X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduję u mnie biało na teście… ten cykl z nowymi testami - pink. Przynajmniej się przekonałam że lepszej jakości te testy niż testeo bo np okienko z wynikiem jest jakby za plastikowa osłonka, a w testeo nic takiego nie było i można było przypadkowo zalać to okienko 🫣 no cóż…

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Cześć dziewczyny! Melduję u mnie biało na teście… ten cykl z nowymi testami - pink. Przynajmniej się przekonałam że lepszej jakości te testy niż testeo bo np okienko z wynikiem jest jakby za plastikowa osłonka, a w testeo nic takiego nie było i można było przypadkowo zalać to okienko 🫣 no cóż…

🫂🫂🫂

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • AlicjaRogos Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Podobnie jakoś nam wychodzi 😂 nawet testowanie widziałam że miałyśmy na ten sam dzień także czekamy na @ będziesz kolejny cykl miała już stymulowany czy dalej próbujesz naturalnie ?

• WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Podobnie jakoś nam wychodzi 😂 nawet testowanie widziałam że miałyśmy na ten sam dzień także czekamy na @ będziesz kolejny cykl miała już stymulowany czy dalej próbujesz naturalnie ?
    Planuje w grudniu drożność - mam nadzieję, że coś ruszy. A potem zobaczymy co dr wymyśli? Może jakaś histeroskopia ewentualnie laparoskopia? Ale prawda jest taka że jakoś boję się usypiać. Miałam już kiedyś np operację kolana - ale nadal boję się tego usypiania i mam nadzieję że nie będzie to konieczne 🫣
    A Ty jakie masz plany? 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:59

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻
  • AlicjaRogos Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Planuje w grudniu drożność - mam nadzieję, że coś ruszy. A potem zobaczymy co dr wymyśli? Może jakaś histeroskopia ewentualnie laparoskopia? Ale prawda jest taka że jakoś boję się usypiać. Miałam już kiedyś np operację kolana - ale nadal boję się tego usypiania i mam nadzieję że nie będzie to konieczne 🫣
    A Ty jakie masz plany? 😃
    No ja podobnie jak ty teraz będę miała 4 cs i też wspomnę swojej dr o drożności i zobaczymy co powie . Ja jak miałam zabieg łyżeczkowania robiony to byłam uśpiona i w miarę ok się po tym czułam też się bałam bo każdy inaczej reaguje . Więc chyba już wolę być uśpiona

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Niestety nie. Jeden na lewym jajniku- niedrozny jajowod, drugi -wiekszy na prawym. Taki sam uklad mialam przy pierwszej iui z której mamy synka. Teraz pora na rodzeństwo. 😊Chcialam sie upewnic czy jest sens odmrazac nasienie- my korzystamy z dawcy. To tez sa duzo koszta, wiec jezeli by faktycznie pękł przedwczesnie to nie byloby sensu robic iui. I odmrazac przede wszystkim nasienia.
    Dzieki za odpowiedź, jeszcze jutro poinformuje lekarza.
    Koniecznie daj znać, może zrobią ci jakieś szybkie USG :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
‹‹ 473 474 475 476 477
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ