X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Torbiele krwotoczne, anty i brak miesiączki po odstawieniu
Odpowiedz

Torbiele krwotoczne, anty i brak miesiączki po odstawieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asia Eska Debiutantka

Wysłany: 26 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, być może któraś z Was miała podobna sytuację. Otóż po ostatniej stymulacji, której efektem było aż 5 pęcherzyków pozostały mi 2 torbiele krwotoczne - jedna na prawym i jedna na lewym jajniku. Dostałam od lekarza tabletki anty na kolejny cykl, w 9 d.c. byłam u lekarza i torbiele się znacznie zmniejszyły. Natomiast ra zapomniałam wziąć pigulke - niestety nie pamiętam jaki to był d.c. ( być może 18, ale nie dam sobie ręki uciac, bo kompletnie to zignorowalam). Pod koniec brania tabletek anty więc w okolicach 20 d.c. pojawiło się lekkie plamienie i bóle okresowe. Bóle utrzymywały się przez 2-3 dni natomiast plamienie zmieniło barwę z ciemnej na jasna i utrzymuje się do teraz. Dziś mam 28 dc tabletki odstawiłam 6 dni temu a krwawienia nie ma. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień i ma to być monitoring owulacji, bo teoretycznie powinnam już być na początku kolejnego cyklu stymulowanego. Teoretycznie mogę zrobić test, ale czy to ma sens? Nigdy nie brałam pigułek anty, nie wiem jak to powinno wyglądać... ktoś może coś podpowiedzieć?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ