X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Torbiel krwotoczna po ovitrelle
Odpowiedz

Torbiel krwotoczna po ovitrelle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nasreen Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam od ginekologa i okazalo sie ze pomimo ze wzielam ovitrelle to pecherzyk nie pekl i zrobila sie torbiel krwotoczna ;(( co dziwne, pojawil sie plyn w zatoce douglasa jak po owulacji...jestem zalamana...jeszcze sie ludze ze moze jednak ta owulacja byla ;( czy ktoras z Was Drogie Panie byla moze w podobnej sytuacji?

• monester Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasreen wrote:
    Czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam od ginekologa i okazalo sie ze pomimo ze wzielam ovitrelle to pecherzyk nie pekl i zrobila sie torbiel krwotoczna ;(( co dziwne, pojawil sie plyn w zatoce douglasa jak po owulacji...jestem zalamana...jeszcze sie ludze ze moze jednak ta owulacja byla ;( czy ktoras z Was Drogie Panie byla moze w podobnej sytuacji?
    Mnie kiedys lekarz powiedział że nie może stwierdzić że nie było owulacji - mogła komórka mogła się wydostać ,gdy pęcherzyk pękł i zalało go krwią z naczynka - skoro płyn w zatoce jest.

• Nasreen Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monester za odpowiedz 🙏 ale tez mialas torbiel krwotoczna tak? To moj drugi cykl z ovitrelle, w pierwszym pecherzykl pekl wiec naprawde mialam nadzieje ze teraz tez...tymbardziej ze progesteron mam ok, endometrium ponad 16, temp wyzsza...plakac mi sie chce 😭😭😭😭😭😭

Ty bralas jakies leki typu ovitrelle?

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeden z trzech pęcherzyków wypełnił się krwią, ale dr twierdził że jest ok, tak się zdarza i nie wspomniał że to jest jednoznaczne z strata komórki z tego pęcherzyka. Cykl stracony, ciąży brak, ale trobieli na szczęście nie ma 💪 byłam na clo + ovi

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasreen wrote:

Cześć!
    Chciałam napisać, że wczoraj też wrocilam od lekarza i okazało się że mam torbielke 3 cm,a endo 16 mm (nie brałam ovitrelle , bo zazwyczaj mi pękaja pecherzyki) no mocno się zdziwilam ale oglądaliśmy ten pecherzyk i Niby był taki postrzępiony, Oczywiście plyn w zatoce dauglasa również był , jedynie co nam zostaję to czekać. Sama się podłamałam, bo już tyle lat staran i badań jedynie można potwierdzić to hormonami czyli zrobic progesteron 7dpo jak oczywiście wiesz kiedy doszło do owulacji.

• Nasreen Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Cześć!
    Chciałam napisać, że wczoraj też wrocilam od lekarza i okazało się że mam torbielke 3 cm,a endo 16 mm (nie brałam ovitrelle , bo zazwyczaj mi pękaja pecherzyki) no mocno się zdziwilam ale oglądaliśmy ten pecherzyk i Niby był taki postrzępiony, Oczywiście plyn w zatoce dauglasa również był , jedynie co nam zostaję to czekać. Sama się podłamałam, bo już tyle lat staran i badań jedynie można potwierdzić to hormonami czyli zrobic progesteron 7dpo jak oczywiście wiesz kiedy doszło do owulacji.
    No to widze ze mamy podobna sytuacje, a progesteron badalas? Ja sie zastanawiam czy nue powtorzyc i nie zobaczyc czy spada czy rosnie..bo na hcg to chyba za wszesnie jeszcze

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasreen wrote:
    No to widze ze mamy podobna sytuacje, a progesteron badalas? Ja sie zastanawiam czy nue powtorzyc i nie zobaczyc czy spada czy rosnie..bo na hcg to chyba za wszesnie jeszcze

Właśnie myślę nad zrobieniem progesteronu, bo śluz płodny był u mnie w czwartek więc licząc, mogłabym iść jutro ALE doktor u którego jestem (naprotechnolog) powiedział, że on by nie robił więc trochę się waham ...
    Tak mamy ta sama sytuację. Tydzień temu przyjęłam wlew - zastanawiam się czy to nie przez to ,ale to tylko takie moje myślenie... martwię się tym endo - cholernie grube ,jakby przerost błony śluzowej... fakt- ostatni transfer miałam w październiku i teraz mogą wychodzić właśnie takie kwiatki..

• Nasreen Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Właśnie myślę nad zrobieniem progesteronu, bo śluz płodny był u mnie w czwartek więc licząc, mogłabym iść jutro ALE doktor u którego jestem (naprotechnolog) powiedział, że on by nie robił więc trochę się waham ...
    Tak mamy ta sama sytuację. Tydzień temu przyjęłam wlew - zastanawiam się czy to nie przez to ,ale to tylko takie moje myślenie... martwię się tym endo - cholernie grube ,jakby przerost błony śluzowej... fakt- ostatni transfer miałam w październiku i teraz mogą wychodzić właśnie takie kwiatki..

Mi Pani ginekolog powiedziala ze ladne mam endometrium, i pochwalila je a tez mam 16...a Twoj lekarz jak to skomentowal?

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasreen wrote:
    Mi Pani ginekolog powiedziala ze ladne mam endometrium, i pochwalila je a tez mam 16...a Twoj lekarz jak to skomentowal?

Jak usłyszałam od lekarza endo 16 mm, to Powiedziałam- o Jezu co tak dużo. Czy nie jest z grube ? Odpowiedział lepsze 16 mm niż 7 mm i będzie się zastanawiać nad tym ,uważa ,że nie jest źle te enometrium moje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 16:01

• Nasreen Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Jak usłyszałam od lekarza endo 16 mm, to Powiedziałam- o Jezu co tak dużo. Czy nie jest z grube ? Odpowiedział lepsze 16 mm niż 7 mm i będzie się zastanawiać nad tym ,uważa ,że nie jest źle te enomedrium moje...

Hej ;) i jak tam? Testowalas cos? Ja sie nie odwazylam :(

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasreen wrote:
    Hej ;) i jak tam? Testowalas cos? Ja sie nie odwazylam :(

Nie testowałam bo do miesiączki jeszcze sporo czasu. Niby mam mieć za 11 dni.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ