X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Sztuczna menopauza - adenomioza, endometrioza
Odpowiedz

Sztuczna menopauza - adenomioza, endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem tu nowa:) Dziewczyny, od kilku tygodni zastanawia mnie pytanie, czy sztuczna menopauza przy adenomiozie i endometriozie może spowodować, że jajniki nie wrócą już do swoich funkcji? Mam niskie amh, jajniki po laparoskopiach ... Czy komuś udało się zajść w ciążę inaczej niż przez sztuczna menopauze mając te dwie choroby? Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi!

Kiri
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Cześć! Jestem tu nowa:) Dziewczyny, od kilku tygodni zastanawia mnie pytanie, czy sztuczna menopauza przy adenomiozie i endometriozie może spowodować, że jajniki nie wrócą już do swoich funkcji? Mam niskie amh, jajniki po laparoskopiach ... Czy komuś udało się zajść w ciążę inaczej niż przez sztuczna menopauze mając te dwie choroby? Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi!

Moim zdaniem sztuczna menopauza ma sens "świeżo" po laparoskopii, kiedy jest juz w miarę porządek z endometrioza. Nie wiem jak u Ciebie wyglada sytuacja. Jak dawno bylo laparo i czy to ona wpłynęło na AMH, czy przed było już nisko. Zasięgnęła bym opinii jeszcze jednego lekarza

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ