X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Szanse na przyjęcie i utrzymanie
Odpowiedz

Szanse na przyjęcie i utrzymanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adam35 Nowa

Wysłany: 9 kwietnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

W pierwszej procedurze udało nam się uzyskać jedna komórkę. Zapłodniła się i powstała blastocysta 5.1.1. Po badaniu PGT - jest poprawna, „zdrowa”.

Czy bazujac na waszych doświadczeniach są szanse ze taki transfer się powiedzie?
    Wyjiki badań ok, jedynym ryzykiem jest endometrioza

Polecacie coś dodatkowego poza embrioglue. Chodzi mi nawet o suplementy albo dietę.

• alittle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam35 wrote:
    Cześć,

W pierwszej procedurze udało nam się uzyskać jedna komórkę. Zapłodniła się i powstała blastocysta 5.1.1. Po badaniu PGT - jest poprawna, „zdrowa”.

Czy bazujac na waszych doświadczeniach są szanse ze taki transfer się powiedzie?

Polecacie coś dodatkowego poza embrioglue. Chodzi mi nawet o suplementy albo dietę.

Na pewno dieta przeciwzapalna u kobiety. Zobaczcie profil Akademia Płodności na insta.

Embrioglue to placebo.

Czy badaliscie immunologię? U mnie komórki NK dobijały zarodek.
    Zadawaj pytania na miesięczniku IVF. Tam znajdziesz sporo specjalistek z dobrą radą.

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    05.2021 - laparoskopia, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histeroskopia, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparoskopia, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban - beta 10dpt < 5mlU/ml
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton - beta 8dpt 0,68 mIU/ml
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN - beta 10dpt < 5mlU/ml
    08.2024 histeroskopia
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115,5; 9-245,51; 11-441.47; 13-692.78; 15-1475; 17-3077,34
    18dpt CRL 2.5mm
    25dpt (5w6d) CRL 6.1mm ❤️ 149
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam35 wrote:
    Cześć,

Tak, jest szansa, że taki transfer powiedzie się. Sama byłam w podobnej sytuacji. Podeszłam do in vitro pierwszy raz, uzyskaliśmy trzy zarodki z których jeden okazał się zdrowy genetycznie. Transfer udany. Również korzystaliśmy z embrioglue.
    Starałam się ćwiczyć, odżywiać zdrowo długo przed transferem (zdarzały się jednak żywieniowe grzechy). Zażywałam witaminy w postaci Prenatal Duo, magnez + Ogestan na prawidłową pracę jajników. Inne suplementy, np. wapń, jod, brałam sporadycznie.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Adam35 Nowa

Wysłany: 9 kwietnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Dzieki za odpowiedz.

IssGreen lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ