X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Transfer

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jest temat o invitro https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,854.html

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś transfer :-) dwie godz przed mam łyknąć relanium i flamexin godz przed mam się wysikać i w ciągu tej godzinki wypić litr wody :-) sam transfer to jest minutka, nie muszę brać ze sobą nic na miejscu dostanę papcie i spódniczkę i u mnie w klinice nie ma leżakowania więc od razu do domku :-) funkcjonować można normalnie (ale spokojniej bez szaleństw) więc nie trzeba brać zwolnienia ale ja biorę dzień urlopu bo już dziś do pracy nie pójdę

stars2345, kkkkasia lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie transfer przebiegal tak: zglosic sie do kliniki mialam 15 minut wczesniej, o pelnym/pustym pecherzu nikt mi nic nie mowil w mojej klinice. Mialam sie przebrac w swoja koszule i kapciuchy. Dostalam zastrzyk rozkurczowy od pielegniarki. Przyszedl embriolog, powiedzial co i jak z moimi fasolkami. Pozniej gin zrobil mi usg dopochwowe i w czasie takiego usg mialam podana fasolke, widzialam na monitorze biala kropeczke. Po transferze zawolali meza mojegi i jakies 20 minut lezakowalam. L4 wzielam na 2 tyg choci wcale nie bylo potrzeby. Czulam sie ok.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja a transfer w poniedziałek. Mam tylko dwa zarodeczki i boje się strasznie o nie zeby byly zdrowe i dotrwaly te 5dni. Miala ktoras sytuację,że nie bylo po co jechać do kliniki na transfer?

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam prawie cały wątek IVF i nie było takiego przypadku raczej. Nic takiego mi się nie kojarzy. Ostatnio tylko Sysia nie miała transferu, ale to dlatego, że żadna z komórek się nie zapłodniła przy klasycznym IVF.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny- poprawilyscie mi humor :) oczywiscie dam znać jak po transferze.

f2w3rjjg9i651cla.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy wszystkich 4ech transferach nie musiałam się przebierać. Zdejmowałam dolną część jak do badania ginekologicznego.
    Godzinę przed brałam relanium. W Klinice pojawiałam się ok pół godzinki przed żeby odsapnąć. Zawsze wymagano pełnego pęcherza. Wcześniej trzeba było poinformować czy przy transferze będzie mąż czy nie. Po transferze od razu na nóżki i do domku.
    Pierwsze trzy leżałam dzień w domu. Przy udanym czwartym leżałam dzień a potem pełen relaks i polegiwanie, odcięcie się od wszystkiego. Przedłużyłam też relanium z 3 dni do tygodnia.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relanium zawsze przepisują przy transferze?

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    Relanium zawsze przepisują przy transferze?

Nie. Zależy od kliniki i lekarza. U mnie zdecydowanie są przeciwni. Przynajmniej mój lekarz, mimo że pytałam i twierdziłam, że potrzebuje uspokajacza...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jestem ciekawa czy coś mi zaleci, w sumie biorąc pod uwagę to wszystko, chyba chciałabym coś na uspokojenie.... myślę, że byłoby mi łatwiej.

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ