X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Trozebax

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta,
    Czy któraś z Was brała trozebax podczas stymulacji jajeczkowania? Macie jakieś skutki uboczne? Może którejś z Was udało się po nim zajść w ciążę? Przyznam szczerze, że obawiam się tego leku, jego głównym przeznaczeniem jest przecież leczenie raka piersi :/ .
    Zastanawiam się również, dlaczego lekarz przepisał mi akurat trozebax, a nie np. CLO, zapytam na kolejnej wizycie.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dokładnie te same pytania co Ty, kiedy dostałam receptę z Trozebaxem. Stosowałam go tylko 3 cykle i nie udało się zajść w ciążę (ale problem nie tkwił w leku a w niedrożności jajowodów). Lek nie wywoływał u mnie żadnych skutków ubocznych. Pytałam lekarza, czemu to, a nie Clo i powiedział, że to jest bezpieczniejszy lek, ale lepiej dopytaj swojego bo nie ma to jak poznać opinię kilku lekarzy.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was może coś więcej? Ja dostałam Symletrol (+encorton) od nowego cyklu, ale w obu jest ta sama substancja czynna - letrozol. W mnie jest to zmiana z CLO, który nie przyniósł efektu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też teraz dostałam Symletrol zamiast Trozebaxu bo jak powiedział lekarz zmienił się producent i nazwa, a to ten sam lek.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 a co z Twoją niedrożnością? Coś się zmieniło od kwietnia?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ