Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer blastocysty z 6 doby cykl sztuczny
Odpowiedz

Transfer blastocysty z 6 doby cykl sztuczny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w którym dniu brania progesteronu miałyście transfer blastocysty z 6 doby na cyklu sztucznym, z jakim skutkiem?

• Kluska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam ale czytałam pracę, że lepsze rezultaty daje podawanie 6 dniowych 5 dnia suplementacji progesteronu.

izabelka90 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Blanka31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam transfer blastocysty z 6 doby, była klasy 3. Transfer odbył się w 5 dobie suplementacji progesteronem i zakończył się ciąża, niestety w 9 tygodniu serduszko przestało bić. Na początku miałam bardzo słaby przyrost Bety.
    Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

izabelka90 lubi tę wiadomość

♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
    ♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%

🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
    🔸10.2020 HSG - jajowody drożne

🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
    🔸12.2021 ET ❌
    🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]

🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
    🔺07.2022 ET 5.1.1
    (10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
    38+4 🤱 👣
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka31 wrote:
    Hej. Ja miałam transfer blastocysty z 6 doby, była klasy 3. Transfer odbył się w 5 dobie suplementacji progesteronem i zakończył się ciąża, niestety w 9 tygodniu serduszko przestało bić. Na początku miałam bardzo słaby przyrost Bety.
    Trzymam kciuki 🤞🤞🤞
    Dziekuje moja też słaba 4cc ale prawidłowa po pgta.

Blanka31, Kluska lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ