Transfer
-
nick nieaktualny
-
Ja mam dziś transfer dwie godz przed mam łyknąć relanium i flamexin godz przed mam się wysikać i w ciągu tej godzinki wypić litr wody sam transfer to jest minutka, nie muszę brać ze sobą nic na miejscu dostanę papcie i spódniczkę i u mnie w klinice nie ma leżakowania więc od razu do domku funkcjonować można normalnie (ale spokojniej bez szaleństw) więc nie trzeba brać zwolnienia ale ja biorę dzień urlopu bo już dziś do pracy nie pójdę
stars2345, kkkkasia lubią tę wiadomość
-
U mnie transfer przebiegal tak: zglosic sie do kliniki mialam 15 minut wczesniej, o pelnym/pustym pecherzu nikt mi nic nie mowil w mojej klinice. Mialam sie przebrac w swoja koszule i kapciuchy. Dostalam zastrzyk rozkurczowy od pielegniarki. Przyszedl embriolog, powiedzial co i jak z moimi fasolkami. Pozniej gin zrobil mi usg dopochwowe i w czasie takiego usg mialam podana fasolke, widzialam na monitorze biala kropeczke. Po transferze zawolali meza mojegi i jakies 20 minut lezakowalam. L4 wzielam na 2 tyg choci wcale nie bylo potrzeby. Czulam sie ok.
-
U mnie przy wszystkich 4ech transferach nie musiałam się przebierać. Zdejmowałam dolną część jak do badania ginekologicznego.
Godzinę przed brałam relanium. W Klinice pojawiałam się ok pół godzinki przed żeby odsapnąć. Zawsze wymagano pełnego pęcherza. Wcześniej trzeba było poinformować czy przy transferze będzie mąż czy nie. Po transferze od razu na nóżki i do domku.
Pierwsze trzy leżałam dzień w domu. Przy udanym czwartym leżałam dzień a potem pełen relaks i polegiwanie, odcięcie się od wszystkiego. Przedłużyłam też relanium z 3 dni do tygodnia. -
Relanium zawsze przepisują przy transferze?Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój ( -
Dzięki, jestem ciekawa czy coś mi zaleci, w sumie biorąc pod uwagę to wszystko, chyba chciałabym coś na uspokojenie.... myślę, że byłoby mi łatwiej.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój ( -