Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Helcia wrote:Ja wczoraj miałam zastrzyk. Dzisiaj będą przytulanki 😁😍 byly również w czwartek (dzień przed zastrzykiem). I albo jutro powtórka albo w poniedziałek. We wtorek monitoring.
Głowa może po Ovitrelle boleć. Ehh najgorsza ta niepewność i czekanie
MayMasza ciekawe czemu tak długo się u Ciebie trzyma 🤔 No nic trzeba czekać, te starania to nas przynajmniej naucza cierpliwości 😅
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple
👨🏻🦲31
Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie
IVF 🤞
° Listopad'22 start stymulacji
° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅
"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫 -
misska wrote:Helcia to pełen luz i bierz starego w obroty 😈🤭 a bierzesz po owu progesteron ? Oby we wtorek był ladny ślad po pękniętym pęcherzyku 😊
MayMasza ciekawe czemu tak długo się u Ciebie trzyma 🤔 No nic trzeba czekać, te starania to nas przynajmniej naucza cierpliwości 😅jestem na etapie decyzji o rzuceniu leczenia i dbaniu o codzienność. To jak bardzo wylatują mi włosy i jakie siano zostało z moich pięknych gęstych włosów to wiem tylko ja.. miałam grube włosy a obecnie mogę porównać je do kitki czterolatki i wcale nie kłamię... wypadają na potęgę przez te leki ;/
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
misska wrote:Helcia to pełen luz i bierz starego w obroty 😈🤭 a bierzesz po owu progesteron ? Oby we wtorek był ladny ślad po pękniętym pęcherzyku 😊
MayMasza ciekawe czemu tak długo się u Ciebie trzyma 🤔 No nic trzeba czekać, te starania to nas przynajmniej naucza cierpliwości 😅Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Moje Słońce wrote:Dziś 10 dzień po zastrzyku, test wyszedł negatywnie. Kurczę, czyli się nie udało 😢
Moje Słońce lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
Helcia wrote:Nie do końca. Tzn, że dopiero "wypłukał" sie zastrzyk. Moze jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia zarodka, dlatego nie widać drugiej kreski. Trzymam kciuki, żeby tak się stało ✊
Po wielu niepowodzeniach, ciężko mieć nadzieje, ale dziękuje 🥰 -
Moje Słońce wrote:Po wielu niepowodzeniach, ciężko mieć nadzieje, ale dziękuje 🥰
3mam kciuki za powodzenie u ciebie 😁😁
Ja jak na razie doczekałam się 🐒Moje Słońce lubi tę wiadomość
2 lata leczenia u PANI ginekolog bezowocne.
Leczenie od nowa.
1 cykl obserwacja. 06.2021
07.2021 Clarzole + Ovitrelle beta po 14 dniach od zastrzyku <0.1 😔
08.2021 Clarzole + Ovitrelle beta po 15 dniach od zastrzyku <0.2 😔
09.2021 Clarzole + Ovitrelle beta po 15 dniach od zastrzyku < 0.1
10.2021 Clarzole + Ovitrelle beta po 20 dniach od zastrzyku < 0.1
11.2021 przerwa w leczeniu -
Moje słońce: 🍀🍀
Cześć Olala. Moze Ovitrelle coś pomoże, wielu dziewczynom pomógł. Ja mam drugi cykl z Ovitrelle. Robilas jakieś badania ?Moje Słońce lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Mam nadzieję. 4 lata chodziłam do gina, który dawał mi tylko duphaston i mówił ... "będzie dobrz"...
Teraz trafiłam na super lekarkę i w przeciągu paru miesięcy miałąm badania, monitoringi, drożność etc..
Dodam, że mam jedno dziecko z tym samym partnerem.Helcia lubi tę wiadomość
-
Olala to teraz może zaskoczy.
Ja czekam na testowanie. Za tydzień w czwartek minie 2 tyg po zastrzyku. Pęcherzyk pękł, wszystko jest ładnie. Teraz tylko czekaćStarania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Dziewczyny, potrzebuję zapisać się do lekarza na kolejny cykl (konkretne dni cyklu), ale nie wiem kiedy mi wypadna. Jak wygląda długość cyklu po Ovitrelle i progesteronie? W czwartek, w 15 dc, miałam podany Ovitrelle. Od niedzieli wieczór, 18dc, biorę Progesteron Besins i mam go brać do przyszłego piątku (zdaje się 30 dc), wtedy mam zrobić betę i jeśli negatywna, mam odstawić proga. Czy @ przychodzi w ileś dni po odstawieniu, jak po luteinie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 15:46
-
Limosa wrote:Dziewczyny, potrzebuję zapisać się do lekarza na kolejny cykl (konkretne dni cyklu), ale nie wiem kiedy mi wypadna. Jak wygląda długość cyklu po Ovitrelle i progesteronie? W czwartek, w 15 dc, miałam podany Ovitrelle. Od niedzieli wieczór, 18dc, biorę Progesteron Besins i mam go brać do przyszłego piątku (zdaje się 30 dc), wtedy mam zrobić betę i jeśli negatywna, mam odstawić proga. Czy @ przychodzi w ileś dni po odstawieniu, jak po luteinie?Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Helcia wrote:Progesteronu nie biorę więc się nie wypowiem na ten temat. Mi w ostatnim cyklu, stymulowanym ovitrelle i dostinexem @ przyszła 1 dzień wcześniej, ale może to byc równie dobrze wina antybiotyku na zapalenie pęcherza (łagodnego dla kobiet w ciąży) lub drugiej dawki szczepienia. A nie dasz rady dogadać się z ginekologiem, że rezerwujesz termin, ale w razie w może Ci go przesunąć na inny dzień?
-
Limosa wrote:No właśnie zapisuję się w inne miejsce, bo w mojej klinice jej nie ma dwa tygodnie, i nie wiem jak tam wygląda zmiana terminu. No nic, będę kombinować.Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Helcia wrote:Jedynie co mogę polecić, to zapisanie się online, jeśli ginekolog ma taką opcję. U mojego tak się da i wtedy możesz nawet w dzień wizyty odwołać tę wizytę bez konsekwencji. Powodzenia!
-
dziewczyny powiedzcie mi nie mam ogólnie miesiączek sama z siebie, tzn przychodził jak chciały dlatego miałam wywoływane duphastonem. Dziś lekarka powiedziała mi, że na 99% powinnam dostać po ovitrelle okres sama z siebie ..oczywiście zakładając czarny scenariusz, że ciąży nie będzie (tfu,tfu) .. jak jest u Was?
Kto ze mną będzie testował za około 10 dni ? -
olala3993 wrote:dziewczyny powiedzcie mi nie mam ogólnie miesiączek sama z siebie, tzn przychodził jak chciały dlatego miałam wywoływane duphastonem. Dziś lekarka powiedziała mi, że na 99% powinnam dostać po ovitrelle okres sama z siebie ..oczywiście zakładając czarny scenariusz, że ciąży nie będzie (tfu,tfu) .. jak jest u Was?
Kto ze mną będzie testował za około 10 dni ?
Powiem tak jak mnie wytłumaczył kiedyś lekarznie masz miesiączek, bo nie 'dziala' owulacja
po owulacji macica się obkurcza, złuszcza się tam wszystko i wtedy przychodzi okres. Jeśli jajeczka nie pękają, nie dochodzi do owulacji, przez co i nie pojawi się kolejny okres bo nie ma jak...
Jeśli po ovitrelle pęknie pęcherzyk to okres powinien się pojawić
(ja tak miałam a też nie mam swoich okresów)
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Powiem tak jak mnie wytłumaczył kiedyś lekarz
nie masz miesiączek, bo nie 'dziala' owulacja
po owulacji macica się obkurcza, złuszcza się tam wszystko i wtedy przychodzi okres. Jeśli jajeczka nie pękają, nie dochodzi do owulacji, przez co i nie pojawi się kolejny okres bo nie ma jak...
Jeśli po ovitrelle pęknie pęcherzyk to okres powinien się pojawić
(ja tak miałam a też nie mam swoich okresów)
Tylko w cyklach bezowulacyjnych u mnie przychodziła miesiączka normalnie 🤔