X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną TSH ,letrox i domowe metody
Odpowiedz

TSH ,letrox i domowe metody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .Szukałam wątku ale nie mogłam znalezć . Moje tsh to było 3,71 czyli za wysokie .Dostałam letrox 50 asię troche martwiłam bo wynik był sprzed ok pół roku . A od nowego roku sporo się zmieniło .Stosowałam diete Dąbrowskiej ,czyściłam jelita itp .. Więc duzo się pewnie poprawiło. Więc zaczęłam przyjmować tylko 25 mg letroxu . Teraz wyszło mi 2,23 .ale od razu spadły mi ft 3 i ft 4 . .. Czy któraś z was stosowała płyn lugola ? lub inne domowe metody na zbicie tsh ? . Pytanie jeszcze jak jest z tymi hormonami ,czy biorąc teraz na zbicie gdy ciąża się uda to przez cała nadal się bierze ? I jakie dawki wy brałyście . Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć - ja potrzebowałam prawie 10 lat żeby unormować tarczyce - przy hashi cały czas miałam góra i dół i za nic nie szło trafić w dawkę.
    Próbowałam diet (paleo, eliminacja glutenu, psiank. Itp)- wszystko na nic ..
    Płynu nie bo się boje - jednak to jod ...ale dużo o tym czytałam .. ja mam hashi to jeszcze niespecyficzne bo nigdy nie miałam przeciwciał (!!!) tylko z obrazu usg i z wyników.
    W ciąży trzeba badać tsh bo może szaleć .. i hormo się łyka.
    Aktualnie łykam cały czas 150 Euthyrox. Bez zmiany od ponad roku.
    I mam tsh 1.2 (nie wiem jak teraz po IVF mogło zwariować). Muszę zrobić badanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ