X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną UCK Katowice - NFZ
Odpowiedz

UCK Katowice - NFZ

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Czy ktoś tu jeszcze zagląda? :)
    Chciałabym skorzystać z UCK i mam parę pytań
    A dzwoniłaś do nich ? Ja kiedyś dzwoniłam i mówili że w tym roku nie przyjmują nowych par, tylko kontynuacja z poprzednich lat. Ja myślałam o biopsji i inseminacji na NFZ. Ostatecznie biopsję zrobiłam prywatnie i obecnie leczę stan zapalny.

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    A dzwoniłaś do nich ? Ja kiedyś dzwoniłam i mówili że w tym roku nie przyjmują nowych par, tylko kontynuacja z poprzednich lat. Ja myślałam o biopsji i inseminacji na NFZ. Ostatecznie biopsję zrobiłam prywatnie i obecnie leczę stan zapalny.
    Nie dzwoniłam, miałam dopiero zamiar.
    A orientujesz się czy na Śląsku są też inne poradnie do leczenia niepłodności na nfz?

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 nh/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nie dzwoniłam, miałam dopiero zamiar.
    A orientujesz się czy na Śląsku są też inne poradnie do leczenia niepłodności na nfz?
    W przychodni wojewódzkiej na powstańców jest coś takiego jak poradnia leczenia niepłodności, lekarz przyjmuje w środy, termin praktycznie od razu. Ale za wiele się od niego nie dowiedziałam, tylko że teraz refundowane jest tylko invitro a inseminację doradził robić prywatnie 🤨
    Znalazłam jeszcze poradnie w Bytomiu w szpitalu ale nigdy nie udało mi się dodzwonić by sprawdzić czy faktycznie istnieje.
    W Krakowie w szpitalu tak samo program rządowy zakończony, ale można się zapisać do poradni niepłodności ale trzeba mieć skierowanie do poradni endokrynologii ginekologicznej. Natomiast nie wiem jakie terminy i co w ogóle mogą zaproponować.

Jakbyś dzwoniła gdzies to daj znać co powiedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 19:30

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Majlen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    W przychodni wojewódzkiej na powstańców jest coś takiego jak poradnia leczenia niepłodności, lekarz przyjmuje w środy, termin praktycznie od razu. Ale za wiele się od niego nie dowiedziałam, tylko że teraz refundowane jest tylko invitro a inseminację doradził robić prywatnie 🤨
    Znalazłam jeszcze poradnie w Bytomiu w szpitalu ale nigdy nie udało mi się dodzwonić by sprawdzić czy faktycznie istnieje.
    W Krakowie w szpitalu tak samo program rządowy zakończony, ale można się zapisać do poradni niepłodności ale trzeba mieć skierowanie do poradni endokrynologii ginekologicznej. Natomiast nie wiem jakie terminy i co w ogóle mogą zaproponować.

Jakbyś dzwoniła gdzies to daj znać co powiedzieli.
    Ja ogólnie to chodzę prywatnie. Teraz jestem na stymulacji i niedługo będę mieć robiona drożność, ale chciałam też skorzystać z nfz, aby trochę te koszta jednak uszczuplić, np żeby powtórzyć badanie nasienia czy też inne badania. Będę rozmawiać z moim ginem z nfztu, bo wspominał, że da mu skierowanie, ale nie wiem gdzie. Dam znać gdy będę wiedzieć coś więcej

♀️28 ♂️33

• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

⏸️ 🥰🤰

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja ogólnie to chodzę prywatnie. Teraz jestem na stymulacji i niedługo będę mieć robiona drożność, ale chciałam też skorzystać z nfz, aby trochę te koszta jednak uszczuplić, np żeby powtórzyć badanie nasienia czy też inne badania. Będę rozmawiać z moim ginem z nfztu, bo wspominał, że da mu skierowanie, ale nie wiem gdzie. Dam znać gdy będę wiedzieć coś więcej

Miałam ta samą sytuację, drożność jeszcze zrobiłam prywatnie, później miałam zalecona biopsję i rozszerzona badania męża więc gin na NFZ dał mi skierowanie do poradni leczenia niepłodności. No i się okazało że to skierowanie do niczego mi się nie przyda. Albo źle szukałam 🤔 W Katowicach na Powstańców nawet nie chcieli żadnego skierowania, zapisujesz się normalnie jak do ginekologa. Także jak narazie wszystko robię prywatnie, zastanawiam się czy na biopsję kontrolna może mi wystawi na NFZ ale wątpię

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Majlen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Miałam ta samą sytuację, drożność jeszcze zrobiłam prywatnie, później miałam zalecona biopsję i rozszerzona badania męża więc gin na NFZ dał mi skierowanie do poradni leczenia niepłodności. No i się okazało że to skierowanie do niczego mi się nie przyda. Albo źle szukałam 🤔 W Katowicach na Powstańców nawet nie chcieli żadnego skierowania, zapisujesz się normalnie jak do ginekologa. Także jak narazie wszystko robię prywatnie, zastanawiam się czy na biopsję kontrolna może mi wystawi na NFZ ale wątpię
    Hmm okej, w takim razie na dniach tam zadzwonię, może akurat mi się uda wbić

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

⏸️ 🥰🤰

✨️2025 jest nasz!✨️
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ