Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Siemka dziewczęta. Chciałam napisać,że do tej chwili nadal nie mam kontaktu z ginekologiem. Tak więc mogę napisać,że dumna z siebie jestem bo współżylam sobie z mężem. I nie będę miała wyrzutów sumienia w tym cyklu. Ze mogłam a ginekolog nie kazał i miałam grzecznie czekac na zabieg a zabiegu nie było. Nawet jeśli znowu mi się nie uda,to i tak wiem że się starałam. A nie bezczynnie siedziałam. Teraz jestem w okresie płodnym i działam od weekendu do weekendu. No i czas pokaże. Niby ok 21lutego mam dostać,więc nie będę się spinac, zupełnie. Co ma być to będzie. Ściskam mocno i do przodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:55
Ewus85, oligi, MariaM lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:MariaM powodzenia! Mi moja lekarka, po wizycie w bielskim Gyncetrum (byłam mega rozczarowana, pisałam już o tym) wspomniała właśnie o Ostrawie. Ale decyzja jest taka, że idę w czwartek na hsg, potem skonsultuję wynik z moją ginekolog i pomyślę co dalej.
Dziewczyny, a jak to jest z inseminacją? W sensie - kiedy lekarze na nią kierują, na jakiej podstawie i jak się to odbywa? Wiem, że mogę wyguglać Ale wolę od Was usłyszeć, może któraś będzie chciała się podzielić wiedzą w tym temacie.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
oligi wrote:Kasia , Ewa , Marysia nawet na ulotce napisane ze mozna od 3 d ia cyklu ale jak juz powiedziala ze cykl stracony na CLO to nie bede sie sprzeczac z lekarzem i odpuszcze branie CLO w tym cyklu.
Tak wiec jedziemy naturalnie tylko ze zwiekszona dawka Metforminy i zobaczymy !
Rano bylam zalamana ale poszlam na fitness i dostalam w kosc i juz mi przeszlo:)
W nastepnym cyklu styluacja a w tym monitoring 7,9 i 14 lutego wiec dam znac jak bede po poerwszym monitoringu!
A jak u Was dziewczyny?
MariaM trzymam kciuki ! Aby sie udalo!!!
Dzięki Oligi .. wczoraj pół godz przymierzałam się do zrobienia zastrzyku, bo igieł boje się jak ognia.. Ale pociąg ruszył, jutro pierwsze IUI .. do boju
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
Kiwona wrote:Dziewczynki, mam być jutro na czczo na hsg a zapomniałam zapytać, co z lwkami. Biorę z rana na czczo euthyrox. Odpuścić?
Leki chyba możesz normalnie przyjmować. Na czczo przed hsg, bo po kontraście zdarza się wymiotować Ja byłam na czczo ale i tak zrobiłam małe cyrki
Powodzenia jutro Kiwona :*
Ja siedzę jak na szpilkach w klinice i czekam na IUI, nasienie pobrane 2 godz temu..
Może jakiś szalony plemnik dorwie jajeczko wreszcie
oska_m, Kiwona, Ewus85 lubią tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
Kiwona, gdzie to będziesz miała robione, szpital, klinika?
Nie stresuj Wszystko będzie dobrze, samo badanie trwa kilka minut, a czytałam tutaj, że wielu kobietom pomogło:)
Opowiem Wam "w wielkim skrócie" o mojej dzisiejszej pierwszej w życiu IUI.
W drodze do kliniki się pokłóciliśmy, bo ślisko, zimno, za szybko i w rękawiczkach, które nie nadają się do prowadzenia samochodu jechałam.. Koń by się uśmiał, taki ten mój chłop był zestresowany..
Nasienie oddane o 9:30, o 11:30 zaprosił mnie lekarz do gabinetu - generalnie wyglądał jak sprzedawca w piekarni - sweterek, dzinsy, po co mu fartuch Nie za bardzo go rozumiałam, bo to Czech był ale twierdził, że żołnierzyki super - a to nowość akurat. Jutro jak będzie mój lekarz dokładnie wypytam go o wszystkie parametry
Wskoczyłam na fotelik, najpierw usg dowcipnie - pęcherzyk na lewym urósł do 21,2mm!! i zaczynał pękać - widać było elegancko jasną poświatę na górnym konturze pęcherza - zobaczymy jutro co będzie przy drugim IUI.
Wprowadził gumowy czy jakiś tam wężyk, 5 sek i gotowe. Samo podanie średnio przyjemne, nie powiedziałabym, ze bezbolesne zupełnie. W odczuciu coś na kształt badania cytologicznego - czyli średnio 20 min posiedzieliśmy w poczekalni potem i do domu.
Pierwsza wizyta w toalecie trochę mnie zmartwiła - pojawiło się nieco krwi i skrzepik - przypuszczam, ze po inseminacji, ale potem juz ok, czyściutko.
Także jutro druga IUI i czekamy czy jakiś cud się wydarzy.
Swoją drogą wczoraj zamówiłam 30 testó owulacyjnych i 20 ciążowych na allegro - hehe.. powrót do przeszłości??!!
basiunia174, Ewus85 lubią tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
Hej hej, wieści prosto ze szpitalnej kozetki (łóżek brak). Darlam sie przy badaniu bardzo:/ Myślałam że mnie rozerwie Nie mam jeszcze wyników, ale lekarz mówił, że lewy drożny a prawy byl zablokowany, ale w koncu kontrast przeszedł. Czyli że ok Leżę teraz i odpoczywam, boli mnie głowa i trochę brzuch. Myślicie, że wieczorem mogę już seksować? To mój 11 dc chociaż jeszcze wczoraj myślałam, że 12 .
-
Witam Was serdecznie dziewczyny!
Staramy się z mężem już 2,5 roku o dzieciątko. Mam PCOS,HSG wyszło ok, ale wykryto u mnie dwurożną macicę. W związku z brakiem owulacji musiałam mieć stymulację hormonalną. Pierwsze dwa cykle na Clo nieudane, następnie cykl z Lamettą (musieliśmy odpuścić mimo 2!! pęcherzyków, ponieważ miałam zapalenie zęba). Ten cykl na Lamettcie zaskoczył! W 11dc pęcherzyk 20mm, dostałam zastrzyk Ovitrelle. Zrobiłam test apteczny w 7 dniu po zastrzyku -ujemny, w 10 dniu ujemny, 12dniu ujemny... jakoś straciłam nadzieję. W 14 dniu (wczoraj) ostatni dzień z duphastonem, więc musiałam sprawdzić HCG żeby ewentualnie dalej brać progesteron. Popołudniu test i po raz pierwszy w historii słaba kreska. Mimo śnieżycy pobiegłam do apteki po drugi test, również słabo dodatni. Więc samochód i w drogę do szpitala. HCG bardzo miłe panie z laboru zrobiły mi w godzinę... wartość 31,74 Jutro (16 dzień po zastrzyku)idę na powtórkę, bardzo się boję, ale wierzę, że wzrost będzie odpowiedni. Nawet gdyby coś było nie tak to już wiem, że jest jakiś postęp!! Pozdrawiam!!oska_m, basiunia174, Ewus85, OlinkaO, oligi lubią tę wiadomość
-
Jestem jakieś 9 godzin po badaniu. Boli mnie brzuch jak przy ciężkiej @
EDIT: wieczorem ból nie do zniesienia, więc zaaplikowałam sobie no-spę i 2 ibupromy, teraz siedzę w pracy i już jest lepiej, ale chyba mogłam wziąć jednak wolne na ten dzień, jestem zmęczona bólem. Udało się przed tym największym atakiem bólu poseksować Więc spokoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 13:04
oligi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny niewiem czy Mnie jeszcze Pamiętacie ? Pozwoliliście mi zaglądać do was czasem was podczytuje
Chce byście wiedziały ze jestem z wami wszystkimi duchem i za wszystkie trzymam kciuki życzę wam dużo dużo szczęścia i owocnych owoców takim jakim cieszę się ja
U mnie wszystko w porządku uczę się co rusz nowych dolegliwości okruszek rośnie
Pozdrawiam i ściskam was BARDZO BARDZO MOCNO M.basiunia174, Ewus85, oligi, OlinkaO lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
U mnie kłucia i pobolewanie podbrzusza po hsg i okołoowulacyjne. W środę mam gin, więc może coś nowego mi powie.
Wkurzam się, bo niskie libido mojego partnera nie pomaga w staraniach a zmuszanie się jest bez sensu. Może to już nie ten wiek, a może sam fakt starania jest paraliżujący, nie wiem. Smutne to. -
Ja jutro mam wizytę u gina. Pierwszą po poronieniu i zabiegu, więc mam nadzieję że da zielone światło do działania. Dzisiaj dość mocno boli mnie podbrzusze, oby to był dobry objaw - rosnących pęcherzyków...
basiunia174 lubi tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!