X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer zarodków do innej kliniki
Odpowiedz

Transfer zarodków do innej kliniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 'Marzycielka' Znajoma

Wysłany: 2 listopada, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie czy orientujecie się może czy jest możliwość przeniesienia zarodków do innej kliniki w ramach rządowego programu? w obecnej klinice brak środków, dlatego transfery przeniesione na nowy rok. Chciałabym przenieść zarodki do innej kliniki gdzie są jeszcze środki w tym roku.

👩♀️''88

sono-HSG✔️
    AMH 2,9 - 01.2024 ✔️

Niedoczynność tarczycy

50g euthyrox - TSH 1.2

anty TPO - 0.62

T4 -6.1

FT4 - 1.11

Ferrytyna 54,25

FSH - 5.36, LH - 8.5 w 4dc

Wit. D3 - 34.6

Kwas foliowy - 15.83

Testosteron -1.42

Kariotyp - prawidłowy: 46,XX

KIR - Bx
    Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3,2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm.
    Nie wykryto genów KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS4 norm, 2DS5, 3DP1 variant.

Histeroskopia + biopsja w 18dc - polipowate endometrium w fazie poliferacyjnej

CD 56 - +35/HPF niska liczba uNK

CD 138 wynik ujemny

🧔‍♂️'92
    Nasienie ✔️

Kariotyp - prawidłowy 46,XY

I IVF 2025:❌ 02.25
    II IVF 2025:❌ 05.2
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej klinice jesteś i gdzie chcesz iść? Podejrzewam to kwestie techniczne

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • MiniMe Nowa

Wysłany: 5 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam taką sytuację w Bocianie w Warszawie. Środki nawet podobno mają, ale przeznaczają je na nowe kwalifikacje(!), a u swoich pacjentów z już rozpoczętymi procedurami odraczają transfery. Na nie wiadomo kiedy, mówią, że mogą o 6 miesięcy. Niestety z tego co wiem nie można w ramach programu przenieść się do innej kliniki z istniejącymi zarodkami. Czyli dopóki są zarodki jesteśmy „zakładnikami” obecnej kliniki. Trudno oprzeć się wrażeniu, że klinika wykorzystuje to, wiedząc że nie mamy wyjścia i skupia się na ciągłym poszerzaniu liczby nowych klientów, którym finalnie też przecież nie zaoferuje pełnej procedury 🤯

• Anabela Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgodnie z zasadami programu nie można zmieniać realizatora dopóki nie zakończycie cyklu, a zakończenie cyklu= transfer wszystkich zarodków. Jest to wpisane na sztywno. I nie, zmiana z Bocian Warszawa np. na Bocian Gdańsk to też jest zmiana realizatora,czyli możliwa dopiero po zakończeniu cyklu.
    Ja też z wielu powodów czuję się "zakładnikiem programu",to co normalnie można komercyjnie tu nie można. Normalnie moglibyście zapłacić np. prywatnie za kriotransfer (cena nie jest aż tak straszna jak całe in vitro), ale znając już ten program powołają się na zapis,że para nie może współfinansować żadnych kosztów będąc w programie więc na 99,9% będzie odmowa. Z drugiej strony w Bocianie jest taki bałagan, że może przejdzie...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: