Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › testosteron...
Odpowiedz

testosteron...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny,mam pytanie,ktore mnie nurtuje,mam rozchiwana gospodarke hormonalna,dopiero co zbilam za wysoka prolaktyne,mam tez za malo progresteronu(biore duphaston) teraz wyszedl mi wysoki testosteron wolny -andregon shbg,czy ktos wie co to znaczy???moze to jednorazowy skok(bo mialam bardzo mocno spozniajaca sie jedna @)ale lekarza mam dopiero za 2 tygonie.....norma dla moje laboratorium to max 1,5 a mnie wyszlo ponad 8....ma to wply na zajscie w ciaze badz jej utrzymanie? bede wdzieczna za jakies informacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2013, 23:29

• maxi Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam,ze testosteron zwykly mam minimalnie ponad norme za wysoki....ale za licha nie wiem co to ten andregon wolny shbg.....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ