Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
We wrześniu miałam, czyli tak dawno i nie dawno
Agnieszka1993 lubi tę wiadomość

Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 -
110/min
-
Dziewczyny 1-go dostalam @ i czekam do 5-go lutego i biore poerwszy raz pd dwoch lat CLO i Metformax 2x850mg - czyli zwiekszono mo dawke z raz dziennie 1000 mg .
Czy ktoras brala taka mieszanke? Dodatkowo biore 1/4 tab dostinexu raz w tygodniuoligi -
A ja niestety od wczoraj nie mogę dodzwonić się do mojego ginekologa
i nie wiem co robić?! Mam dziką ochotę na przytulanki,ale lekarz powiedział,że mamy się wstrzymać przed zabiegiem
Dzisiaj ma 10dc, a niby do 10dc można zrobić zabieg. Więc ogólnie jestem w kropce
Co robić? Jutro na zabieg napewno nie pojadę, w poniedziałek pewnie też, a to będzie 12dc. Nie wiem
już teraz mam małe wyrzuty sumienia,że zbliżam się do dni płodnych a nie próbujemy
co radzicie?
-
Hmm. Dominika, ja bym chyba teraz normalnie próbowała. Nie masz gwarancji, że na zabieg się jeszcze załapiesz w tym cyklu. Mi nikt nie zabronił seksu przed hsg. Nie wiem, ja bym sobie pozwoliła na seks
Ale może jest ktos madrzejszyw tych sprawach ode mnie i się wypowie... Ściskam
-
Jak ja miałam robione HSG to nie zalecano w tym cyklu starań o dziecko ze względu na napromieniowanie rentgenowskie które jest zastosowane podczas badania. Mogłoby one być szkodliwe dla płodu.

2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Dziewczyny jestem zalamana ....
Zamiast dzis wziac CLO ( 5 dzien cyklu) to wzielam go wczoraj!!! Bylam pewna ze wczoraj byl 5 luty a ja pierwszego lutego dostalam @...
Lekarka napisala mi ze cykl stracony i nic wiecej... nie wiem czy mam przerwac kuracje i nie brac pozostalych 4 tabletek czy je dokonczyc ...
Czy wiecie co sie robi w takim przypadku?
Czy cos mi grozi skoro wzielam w 4 dniu cyklu? Zaburzenie cyklu albo nie wiem co jeszcze?
Jak lekarka mi odpisze na drugiego smsa to dam Wam znac ale mam strasznego stresa ze zle stymulacje zastosowalam i ze cos mpze sie stac... juz nie chodzi o to ze nie zajde w tym miesiacu tylko bardziej o zdrowie ... dajcie znac czy ktoras tak miala albo czy ktoras idzie na dniach do lekarza i moglaby sie podpytac co w takim przypadku?oligi -
Ja clo bralam od 3 dc przez 5 dni nigdy nie spotkalam sie z takimi uwagami jak moze byc cykl stracony skoro wzielas tabletke dzien wczesniej co za brednie.oligi wrote:Dziewczyny jestem zalamana ....
Zamiast dzis wziac CLO ( 5 dzien cyklu) to wzielam go wczoraj!!! Bylam pewna ze wczoraj byl 5 luty a ja pierwszego lutego dostalam @...
Lekarka napisala mi ze cykl stracony i nic wiecej... nie wiem czy mam przerwac kuracje i nie brac pozostalych 4 tabletek czy je dokonczyc ...
Czy wiecie co sie robi w takim przypadku?
Czy cos mi grozi skoro wzielam w 4 dniu cyklu? Zaburzenie cyklu albo nie wiem co jeszcze?
Jak lekarka mi odpisze na drugiego smsa to dam Wam znac ale mam strasznego stresa ze zle stymulacje zastosowalam i ze cos mpze sie stac... juz nie chodzi o to ze nie zajde w tym miesiacu tylko bardziej o zdrowie ... dajcie znac czy ktoras tak miala albo czy ktoras idzie na dniach do lekarza i moglaby sie podpytac co w takim przypadku?
Clo wplywa na produkcje jajeczek, mialam juz troche stymulacji i napewno nie spowoduje to uszczerbku na zdrowi jak wzielas tabletke dzien wczesniej!!! Takze spokojnie
Ja bym wziela kolejne dawki tak jak mialas sugerowane i normalnie poszla na monitoring
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
Cudzie trwaj ❤️ -
Lekarka napisała, że cykl stracony?? ja też brałam od 3 dc, a kiedyś jakoś że ten pierwszy to był w większość plamienia, to wziełam 4dc i nie straciłam cyklu.

08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Witam wieczorową porą..
W wielkim skrócie, na OF jestem 3 lata, nieaktywna przez ostatnie pół roku.. staraliśmy się z większym i mniejszym nasileniem przez ostatnie 5 lat, dwie półroczne serie z Clo + Duphaston i nic.. Jajeczkowałam gigantycznie a ciąży brak. Prawie pół roku temu zaczęłam pracę w Czechach i mam tam ubezpieczenie.. no i jakos tak nagle zapadła decyzja, ze idziemy do kliniki.
Więc poszliśmy do Gyncentrum w Ostrawie, (w Polsce na umówioną wizytę nr 1 w Katowicach Angelius musielibyśmy czekać do 14 lutego) w ubiegłą środę.. tak po prosty na pierwszą wizytę. Popytać co i jak.. Pani dr zrobiła mi usg, 8 dc, pęcherzyk na prawym ale endo kiepskie 5mm. Kontrola dzisiaj w 13dc. I trafił się przefajny Pan doktor Krzysztof Kopiec. Endo trochę urosło ale bez szału 7,5mm, za to pojawił się na lewym pęcherzyk dominujący 17,5x17mm. Generalnie oświecił mnie, ze w Czechach mam 6 inseminacji za darmo i nie ma na co czekać.. dostałam Ovitrelle, który mam sobie wstrzelić dzisiaj, a w srodę rano 1 inseminacja, w czwartek druga, żeby zwiększyć szanse.
No i sram po gaciach, bo w sumie już odpuściłam a teraz znowu to ciśnienie..
I takie mam w środku motylki, bo wszystko strasznego przyspieszenia dostało.. że aż się boję tego uczucia za 15 dni.. ech
basiunia174 lubi tę wiadomość

Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET
-
Kasia , Ewa , Marysia nawet na ulotce napisane ze mozna od 3 d ia cyklu ale jak juz powiedziala ze cykl stracony na CLO to nie bede sie sprzeczac z lekarzem i odpuszcze branie CLO w tym cyklu.
Tak wiec jedziemy naturalnie tylko ze zwiekszona dawka Metforminy i zobaczymy !
Rano bylam zalamana ale poszlam na fitness i dostalam w kosc i juz mi przeszlo:)
W nastepnym cyklu styluacja a w tym monitoring 7,9 i 14 lutego wiec dam znac jak bede po poerwszym monitoringu!
A jak u Was dziewczyny?
MariaM trzymam kciuki ! Aby sie udalo!!!
oligi -
oligi wrote:Kasia , Ewa , Marysia nawet na ulotce napisane ze mozna od 3 d ia cyklu ale jak juz powiedziala ze cykl stracony na CLO to nie bede sie sprzeczac z lekarzem i odpuszcze branie CLO w tym cyklu.
Tak wiec jedziemy naturalnie tylko ze zwiekszona dawka Metforminy i zobaczymy !
Rano bylam zalamana ale poszlam na fitness i dostalam w kosc i juz mi przeszlo:)
W nastepnym cyklu styluacja a w tym monitoring 7,9 i 14 lutego wiec dam znac jak bede po poerwszym monitoringu!
A jak u Was dziewczyny?
MariaM trzymam kciuki ! Aby sie udalo!!!
Oligi co ma byc to będzie
moze naturalny cud
3 mam kciuki! Ja mam 2 dc, od jutra lametta w przyszlym tygodniu monitoring... moj gin ma urlop ale udalo mi sie umówić do rownie dobrego lekarza... kto wie.. moze przyniesie szczęście 
Od kilku miesiecy ze stresu zaniedbalam siebie, branie witamin w tym kwasu foliowego wiec moze natura daje mi czas na ogarniecie.. od tego cyklu biore sie za siebie.. i masz racje z tymi cwiczeniami. Ja po @ zapisuję sie na silke
moze mysli beda zdrowsze 
MariaM - czasem szybkie akcje sa najlepsze
powodzenia i koniecznie dawaj znac
-
Do trzech dni. Chociaż na niektórych nie działa i może nie wystąpić w ogóle lub dużo później.mia4444 wrote:Witam po jakim czasie jest owulacje po wstrzyknieciu ovitrelle wie może ktoś .Ja miałam w niedzielę o 8 rano.

2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Ewus no to trzymam kciuki! No to czekamy na wiadomosci po monitornigach dziewczyny !
Ewus na prawde polecam fitness! Ani razu nie myslalam o staraniach tylko o tym ze juz sily nie mam wykonac kolejne cwiczenie! Pozniej sauna ! Chodze z kumpelami dwiema wiec na prawde czas jest tylko dla nas i siwetnie sie tam czujemy tymbardziej jak dostaniemy niezly wycisk
w zeszlym tyg bylam 3 razy a w tym planuje juz 4 bo tak mi sie podoba ! Polecam
Ewus85 lubi tę wiadomość
oligi -
MariaM powodzenia! Mi moja lekarka, po wizycie w bielskim Gyncetrum (byłam mega rozczarowana, pisałam już o tym) wspomniała właśnie o Ostrawie. Ale decyzja jest taka, że idę w czwartek na hsg, potem skonsultuję wynik z moją ginekolog i pomyślę co dalej.
Dziewczyny, a jak to jest z inseminacją? W sensie - kiedy lekarze na nią kierują, na jakiej podstawie i jak się to odbywa? Wiem, że mogę wyguglać
Ale wolę od Was usłyszeć, może któraś będzie chciała się podzielić wiedzą w tym temacie.
-
Kiwona w kwestii insemimacjo to roznie byea wszystko zalezy od wynikow jakie masz, i jak dlugo sie starasz, pierwsze zazwyszaj sugeruja naturalnie sie starac lub z cyklami stymulowanymi jak noe ma rezultatu to iui, ale zawsze decyzja nalezy do ciebieKiwona wrote:MariaM powodzenia! Mi moja lekarka, po wizycie w bielskim Gyncetrum (byłam mega rozczarowana, pisałam już o tym) wspomniała właśnie o Ostrawie. Ale decyzja jest taka, że idę w czwartek na hsg, potem skonsultuję wynik z moją ginekolog i pomyślę co dalej.
Dziewczyny, a jak to jest z inseminacją? W sensie - kiedy lekarze na nią kierują, na jakiej podstawie i jak się to odbywa? Wiem, że mogę wyguglać
Ale wolę od Was usłyszeć, może któraś będzie chciała się podzielić wiedzą w tym temacie.Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66