X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Trozebax

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta,
    Czy któraś z Was brała trozebax podczas stymulacji jajeczkowania? Macie jakieś skutki uboczne? Może którejś z Was udało się po nim zajść w ciążę? Przyznam szczerze, że obawiam się tego leku, jego głównym przeznaczeniem jest przecież leczenie raka piersi :/ .
    Zastanawiam się również, dlaczego lekarz przepisał mi akurat trozebax, a nie np. CLO, zapytam na kolejnej wizycie.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dokładnie te same pytania co Ty, kiedy dostałam receptę z Trozebaxem. Stosowałam go tylko 3 cykle i nie udało się zajść w ciążę (ale problem nie tkwił w leku a w niedrożności jajowodów). Lek nie wywoływał u mnie żadnych skutków ubocznych. Pytałam lekarza, czemu to, a nie Clo i powiedział, że to jest bezpieczniejszy lek, ale lepiej dopytaj swojego bo nie ma to jak poznać opinię kilku lekarzy.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was może coś więcej? Ja dostałam Symletrol (+encorton) od nowego cyklu, ale w obu jest ta sama substancja czynna - letrozol. W mnie jest to zmiana z CLO, który nie przyniósł efektu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też teraz dostałam Symletrol zamiast Trozebaxu bo jak powiedział lekarz zmienił się producent i nazwa, a to ten sam lek.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 a co z Twoją niedrożnością? Coś się zmieniło od kwietnia?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ