X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Sztuczna menopauza - adenomioza, endometrioza
Odpowiedz

Sztuczna menopauza - adenomioza, endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem tu nowa:) Dziewczyny, od kilku tygodni zastanawia mnie pytanie, czy sztuczna menopauza przy adenomiozie i endometriozie może spowodować, że jajniki nie wrócą już do swoich funkcji? Mam niskie amh, jajniki po laparoskopiach ... Czy komuś udało się zajść w ciążę inaczej niż przez sztuczna menopauze mając te dwie choroby? Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi!

Kiri
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2024, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Cześć! Jestem tu nowa:) Dziewczyny, od kilku tygodni zastanawia mnie pytanie, czy sztuczna menopauza przy adenomiozie i endometriozie może spowodować, że jajniki nie wrócą już do swoich funkcji? Mam niskie amh, jajniki po laparoskopiach ... Czy komuś udało się zajść w ciążę inaczej niż przez sztuczna menopauze mając te dwie choroby? Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi!

Moim zdaniem sztuczna menopauza ma sens "świeżo" po laparoskopii, kiedy jest juz w miarę porządek z endometrioza. Nie wiem jak u Ciebie wyglada sytuacja. Jak dawno bylo laparo i czy to ona wpłynęło na AMH, czy przed było już nisko. Zasięgnęła bym opinii jeszcze jednego lekarza

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ