X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Szanse na przyjęcie i utrzymanie
Odpowiedz

Szanse na przyjęcie i utrzymanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adam35 Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

W pierwszej procedurze udało nam się uzyskać jedna komórkę. Zapłodniła się i powstała blastocysta 5.1.1. Po badaniu PGT - jest poprawna, „zdrowa”.

Czy bazujac na waszych doświadczeniach są szanse ze taki transfer się powiedzie?
    Wyjiki badań ok, jedynym ryzykiem jest endometrioza

Polecacie coś dodatkowego poza embrioglue. Chodzi mi nawet o suplementy albo dietę.

• alittle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam35 wrote:
    Cześć,

W pierwszej procedurze udało nam się uzyskać jedna komórkę. Zapłodniła się i powstała blastocysta 5.1.1. Po badaniu PGT - jest poprawna, „zdrowa”.

Czy bazujac na waszych doświadczeniach są szanse ze taki transfer się powiedzie?

Polecacie coś dodatkowego poza embrioglue. Chodzi mi nawet o suplementy albo dietę.

Na pewno dieta przeciwzapalna u kobiety. Zobaczcie profil Akademia Płodności na insta.

Embrioglue to placebo.

Czy badaliscie immunologię? U mnie komórki NK dobijały zarodek.
    Zadawaj pytania na miesięczniku IVF. Tam znajdziesz sporo specjalistek z dobrą radą.

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
    Nifty OK 💙

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam35 wrote:
    Cześć,

Tak, jest szansa, że taki transfer powiedzie się. Sama byłam w podobnej sytuacji. Podeszłam do in vitro pierwszy raz, uzyskaliśmy trzy zarodki z których jeden okazał się zdrowy genetycznie. Transfer udany. Również korzystaliśmy z embrioglue.
    Starałam się ćwiczyć, odżywiać zdrowo długo przed transferem (zdarzały się jednak żywieniowe grzechy). Zażywałam witaminy w postaci Prenatal Duo, magnez + Ogestan na prawidłową pracę jajników. Inne suplementy, np. wapń, jod, brałam sporadycznie.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Adam35 Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Dzieki za odpowiedz.

IssGreen lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ