X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Uczkin- Starynkiewicza-opinie
Odpowiedz

Uczkin- Starynkiewicza-opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AdkaK Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Z mężem staramy się od ponad 2lat o dziecko. Dostałam skierowanie od lekarza POZ z podejrzeniem endometriozy do Uczkin. Dr P. M stwierdził że nie mam endometriozy i mam się wstawić za 2tyg z mężem do nich na wizytę . Szukałam opinie w necie( a jest ich bardzo mało)o tym czy ktoś może ma jakieś doświadczenia z w/w kliniką. Błądzę, szukam pomocy ale się boje... Boje się że nikt nie będzie wstanie mi pomóc zajść w końcu w upragnioną ciążę

• Niecierpliwie, Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja też dziś zapisałam się do uczkin.
    Pytanie, jak oceniacie tamtejszych lekarzy?
    Chodzę też do invicty, ale chciałabym jednak więcej rzeczy zrobić na NFZ...

♀️'94

♂️'93

Starania od 04.2022
  • aneko Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja chodziłam do UCZKiN ponad pół roku. Ogólnie można to podsumować jednym słowem: NFZ.
    Z mojej lekarki prowadzącej byłam raczej zadowolona, konkretna babka, chociaż wizyty trały 5-7 minut więc często nawet nie zdążyłam zadać wszystkich pytań. Mam wrażenie, że wszystkie pacjentki są tam traktowane taśmowo.
    Przewagą na pewno jest to, że trochę zrobiłam bezpłatnie, przede wszystkim drożność i dwa podejścia do IUI.
    Panią Docent radzę omijać szerokim łukiem, po drugim spotkaniu z nią postanowiłam, że moja noga więcej tam nie postanie :)

Hiperprolaktynemia
    IO :(

09/2020 rozpoczęcie starań
    04/2021 ciąża biochemiczna
    07/2022 klinika
    jajowody drożne
    AMH 2,35
    nasienie ok, mogłoby być lepiej, ale nie jest źle
    12/2022 I IUI ❌
    01/2023 II IUI ❌
    03/2023 zmiana na Bociana
    Kariotypy, MTHFR, Leiden, Protrombina 🆗
    Haplotyp M2 w genie ANXA5 ❌

07.2023 I IVF
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️
    14.07.2023 ET 3dniowca
    Beta 7dpt 19,85; 9dpt 76; 11dpt 187; 13dpt 390; 16dpt 1009; 18dpt 2107; 19dpt(wieczorem) 3144; 21dpt 4322;
    22dpt pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 1,2mm 🥺
    28dpt jest ❤️🥺 6+3

Wysłany: 4 maja 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneko wrote:
    Cześć,

Ja chodziłam do UCZKiN ponad pół roku. Ogólnie można to podsumować jednym słowem: NFZ.
    Z mojej lekarki prowadzącej byłam raczej zadowolona, konkretna babka, chociaż wizyty trały 5-7 minut więc często nawet nie zdążyłam zadać wszystkich pytań. Mam wrażenie, że wszystkie pacjentki są tam traktowane taśmowo.
    Przewagą na pewno jest to, że trochę zrobiłam bezpłatnie, przede wszystkim drożność i dwa podejścia do IUI.
    Panią Docent radzę omijać szerokim łukiem, po drugim spotkaniu z nią postanowiłam, że moja noga więcej tam nie postanie :)

Ok, czyli dla samych badań warto. W sumie taki miałam plan, aby znaleźć miejsce na NFZ do badań...

♀️'94

♂️'93

Starania od 04.2022
  • aneko Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwie, wrote:
    Ok, czyli dla samych badań warto. W sumie taki miałam plan, aby znaleźć miejsce na NFZ do badań...
    To też zależy jakie badania masz na myśli... Bo oprócz drożności i AMH nie zrobili mi nic więcej

Hiperprolaktynemia
    IO :(

09/2020 rozpoczęcie starań
    04/2021 ciąża biochemiczna
    07/2022 klinika
    jajowody drożne
    AMH 2,35
    nasienie ok, mogłoby być lepiej, ale nie jest źle
    12/2022 I IUI ❌
    01/2023 II IUI ❌
    03/2023 zmiana na Bociana
    Kariotypy, MTHFR, Leiden, Protrombina 🆗
    Haplotyp M2 w genie ANXA5 ❌

07.2023 I IVF
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️
    14.07.2023 ET 3dniowca
    Beta 7dpt 19,85; 9dpt 76; 11dpt 187; 13dpt 390; 16dpt 1009; 18dpt 2107; 19dpt(wieczorem) 3144; 21dpt 4322;
    22dpt pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 1,2mm 🥺
    28dpt jest ❤️🥺 6+3

Wysłany: 5 maja 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneko wrote:
    To też zależy jakie badania masz na myśli... bo oprócz drożności i AMH nie zrobili mi nic więcej

Ok...tego się nie spodziewałam...akurat na drożności mi zależy...zobaczymy w takim razie jak pójdzie wizyta, ale to na pewno cenne informacje. Mam jednak nadzieję, że lepiej trafię...dzięki za info :)

♀️'94

♂️'93

Starania od 04.2022
  • ewelina Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwie, wrote:
    Ok...tego się nie spodziewałam...akurat na drożności mi zależy...zobaczymy w takim razie jak pójdzie wizyta, ale to na pewno cenne informacje. Mam jednak nadzieję, że lepiej trafię...dzięki za info :)

Szczerze to nie sądzę, ale mam nadzieję że może jakimś cudem trafisz lepiej. Podpisuję się pod słowami aneko, duze opóźnienia, szybkie wizyty, taśmowe traktowanie pacjentów. Jedyny plus, że zbadali nam kariotypy, amh i rozszerzone badanie nasienia. Chcieliśmy tam podchodzić do ivf to lekarz przez 3 miesiące mnie zwodził i wymyślał, że w tym miesiącu nie bo coś tam. W końcu się wkurzyłam, przenieśliśmy się do Bociana i była to najlepsza decyzja.
    Moja rada to zrób wszystkie badania jakie się da na nfz i uciekaj stamtąd :)

age.png

Wysłany: 7 maja 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    Szczerze to nie sądzę, ale mam nadzieję że może jakimś cudem trafisz lepiej. Podpisuję się pod słowami aneko, duze opóźnienia, szybkie wizyty, taśmowe traktowanie pacjentów. Jedyny plus, że zbadali nam kariotypy, amh i rozszerzone badanie nasienia. Chcieliśmy tam podchodzić do ivf to lekarz przez 3 miesiące mnie zwodził i wymyślał, że w tym miesiącu nie bo coś tam. W końcu się wkurzyłam, przenieśliśmy się do Bociana i była to najlepsza decyzja.

Taki mam plan, bo trafiłam na super lekarza w invicta.
    Chcę tam zrobić badania, ale nie nastawiam się na wiele...

♀️'94

♂️'93

Starania od 04.2022
  • ewelina Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwie, wrote:
    Taki mam plan, bo trafiłam na super lekarza w invicta.
    Chcę tam zrobić badania, ale nie nastawiam się na wiele...

W takim razie trzymam kciuki ✊ jeśli chodzi o same badania to w moim przypadku (a było to rok temu) wszystko poszło sprawnie i dosyć szybko miałam wszystkie wyniki.

age.png

Wysłany: 8 maja 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    W takim razie trzymam kciuki ✊ jeśli chodzi o same badania to w moim przypadku (a było to rok temu) wszystko poszło sprawnie i dosyć szybko miałam wszystkie wyniki.

Super. Wielkie dzięki za informacje. Zdrówka Wam życzę. Dam znać po czerwcowej wizycie czy to było pozytywne czy negatywne rozczarowanie :)

ewelina lubi tę wiadomość

♀️'94

♂️'93

Starania od 04.2022
  • aldonaviktoria Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    hej,
    ja ten sam problem co reszta – żadnych info i Mąż zapisany a ja zaraz też...
    czy mogę Cię prosić o inf <na priv?> u którego lekarza konkretnie byłaś?

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
    👩🏼‍🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 14 czerwca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneko wrote:
    Cześć,

hej,
    czy mogę prosić <na priv?> o info których konkretnie lekarzy polecasz a których nie? czy ta "lekarka" i "Pani docent" to dwie różne osoby? etc.? ...jeśli to nie problem..?

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 14 czerwca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdkaK wrote:
    Hej
    Z mężem staramy się od ponad 2lat o dziecko. Dostałam skierowanie od lekarza POZ z podejrzeniem endometriozy do Uczkin. Dr P. M stwierdził że nie mam endometriozy i mam się wstawić za 2tyg z mężem do nich na wizytę . Szukałam opinie w necie( a jest ich bardzo mało)o tym czy ktoś może ma jakieś doświadczenia z w/w kliniką. Błądzę, szukam pomocy ale się boje... Boje się że nikt nie będzie wstanie mi pomóc zajść w końcu w upragnioną ciążę
    hej,
    napiszesz <na priv?> u jakich lekarzy byłaś i jak tam po tej wizycie "za dwa tygodnie"?
    z góry dziękuję 🤗

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼
  • ewelina Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaviktoria wrote:
    hej,
    ja ten sam problem co reszta – żadnych info i Mąż zapisany a ja zaraz też...
    czy mogę Cię prosić o inf <na priv?> u którego lekarza konkretnie byłaś?

Spoko, ale nie wiem jak wysłać wiadomość :) jak się pierwsza odezwiesz to chętnie odp na wszystkie pytania ;)

age.png
  • AdkaK Debiutantka

Wysłany: 7 października 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneko wrote:
    Cześć,

Hej czy mogłabyś napisać mi na priv jaka docent omijać ? Mi też zrobili niedrożność jajowodów niestety po 3 mies nie zaszłam w ciążę. Mając okropne bóle w trakcie okresu poszłam do specjalisty który specjalizuje się w endometriozie. Niestety okazało się że mam endometrioze oraz adenomioza gdzie w Uczkin nie zauważyli tego nie chce nikogo osądzać jest mi teraz bardzo przykro bo wiem że będę miała przed sobą ciężka drogę. Czy w tak krótkim czasie okresie 3 miesięcy może się rozwinąć endometrioza? Lekarz postawił mi ultimatum albo teraz zachodzie w ciążę albo choroba może się jeszcze bardziej rozwinąć jedyne dla mnie wyjście jest podobno IUI. Mam prośbę możesz mi powiedzieć jak to wszystko czasowo wyglądało?

• PalkaBimbalka Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Docent to już nie ma, pod koniec 2023 odeszła na emeryturę. Z pozostałymi dwiema Paniami Doktor mam ogólnie dobre „przejścia” ale fakt, pani docent potrafiła „przywalić” rzeczywistością w twarz, byłam nijako w zastępstwie u niej na dwóch wizytach i płacz był po okrutny.

Madalenaaa lubi tę wiadomość

• Doritos Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pozytywne opinie. Wszystkie 3 dr są bardzo empatyczne i chętnie odpowiadają na pytania. Naprawdę czuje się tam zaopiekowana.

PalkaBimbalka, Madalenaaa lubią tę wiadomość

• PalkaBimbalka Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doritos wrote:
    A ja mam pozytywne opinie. Wszystkie 3 dr są bardzo empatyczne i chętnie odpowiadają na pytania. Naprawdę czuje się tam zaopiekowana.

Tak, też mam pozytywne odczucia, wręcz jak czytałam opinie o uczkin to miałam wrażenie, że jestem jakimś wyjątkiem, bo czuję się bardzo zaopiekowana, wszystkie wątpliwości i pytania są tłumaczone, opieka embriologia też na najwyższym poziomie, ile myśmy pytań zadawali. Mają do nas świętą cierpliwość 😂

Madalenaaa lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ