muszę zrobić test obciążenia glukoza bo chyba mam cukrzycę ciążowa

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia11 wrote:

Napisałam na skrzynkę w Ovufriend.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6dpt było 40.5 dziś 8 dpt jest 70.5 ,ale dziś badania o 12.3o a ostatnio o 13.40

Co myślicie ? Bo już się martwię

• monester Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    U mnie 6dpt było 40.5 dziś 8 dpt jest 70.5 ,ale dziś badania o 12.3o a ostatnio o 13.40

Myślę, że jedynie czas pokaże. Były przypadki pozytywne i były przypadki biochemow. za 2 dni będzie 3 cyfrowa nawet dużo powyżej 100 w tym 10 dniu jeśli utrzyma trend, a to dobrze rokuje. Na razie się nic nie martw !

• caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Myślę, że jedynie czas pokaże. Były przypadki pozytywne i były przypadki biochemow. za 2 dni będzie 3 cyfrowa nawet dużo powyżej 100 w tym 10 dniu jeśli utrzyma trend, a to dobrze rokuje. Na razie się nic nie martw !
    Piątek prawdę mi powie ... A to wszystko jest takie rozne,każda ma inaczej eh . Ale jakby było to 80 to bym nie stresowała się ,a tak ugh . Jak się spieszę do lab to jest.pozno,jak mam zapas czasu to szybko ... Wrrrrr

• Lilu19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:

Miałam podobne.... 7dpt 38.8 i 9dpt 76.7 w 11dpt było 176 dalej nie badałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 15:47

age.png

Pcos, IO, Hashimoto, niedrożne jajowody.
    (Euthyrox88,metformax 2x850mg)
    -2x C.P w 2011r
    *1 IVF 2014r
    •ET:1AA,1BB :(
    •FET:1BB (cykl S)

*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
    •FET:4AA :( (cykl N)
    •FET:4BA :( (cykl N)
    -Histeroskopia: stan zapalny endo--> leczenie...
    FET:12b♡(cykl N)😍✊️✊️
    6dpt: ⏸️
    USG:24dpt-mamy❤️
    Prenatalne:zdrowa dziewczynka 🎀
    38t2d-CC: 3040g i 53cm kruszynki ♡
  • Elcia11 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam tu ostatni raz w listopadzie ;)

Opowiem wam moja historie może kogoś to popchnie do dalszej walki ;)

Mąż chory na raka czerniak - wykryty pół roku po ślubie .
    Zadzwoniliśmy do Bociana by zamrozić nasienie .
    Po leczeniu męża czyli około 2 lata zdecydowaliśmy się na dziecko . To nie były super dwa lata ,ale chcieliśmy troszkę odżyć . Utrata pracy przez męża z powodu choroby , ja zmieniłam prace bo COVID w poprzednim zakładzie wszystko pozmieniał .
    Uzbieraliśmy na jedno podejście no i się zaczęło 💙
    Stwierdziliśmy nie uda się to trudno jeszcze jest adopcja .
    Okazało się ze zrobili mi hiper stymulację wyszło 25 komórek z czego 20 dobrych 😳
    Po stymulacji musieliśmy czekać aż uspokoją się jajniki jeden miesiąc dłużej ( zapłodnienie na naturalnym cyklu)
    Ja jestem zdrowa jak coś . W między czasie kiedy przyjechaliśmy oddać nasienie na świeżo okazało się ze mąż już nigdy nie będzie mieć dzieci 😞 wiec zostało stare nasienie z przed choroby .
    6 komórek zapłodniono i to było najgorsze czekanie w moim życiu 🫣 po 3 dniach 4 komórki odpadły zostały dwie 😢 błagałam ,modliłam się żeby była choć jedna szansa 😣 4 dnia 5 komórka odpadła , został jeden zarodek ,który się nie rozwijał . Załamałam się ;/
    5 dzień dalej czekam 😢 no i jest w 6 dniu jeden zarodek jest rozwinięty działamy (mrozimy i czekamy na odpowiedni dzień ) wszystko szło zgodnie z planem ;)
    20 listopada zostałam zapłodniona użyto Embroglue i nie nacinano otoczki bo była cieniutka .

5 tyg czekania 🫣 w 1 tyg robiłam już Betę i wychodziła dodatnia 💓 ale dalej nie było pewności potem powtarzałam betę jeszcze pare razy . Udało się wszystko utrzymać 🥲
    Pierwsza beta wynosiła 36 🥰
    Teraz jestem w 34 tygodniu ciąży 😍 czekamy na cudna zdrowa córeczkę Lilianę (nasz mały wielki cud ) termin mamy na 12.08 zobaczymy .
    Od razu mówię nie jest to lekka ciąża przytyłam na dzień dzisiejszy 10 kg ale po lekach które miałam przed ciąża używane do stymulacji i wszystkich zastrzykach zakrzepowych wysiada mi serce muszę leżeć . 3 razy byłam na patologii ponieważ po implantacji zarodka wytwarzał się krwiak w macicy 🙈
    Do 25 tyg ciąży używałam ultrogestanu bez niego pewnie bym nie utrzymała ciąży dodatkowo duphaston acard 75 no spa no i witaminy . Brałam jeszcze lek na tarczyce która była w ciąży ciut za wysoka . Po 25 tyg wszystko odstawił mi lekarz i brałam tylko acard i witaminy .
    Teraz dużo leżę bo boli kręgosłup 😳 ale czego się nie przeżyje dla dziecka .
    Nasze dziecko wszędzie ma wpisane ze in vitro nawet na książce ciąży . I tak samo pytają o to inni lekarze . To ma duże znaczenie . Podobno większość in vitro kończy się cesarskim cięciem bo boja się ze mogą cos spieprzyc .
    Dziecko rośnie bardzo szybko i szybko się rozwija do 30 tc nie wiedzieliśmy czy będzie mieć wadę serca ponieważ było zwapnienie na sercu. Pani z prenatalnych mówiła ze często dzieci z in vitro tak maja 😳
    Szkoda ze o wszystkim nas w klinikach nie informują .
    Ale ważne dla nas to ze się udało , Bóg mnie wysłuchał i szczerze ciagle się modliłam o ten cud .

I wiem jedno ze po burzy zawsze wychodzi słońce i może i Wam się uda 😍❤️ każdej z Was życzę wytrwałości ☀️ uda się jeśli będziecie tego pragnąc . I szczerze nie ma znaczenia to czy myślicie za dużo o dziecku przed ciąża ja myślałam co dzień i się udało . Nie dajcie sobie wmówić ze myślenie o ciąży dziecku spowalnia ten proces 😳 bzdura

Bajcurek, Krakowska, Mata81, Rybka85, Jagi lubią tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ