X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną TSH ,letrox i domowe metody
Odpowiedz

TSH ,letrox i domowe metody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .Szukałam wątku ale nie mogłam znalezć . Moje tsh to było 3,71 czyli za wysokie .Dostałam letrox 50 asię troche martwiłam bo wynik był sprzed ok pół roku . A od nowego roku sporo się zmieniło .Stosowałam diete Dąbrowskiej ,czyściłam jelita itp .. Więc duzo się pewnie poprawiło. Więc zaczęłam przyjmować tylko 25 mg letroxu . Teraz wyszło mi 2,23 .ale od razu spadły mi ft 3 i ft 4 . .. Czy któraś z was stosowała płyn lugola ? lub inne domowe metody na zbicie tsh ? . Pytanie jeszcze jak jest z tymi hormonami ,czy biorąc teraz na zbicie gdy ciąża się uda to przez cała nadal się bierze ? I jakie dawki wy brałyście . Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć - ja potrzebowałam prawie 10 lat żeby unormować tarczyce - przy hashi cały czas miałam góra i dół i za nic nie szło trafić w dawkę.
    Próbowałam diet (paleo, eliminacja glutenu, psiank. Itp)- wszystko na nic ..
    Płynu nie bo się boje - jednak to jod ...ale dużo o tym czytałam .. ja mam hashi to jeszcze niespecyficzne bo nigdy nie miałam przeciwciał (!!!) tylko z obrazu usg i z wyników.
    W ciąży trzeba badać tsh bo może szaleć .. i hormo się łyka.
    Aktualnie łykam cały czas 150 Euthyrox. Bez zmiany od ponad roku.
    I mam tsh 1.2 (nie wiem jak teraz po IVF mogło zwariować). Muszę zrobić badanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ