X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Testy ciążowe po Ovitrelle
Odpowiedz

Testy ciążowe po Ovitrelle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • smileonmars Nowa

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

we wtorek 18.02 miałam 2 duże pęcherzyki i dostałam zastrzyk Ovitrelle, w piątek 21.02 byłam na kontroli, pęcherzyki ładnie pęknięte. W sobotę 22.02 zrobiłam test ciążowy tylko dlatego, żeby przekonać się, czy faktycznie będzie pozytywny po zastrzyku - był negatywny.
    W środę 26.02 ponownie zrobiłam test ciążowy - pozytywny. (jest to 8 dzień po zastrzyku). Nie nastawiałam się, że to może być ciąża, więc postanowiłam dzisiaj z rana zrobić znów test i tym razem był negatywny. Nie mam pojęcia co o tym myśleć?

• smileonmars Nowa

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może mi pomóc? Chociaż powiedzieć, co o tym myśli.

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test 13,5 dnia po zastrzyku ovitrelle i był pozytywny i z krwi i z moczu. Najbardziej na Twoim miejscu bym się jednak sugerowała badaniami krwi więc polecam zrobić beta hcg ja robiłam 12 dpo i wyszla pozytywna, więc poczekaj jeszcze trochę, zrób betę tak wtorek -środa ona Ci prawdę powie👍😊

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • smileonmars Nowa

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki wielkie, bo powoli już się pogodziłam z myślą, że się nie udało, a tu jednak jest jeszcze jakaś nadzieja dla mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczelaj jeszcze :) pierwszy test nie wyszedl chwile po ovritelle bo musial byl wadliwy, nie ma innej opcji

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ