X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki beta HCG
Odpowiedz

Statystyki beta HCG

Oceń ten wątek:
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syl-wia888 wrote:
    Hej. Czy te przyrosty są ok?
    Blastka 4bb
    5dpt - 27,3
    7dpt - 72,3
    9dpt - 127,3
    Zastanawia mnie ten ostatni, czy nie jest za niski?
    Z góry będę wdzięczna za pomoc.

Trochę niski jak na tak wczesny etap, z doświadczenia wiem, że najlepiej jest jeśli przyrosty tak chociaż do 14 dpt mają trzycyfrowe wartości. Sprawdziłabym betę za 48h.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Sylwia1991 Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2022, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie nie martwic co bedzie. Dzieki takiemu podejsciu udalo mi sie zobaczyc w koncu dwie kreski na tescie od 7 lat. Ufam mojemu lekarzowi i skoro powiedzial ze jest dobrze to jest. Po co sie az tak katowac co chwile tymi przyrostami. Zrobic trzy razy i jak bedzie rosnac to sie cieszyc i czekac na lekarza. Bo tym zamartwianiem same szkodzimy naszym malym

• Syl-wia888 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa84 wrote:
    Niby powinna rosnac o 60% dziennie a ostatni przyrost jest nizszy- 57%.
    Moze zbadaj za 2 dni? Moze Cie to uspokoic.

Jesli ostatni wynik jest w dzis to mozesz zbadac jutro.
    Może to trochę głupio zabrzmi, ale jak Ty to liczysz? Chętnie się dowiem i przelicze wynik jak będę miała w pn. Pozdrawiam 😃

• Nowa84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syl-wia888 wrote:
    Może to trochę głupio zabrzmi, ale jak Ty to liczysz? Chętnie się dowiem i przelicze wynik jak będę miała w pn. Pozdrawiam 😃

Przedzielilam ostatni wynik przez przedostatni.
    I po przemysleniu prostuje ze powinnam podzielic przyrost czyli (127-72) przez 72. Wtedy wychodzi 76% :)

norma jest od 66% przyrostu na 48h. Czyli 76% jest w normie.

Wogole to polecam kalkulatory bhcg np
    https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/

Syl-wia888 lubi tę wiadomość

• Syl-wia888 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa84 wrote:
    Przedzielilam ostatni wynik przez przedostatni.
    I po przemysleniu prostuje ze powinnam podzielic przyrost czyli (127-72) przez 72. Wtedy wychodzi 76% :)

norma jest od 66% przyrostu na 48h. Czyli 76% jest w normie.

Wogole to polecam kalkulatory bhcg np
    https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/
    Dzięki za info 😃
    Niby w normie, ale jednak trochę nisko.
    Zobaczymy co będzie w poniedziałek.
    To mój ostatni zarodek a zarazem pierwszy, który dał pozytywna betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2022, 10:38

Krakowska lubi tę wiadomość

• Nowa84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry prognostyk ze sie zadomowil. Przynajmniej wiesz ze to mozliwe- ze implementacja jest mozliwa.
    Trzymam kciuki! :)

• Katalinazed Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😉
    Jestem po transferze blastki 5AA i jestem niecierpliwa więc zrobiłam betę
    4dpt-4,7
    6dpt-13,80

Teraz się zastanawiam czy nie mała.

• Nowa84 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa poczatki poczatkow wiec za wczesnie na martwienie sie . A na razie ladnie sie rozpedza :)
    Gratuluje!

Wogole ze Ci cokolwiek wyszlo 4dpt to niezle!
    Lekarze odradzaja takie wczesne testowanie zeby oszczedzic nam stresu. Bo przy takich liczbach kazde male odchylenie to juz duzy %.
    Wiec spokojnie sprawdzaj przyrosty :)

Katalinazed lubi tę wiadomość

• Patiii22 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dwie kreski na teście wyszły mi 5 dni po transferze blastki, cień widziałam już 4 dpt. 8dpt zrobiłam bete - 191! Dzisiaj (10 dpt) powtórzyłam i przyrost tylko 84 procent - 348. Wiem, ze to w normie, ale skoro przyrastala bardzo szybko do tego 8 dpt to czemu teraz zwolniła? Przejrzałam wiele stron tego wątku i mało która z Was miała tak wysoka bete 8dpt. Spodziewałam się, ze takie tempo zostanie chociaż do wartości 1000. Trochę się zmartwiłam :( nie chce tego już badać bo to dla mnie zbyt duży stres. Mam przyjść do lekarza w najbliższy piątek….

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinazed wrote:
    Cześć Dziewczyny 😉
    4dpt-4,7
    6dpt-13,80

Trochę niska, ale zrób jeszcze w 8 dpt.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinazed wrote:
    Cześć Dziewczyny 😉
    4dpt-4,7
    6dpt-13,80

Miałam taką samą w 6dpt. Dziś jestem w 16tc🥰, więc bądź dobrej myśli

0901d7c722.png
  • Sylwia1991 Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W 8 dniu po transferze blatki beta hcg wynosiła 60. 10 dot 135 a 14 dot 992 to dobrze waszym zdaniem

Martinka lubi tę wiadomość

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moje przyrosty utrzymują się na poziomie 84%. Czy powinno mnie to martwić?
    10 dpt-148
    12 dpt-355
    14 dpt-655
    16 dpt-1202

• Patiii22 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1991 wrote:
    Hej dziewczyny. W 8 dniu po transferze blatki beta hcg wynosiła 60. 10 dot 135 a 14 dot 992 to dobrze waszym zdaniem

Wg mnie bardzo dobrze :)

• Patiii22 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Hej dziewczyny, moje przyrosty utrzymują się na poziomie 84%. Czy powinno mnie to martwić?
    10 dpt-148
    12 dpt-355
    14 dpt-655
    16 dpt-1202

Ważne, ze rośnie i utrzymuje się w normie. Teraz wg mnie lepiej iść na usg i czekać. Mam podobnie bo 8 dpt beta 191, 10dpt 348. Robiłam po niecałych 48h. Boje się dalej badać :( dzisiaj mam 12 dpt i w piątek idę do lekarza. Nie wiem czy coś zobaczy, ale beta powinna być już ponad tysiąc. Na te przyrosty i tak nie mamy wpływu. Warto zrobić bete żeby sprawdzić czy w ogóle jest ciąża, a potem czekac na usg. Niestety super przyrosty tez nie gwarantują powodzenia :( trzymam za Ciebie i Twojego kropka kciuki!! 😁

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiii22 wrote:
    Ważne, ze rośnie i utrzymuje się w normie. Teraz wg mnie lepiej iść na usg i czekać. Mam podobnie bo 8 dpt beta 191, 10dpt 348. Robiłam po niecałych 48h. Boje się dalej badać :( dzisiaj mam 12 dpt i w piątek idę do lekarza. Nie wiem czy coś zobaczy, ale beta powinna być już ponad tysiąc. Na te przyrosty i tak nie mamy wpływu. Warto zrobić bete żeby sprawdzić czy w ogóle jest ciąża, a potem czekac na usg. Niestety super przyrosty tez nie gwarantują powodzenia :( trzymam za Ciebie i Twojego kropka kciuki!! 😁
    No właśnie mój lekarz ma termin dopiero na 19 lipca, ale uspokaja, że przyrosty są w porządku. Niewiem, czy tyle dotrwam. Ja też ✊ za Was 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 19:49

• Patiii22 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ♥️
    Ja jak wysłałam swojej Pani doktor te wyniki to tez napisała, ze jest ok i ze mam więcej nie badać.
    Może idz do innego lekarza żeby spr czy jest w ogóle pęcherzyk, a w lipcu do swojego już ja usg serduszkowe? :)

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak będę musiała zrobić.

• Bodymate Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Za mną drugie podejście do invitro. Za pierwszym razem się nie udało,q zarodki, które zostały nie nadawały się do mrożenia. Teraz świeży transfer. Podano mi 2 zarodki 3 dniowe
    10dpt Beta wynosiła 150
    14dpt Beta wynosiła 738
    16dpt Beta wynosiła 1863

Czy to według Was dobrze wyglada?

• Altair Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodymate wrote:
    Cześć, jestem tu nowa. Za mną drugie podejście do invitro. Za pierwszym razem się nie udało,q zarodki, które zostały nie nadawały się do mrożenia. Teraz świeży transfer. Podano mi 2 zarodki 3 dniowe
    10dpt Beta wynosiła 150
    14dpt Beta wynosiła 738
    16dpt Beta wynosiła 1863

Czy to według Was dobrze wyglada?

Bardzo dobrze. Napisz po usg czy będą bliźnięta :D

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ