X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja- pomylone dni cyklu
Odpowiedz

Stymulacja- pomylone dni cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Akte Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Jestem po nieudanej próbie in vitro w Invicie. Nie doszło do transferu, bo zarodek zatrzymał swój rozwój w 3 dobie.
    Niestety mam b. niskie amh 0,14 więc w wyniku stymulacji udało się uzyskać tylko 1 komórkę. Natomiast z racji tego, że lekarz trochę mnie wkurzył podczas wizyty podsumowującej, poprosiłam o przygotowanie kopii dokumentacji, z której wynika, że od samego początku źle wpisywał mi dni cyklu. W 1 dniu stymulacji wpisał, że jest to 3 dzień cyklu, a nie pierwszy chociaż mówiłam na wizycie, że właśnie dostałam krwawienie po odstawieniu anty ( długi protokół) i potem ten błąd systematycznie powielał przez całą stymulację, przez co pick up miałam w 14 dniu, a nie w 16 jak to sobie lekarz obliczył. Na dowód pomyłki mam prawidłowo zaznaczone dni cyklu na badaniach laboratoryjnych.
    W sumie w efekcie stymulacji miałam 3 pęcherzyki, ale tylko 1 był dojrzały i zdolny do zapłodnienia. 3 dni przed pick upem na USG pęcherzyki miały 12,16 i 18mm i teraz się zastanawiam, czy gdyby przedłużył mi stymulację o te 2 dni to chociażby jeden z pozostałych w miałby szansę dojrzeć bardziej? Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 17:10

• Nowa84 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile wiem punkcja nie jest wykonywana w stalym dniu cyklu wiec ta pomylka zdaje sie niewiele zmieniac.

Wspolczuje ze poszlo slabo. :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ