X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Czekam zatem na maila :) Chciałam wysłać Ci już dziś ale jeszcze nie dostałam adresu.

Mail już poszedł ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    badałam estradiol ponieważ letrozol obniża ten hormon. Po owulacji brałam estrofem dopochwowo i gin chciała sprawdzić czy w tym temacie wszytko ok.
    mysle ze nie musisz tego badać.
    w pierwszej ciazy też byłam stymulowana letrozolem a ginekolog nie zlecił barnia estrofemu, co prawda badał mi estradiol ale tylko raz, a w tej ciązy badałam chyba 3 czy 4 razy do czasu aż odstawiłam lek.
    Pytałam się mojej gin po co sie bada estradiol to powiedziała że jest on wyznacznikiem ciązy tak samo jak progesteron i powinien rosnąc , a nagły jego spadek może oznaczać zbliżające się poronienie.

Kurcze, to może razem z beta i progiem zbadam sobie ten estradiol.
    Tylko nie bede miała porównania, bo wcześniej nie robiłam.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Byłam w weekend w Provicie w Katowicach ws badań klinicznych ivf ale nas nie zakwalifikowali przez słabe zarodki. Pani miła, podpowiedziała co powinnam jeszcze sprawdzić i zrobiła usg a tam 4 pęcherzyki 14, 15, 16 i 17 na 1 tab lametty, był to 8 dc, jestem bardzo ciekawa co mi mój doktor jutro powie na wizycie

No no, wynik zacny :)
    Niech teraz ładnie rosną a potem wiadomo co ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • miki88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poszłam dzisiaj na bete. Mam 8 dzień spóźnienia, bolą mnie piersi i od około tygodnia lekko pobolewa mnie podbrzusze, ale tak po 20-30 min dziennie, a czasem jak napnę mięśnie brzucha (np. przy podnoszeniu się z pozycji leżącej kuł mnie wyraźnie jajnik). Poszłam, bo jutro wyjeżdżam na urlop, Meksyk słynie z tequili, okresu nie ma i chciałam mieć czyste sumienie jak będę degustować.
    Właśnie odebrałam wynik:
    4348,24 mlU/ml - 38 dc, 21 dpo
    norma: 1-10 tydzień 202-231 000
    Czy ja to dobrze czytam? Czy to znaczy, że się udało?
    Ja nie wierzę, po prostu wiedziałam, że nic nie wyszło. A teraz panika- pobolewa mnie brzuch, czy to normalne? Zaraz mam ponad 12 godzinny lot samolotem, czy nie poszkodzi? A w piątek wypiłam 3 piwa ;/

Mama-Ali, Asia87, efta, nika77, Natalia01 lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miki88 a nie robiłas testu??? :D
    Super, ciąża jak nic :)

Z tym lotem to sama nie wiem, teoretycznie nie zaleca się w pierwszym i ostatnim trymestrzem ale to sam początek.
    A do Meksyku jakieś szczepienia robiłaś czy nie?
    Musisz po prostu uważać na miejscu zeby nic sie nie zadziało.
    No i weź ze soba progesteron jakby działo sie cos niepokojace, no i nospe.

Gratuluję!!!!!!

miki88 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki, gratulacje! Jak Ty wytrzymałaś 8 dni po terminie :o wow.

miki88 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• miki88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, teraz to ja już w ogóle mam wyrzuty sumienia ;/
    Ja po prostu owu miałam w niedzielę, sex był w sobotę rano, a potem pokłóciłam się z mężem i założyłam, że nic z tego nie wyszło.
    A testu nie robiłam, bo ja mam baaardzo nieregularne miesiączki, cykle po 40-60 dni i miałam wszystkie objawy miesiączki i byłam pewna, że ona przyjdzie.
    A co to znaczy progesteron jak będzie działo się coś niepokojącego?
    Teraz to dopiero się obawiam, bo ja się na niczym nie znam, nie wiem co jest normalne a co nie i jeszcze będę tak daleko. No i niedawno moja koleżanka na letrozolu w pierwszym cyklu zaszła i niestety się jej nie udało utrzymać ;/ a ja miałam tak strasznie rozregulowane hormony w lutym i boję się, że to też tak może wyjść;/

• miki88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam. Lekarz kazał się uspokoić i nie panikować. Powiedział, że po prostu mam wdychać na urlopie dużo świeżego powietrza, poodstawiać siofor itp. nic nie muszę ze sobą brać i mam się wyluzować.
    Może faktycznie za bardzo spanikowałam?
    Ale tą po 48h bete robić?
    I jakieś witaminy brać? On w sumie nie kazał nic, pogratulował i życzył dobrego urlopu, a z nim mam sie zobaczyć po powrocie.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron jak bym wzieła na wszelki wypadek, czyli np duphaston, jakbyś zauwazyła plamienie.
    A nospa wiadomo, na skurcze albo uporczywy ból brzucha.
    Ja z wotamin biore femibion ale 1, czyli ten na starania i na początek + kwas foliowy dodatkowo. W pierwszej ciazy lekarka mówiła ze jak wyniki sa ok to nie trzeba brac zadnych dodatkowych witamin.

ja bym zrobiła bete po 48h + progesteron, będziesz wiedziała czy sie suplementować czy nie.

A kiedy lecicie i na jak długo?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam femibion natan 1. Ale to chyba wszystko zalezy od podejscia lekarza, wiem ze niektorzy mowia, ze jak bierzesz codziennie witaminy to dzieci sie wieksze rodza i u mnie to by sie sprawdzilo, bo synek prawie 4kg mial przy porodzie.

04.2014 - synek
    brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
    letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
    estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys84 wrote:
    Ja bralam femibion natan 1. Ale to chyba wszystko zalezy od podejscia lekarza, wiem ze niektorzy mowia, ze jak bierzesz codziennie witaminy to dzieci sie wieksze rodza i u mnie to by sie sprawdzilo, bo synek prawie 4kg mial przy porodzie.

No własnie mnie to samo mówiła lekarka.
    Ja nie brałam i córa niecałe 3 kg ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • miki88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam w domu dupka z 5 tabletek chyba i luteine z 10 szt. dowciapną. Czyli to brać przy plamieniach.
    Witaminy będę brać, bete i progesteron zrobię, aczkolwiek niewiele mi to da, bo wyjeżdżam jutro, a wylatuje z Wawy w środę, więc w środę mogę zrobić badania w stolicy, ale wyniki będą jak już w samolocie będę. Wracamy za dwa tygodnie, więc Kochane, jakby coś będę się Was radzić online :)
    Czyli takie pobolewania podbrzusza są całkiem normalne? I jakby były zbyt mocne to no spe po prostu?

Czyli z tymi witaminami, patrząc na Wasze doświadczenia, to tak rożnie bywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:48

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewanie chyba sa normalne :)
    Mnie tez ciagle cos ciagnie, kłuje, czasem to ból miesiączkowy. Wiesz, tam teraz wszystko się zmienia :)

No to moja droga, wspaniałego, bezalkoholowego urlopu Ci życzę :D
    Ja w czwartek po Twoim powrocie mam wizyte, wiec tez dam znać co i jak ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny dwie nowe ciąże w wątku. Ja z kolei czuje ze bez ivf się nie obędzie. 2 maja będzie wszystko jasne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:51

• Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jak bedziesz brala co drugi dzien, to wyjdzie ksiazkowe 3,5kg? ;)

Mnie bolal brzuch na poczatku ciazy, jak zaczelam plamic ok 8-9 tygodnia do dostalam duphaston i mialam lezec w lozku 2 tygodnie, ale to bylo tak bardzo zapobiegawczo, bo pierwsza ciaze poronilam.

04.2014 - synek
    brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam cala pierwsza ciaze witaminy a młody w terminie 3160g wiec wątpię żeby to miało jakieś większe znaczenie

• miki88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mój organizm powalczy o dzidziusia, a bez alkoholu mogę się na prawdę obchodzić w najbliższych miesiącach:)
    Koniecznie dawajcie znać po wizytach, co Wam tam lekarz mówi :)

Mama-Ali, Natalia01 lubią tę wiadomość

• Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Jeju dziewczyny dwie nowe ciąże w wątku. Ja z kolei czuje ze bez ivf się nie obędzie. 2 maja będzie wszystko jasne

eeee, moze teraz posypie sie lawinowo i wszystkie bedziemy zaciazone ;)
    Ja testuje tydzien po Tobie :)

Dootka_86, Mama-Ali lubią tę wiadomość

04.2014 - synek
  • efta Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Kurcze, to może razem z beta i progiem zbadam sobie ten estradiol.
    Tylko nie bede miała porównania, bo wcześniej nie robiłam.

na wyniku bedą normy dla trymestru ciazy

Mama-Ali lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miki88 gratuluje kochana piękny wynik bety. Tak się cieszę :D
    śmiałam się w głos jak czytałam mężowi twój wpis ale oczywiscie nie złosliwie tylko z twojego zaskoczenia :D
    takie wpisy są cudowne. Oby na tym wątku było takich jak najwiecej!

Rada ode mnie witaminki sobie kup, w aptece cos ci doradzą. Ja biorę prenatal classic i jestem zadowolna. W pierwszym trymestrze witaminki są ważne, przede wszytkim kwas foliowy potem można sobie odpuścić lub brać co drugi dzień (ale kwas foliowy codziennie przez całą ciąże).
    W podróż zabierz tak jak dziewczyny radzą nospę i luteinę/duphaston - tak na wszelki wypadek, lepiej chuchać na zimne.
    Życzę udanego wypoczynku , odpoczywaj i baw się dobrze

miki88 lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ