🥶❄️Sztuczna menopauza/Adenomioza/Endometrioza❄️🥶
- 

Cześć dziewczyny.

Chciałam, aby powstał wątek związany z wprowadzaniem w sztuczną menopauzę kobietki, które mają problemy z zagnieżdżeniem zarodka w macicy.

Te które cierpią na adenomiozę lub edometriozę- łączmy się, pomagajmy sobie, wymieniajmy się doświadczeniami!!

Jeżeli są też tutaj takie, które dodatkowo wspomagają się leczeniem immunologicznym- też zapraszamy!!!!

💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Od siebie mogę napisać, że mamy z mężem dobre wyniki, a jednak nie udaje się ponad rok zajść w ciąże.
 Ostatnio w nowej klinice Doktor na usg stwierdził adenomiozę. Dodatkowo zasugerował czynnik żeński i kazał wykonać immunologię.
 Po konsultacji z immunologiem, a także po 3 miesięcznym wyciszeniu adenomiozy sztuczną menopauzą mamy wrócić do starań naturalnych ze stymulacją przez 3 miesiące.

Jakie wy macie doświadczenia dziewczyny- piszcie i łączcie się!

💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 21:35 Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
 10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
 *torbiel nie aktywna hormonalnie, cykl naturalny

27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza

Adenomioza??, Czynnik immunologiczny??
 W trakcie badań kariotypy, kiry, test imk, allomlr, hla-c, test cba, crossmatch fcxm☹️
- 

Hej Wiele z nas jest rozproszona na różnych wątkach - tych immunologicznych, konkretnych klinik albo miesięcznych. Wiele z nas jest rozproszona na różnych wątkach - tych immunologicznych, konkretnych klinik albo miesięcznych.
 Wyciszenie/sztuczna menopauza w przypadku endometriozy i adenomiozy działa jak złoto Przynajmniej przed transferem. Nie mam pojęcia jak to jest w przypadku starań naturalnych. Przynajmniej przed transferem. Nie mam pojęcia jak to jest w przypadku starań naturalnych.
 Na ten moment w celu wyciszenia lekarze najczęściej przepisują Zoladex albo Diphereline.
 Przy endomendzie często też występuje zapalenie endometrium. Często też rozjechane są cytokiny.

Powodzenia!👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
 Endometrioza 4 st, Adeno. 2020 i 2025 laparo. Jajowody niedrożne ❌
 AMH: 0,45 >> 0,66
 MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
 Niedoczynność tarczycy, Anemia
 Kariotypy ✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2, 2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
 CD138 ✔️ Cross match 26,7%>>24,6%
 Interleukin 6 4,3 pg/ml ⬆️ ANA1 (+)

I procedura (IMSI) - 2023, krótki prot.
 📅 11.2023 💉 5 kom. >> ❄️❄️3AB, 5BC
 FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
 FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌

II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi prot.
 📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
 FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌

III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
 📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB

FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
 Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
 6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
 ⏳3 cykle wyciszenia
-