Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:No co Ty! Ja też do Fizjobroszki jestem zapisana na wizytę na sierpień i do tej szkoły rodzenia w pigułce też do niej idę 😁 mieszkam w Baranowie konkretnie, także mam tam niecałe 10 min autem. Położnej jeszcze nie wybrałam ale słyszałam że obie są super, Aga i Dominika, moja przyjaciółka chodzi do nich na szkole rodzenia do Scanmed - ja też się tam właśnie wybieram od września.
Wyprawkę chcemy ruszyć też we wrześniu - mamy dla małej zaplanowany pokoik w którym wcześniej był mój „gabinet” jak pracowałam z domu. Musimy ogarnąć z niego rzeczy, poprzenosić, odmalować. Zastanawiamy się nad wózkiem bo mamy inne oczekiwania 😅 mąż by kupił najchętniej terenowy czołg a ja głównie patrzę na to żeby był lekki do składania i żeby zmieścił mi się do mojego niezbyt dużego auta.
Planujecie przeprowadzkę jeszcze przed porodem ? I chodzisz może na jakieś zajęcia dla ciężarnych? Koleżanka poleca mi gibką mamę ale mam trochę daleko i boję się że nie będzie mi się chciało jeździć 🤭
To może pomyślcie też o Bugaboo Fox? On się zalicza do tych bardziej terenowych ale nie wygląda jak czołg i jest ładny jak na te terenówki 🤣
Tak, planujemy się przeprowadzić pod koniec sierpnia ale zobaczymy jak to wyjdzie 🤭
Ja ćwiczę sobie sama, gibka mama słyszałam że jest super ale dla mnie też nie po drodze jakoś, więc ćwiczę sama albo chodzę spontanicznie na jakieś zajęcia fitness dla ciężarnych jak mam czas i chęci bo mam multisporta 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 13:32
Martolina lubi tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Ola opowiadaj też jak tam u Was?
Jak samopoczucie i jak u Ciebie wygląda w ogole kalendarz wizyt teraz? Bo pewnie trochę inaczej niż u nas
Samopoczucie kiepskie, ciągle zmeczona jestem, mało jem, nie mam apetytu na nic, ciągle jem to samo. Masakra jakaś 😅🤭
Dzisiaj pierwszy raz poczułam się na tyle dobrze że udalo mi się posprzątać całe pietro na raz (same kurze i odkurzanie poki co 😅)
Nie pamiętam juz jak to w Polsce wygląda, ale u mnie na początku wizyty sa co 4 tygodnie, później co 2-3 tygodnie a pod koniec ciąży co tydzień. USG mieliśmy pierwsze (zazwyczaj miedzy 8-10tyg) później 13 tydzień usg dokladniejsze, następnie 20 tydzień kolejne dokładne usg i na końcówce ciąży mamy ostatnie USG żeby sprawdzić czy dziecko jest dobrze ułożone przed porodem
Badań krwi nie ma tyle co w Polsce - jesli chodzi o częstotliwości i ilość sprawdzanych parametrów. Bardzo ubogie badania. Raz na początku ciąży i jeśli będzie potrzeba to chyba jeszcze później. No i glukoza po ok 25 tygodniu 🤔
I to tak na tyle. Położna prowadzi ciążę. To z nią mam wizyty i ona tylko sprawdzać będzie cisnienie, tętno dziecka (nadal nie słyszałam..) i pomiar brzucha. Usg robi inna osoba tylko w tych wyznaczonych tygodniach.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️