X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Torbiel krwotoczna po każdym cyklu
Odpowiedz

Torbiel krwotoczna po każdym cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, magluję forum i nigdzie nie znalazłam jakiejś sensownej odpowiedzi.

Czy to normalne że po każdym możliwym cyklu robi się torbiel krwotoczna?
    W 4cs zrobiła mi się torbiel, która wchłonęła się wraz z owulacją w 5c.
    Natomiast 5c miał potwierdzoną owulację i progesteron ponad 16- było ciałko krwotoczne.
    Teraz 6c i znowu podejrzewam, że po tej "super owulacji" w 5c została torbiel, która się wchłonie dopiero w kolejnym cyklu... ale jeszcze nie byłam na usg.
    Widzę po wynikach że jest słabo.

Ale nie wchodząc w szczegóły. O LUF wiem, ale mi pęcherzyki pękają. A można jakoś unormować te torbiele po owulacji? Żeby się nie robiły krwotoczne, żeby znikały wraz z nowym cyklem? Odkąd chodzę na monitoringi od pół roku, to ZAWSZE słyszę, że mam torbiel krwotoczną... nigdy ciałko żółte... raz udało się wyłapać płyn w zatoce, ale nie było ciałka... a od tamtej pory (1cs) ani razu płynu nie było...

Czy to jest normalne? Ktoś ma pojęcie na ten temat?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ