X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną torbiel krwotoczna cialka zoltego
Odpowiedz

torbiel krwotoczna cialka zoltego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o radę. Może któraś z was też tak miała. W 10 dniu cyklu miałam dominujący pęcherzyk (po clo)20. Dostałam tego samego dnia ovitrelle na pęknięcie. Kilka godzin później bolały mnie jajniki. 5 dni po podaniu zastrzyku poszłam do lekarza sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Lekarz pocieszal, że na miejscu tego pęcherzyka mam torbiel i ze jest w niej ciałko żółte. Stwierdził, że owulacja była a pęcherzyk pękł. Kazał czekać i testować w dniu spodziewanej miesiączki. Powiedział, żeby się nie poddawać bo może to być wczesny obraz ciąży lub torbiel która się wchłonie. Proszę o odpowiedź, może są tu dziewczyny o podobnej historii?

Drugiraz
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel krwotoczna to nic takiego. Powstała ona w wyniku pęknięcia pęcherzyka grafa... Zdarza się ze raz pęknie on prawidłowo a raz nie... Widocznie trochę krwi dostało się do środka :) to ciałko żółte działa normalnie, produkuje progesteron. Nic się nie martw :) możesz ewentualnie trochę do @ odczuwać ten jajnik :) mam takie cialka często

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie torbiele krwotoczne robily sie z niepeknietego pecherzyka, osiagaly ok 3 cm, ale byly widoczne dopiero pod koniec cyklu przed okresem, wczesniej to byl po prostu przerosniety pecherzyk.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ