Statystyki beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
U mnie w 5dpt blastocysty beta tylko 5.2, myślicie że jest nadzieja? 😔
Miał ktoś podobnie i się udało?Starania naturalne od 2016 roku, od kwietnia 2021 w klinice leczenia niepłodności.
Moje AMH 1,6-1,8
Niedoczynność tarczycy- Hashimoto
Brak PCOS i endometriozy
Zespół antyfosfolipidowy
Pai homo
Nk 12%
Poronienie w 2016 roku, bardzo ciężko a potem już nigdy nie było implementacji
Wrzesień 2021 1 IUI bez rezultatu
Październik 2021 2 IUI bez rezultatu
Pierwsze podejście do ivf grudzień 2021.
10 komórek jajowych z tego 6 zapłodnionych, dwa zarodki 3 dniowe 8A przetransferowane, reszta nie dotrwała do blastocysty...
24.12 2023 transfer dwoch 3 dniowców 8a
3 dpt progesteron 29 ng/ml
10 dpt - beta ujemna 😥
Drugie podejście do ivf luty 2023 pickup, 4 mrozaczki z czego tylko dwa mają prawidłowy PGS,❄️❄️
Transfer mrozaczki❄️ 09.06.2023 5AA z prawidłowym PGS
5dpt beta 5.2
10dpt beta ujemna 😭
Transfer drugiego i ostatniego mrozaczka ❄️14.10.2023 w obstawie encorton, acard, neoparin, lutinus
6dpt beta 4.4
7dpt bet 3.5 😭 -
I gave up wrote:Daj znać po usg. Trzymam 🤞
A co do bety to nie mam co chwilę biegać ale raz w przyszłym tygodniu sprawdzić czy rośnie. -
Mysza28 wrote:Hej, jest wszystko na tem moment ok 5+4 coś już mrugało ale ha tam nic nie widzę 😅. kolejna wizyta 28.06 wtedy juz coś więcej będzie.
A co do bety to nie mam co chwilę biegać ale raz w przyszłym tygodniu sprawdzić czy rośnie.
Super wieści. Czekamy na wizytę 28.06 😊🤞Mysza28 lubi tę wiadomość
-
Leonka wrote:Hej dziewczyny,
Miał ktoś podobnie i się udało?1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP -
Leonka wrote:Hej dziewczyny,
Miał ktoś podobnie i się udało?
W 5dpt beta 2. Różnica w badaniach 21h.
Więc złapałam kropki/kropka na implantacji. Mam nadzieję, dalsze przyrosty będą ok ✊✊✊
Moje blastki to 3bb bez AH, choć rozprężone, więc embriolog nie ryzykował nacięcia.37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline✓
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline✓cs 2🥚! ovitrelle!
11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Krakowska wrote:Lekarz. Czasami jest zapisywane leki, ale i one zwykle nie działają od razu.
U mnie jednak dziwny trafem zawsze po badaniu u lekarza miałam miesiączkę następnego dnia.
Hej pytanie czy Ty możesz coś opowiedzieć o swoim leczeniu u dr Sydora ponieważ koleżanka ma podobne problemy a wiem ze kiedyś o Tym pisałaś.
Będę bardzo wdzięczna jeśli nie tu to proszę napisz e mail [email protected].Krakowska lubi tę wiadomość
-
Elcia11 wrote:Hej pytanie czy Ty możesz coś opowiedzieć o swoim leczeniu u dr Sydora ponieważ koleżanka ma podobne problemy a wiem ze kiedyś o Tym pisałaś.
Będę bardzo wdzięczna jeśli nie tu to proszę napisz e mail [email protected].
Dodałam Cię do znajomych, jak coś pisz na skrzynkę na Ovu.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Asik00 wrote:Hej dziewczyny,
Dzisiaj 7 dpt blastki wynik bety 18,8, czy któraś zaczynała z takim niskim wynikiem ???
Ja jestem dziś po 2 nieudanym transferze 10dpt - beta 7
Choć miałam też nadzieję bo 6 dpt było 15,4👧 37 lat
👨 35 lat
IUI -04/2023 - ❌
Punkcja pobrano 11 komórek , 10 prawidłowych , 8 udało się zapłodnić
Mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️
20.05.2023 - 1 transfer świezego 3 dniowca na cyklu sztucznym- 10dpt beta 0❌❌❌
17.06.2023- 2 transfer mrozonego 5 dniowca (5AB) na cyklu naturalnym- 6dpt beta 15,4🙄 10dpt beta 7,4 😭❌❌❌
11.08.2023- 3 transfer mrozonego 5 dniowca (3AB) na cyklu naturalnym
7dpt beta 106 ?? -( biorę co 3 dni pół ampułki Ovitrelle)
8dpt beta 92 - inne laboratorium
10dpt beta 156💪 próg 11,5 🤔
12dpt beta 67😭❌❌❌
Histeroskopia✊✊✊ czekamy
Histero odwołane , zamiennie stretching endo
10.10.23- 4 transfer 2 mrożonych 5 dniowcow
7dpt -beta 38
8dpt- beta 47
9dpt- beta 81, próg 82🌹🌹🌹 trzymaj się tam
13dpt- beta 384, próg 46
20dpt- beta 3347
I USG 24dpt jest ❤️ beta 9014, próg 43 -
Asik00 wrote:Hej dziewczyny,
Dzisiaj 7 dpt blastki wynik bety 18,8, czy któraś zaczynała z takim niskim wynikiem ???
Szansę są zawsze 50 na 50!
Najważniejsze są przyrosty!
Spójrz jednak na moją stopkę.
Wszystko jest możliwe 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 11:28
-
Dziewczyny byłam na wizycie. Nie jest dobrze.
Serduszko jest ale za słabo bije powinno być około 160 uderzen a jest 80. Wdg USG opóźniony o tydzień. 50 % szans że się uda. Do tego muszę zrobić test obciążenia glukoza bo chyba mam cukrzycę ciążowa -
Elcia11 wrote:Hej pytanie czy Ty możesz coś opowiedzieć o swoim leczeniu u dr Sydora ponieważ koleżanka ma podobne problemy a wiem ze kiedyś o Tym pisałaś.
Będę bardzo wdzięczna jeśli nie tu to proszę napisz e mail [email protected].
Napisałam na skrzynkę w Ovufriend.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
caryophyllaceae wrote:U mnie 6dpt było 40.5 dziś 8 dpt jest 70.5 ,ale dziś badania o 12.3o a ostatnio o 13.40
Co myślicie ? Bo już się martwię -
monester wrote:Myślę, że jedynie czas pokaże. Były przypadki pozytywne i były przypadki biochemow. za 2 dni będzie 3 cyfrowa nawet dużo powyżej 100 w tym 10 dniu jeśli utrzyma trend, a to dobrze rokuje. Na razie się nic nie martw !
-
caryophyllaceae wrote:U mnie 6dpt było 40.5 dziś 8 dpt jest 70.5 ,ale dziś badania o 12.3o a ostatnio o 13.40
Co myślicie ? Bo już się martwięWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 15:47
•Pcos, IO, Hashimoto, niedrożne jajowody.
(Euthyrox88,metformax 2x850mg)
-2x C.P w 2011r
*1 IVF 2014r
•ET:1AA,1BB
•FET:1BB (cykl S)
*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
•FET:4AA (cykl N)
•FET:4BA (cykl N)
-Histeroskopia: stan zapalny endo--> leczenie...
•FET:12b♡(cykl N)😍✊️✊️
6dpt: ⏸️
USG:24dpt-mamy❤️
Prenatalne:zdrowa dziewczynka 🎀
38t2d-CC: 3040g i 53cm kruszynki ♡ -
Dziewczyny pisałam tu ostatni raz w listopadzie
Opowiem wam moja historie może kogoś to popchnie do dalszej walki
Mąż chory na raka czerniak - wykryty pół roku po ślubie .
Zadzwoniliśmy do Bociana by zamrozić nasienie .
Po leczeniu męża czyli około 2 lata zdecydowaliśmy się na dziecko . To nie były super dwa lata ,ale chcieliśmy troszkę odżyć . Utrata pracy przez męża z powodu choroby , ja zmieniłam prace bo COVID w poprzednim zakładzie wszystko pozmieniał .
Uzbieraliśmy na jedno podejście no i się zaczęło 💙
Stwierdziliśmy nie uda się to trudno jeszcze jest adopcja .
Okazało się ze zrobili mi hiper stymulację wyszło 25 komórek z czego 20 dobrych 😳
Po stymulacji musieliśmy czekać aż uspokoją się jajniki jeden miesiąc dłużej ( zapłodnienie na naturalnym cyklu)
Ja jestem zdrowa jak coś . W między czasie kiedy przyjechaliśmy oddać nasienie na świeżo okazało się ze mąż już nigdy nie będzie mieć dzieci 😞 wiec zostało stare nasienie z przed choroby .
6 komórek zapłodniono i to było najgorsze czekanie w moim życiu 🫣 po 3 dniach 4 komórki odpadły zostały dwie 😢 błagałam ,modliłam się żeby była choć jedna szansa 😣 4 dnia 5 komórka odpadła , został jeden zarodek ,który się nie rozwijał . Załamałam się ;/
5 dzień dalej czekam 😢 no i jest w 6 dniu jeden zarodek jest rozwinięty działamy (mrozimy i czekamy na odpowiedni dzień ) wszystko szło zgodnie z planem
20 listopada zostałam zapłodniona użyto Embroglue i nie nacinano otoczki bo była cieniutka .
5 tyg czekania 🫣 w 1 tyg robiłam już Betę i wychodziła dodatnia 💓 ale dalej nie było pewności potem powtarzałam betę jeszcze pare razy . Udało się wszystko utrzymać 🥲
Pierwsza beta wynosiła 36 🥰
Teraz jestem w 34 tygodniu ciąży 😍 czekamy na cudna zdrowa córeczkę Lilianę (nasz mały wielki cud ) termin mamy na 12.08 zobaczymy .
Od razu mówię nie jest to lekka ciąża przytyłam na dzień dzisiejszy 10 kg ale po lekach które miałam przed ciąża używane do stymulacji i wszystkich zastrzykach zakrzepowych wysiada mi serce muszę leżeć . 3 razy byłam na patologii ponieważ po implantacji zarodka wytwarzał się krwiak w macicy 🙈
Do 25 tyg ciąży używałam ultrogestanu bez niego pewnie bym nie utrzymała ciąży dodatkowo duphaston acard 75 no spa no i witaminy . Brałam jeszcze lek na tarczyce która była w ciąży ciut za wysoka . Po 25 tyg wszystko odstawił mi lekarz i brałam tylko acard i witaminy .
Teraz dużo leżę bo boli kręgosłup 😳 ale czego się nie przeżyje dla dziecka .
Nasze dziecko wszędzie ma wpisane ze in vitro nawet na książce ciąży . I tak samo pytają o to inni lekarze . To ma duże znaczenie . Podobno większość in vitro kończy się cesarskim cięciem bo boja się ze mogą cos spieprzyc .
Dziecko rośnie bardzo szybko i szybko się rozwija do 30 tc nie wiedzieliśmy czy będzie mieć wadę serca ponieważ było zwapnienie na sercu. Pani z prenatalnych mówiła ze często dzieci z in vitro tak maja 😳
Szkoda ze o wszystkim nas w klinikach nie informują .
Ale ważne dla nas to ze się udało , Bóg mnie wysłuchał i szczerze ciagle się modliłam o ten cud .
I wiem jedno ze po burzy zawsze wychodzi słońce i może i Wam się uda 😍❤️ każdej z Was życzę wytrwałości ☀️ uda się jeśli będziecie tego pragnąc . I szczerze nie ma znaczenia to czy myślicie za dużo o dziecku przed ciąża ja myślałam co dzień i się udało . Nie dajcie sobie wmówić ze myślenie o ciąży dziecku spowalnia ten proces 😳 bzduraBajcurek, Krakowska, Mata81, Rybka85, Jagi lubią tę wiadomość