Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
WWiktoriAA92 wrote:Cześć dziewczyny! Melduję u mnie biało na teście… ten cykl z nowymi testami - pink. Przynajmniej się przekonałam że lepszej jakości te testy niż testeo bo np okienko z wynikiem jest jakby za plastikowa osłonka, a w testeo nic takiego nie było i można było przypadkowo zalać to okienko 🫣 no cóż…
A Ty jakie polecasz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:04
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych
❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
🔜18/11🩸
🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności -
WWiktoriAA92 wrote:Cześć dziewczyny! Melduję u mnie biało na teście… ten cykl z nowymi testami - pink. Przynajmniej się przekonałam że lepszej jakości te testy niż testeo bo np okienko z wynikiem jest jakby za plastikowa osłonka, a w testeo nic takiego nie było i można było przypadkowo zalać to okienko 🫣 no cóż…27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
10/24 Ovitrelle ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle ⏰
nowy cykl od 30.10
Aromek 2-6 dc 2x1 tabletka + 2 tabletki dodatkowo w 10 dc
6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
toossiaa wrote:Dziewczyny jestem po zastrzyku w niedziele, dzisiaj wypada 23 dc i jestem w pracy i czuje takie kłucie, wcześniej w lewym jajniku teraz tak na środku🤷♀️ czy to coś oznacza? Obecnie od 2 dni zazywam duphaston. Nie wiem co to może być 🙇♀️
ale staram się żadnych bóli ani skurczy nie analizować, lądujemy w siebie mnóstwo hormonów więc wydaje mi się normalne że coś tam się dzieje i pracuje27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Suzie wrote:Nie wiem co sądzić o tej grafice, bo tylko przy owulacji są rozebrani 😂😂😂
😂😂 Nie zwróciłam na to uwagi nawet 😂👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Suzie wrote:Nie wiem co sądzić o tej grafice, bo tylko przy owulacji są rozebrani 😂😂😂27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
Finch11 wrote:Ja też brałam w niedzielę Ovi i wczoraj przed snem czułam ciągnięcie w podbrzuszu aż takie jakby skurcze. Potem sobie pomyślałam że to może wina tego nieszczęsnego ananasa o którym pisałyśmy 😂😂
ale staram się żadnych bóli ani skurczy nie analizować, lądujemy w siebie mnóstwo hormonów więc wydaje mi się normalne że coś tam się dzieje i pracuje
Też tak miałam przed snem ale już o tym zapomniałam i tylko teraz mi to kłucie dało do myślenia. Ja się cieszę że to jest przynajmniej wiem że coś się dzieje 😀 balabym się jakbym nic nie czuła.
A kiedy robisz test badz bete ? Bierzesz coś jeszcze? -
toossiaa wrote:Też tak miałam przed snem ale już o tym zapomniałam i tylko teraz mi to kłucie dało do myślenia. Ja się cieszę że to jest przynajmniej wiem że coś się dzieje 😀 balabym się jakbym nic nie czuła.
A kiedy robisz test badz bete ? Bierzesz coś jeszcze?27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
Dziewczyny zrobiłam koktajl który miałam pić po transferze. Doczytałam trochę ze już przed można pić i dziewczyna która obserwuje na instagramie podchodziła do transferu i wspominała o tym koktajlu że zaczęła już pić przed (udalo jej się). Oczywiście działanie koktajlu potwierdzone naukowo, faktycznie ma wpływ na drugą fazę cyklu i zagnieżdżenie.
No więc.. jest obrzydliwy 🤢🤢 Nienawidzę buraków w sokach itp. A tu takie połączenie jest że jeszcze ciężej mi to przełknąć 🤢🤭
Ja nie wiem jak ja wytrwam do 2 grudnia 😑🤭🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:24
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ola_45 wrote:Dziewczyny zrobiłam koktajl który miałam pić po transferze. Doczytałam trochę ze już przed można pić i dziewczyna która obserwuje na instagramie podchodziła do transferu i wspominała o tym koktajlu że zaczęła już pić przed (udalo jej się). Oczywiście działanie koktajlu potwierdzone naukowo, faktycznie ma wpływ na drugą fazę cyklu i zagnieżdżenie.
No więc.. jest obrzydliwy 🤢🤢 Nienawidzę buraków w sokach itp. A tu takie połączenie jest że jeszcze ciężej mi to przełknąć 🤢🤭
Ja nie wiem jak ja wytrwam do 2 grudnia 😑🤭🤢 -
AlicjaRogos wrote:A czy jak ktoś nie podchodzi do transferu to też ma sens ?
Myślę że na pewno ma sens ale to na prawdę dla wytrwałych, bo na prawdę nie jest zbyt smaczny 🤭
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37459441/
200g arbuza, 80g świeżego buraka, 2-4g świeżego imbiru, troszkę wody, zblendować.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -