Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
We wrześniu miałam, czyli tak dawno i nie dawno
Agnieszka1993 lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - 110/min
-
Dziewczyny 1-go dostalam @ i czekam do 5-go lutego i biore poerwszy raz pd dwoch lat CLO i Metformax 2x850mg - czyli zwiekszono mo dawke z raz dziennie 1000 mg .
Czy ktoras brala taka mieszanke? Dodatkowo biore 1/4 tab dostinexu raz w tygodniuoligi -
A ja niestety od wczoraj nie mogę dodzwonić się do mojego ginekologa i nie wiem co robić?! Mam dziką ochotę na przytulanki,ale lekarz powiedział,że mamy się wstrzymać przed zabiegiem Dzisiaj ma 10dc, a niby do 10dc można zrobić zabieg. Więc ogólnie jestem w kropce Co robić? Jutro na zabieg napewno nie pojadę, w poniedziałek pewnie też, a to będzie 12dc. Nie wiem już teraz mam małe wyrzuty sumienia,że zbliżam się do dni płodnych a nie próbujemy co radzicie?
-
Hmm. Dominika, ja bym chyba teraz normalnie próbowała. Nie masz gwarancji, że na zabieg się jeszcze załapiesz w tym cyklu. Mi nikt nie zabronił seksu przed hsg. Nie wiem, ja bym sobie pozwoliła na seks Ale może jest ktos madrzejszyw tych sprawach ode mnie i się wypowie... Ściskam
-
Jak ja miałam robione HSG to nie zalecano w tym cyklu starań o dziecko ze względu na napromieniowanie rentgenowskie które jest zastosowane podczas badania. Mogłoby one być szkodliwe dla płodu.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Dziewczyny jestem zalamana ....
Zamiast dzis wziac CLO ( 5 dzien cyklu) to wzielam go wczoraj!!! Bylam pewna ze wczoraj byl 5 luty a ja pierwszego lutego dostalam @...
Lekarka napisala mi ze cykl stracony i nic wiecej... nie wiem czy mam przerwac kuracje i nie brac pozostalych 4 tabletek czy je dokonczyc ...
Czy wiecie co sie robi w takim przypadku?
Czy cos mi grozi skoro wzielam w 4 dniu cyklu? Zaburzenie cyklu albo nie wiem co jeszcze?
Jak lekarka mi odpisze na drugiego smsa to dam Wam znac ale mam strasznego stresa ze zle stymulacje zastosowalam i ze cos mpze sie stac... juz nie chodzi o to ze nie zajde w tym miesiacu tylko bardziej o zdrowie ... dajcie znac czy ktoras tak miala albo czy ktoras idzie na dniach do lekarza i moglaby sie podpytac co w takim przypadku?oligi -
oligi wrote:Dziewczyny jestem zalamana ....
Zamiast dzis wziac CLO ( 5 dzien cyklu) to wzielam go wczoraj!!! Bylam pewna ze wczoraj byl 5 luty a ja pierwszego lutego dostalam @...
Lekarka napisala mi ze cykl stracony i nic wiecej... nie wiem czy mam przerwac kuracje i nie brac pozostalych 4 tabletek czy je dokonczyc ...
Czy wiecie co sie robi w takim przypadku?
Czy cos mi grozi skoro wzielam w 4 dniu cyklu? Zaburzenie cyklu albo nie wiem co jeszcze?
Jak lekarka mi odpisze na drugiego smsa to dam Wam znac ale mam strasznego stresa ze zle stymulacje zastosowalam i ze cos mpze sie stac... juz nie chodzi o to ze nie zajde w tym miesiacu tylko bardziej o zdrowie ... dajcie znac czy ktoras tak miala albo czy ktoras idzie na dniach do lekarza i moglaby sie podpytac co w takim przypadku?
Clo wplywa na produkcje jajeczek, mialam juz troche stymulacji i napewno nie spowoduje to uszczerbku na zdrowi jak wzielas tabletke dzien wczesniej!!! Takze spokojnie
Ja bym wziela kolejne dawki tak jak mialas sugerowane i normalnie poszla na monitoring
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Lekarka napisała, że cykl stracony?? ja też brałam od 3 dc, a kiedyś jakoś że ten pierwszy to był w większość plamienia, to wziełam 4dc i nie straciłam cyklu.
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Witam wieczorową porą..
W wielkim skrócie, na OF jestem 3 lata, nieaktywna przez ostatnie pół roku.. staraliśmy się z większym i mniejszym nasileniem przez ostatnie 5 lat, dwie półroczne serie z Clo + Duphaston i nic.. Jajeczkowałam gigantycznie a ciąży brak. Prawie pół roku temu zaczęłam pracę w Czechach i mam tam ubezpieczenie.. no i jakos tak nagle zapadła decyzja, ze idziemy do kliniki.
Więc poszliśmy do Gyncentrum w Ostrawie, (w Polsce na umówioną wizytę nr 1 w Katowicach Angelius musielibyśmy czekać do 14 lutego) w ubiegłą środę.. tak po prosty na pierwszą wizytę. Popytać co i jak.. Pani dr zrobiła mi usg, 8 dc, pęcherzyk na prawym ale endo kiepskie 5mm. Kontrola dzisiaj w 13dc. I trafił się przefajny Pan doktor Krzysztof Kopiec. Endo trochę urosło ale bez szału 7,5mm, za to pojawił się na lewym pęcherzyk dominujący 17,5x17mm. Generalnie oświecił mnie, ze w Czechach mam 6 inseminacji za darmo i nie ma na co czekać.. dostałam Ovitrelle, który mam sobie wstrzelić dzisiaj, a w srodę rano 1 inseminacja, w czwartek druga, żeby zwiększyć szanse. No i sram po gaciach, bo w sumie już odpuściłam a teraz znowu to ciśnienie..
I takie mam w środku motylki, bo wszystko strasznego przyspieszenia dostało.. że aż się boję tego uczucia za 15 dni.. ech
basiunia174 lubi tę wiadomość
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
Kasia , Ewa , Marysia nawet na ulotce napisane ze mozna od 3 d ia cyklu ale jak juz powiedziala ze cykl stracony na CLO to nie bede sie sprzeczac z lekarzem i odpuszcze branie CLO w tym cyklu.
Tak wiec jedziemy naturalnie tylko ze zwiekszona dawka Metforminy i zobaczymy !
Rano bylam zalamana ale poszlam na fitness i dostalam w kosc i juz mi przeszlo:)
W nastepnym cyklu styluacja a w tym monitoring 7,9 i 14 lutego wiec dam znac jak bede po poerwszym monitoringu!
A jak u Was dziewczyny?
MariaM trzymam kciuki ! Aby sie udalo!!!oligi -
oligi wrote:Kasia , Ewa , Marysia nawet na ulotce napisane ze mozna od 3 d ia cyklu ale jak juz powiedziala ze cykl stracony na CLO to nie bede sie sprzeczac z lekarzem i odpuszcze branie CLO w tym cyklu.
Tak wiec jedziemy naturalnie tylko ze zwiekszona dawka Metforminy i zobaczymy !
Rano bylam zalamana ale poszlam na fitness i dostalam w kosc i juz mi przeszlo:)
W nastepnym cyklu styluacja a w tym monitoring 7,9 i 14 lutego wiec dam znac jak bede po poerwszym monitoringu!
A jak u Was dziewczyny?
MariaM trzymam kciuki ! Aby sie udalo!!!
Oligi co ma byc to będzie moze naturalny cud 3 mam kciuki! Ja mam 2 dc, od jutra lametta w przyszlym tygodniu monitoring... moj gin ma urlop ale udalo mi sie umówić do rownie dobrego lekarza... kto wie.. moze przyniesie szczęście
Od kilku miesiecy ze stresu zaniedbalam siebie, branie witamin w tym kwasu foliowego wiec moze natura daje mi czas na ogarniecie.. od tego cyklu biore sie za siebie.. i masz racje z tymi cwiczeniami. Ja po @ zapisuję sie na silke moze mysli beda zdrowsze
MariaM - czasem szybkie akcje sa najlepsze powodzenia i koniecznie dawaj znac -
mia4444 wrote:Witam po jakim czasie jest owulacje po wstrzyknieciu ovitrelle wie może ktoś .Ja miałam w niedzielę o 8 rano.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Ewus no to trzymam kciuki! No to czekamy na wiadomosci po monitornigach dziewczyny !
Ewus na prawde polecam fitness! Ani razu nie myslalam o staraniach tylko o tym ze juz sily nie mam wykonac kolejne cwiczenie! Pozniej sauna ! Chodze z kumpelami dwiema wiec na prawde czas jest tylko dla nas i siwetnie sie tam czujemy tymbardziej jak dostaniemy niezly wycisk w zeszlym tyg bylam 3 razy a w tym planuje juz 4 bo tak mi sie podoba ! PolecamEwus85 lubi tę wiadomość
oligi -
MariaM powodzenia! Mi moja lekarka, po wizycie w bielskim Gyncetrum (byłam mega rozczarowana, pisałam już o tym) wspomniała właśnie o Ostrawie. Ale decyzja jest taka, że idę w czwartek na hsg, potem skonsultuję wynik z moją ginekolog i pomyślę co dalej.
Dziewczyny, a jak to jest z inseminacją? W sensie - kiedy lekarze na nią kierują, na jakiej podstawie i jak się to odbywa? Wiem, że mogę wyguglać Ale wolę od Was usłyszeć, może któraś będzie chciała się podzielić wiedzą w tym temacie. -
Kiwona wrote:MariaM powodzenia! Mi moja lekarka, po wizycie w bielskim Gyncetrum (byłam mega rozczarowana, pisałam już o tym) wspomniała właśnie o Ostrawie. Ale decyzja jest taka, że idę w czwartek na hsg, potem skonsultuję wynik z moją ginekolog i pomyślę co dalej.
Dziewczyny, a jak to jest z inseminacją? W sensie - kiedy lekarze na nią kierują, na jakiej podstawie i jak się to odbywa? Wiem, że mogę wyguglać Ale wolę od Was usłyszeć, może któraś będzie chciała się podzielić wiedzą w tym temacie.Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY