Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Natuś wrote:Czekam zatem na maila Chciałam wysłać Ci już dziś ale jeszcze nie dostałam adresu.
Mail już poszedł
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
efta wrote:badałam estradiol ponieważ letrozol obniża ten hormon. Po owulacji brałam estrofem dopochwowo i gin chciała sprawdzić czy w tym temacie wszytko ok.
mysle ze nie musisz tego badać.
w pierwszej ciazy też byłam stymulowana letrozolem a ginekolog nie zlecił barnia estrofemu, co prawda badał mi estradiol ale tylko raz, a w tej ciązy badałam chyba 3 czy 4 razy do czasu aż odstawiłam lek.
Pytałam się mojej gin po co sie bada estradiol to powiedziała że jest on wyznacznikiem ciązy tak samo jak progesteron i powinien rosnąc , a nagły jego spadek może oznaczać zbliżające się poronienie.
Kurcze, to może razem z beta i progiem zbadam sobie ten estradiol.
Tylko nie bede miała porównania, bo wcześniej nie robiłam. -
wombi wrote:Byłam w weekend w Provicie w Katowicach ws badań klinicznych ivf ale nas nie zakwalifikowali przez słabe zarodki. Pani miła, podpowiedziała co powinnam jeszcze sprawdzić i zrobiła usg a tam 4 pęcherzyki 14, 15, 16 i 17 na 1 tab lametty, był to 8 dc, jestem bardzo ciekawa co mi mój doktor jutro powie na wizycie
No no, wynik zacny
Niech teraz ładnie rosną a potem wiadomo co -
Dziewczyny, poszłam dzisiaj na bete. Mam 8 dzień spóźnienia, bolą mnie piersi i od około tygodnia lekko pobolewa mnie podbrzusze, ale tak po 20-30 min dziennie, a czasem jak napnę mięśnie brzucha (np. przy podnoszeniu się z pozycji leżącej kuł mnie wyraźnie jajnik). Poszłam, bo jutro wyjeżdżam na urlop, Meksyk słynie z tequili, okresu nie ma i chciałam mieć czyste sumienie jak będę degustować.
Właśnie odebrałam wynik:
4348,24 mlU/ml - 38 dc, 21 dpo
norma: 1-10 tydzień 202-231 000
Czy ja to dobrze czytam? Czy to znaczy, że się udało?
Ja nie wierzę, po prostu wiedziałam, że nic nie wyszło. A teraz panika- pobolewa mnie brzuch, czy to normalne? Zaraz mam ponad 12 godzinny lot samolotem, czy nie poszkodzi? A w piątek wypiłam 3 piwa ;/Mama-Ali, Asia87, efta, nika77, Natalia01 lubią tę wiadomość
-
miki88 a nie robiłas testu???
Super, ciąża jak nic
Z tym lotem to sama nie wiem, teoretycznie nie zaleca się w pierwszym i ostatnim trymestrzem ale to sam początek.
A do Meksyku jakieś szczepienia robiłaś czy nie?
Musisz po prostu uważać na miejscu zeby nic sie nie zadziało.
No i weź ze soba progesteron jakby działo sie cos niepokojace, no i nospe.
Gratuluję!!!!!!miki88 lubi tę wiadomość
-
Jejku, dziewczyny, teraz to ja już w ogóle mam wyrzuty sumienia ;/
Ja po prostu owu miałam w niedzielę, sex był w sobotę rano, a potem pokłóciłam się z mężem i założyłam, że nic z tego nie wyszło.
A testu nie robiłam, bo ja mam baaardzo nieregularne miesiączki, cykle po 40-60 dni i miałam wszystkie objawy miesiączki i byłam pewna, że ona przyjdzie.
A co to znaczy progesteron jak będzie działo się coś niepokojącego?
Teraz to dopiero się obawiam, bo ja się na niczym nie znam, nie wiem co jest normalne a co nie i jeszcze będę tak daleko. No i niedawno moja koleżanka na letrozolu w pierwszym cyklu zaszła i niestety się jej nie udało utrzymać ;/ a ja miałam tak strasznie rozregulowane hormony w lutym i boję się, że to też tak może wyjść;/ -
Dzwoniłam. Lekarz kazał się uspokoić i nie panikować. Powiedział, że po prostu mam wdychać na urlopie dużo świeżego powietrza, poodstawiać siofor itp. nic nie muszę ze sobą brać i mam się wyluzować.
Może faktycznie za bardzo spanikowałam?
Ale tą po 48h bete robić?
I jakieś witaminy brać? On w sumie nie kazał nic, pogratulował i życzył dobrego urlopu, a z nim mam sie zobaczyć po powrocie. -
Progesteron jak bym wzieła na wszelki wypadek, czyli np duphaston, jakbyś zauwazyła plamienie.
A nospa wiadomo, na skurcze albo uporczywy ból brzucha.
Ja z wotamin biore femibion ale 1, czyli ten na starania i na początek + kwas foliowy dodatkowo. W pierwszej ciazy lekarka mówiła ze jak wyniki sa ok to nie trzeba brac zadnych dodatkowych witamin.
ja bym zrobiła bete po 48h + progesteron, będziesz wiedziała czy sie suplementować czy nie.
A kiedy lecicie i na jak długo? -
Ja bralam femibion natan 1. Ale to chyba wszystko zalezy od podejscia lekarza, wiem ze niektorzy mowia, ze jak bierzesz codziennie witaminy to dzieci sie wieksze rodza i u mnie to by sie sprawdzilo, bo synek prawie 4kg mial przy porodzie.04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Justys84 wrote:Ja bralam femibion natan 1. Ale to chyba wszystko zalezy od podejscia lekarza, wiem ze niektorzy mowia, ze jak bierzesz codziennie witaminy to dzieci sie wieksze rodza i u mnie to by sie sprawdzilo, bo synek prawie 4kg mial przy porodzie.
No własnie mnie to samo mówiła lekarka.
Ja nie brałam i córa niecałe 3 kg -
Dobra, mam w domu dupka z 5 tabletek chyba i luteine z 10 szt. dowciapną. Czyli to brać przy plamieniach.
Witaminy będę brać, bete i progesteron zrobię, aczkolwiek niewiele mi to da, bo wyjeżdżam jutro, a wylatuje z Wawy w środę, więc w środę mogę zrobić badania w stolicy, ale wyniki będą jak już w samolocie będę. Wracamy za dwa tygodnie, więc Kochane, jakby coś będę się Was radzić online
Czyli takie pobolewania podbrzusza są całkiem normalne? I jakby były zbyt mocne to no spe po prostu?
Czyli z tymi witaminami, patrząc na Wasze doświadczenia, to tak rożnie bywaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:48
-
Pobolewanie chyba sa normalne
Mnie tez ciagle cos ciagnie, kłuje, czasem to ból miesiączkowy. Wiesz, tam teraz wszystko się zmienia
No to moja droga, wspaniałego, bezalkoholowego urlopu Ci życzę
Ja w czwartek po Twoim powrocie mam wizyte, wiec tez dam znać co i jak -
nick nieaktualny
-
Moze jak bedziesz brala co drugi dzien, to wyjdzie ksiazkowe 3,5kg?
Mnie bolal brzuch na poczatku ciazy, jak zaczelam plamic ok 8-9 tygodnia do dostalam duphaston i mialam lezec w lozku 2 tygodnie, ale to bylo tak bardzo zapobiegawczo, bo pierwsza ciaze poronilam.04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
nick nieaktualny
-
Dziękuje! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mój organizm powalczy o dzidziusia, a bez alkoholu mogę się na prawdę obchodzić w najbliższych miesiącach:)
Koniecznie dawajcie znać po wizytach, co Wam tam lekarz mówi
Mama-Ali, Natalia01 lubią tę wiadomość
-
Dootka_86 wrote:Jeju dziewczyny dwie nowe ciąże w wątku. Ja z kolei czuje ze bez ivf się nie obędzie. 2 maja będzie wszystko jasne
eeee, moze teraz posypie sie lawinowo i wszystkie bedziemy zaciazone
Ja testuje tydzien po TobieDootka_86, Mama-Ali lubią tę wiadomość
04.2014 - synek
Mama-Ali wrote:Kurcze, to może razem z beta i progiem zbadam sobie ten estradiol.
Tylko nie bede miała porównania, bo wcześniej nie robiłam.
na wyniku bedą normy dla trymestru ciazyMama-Ali lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
miki88 gratuluje kochana piękny wynik bety. Tak się cieszę
śmiałam się w głos jak czytałam mężowi twój wpis ale oczywiscie nie złosliwie tylko z twojego zaskoczenia
takie wpisy są cudowne. Oby na tym wątku było takich jak najwiecej!
Rada ode mnie witaminki sobie kup, w aptece cos ci doradzą. Ja biorę prenatal classic i jestem zadowolna. W pierwszym trymestrze witaminki są ważne, przede wszytkim kwas foliowy potem można sobie odpuścić lub brać co drugi dzień (ale kwas foliowy codziennie przez całą ciąże).
W podróż zabierz tak jak dziewczyny radzą nospę i luteinę/duphaston - tak na wszelki wypadek, lepiej chuchać na zimne.
Życzę udanego wypoczynku , odpoczywaj i baw się dobrzemiki88 lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga