TORBIEL NA JAJNIKU
-
Witam, staram sie od 10 mcy o dziecko, niestety bezskutecznie. w ogole nie zachodze w ciążę . Przez ostatni cykl bralam CLO, z przepisu gin która nie zbadała mnie za pomoca USG, bo po prostu go nie miala .... Wczoraj okazalo sie ze dzieki temu lekowi wyrosla mi torbiel 6cm na jajniku, co znowu nie pozwoli mi zajsc w ciaze przez co najmniej jeden cykl ... Mam brac duphaston przez 10 dni od 11 dnia cyklu, aby torbiel zaczela sie wchlaniac. Czy Wy dziewczyny, przechodzilyscie przez cos podobnego i czy mimo wszytsko jest jakas szansa na zajscie w ciaze przy torbieli? Wczoraj uslyszalam ze nie, ale pani gin za chwile poprawila sie i powiedziala ze tak, jezeli owu byla z drugiego jajnika ...
-
Ja miałam torbiel 4cm właśnie po Clo. Mi moj gin kategorycznie zabronił stymulacji i przepisał na jeden miesiąc tabletki anty VIBIN i oczywiście miał rację bo w następnym cyklu po torbieli ani śladu i zaczęłam stymulację letrozolem. Także torbiele czynnościowe to nic strasznego i jak się go pozbędziesz to można wracać do gry
Szoszynka lubi tę wiadomość
-