X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną UCK Katowice - NFZ
Odpowiedz

UCK Katowice - NFZ

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Czy ktoś tu jeszcze zagląda? :)
    Chciałabym skorzystać z UCK i mam parę pytań
    A dzwoniłaś do nich ? Ja kiedyś dzwoniłam i mówili że w tym roku nie przyjmują nowych par, tylko kontynuacja z poprzednich lat. Ja myślałam o biopsji i inseminacji na NFZ. Ostatecznie biopsję zrobiłam prywatnie i obecnie leczę stan zapalny.

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    A dzwoniłaś do nich ? Ja kiedyś dzwoniłam i mówili że w tym roku nie przyjmują nowych par, tylko kontynuacja z poprzednich lat. Ja myślałam o biopsji i inseminacji na NFZ. Ostatecznie biopsję zrobiłam prywatnie i obecnie leczę stan zapalny.
    Nie dzwoniłam, miałam dopiero zamiar.
    A orientujesz się czy na Śląsku są też inne poradnie do leczenia niepłodności na nfz?

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - ❌️◻️
    - 2 stymulacja - ❌️◻️
    - 3 stymulacja
    🩸
    🥚

🔜 drożność
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nie dzwoniłam, miałam dopiero zamiar.
    A orientujesz się czy na Śląsku są też inne poradnie do leczenia niepłodności na nfz?
    W przychodni wojewódzkiej na powstańców jest coś takiego jak poradnia leczenia niepłodności, lekarz przyjmuje w środy, termin praktycznie od razu. Ale za wiele się od niego nie dowiedziałam, tylko że teraz refundowane jest tylko invitro a inseminację doradził robić prywatnie 🤨
    Znalazłam jeszcze poradnie w Bytomiu w szpitalu ale nigdy nie udało mi się dodzwonić by sprawdzić czy faktycznie istnieje.
    W Krakowie w szpitalu tak samo program rządowy zakończony, ale można się zapisać do poradni niepłodności ale trzeba mieć skierowanie do poradni endokrynologii ginekologicznej. Natomiast nie wiem jakie terminy i co w ogóle mogą zaproponować.

Jakbyś dzwoniła gdzies to daj znać co powiedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 19:30

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️

Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    W przychodni wojewódzkiej na powstańców jest coś takiego jak poradnia leczenia niepłodności, lekarz przyjmuje w środy, termin praktycznie od razu. Ale za wiele się od niego nie dowiedziałam, tylko że teraz refundowane jest tylko invitro a inseminację doradził robić prywatnie 🤨
    Znalazłam jeszcze poradnie w Bytomiu w szpitalu ale nigdy nie udało mi się dodzwonić by sprawdzić czy faktycznie istnieje.
    W Krakowie w szpitalu tak samo program rządowy zakończony, ale można się zapisać do poradni niepłodności ale trzeba mieć skierowanie do poradni endokrynologii ginekologicznej. Natomiast nie wiem jakie terminy i co w ogóle mogą zaproponować.

Jakbyś dzwoniła gdzies to daj znać co powiedzieli.
    Ja ogólnie to chodzę prywatnie. Teraz jestem na stymulacji i niedługo będę mieć robiona drożność, ale chciałam też skorzystać z nfz, aby trochę te koszta jednak uszczuplić, np żeby powtórzyć badanie nasienia czy też inne badania. Będę rozmawiać z moim ginem z nfztu, bo wspominał, że da mu skierowanie, ale nie wiem gdzie. Dam znać gdy będę wiedzieć coś więcej

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - ❌️◻️
    - 2 stymulacja - ❌️◻️
    - 3 stymulacja
    🩸
    🥚

🔜 drożność
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja ogólnie to chodzę prywatnie. Teraz jestem na stymulacji i niedługo będę mieć robiona drożność, ale chciałam też skorzystać z nfz, aby trochę te koszta jednak uszczuplić, np żeby powtórzyć badanie nasienia czy też inne badania. Będę rozmawiać z moim ginem z nfztu, bo wspominał, że da mu skierowanie, ale nie wiem gdzie. Dam znać gdy będę wiedzieć coś więcej

Miałam ta samą sytuację, drożność jeszcze zrobiłam prywatnie, później miałam zalecona biopsję i rozszerzona badania męża więc gin na NFZ dał mi skierowanie do poradni leczenia niepłodności. No i się okazało że to skierowanie do niczego mi się nie przyda. Albo źle szukałam 🤔 W Katowicach na Powstańców nawet nie chcieli żadnego skierowania, zapisujesz się normalnie jak do ginekologa. Także jak narazie wszystko robię prywatnie, zastanawiam się czy na biopsję kontrolna może mi wystawi na NFZ ale wątpię

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️

Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Miałam ta samą sytuację, drożność jeszcze zrobiłam prywatnie, później miałam zalecona biopsję i rozszerzona badania męża więc gin na NFZ dał mi skierowanie do poradni leczenia niepłodności. No i się okazało że to skierowanie do niczego mi się nie przyda. Albo źle szukałam 🤔 W Katowicach na Powstańców nawet nie chcieli żadnego skierowania, zapisujesz się normalnie jak do ginekologa. Także jak narazie wszystko robię prywatnie, zastanawiam się czy na biopsję kontrolna może mi wystawi na NFZ ale wątpię
    Hmm okej, w takim razie na dniach tam zadzwonię, może akurat mi się uda wbić

♀️28

- 1 stymulacja - ❌️◻️
    - 2 stymulacja - ❌️◻️
    - 3 stymulacja
    🩸
    🥚

🔜 drożność
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ