Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Marysia90 Autorytet
    Postów: 1358 1203

    Wysłany: 4 listopada 2017, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się staramy równy rok. O klinice właśnie zaczynam poważnie myśleć, jeśli ten cykl znowu będzie bezowocny. Ja dzisiaj mam już bole typowo jak na okres ;/

    Ewus85 lubi tę wiadomość

    5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 4 listopada 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana podobnie- ból jak na okres ale mniej intensywnie. Testujesz czy czekasz do dnia spodziewanej miesiączki?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Marysia90 Autorytet
    Postów: 1358 1203

    Wysłany: 4 listopada 2017, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem :D a Ty?

    5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 4 listopada 2017, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam postanowienie, że poczekam do środy :) boję się kolejnego rozczarowania wiec zbytnio nie robię sobie nadzieji.

    Em11 lubi tę wiadomość

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 5 listopada 2017, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

    jestem tu nowa.. w lutym okazało się, że mam cykle bezowulacyjne - na szczęście trafiłam na lekarza który od razu zlecił badania i wdrożył leki (bromergon +clo od 5-9 dc). I tak od kilku miesięcy w końcu zobaczyłam moje upragnione pęcherzyki <3 od trzech miesięcy próbowaliśmy złapać odpowiedni moment na przytulanie i teraz 31.10. lekarz stwierdził, że mam idealny pęcherzyk (25mm - 13 dc) pod ovitrelle. Dostałam zastrzyk o 19.30, tego samego wieczora i przez następne dwa były przytulanki no i teraz czekam... Chciałabym żeby już zleciał czas i zebym mogła zrobić test.. myślałam, że za bardzo to przeżywam ale widzę, że wiele dziewczyn ma problem cierpliwie poczekać :)

  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 5 listopada 2017, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 wrote:
    Cześć,

    jestem tu nowa.. w lutym okazało się, że mam cykle bezowulacyjne - na szczęście trafiłam na lekarza który od razu zlecił badania i wdrożył leki (bromergon +clo od 5-9 dc). I tak od kilku miesięcy w końcu zobaczyłam moje upragnione pęcherzyki <3 od trzech miesięcy próbowaliśmy złapać odpowiedni moment na przytulanie i teraz 31.10. lekarz stwierdził, że mam idealny pęcherzyk (25mm - 13 dc) pod ovitrelle. Dostałam zastrzyk o 19.30, tego samego wieczora i przez następne dwa były przytulanki no i teraz czekam... Chciałabym żeby już zleciał czas i zebym mogła zrobić test.. myślałam, że za bardzo to przeżywam ale widzę, że wiele dziewczyn ma problem cierpliwie poczekać :)
    Hej :)
    Ja mimo swoich owulacji też dostałam w tym miesiącu ovitrelle, bo pęcherzyki rosną mi b.duże (28-29mm) i późno pękają przez co ponoć komórka może nie być wartościowa. Zastrzyk miałam w poniedziałek, od piątku biorę też dupka na podtrzymanie w razie wu no i mam testować za tydzień w niedzielę. A Ty kiedy?

    Koniec starań
  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 5 listopada 2017, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam iść w piątek na badanie krwi tylko to może być za wcześnie.. czytalam ze lepiej poczekać na @ (planowo mam mieć 15.11).. może dotrwam z Toba do niedzieli :) bedzie razniej ze ktos tez czeka :)

  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 6 listopada 2017, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dzień dzisiejszy, odpukać, nadal bez plamienia a potrafiłam mieć przez 10dni. Ciążowo się nie czuje wcale ale czekam do środy na test. W nocy ciężko spałam. Budziłam sie co jakiś czas, to chyba stres.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Marysia90 Autorytet
    Postów: 1358 1203

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po południu śmigam na betę. Mam dosyć tego stresu już i wmawiania sobie objawów.

    juna lubi tę wiadomość

    5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    Ja dzisiaj po południu śmigam na betę. Mam dosyć tego stresu już i wmawiania sobie objawów.

    Powodzenia :)

  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    Ja dzisiaj po południu śmigam na betę. Mam dosyć tego stresu już i wmawiania sobie objawów.

    Trzymam kciuki! Daj koniecznie znać jak wynik.:)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mialam zastrzyk 31.10. wieczorem to bete kiedy najwcześniej zrobić bete? Chce wytrwać do niedzieli ale przebieram juz nogami zeby "wiedziec"

  • Marysia90 Autorytet
    Postów: 1358 1203

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła w piątek, jesli się stresujesz tak samo jak ja ;) Tylko jesli wynik nie będzie przekraczał np. 10 to bym się nie cieszyła. Byłam kiedyś 10 dnia po zastrzyku i beta wynosiła 8... oczywiście to była tlyko pozostałosc po zastrzyku...

    5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni to chyba minimum ale zawsze istnieje ryzyko, że wynik będzie przekłamany. Najbezpieczniej zrobić po 14 dniach. My się staramy tyle czasu a to będzie moje pierwsze badanie z krwi ;P

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 wrote:
    Jeżeli mialam zastrzyk 31.10. wieczorem to bete kiedy najwcześniej zrobić bete? Chce wytrwać do niedzieli ale przebieram juz nogami zeby "wiedziec"


    Bierzesz coś na podtrymanie ewentualnej ciązy? MNie lekarka kazała zrobić betę 12 dnia od tej daty od której zaczęłam brać tabletki na podtrzymanie.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano tak sobie pomyślałam ze zawsze na filmach pokazują moment dwóch kresek na teście jako zaskoczenie a u mnie to raczej będzie "w końcu" :)

    Patosia lubi tę wiadomość

  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Bierzesz coś na podtrymanie ewentualnej ciązy? MNie lekarka kazała zrobić betę 12 dnia od tej daty od której zaczęłam brać tabletki na podtrzymanie.
    Mi ginekolog kazała zrobić betę po 10 dniach od pierwszej dawki progesteronu czyli po 14 od zastrzyku. Trzymam za wszystkie kciuki!

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Gin powiedział żebym nic nie brała, mam sie zgłosić dopiero jak nie dostanę @..

  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 a badalas kiedys progesteron?

    Dziewczyny ile u Was kosztuje beta? Sprawdziłam w swoim laboratorium i jest za 67zl.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Marysia90 Autorytet
    Postów: 1358 1203

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg!! To chyba jakiś błąd co? U mnie jest po 29 zł, fakt, że małe miasto. ale dawno temu robiłam w Gdańsku za 50 zł. Ale 67 zł?! Masakra!

    5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego