X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer po cięciu cesarskim
Odpowiedz

Transfer po cięciu cesarskim

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kaczuszka5678 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. 2 miesiące temu urodziłam synka (ICSI, pierwszy transfer). Bardzo chciałam urodzić naturalnie, ale niestety ze względu na położenie poprzeczne nie było to możliwe. Czy wiecie coś o tym czy po cc powodzenie kolejnego transferu zmniejsza się? Czy są tu dziewczyny które mogą się na ten temat podzielić wiedzą?

Starania od 2016 r
    Astenotheratozoospermia
    IUI maj 2018 :(
    IUI sierpień 2018 :(
    IMSI punkcja luty 2019, I krio 04.04.2019
    12.04.19 beta 74,5 <3
    15.04.19 beta 475
    19.04.19 beta 2100 <3
    styczeń 2020 - jest dzidziuś !!! <3
    f2w39jcgba48j5hs.png

Wracamy po rodzeństwo !
    Czekaja na nas 2 bałwanki
    Transfer 23.04.2021 r zarodek 3.1.2 po PGS
  • siwa33 Debiutantka

Wysłany: 19 października 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam w tym temacie doświadczenia ale wydaje mi się że nie ma to znaczenia przy zagniezdzaniu zarodka bo jeśli by tak było to każda kobieta po cesarce miała by problem z zajściem ponownie w ciążę

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ