Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
MalPog wrote:Cześć Dziewczyny, dołączam do Was
Od jutra po raz pierwszy zaczynam stymulację, dostałam Letrozol. Mam nadzieję, że pomoże
Czy któraś z Was brała olej z wiesiołka razem z letrozolem ? nie dopytałam swojej gin i nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania do ich łączenia Pomożecie?
Witaj u nas. Mam nadzieję, że szybk zaciążysz.
Ja brałam takie połączenie prawie rok, jak najbardziej można łaczyć ten lek i suplement. Pamiętaj tylko, żeby wiesiołek brać tylko do owulacji. Choć moja gin twierdzi, że można go brać cały cykl ale wiekszość dziewczyn stosuje zasadę , że tylko do owulacji.MalPog lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
czar-nula wrote:Byłam dziś na monitoringu, 72h po ovitrelle. Widziałam na monitorze że pęcherzyki są, ale lekarz mówił że są zapadające czyli pękły, fakt widziałam że miały nierówną otoczkę. Ale o ciałku żółtym nic nie mówił i nie wiem czy mi wierzyć że to są pęknięte..
masz może zdjecie usg?
a mówił czy jest płyn?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Mamma-mia wrote:Tak czytam poprzednie strony. Widzę,ze masz dużą wiedzę
Co do testow owu - ja mam PCO a testy ciągle negatywne... teraz ledwo różowa jednostka druga kreska
niestety moja wiedza została zdobyta przez długie miesiące starań i leczenia i nie jest taka szeroka jak bym chciała... ale co wiem to mogę podpowiedzieć.
co do testów. oczywiscie może być tak, że testy w całym cyklu mogą nie wychodzić dodatnie szczególnie kiedy nie masz naturalnych owulacji.
Nie mam pco i nie bardzo się na nim znam ale to co napisałam wcześniej dowiedziałam się od mojej gin kiedy tłumaczyła mi na czym polega pik lh.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Jestem po pierwszym zastrzyku jednak dal mi mąż bo niewiedzialam jak ustawić to cudo. Myślałam że haratnie mi szybko ze pczuje ale jestem z niego dumna zrobił to jak lekarz niby mówił ze podawał dziadkowi insulinę. Pozdrawiam was cieplutko dam znać w sobotę co i jak.
Natalia01 lubi tę wiadomość
-
efta wrote:niestety moja wiedza została zdobyta przez długie miesiące starań i leczenia i nie jest taka szeroka jak bym chciała... ale co wiem to mogę podpowiedzieć.
co do testów. oczywiscie może być tak, że testy w całym cyklu mogą nie wychodzić dodatnie szczególnie kiedy nie masz naturalnych owulacji.
Nie mam pco i nie bardzo się na nim znam ale to co napisałam wcześniej dowiedziałam się od mojej gin kiedy tłumaczyła mi na czym polega pik lh.
U mnie dziś na tesco owu ciut ciemniejsze druga kreska,więc może powoooli zmierzamy do owulkiefta lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam. Efta, gratuluje fasolki!! Cudownie!
W koncu cos sie ruszylo na tym forum.
Dziewczyny, wczoraj bylam na monitoringu. W 14 dc pecherzyk 19 mm. Jutro podchodzimy do 3 inseminacji. Moze tym razem sie uda...
efta, Mamma-mia, Miśkowa lubią tę wiadomość
31 lat
PCOS, AMH 22, niedoczynność tarczycy.
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI -
Chick wrote:Hej dziewczyny, dawno nie pisałam. Efta, gratuluje fasolki!! Cudownie!
Dziewczyny, wczoraj bylam na monitoringu. W 14 dc pecherzyk 19 mm. Jutro podchodzimy do 3 inseminacji. Moze tym razem sie uda...
piękny pęcherzyk. robiłas zastrzyk na pękniecie?
jak to mówią do 3 razy sztuka. u mnie się sprawdziło liczę na to, że u ciebie też tak bedzie.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Ja dziś jade do kliniki na pierwsze podglądanie groszka.
stresuje się i ciesze w jednym.
Mam nadzieje, że wszytko bedzie dobrze. Wczoraj powtarzałam bete 23dpo wynik 3226 wiec już nie mały. Gin twierdzi, że 88% przyrostu to dobry wynik. Ja jednak się martwie, że nie 100%.
Trzymajcie za nas kciuki. wieczorem dam znać.
Mamma-mia, Natalia01 lubią tę wiadomość
-
efta wrote:piękny pęcherzyk. robiłas zastrzyk na pękniecie?
jak to mówią do 3 razy sztuka. u mnie się sprawdziło liczę na to, że u ciebie też tak bedzie.
Efta, zastrzyk na pekniecie zrobilam. Tobie 3 IUI sie udala, moze i ja bede miala szczescie31 lat
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI -
efta wrote:Ja dziś jade do kliniki na pierwsze podglądanie groszka.
Mam nadzieje, że wszytko bedzie dobrze. Wczoraj powtarzałam bete 23dpo wynik 3226 wiec już nie mały. Gin twierdzi, że 88% przyrostu to dobry wynik. Ja jednak się martwie, że nie 100%.
Trzymajcie za nas kciuki. wieczorem dam znać.
Trzymam kciukasy. Beta piekna. Wszystko jest na dobrej drodze31 lat
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI -
efta wrote:Ja dziś jade do kliniki na pierwsze podglądanie groszka.
Trzymajcie za nas kciuki. wieczorem dam znać. -
efta wrote:masz może zdjecie usg?
a mówił czy jest płyn?4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Miśkowa wrote:Witaj u nas Z dinozaurów to tylko ja zostałam na forum bo reszta zaciążyła więc szanse, że pomoże są ogromne
Ja nie mam doświadczenia z wiesiołkiem więc niestety nie pomogę.
Ja właśnie kończę 101 cykl starań biorę wiesiolek ale tylko do ovu 3x2
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
czar-nula wrote:Zdjęcia nie mam, a o płynie coś mówił że trochę jest. Trzymam kciuki za Twoją wizytę Sylka niezwłocznie daj znać co wyhodowałaś. Może te trzecie iui będą szczęśliwe, Chick moja też była trzecia i ostatnia...
jak był płyn to znaczy że pękł. a wiec git, bądź spokojnaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:29
-
MalPog wrote:Hej Miśkowa - nie dinozaur tylko Expert W końcu i na Ciebie przyjdzie pora
Wombi - świetny plan! Trzymam kciuki, żebybyście jeździli oglądać wombaty we trójkę4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
efta wrote:Witaj u nas. Mam nadzieję, że szybk zaciążysz.
Ja brałam takie połączenie prawie rok, jak najbardziej można łaczyć ten lek i suplement. Pamiętaj tylko, żeby wiesiołek brać tylko do owulacji. Choć moja gin twierdzi, że można go brać cały cykl ale wiekszość dziewczyn stosuje zasadę , że tylko do owulacji.
Hej efta Dziękuję, ja również mam taką nadzieję
Wiesiołek brałam już w poprzednim cyklu, tylko do owulacji, więc w tym cyklu też tak zrobię. Oby to połączenie na mnie podziałało.. -
sylka0102 wrote:Jestem po pierwszym zastrzyku jednak dal mi mąż bo niewiedzialam jak ustawić to cudo. Myślałam że haratnie mi szybko ze pczuje ale jestem z niego dumna zrobił to jak lekarz niby mówił ze podawał dziadkowi insulinę. Pozdrawiam was cieplutko dam znać w sobotę co i jak.
sylka0102 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Chick wrote:Hej dziewczyny, dawno nie pisałam. Efta, gratuluje fasolki!! Cudownie!
Dziewczyny, wczoraj bylam na monitoringu. W 14 dc pecherzyk 19 mm. Jutro podchodzimy do 3 inseminacji. Moze tym razem sie uda...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
jestem po wizycie. wszytko ok. pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym (czy jakoś tak) w odpowiednim miejscu, zarodka jeszcze nie widać.
Okazuje się , że mam jednak 3 ciałka żółte i ten pęcherzyk, który niby był niepęknięty dał początek nowego życia. odnalzał się też "zagubiony" pęcherzyk - po prostu pękł . Moj miejscowy ginekolog zna się na usg jak ja na balecie....
Niestety progesteron nie jest zadowalający. Gin zwiększyła mi dawkę luteiny 100mg do 3x2.
zmniejszyła natomiast acard z 2 na 1 tab. dziennie.
reszta leków bez zmian.
Usg serduszkowe za tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:50
Mamma-mia, Natalia01, Bea_ lubią tę wiadomość
-
Miśkowa wrote:Chick rzeczywiście długo Cię nie było! Jak się stymulowałaś do IUI, ciekawa jestem Cieszę się, że urósł piękny pęcherzyk, ściskam kciuki za udane IUI
Ovu sie zawiesza, ucielo mi posta
Bralam 3x po 1 tab. Aromku przez 7 dni. Szalu nie bylo z pecherzykiem, bo mial w 10 dc 11mm. Lekarz dolozyl jeszcze 4 zastrzyki menopuru i tak w 14 dc pecherzyk podrosl do 19 mm. Mam tez brac Estrofem, bo endometrium cienkie. Jutro inseminacja i zobaczymy co z tego wyjdzie31 lat
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI