🥶❄️Sztuczna menopauza/Adenomioza/Endometrioza❄️🥶
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak lamette czasem dają dodatkowo do wyciszenia, aby osiągnąć lepszy efekt. U mnie w klinice dają standardowo w innych chyba rożnie, ale jestem takim ciekawym przypadkiem co ostatnio dostał @ podczas wyciszenia😏 więc bez wahania bym ją brała. Teraz też mam rozpisaną od grudnia i w zasadzie będę brać do końca lutego, a potem wizyta 2 marca i start estrofemu.Cara wrote:Dzięki:) Postanowiłam, idę w to.
Mam juz rozpisany mniej więcej harmonogram. Czy Wy też miałyście Lamette dodawaną do tego Diphereline? Ja mam mieć od miesiączki po pierwszym zastrzyku non stop aż do włączenia progesteronu 🤔 W jakim celu ten lek? Kiedyś mialam mini stymulacje z letrozolem, ale po to dają to do wyciszenia?86’👩 Amh 0,9 niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy 👎🏻, endometrioza III/IV +adeno
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp💔laparo
04.2022 laparo zrosty
🩺VLeiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️białko C i S✔️
KIR BX ❌ 2DS2, 2DS3
crossmatch negatywny✔️subpopulacja✔️cytokiny ✔️NK 5% ✔️kariotypy✅ d3 ✅ b12 ✅homocysteina ✅
I procedura IVF 2024
5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja cd138+cd56
05.12 FET cb
27.03 FET cb
II procedura IVF 2025
❄️4BA ❄️5BB (6 doba)
2x💉Zoladex
13.08 FET 4BA PGT-A🩵 cb
15.10 Barska minihistero + udrożnienie jajowodu ✅
cd56 + cd138 = przewlekły stan zapalny
4x💉Reseligo/Diphereline
FET 5BB marzec ⏳
„Każdego dnia rób coś, co przybliży cię do lepszego jutra” 🌸 -
Ok... mam nadzieję, że nie dojedzie mnie za bardzo to wyciszenie, gdzieś czytałam, że z Lamettą objawy menopauzy mogą być nasilone 🫣 Oby to było warte poświęcenia i zakończyło się w końcu sukcesemKarolaaas wrote:Tak lamette czasem dają dodatkowo do wyciszenia, aby osiągnąć lepszy efekt. U mnie w klinice dają standardowo w innych chyba rożnie, ale jestem takim ciekawym przypadkiem co ostatnio dostał @ podczas wyciszenia😏 więc bez wahania bym ją brała. Teraz też mam rozpisaną od grudnia i w zasadzie będę brać do końca lutego, a potem wizyta 2 marca i start estrofemu.

A to co pisałaś o problemach ze stawami itp. to niestety ale rzeczywiście moze być spowodowane częstymi wyciszeniami. Brak estrogenów nie pomoga w regeneracji po kontuzji. Dobrze, że ja już po nartach w tym sezonie 🤪 -
Po letrozolu silniejsze uderzenia gorąca i poty🫣 ja już odliczam dni, a wczoraj dopiero co przyjęłam ostatnią dawkę😅. Gdyby mnie wcześniej ktoś oświecił jak negatywny wpływ mają obniżone estrogeny ma namięśnie i m.in. stawy to chyba wolałabym pomęczyć się z gonalpeptyl daily i skrócić te cierpienia i zrobić transfer szybciej.Cara wrote:Ok... mam nadzieję, że nie dojedzie mnie za bardzo to wyciszenie, gdzieś czytałam, że z Lamettą objawy menopauzy mogą być nasilone 🫣 Oby to było warte poświęcenia i zakończyło się w końcu sukcesem

A to co pisałaś o problemach ze stawami itp. to niestety ale rzeczywiście moze być spowodowane częstymi wyciszeniami. Brak estrogenów nie pomoga w regeneracji po kontuzji. Dobrze, że ja już po nartach w tym sezonie 🤪
Powodzenia na wyciszeniu😉🤞🏻
Cara lubi tę wiadomość
86’👩 Amh 0,9 niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy 👎🏻, endometrioza III/IV +adeno
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp💔laparo
04.2022 laparo zrosty
KIR BX ❌ 2DS2, 2DS3
crossmatch negatywny✔️subpopulacja✔️cytokiny ✔️NK 5% ✔️kariotypy✅ d3 ✅ b12 ✅homocysteina ✅
I procedura IVF 2024
5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja cd138+cd56
05.12 FET cb
27.03 FET cb
II procedura IVF 2025
❄️4BA ❄️5BB (6 doba)
2x💉Zoladex
13.08 FET 4BA PGT-A🩵 cb
4x💉Reseligo/Diphereline
FET 5BB marzec ⏳
Przy dłuższym/częstszych wyciszeniach bierzcie dziewczyny dodatkowo wapń, bo estrogeny są kluczowe dla ochrony kości. Gdy ich brakuje spada aktywność osteoblastów (komórek budujących kość), a rośnie aktywność osteoklastów (komórek niszczących kość).
Ja brałam dodatkowo 400g wapnia (ale jadam nabiał codziennie), nawet mimo dobrego poziomu we krwi, bo on dodatkowo jest regulowanymi innymi mechanizmami.
Miałam niedawno przypadek dość młodej pacjentki około 40, po kilku wyciszeniach w krótkim czasie, były już u niej niestety widoczne zmiany w badaniu DEXA i osteopenia. Dowiedziała się o tym przypadkiem, bo w błachy sposób złamała żebro.
Karolaaas lubi tę wiadomość
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025 ✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i 💗, 8+3 CRL 1.78cm FHR 174🥹, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷, 12+3 6cm bobasa🥰

-
A czy UC-II kolagen z now foods tj. 40 mg kolagenu na kapsułkę, będzie trafnym wyboremsylstaa wrote:Przy dłuższym/częstszych wyciszeniach bierzcie dziewczyny dodatkowo wapń, bo estrogeny są kluczowe dla ochrony kości. Gdy ich brakuje spada aktywność osteoblastów (komórek budujących kość), a rośnie aktywność osteoklastów (komórek niszczących kość).
Ja brałam dodatkowo 400g wapnia (ale jadam nabiał codziennie), nawet mimo dobrego poziomu we krwi, bo on dodatkowo jest regulowanymi innymi mechanizmami.
Miałam niedawno przypadek dość młodej pacjentki około 40, po kilku wyciszeniach w krótkim czasie, były już u niej niestety widoczne zmiany w badaniu DEXA i osteopenia. Dowiedziała się o tym przypadkiem, bo w błachy sposób złamała żebro.
? Zamówiłam dziś, żeby się wspomóc dodatkowo przed fizjoterapią.
sylstaa lubi tę wiadomość
86’👩 Amh 0,9 niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy 👎🏻, endometrioza III/IV +adeno
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp💔laparo
04.2022 laparo zrosty
KIR BX ❌ 2DS2, 2DS3
I procedura IVF 2024
5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja cd138+cd56
05.12 FET cb
27.03 FET cb
II procedura IVF 2025
❄️4BA ❄️5BB (6 doba)
2x💉Zoladex
13.08 FET 4BA PGT-A🩵 cb
4x💉Reseligo/Diphereline
FET 5BB marzec ⏳
Kolagen będzie fajnie wspierał zdrowie stawów i chrząstek, ich elastyczność i komfortu ruchu, ale nie działa bezpośrednio na mineralizację kości ani nie zwiększa gęstości kości tak jak wapń czy witamina D.Karolaaas wrote:A czy UC-II kolagen z now foods tj. 40 mg kolagenu na kapsułkę, będzie trafnym wyborem
? Zamówiłam dziś, żeby się wspomóc dodatkowo przed fizjoterapią.
Karolaaas lubi tę wiadomość
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025 ✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i 💗, 8+3 CRL 1.78cm FHR 174🥹, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷, 12+3 6cm bobasa🥰

-
Dziękuje za wskazówki❤️zawsze pomożesz i doradzisz. Muszę w takim razie dokupić kolejny suplement żeby poprawić to wzmocnienie na pełną skalę.sylstaa wrote:Kolagen będzie fajnie wspierał zdrowie stawów i chrząstek, ich elastyczność i komfortu ruchu, ale nie działa bezpośrednio na mineralizację kości ani nie zwiększa gęstości kości tak jak wapń czy witamina D.
sylstaa lubi tę wiadomość
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp💔laparo
04.2022 laparo zrosty
KIR BX ❌ 2DS2, 2DS3
I procedura IVF 2024
5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja cd138+cd56
05.12 FET cb
27.03 FET cb
II procedura IVF 2025
❄️4BA ❄️5BB (6 doba)
2x💉Zoladex
13.08 FET 4BA PGT-A🩵 cb
4x💉Reseligo/Diphereline
FET 5BB marzec ⏳
Mam do sprzedania suplement diety dla kobiet, które zmagają się z endometriozą- Endometriol. Ja używałam go przez dłuższy czas z powodu endometriozy i byłam zadowolona z jego efektów, lecz aktualnie ze względu na przyjmowane leki musiałam z niego zrezygnować, a zostało mi całe, nieotwarte opakowanie z 60 kapsułkami (data ważności: 04/2028) i 15 szt z otwartego opakowania.
Zawiera zestaw witamin, składników mineralnych, aminokwasów i ekstraktów roślinnych.
Wskazania: łagodzenie dolegliwości przy przewlekłych stanach zapalanych układu płciowego u kobiet oraz wspomaganie diety przy cierpieniu na endometriozę i stany zapalne przydatków.
Sprzedam taniej niż kupiłam- ja zapłaciłam za niego przeszło 60 zł. Jeśli jesteś zainteresowana, zapraszam do kontaktu:
[email protected] -