Statystyki beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Syl-wia888 wrote:Hej. Czy te przyrosty są ok?
Blastka 4bb
5dpt - 27,3
7dpt - 72,3
9dpt - 127,3
Zastanawia mnie ten ostatni, czy nie jest za niski?
Z góry będę wdzięczna za pomoc.
Trochę niski jak na tak wczesny etap, z doświadczenia wiem, że najlepiej jest jeśli przyrosty tak chociaż do 14 dpt mają trzycyfrowe wartości. Sprawdziłabym betę za 48h.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Ja staram sie nie martwic co bedzie. Dzieki takiemu podejsciu udalo mi sie zobaczyc w koncu dwie kreski na tescie od 7 lat. Ufam mojemu lekarzowi i skoro powiedzial ze jest dobrze to jest. Po co sie az tak katowac co chwile tymi przyrostami. Zrobic trzy razy i jak bedzie rosnac to sie cieszyc i czekac na lekarza. Bo tym zamartwianiem same szkodzimy naszym malym
-
Nowa84 wrote:Niby powinna rosnac o 60% dziennie a ostatni przyrost jest nizszy- 57%.
Moze zbadaj za 2 dni? Moze Cie to uspokoic.
Jesli ostatni wynik jest w dzis to mozesz zbadac jutro. -
Syl-wia888 wrote:Może to trochę głupio zabrzmi, ale jak Ty to liczysz? Chętnie się dowiem i przelicze wynik jak będę miała w pn. Pozdrawiam 😃
Przedzielilam ostatni wynik przez przedostatni.
I po przemysleniu prostuje ze powinnam podzielic przyrost czyli (127-72) przez 72. Wtedy wychodzi 76%
norma jest od 66% przyrostu na 48h. Czyli 76% jest w normie.
Wogole to polecam kalkulatory bhcg np
https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/
Syl-wia888 lubi tę wiadomość
-
Nowa84 wrote:Przedzielilam ostatni wynik przez przedostatni.
I po przemysleniu prostuje ze powinnam podzielic przyrost czyli (127-72) przez 72. Wtedy wychodzi 76%
norma jest od 66% przyrostu na 48h. Czyli 76% jest w normie.
Wogole to polecam kalkulatory bhcg np
https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/
Niby w normie, ale jednak trochę nisko.
Zobaczymy co będzie w poniedziałek.
To mój ostatni zarodek a zarazem pierwszy, który dał pozytywna betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2022, 10:38
Krakowska lubi tę wiadomość
-
To sa poczatki poczatkow wiec za wczesnie na martwienie sie . A na razie ladnie sie rozpedza
Gratuluje!
Wogole ze Ci cokolwiek wyszlo 4dpt to niezle!
Lekarze odradzaja takie wczesne testowanie zeby oszczedzic nam stresu. Bo przy takich liczbach kazde male odchylenie to juz duzy %.
Wiec spokojnie sprawdzaj przyrostyKatalinazed lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dwie kreski na teście wyszły mi 5 dni po transferze blastki, cień widziałam już 4 dpt. 8dpt zrobiłam bete - 191! Dzisiaj (10 dpt) powtórzyłam i przyrost tylko 84 procent - 348. Wiem, ze to w normie, ale skoro przyrastala bardzo szybko do tego 8 dpt to czemu teraz zwolniła? Przejrzałam wiele stron tego wątku i mało która z Was miała tak wysoka bete 8dpt. Spodziewałam się, ze takie tempo zostanie chociaż do wartości 1000. Trochę się zmartwiłam nie chce tego już badać bo to dla mnie zbyt duży stres. Mam przyjść do lekarza w najbliższy piątek….
-
Katalinazed wrote:Cześć Dziewczyny 😉
Jestem po transferze blastki 5AA i jestem niecierpliwa więc zrobiłam betę
4dpt-4,7
6dpt-13,80
Teraz się zastanawiam czy nie mała.
Trochę niska, ale zrób jeszcze w 8 dpt.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Moniatka wrote:Hej dziewczyny, moje przyrosty utrzymują się na poziomie 84%. Czy powinno mnie to martwić?
10 dpt-148
12 dpt-355
14 dpt-655
16 dpt-1202
Ważne, ze rośnie i utrzymuje się w normie. Teraz wg mnie lepiej iść na usg i czekać. Mam podobnie bo 8 dpt beta 191, 10dpt 348. Robiłam po niecałych 48h. Boje się dalej badać dzisiaj mam 12 dpt i w piątek idę do lekarza. Nie wiem czy coś zobaczy, ale beta powinna być już ponad tysiąc. Na te przyrosty i tak nie mamy wpływu. Warto zrobić bete żeby sprawdzić czy w ogóle jest ciąża, a potem czekac na usg. Niestety super przyrosty tez nie gwarantują powodzenia trzymam za Ciebie i Twojego kropka kciuki!! 😁 -
Patiii22 wrote:Ważne, ze rośnie i utrzymuje się w normie. Teraz wg mnie lepiej iść na usg i czekać. Mam podobnie bo 8 dpt beta 191, 10dpt 348. Robiłam po niecałych 48h. Boje się dalej badać dzisiaj mam 12 dpt i w piątek idę do lekarza. Nie wiem czy coś zobaczy, ale beta powinna być już ponad tysiąc. Na te przyrosty i tak nie mamy wpływu. Warto zrobić bete żeby sprawdzić czy w ogóle jest ciąża, a potem czekac na usg. Niestety super przyrosty tez nie gwarantują powodzenia trzymam za Ciebie i Twojego kropka kciuki!! 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 19:49
-
Cześć, jestem tu nowa. Za mną drugie podejście do invitro. Za pierwszym razem się nie udało,q zarodki, które zostały nie nadawały się do mrożenia. Teraz świeży transfer. Podano mi 2 zarodki 3 dniowe
10dpt Beta wynosiła 150
14dpt Beta wynosiła 738
16dpt Beta wynosiła 1863
Czy to według Was dobrze wyglada? -
Bodymate wrote:Cześć, jestem tu nowa. Za mną drugie podejście do invitro. Za pierwszym razem się nie udało,q zarodki, które zostały nie nadawały się do mrożenia. Teraz świeży transfer. Podano mi 2 zarodki 3 dniowe
10dpt Beta wynosiła 150
14dpt Beta wynosiła 738
16dpt Beta wynosiła 1863
Czy to według Was dobrze wyglada?
Bardzo dobrze. Napisz po usg czy będą bliźnięta40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie