X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • efta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Cześć Dziewczyny, dołączam do Was :)

Od jutra po raz pierwszy zaczynam stymulację, dostałam Letrozol. Mam nadzieję, że pomoże ;)

Czy któraś z Was brała olej z wiesiołka razem z letrozolem ? nie dopytałam swojej gin i nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania do ich łączenia :/ Pomożecie?

Witaj u nas. Mam nadzieję, że szybk zaciążysz.
    Ja brałam takie połączenie prawie rok, jak najbardziej można łaczyć ten lek i suplement. Pamiętaj tylko, żeby wiesiołek brać tylko do owulacji. Choć moja gin twierdzi, że można go brać cały cykl ale wiekszość dziewczyn stosuje zasadę , że tylko do owulacji.

MalPog lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Byłam dziś na monitoringu, 72h po ovitrelle. Widziałam na monitorze że pęcherzyki są, ale lekarz mówił że są zapadające czyli pękły, fakt widziałam że miały nierówną otoczkę. Ale o ciałku żółtym nic nie mówił i nie wiem czy mi wierzyć że to są pęknięte..

masz może zdjecie usg?
    a mówił czy jest płyn?

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Tak czytam poprzednie strony. Widzę,ze masz dużą wiedzę :)
    Co do testow owu - ja mam PCO a testy ciągle negatywne... teraz ledwo różowa jednostka druga kreska :/

niestety moja wiedza została zdobyta przez długie miesiące starań i leczenia i nie jest taka szeroka jak bym chciała... ale co wiem to mogę podpowiedzieć.

co do testów. oczywiscie może być tak, że testy w całym cyklu mogą nie wychodzić dodatnie szczególnie kiedy nie masz naturalnych owulacji.
    Nie mam pco i nie bardzo się na nim znam ale to co napisałam wcześniej dowiedziałam się od mojej gin kiedy tłumaczyła mi na czym polega pik lh.

km5sio4phtw80xcg.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym zastrzyku jednak dal mi mąż bo niewiedzialam jak ustawić to cudo. Myślałam że haratnie mi szybko ze pczuje ale jestem z niego dumna zrobił to jak lekarz niby mówił ze podawał dziadkowi insulinę. Pozdrawiam was cieplutko dam znać w sobotę co i jak.

Natalia01 lubi tę wiadomość

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    niestety moja wiedza została zdobyta przez długie miesiące starań i leczenia i nie jest taka szeroka jak bym chciała... ale co wiem to mogę podpowiedzieć.

co do testów. oczywiscie może być tak, że testy w całym cyklu mogą nie wychodzić dodatnie szczególnie kiedy nie masz naturalnych owulacji.
    Nie mam pco i nie bardzo się na nim znam ale to co napisałam wcześniej dowiedziałam się od mojej gin kiedy tłumaczyła mi na czym polega pik lh.
    Miałam podobnie,gdy starałam sie o pierwsze dziecko. :) trwało to rok czasu,ale pochłonęła ogrom wiedzy. Jednak z czasem dużo zapomniałam,bo i problem przestał istnieć - zaszlam w ciążę :)

U mnie dziś na tesco owu ciut ciemniejsze druga kreska,więc może powoooli zmierzamy do owulki

efta lubi tę wiadomość

age.png
  • Chick Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie pisałam. Efta, gratuluje fasolki!! :-) Cudownie!
    W koncu cos sie ruszylo na tym forum.

Dziewczyny, wczoraj bylam na monitoringu. W 14 dc pecherzyk 19 mm. Jutro podchodzimy do 3 inseminacji. Moze tym razem sie uda...

efta, Mamma-mia, Miśkowa lubią tę wiadomość

31 lat
    PCOS, AMH 22, niedoczynność tarczycy.
    Mąż wyniki OK.
    09.2016, 1 IUI :-(
    12.2016, 2 IUI :-(
    01.2017, 3 IUI :-(
  • efta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick wrote:

Dziewczyny, wczoraj bylam na monitoringu. W 14 dc pecherzyk 19 mm. Jutro podchodzimy do 3 inseminacji. Moze tym razem sie uda...

piękny pęcherzyk. robiłas zastrzyk na pękniecie?
    jak to mówią do 3 razy sztuka. u mnie się sprawdziło liczę na to, że u ciebie też tak bedzie.

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jade do kliniki na pierwsze podglądanie groszka.
    stresuje się i ciesze w jednym.
    Mam nadzieje, że wszytko bedzie dobrze. Wczoraj powtarzałam bete 23dpo wynik 3226 wiec już nie mały. Gin twierdzi, że 88% przyrostu to dobry wynik. Ja jednak się martwie, że nie 100%.
    Trzymajcie za nas kciuki. wieczorem dam znać.

Mamma-mia, Natalia01 lubią tę wiadomość

km5sio4phtw80xcg.png
  • Chick Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    piękny pęcherzyk. robiłas zastrzyk na pękniecie?
    jak to mówią do 3 razy sztuka. u mnie się sprawdziło liczę na to, że u ciebie też tak bedzie.

Efta, zastrzyk na pekniecie zrobilam. Tobie 3 IUI sie udala, moze i ja bede miala szczescie ;-)

31 lat
    Mąż wyniki OK.
  • Chick Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Mam nadzieje, że wszytko bedzie dobrze. Wczoraj powtarzałam bete 23dpo wynik 3226 wiec już nie mały. Gin twierdzi, że 88% przyrostu to dobry wynik. Ja jednak się martwie, że nie 100%.

Trzymam kciukasy. Beta piekna. Wszystko jest na dobrej drodze :-)

31 lat
    Mąż wyniki OK.
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Kciuki zaciśnięte.z tego, co mi mówili,to przyrost 100% jest tylko do pewnej wysokości bety. A powyżej 2000 już widać pecherzyk :)

age.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    masz może zdjecie usg?
    a mówił czy jest płyn?
    Zdjęcia nie mam, a o płynie coś mówił że trochę jest. Trzymam kciuki za Twoją wizytę :) Sylka niezwłocznie daj znać co wyhodowałaś. Może te trzecie iui będą szczęśliwe, Chick moja też była trzecia i ostatnia...

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Witaj u nas :) Z dinozaurów to tylko ja zostałam na forum bo reszta zaciążyła :) więc szanse, że pomoże są ogromne :)
    Ja nie mam doświadczenia z wiesiołkiem więc niestety nie pomogę.

Ja właśnie kończę 101 cykl starań ;) biorę wiesiolek ale tylko do ovu 3x2

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • efta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Zdjęcia nie mam, a o płynie coś mówił że trochę jest. Trzymam kciuki za Twoją wizytę :) Sylka niezwłocznie daj znać co wyhodowałaś. Może te trzecie iui będą szczęśliwe, Chick moja też była trzecia i ostatnia...

jak był płyn to znaczy że pękł. a wiec git, bądź spokojna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:29

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Hej Miśkowa - nie dinozaur tylko Expert ;) W końcu i na Ciebie przyjdzie pora :)

Wombi - świetny plan! Trzymam kciuki, żebybyście jeździli oglądać wombaty we trójkę :)
    Taaa Ekspert jak z koziej D*** trąbka jak to mawiał mój dziadek :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Witaj u nas. Mam nadzieję, że szybk zaciążysz.
    Ja brałam takie połączenie prawie rok, jak najbardziej można łaczyć ten lek i suplement. Pamiętaj tylko, żeby wiesiołek brać tylko do owulacji. Choć moja gin twierdzi, że można go brać cały cykl ale wiekszość dziewczyn stosuje zasadę , że tylko do owulacji.

Hej efta :) Dziękuję, ja również mam taką nadzieję ;)
    Wiesiołek brałam już w poprzednim cyklu, tylko do owulacji, więc w tym cyklu też tak zrobię. Oby to połączenie na mnie podziałało..

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Jestem po pierwszym zastrzyku jednak dal mi mąż bo niewiedzialam jak ustawić to cudo. Myślałam że haratnie mi szybko ze pczuje ale jestem z niego dumna zrobił to jak lekarz niby mówił ze podawał dziadkowi insulinę. Pozdrawiam was cieplutko dam znać w sobotę co i jak.
    Mi też dawał mąż, ja byłam za miękka do tego. On też miał doświadczenie w podawaniu swojej mamie insuliny i przeciwzakrzepowych jak była chora. Ściskam kciuki za sobotę :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick wrote:

Chick rzeczywiście długo Cię nie było! Jak się stymulowałaś do IUI, ciekawa jestem :) Cieszę się, że urósł piękny pęcherzyk, ściskam kciuki za udane IUI :)

• efta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie. wszytko ok. pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym (czy jakoś tak) w odpowiednim miejscu, zarodka jeszcze nie widać.
    Okazuje się , że mam jednak 3 ciałka żółte i ten pęcherzyk, który niby był niepęknięty dał początek nowego życia. odnalzał się też "zagubiony" pęcherzyk - po prostu pękł . Moj miejscowy ginekolog zna się na usg jak ja na balecie....
    Niestety progesteron nie jest zadowalający. Gin zwiększyła mi dawkę luteiny 100mg do 3x2.
    zmniejszyła natomiast acard z 2 na 1 tab. dziennie.
    reszta leków bez zmian.
    Usg serduszkowe za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:50

Mamma-mia, Natalia01, Bea_ lubią tę wiadomość

km5sio4phtw80xcg.png
  • Chick Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Chick rzeczywiście długo Cię nie było! Jak się stymulowałaś do IUI, ciekawa jestem :) Cieszę się, że urósł piękny pęcherzyk, ściskam kciuki za udane IUI :)

Ovu sie zawiesza, ucielo mi posta :-\
    Bralam 3x po 1 tab. Aromku przez 7 dni. Szalu nie bylo z pecherzykiem, bo mial w 10 dc 11mm. Lekarz dolozyl jeszcze 4 zastrzyki menopuru i tak w 14 dc pecherzyk podrosl do 19 mm. Mam tez brac Estrofem, bo endometrium cienkie. Jutro inseminacja i zobaczymy co z tego wyjdzie

31 lat
    Mąż wyniki OK.
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ