UCZKIN Warszawa - In Vitro
-
Hej, czy ktoś robił in vitro w UCZKIN w Warszawie? Jeśli tak, czy polecacie? dostałam skierowanie od swojego ginekologa do UCZKIN, byłam na wizycie, gdzie skierowanie mnie i partnera na badania i na drugiej wizycie (po badaniach) otrzymałam informacje, że w naszym przypadku najlepsze będzie in vitro.
-
Ja zaczęłam w UCZKIN leczenie rok temu, najpierw działaliśmy z inseminacją, miałam po drodze dwie histeroskopie (obie też w uczkin), lekarki prowadzące są świetne (!) dobry kontakt z nimi jak i z embriologami. Jestem po pierwszym IVF, ogólnie myślę, że można polecić, skala realizowanych procedur jest mniejsza niż w typowej klinice co mam wrażenie przekłada się na jakość opieki - mam wrażenie, że wszyscy otaczają nas najwyższym poziomem wsparcia i empatii. Minusem może być fakt, że to szpital uniwersytecki - studenci na wizytach i zabiegach to norma (mi to ogólnie nie przeszkadza, bo jak niby mają się inaczej nauczyć) i to może być dla niektórych par dodatkowy stres?
Doritos lubi tę wiadomość
-
Doritos wrote:Ja miałam 04.03.2024 punkcje... Czekam na wyniki właśnie... Jakieś rady po punkcji?
I jak tam? Transfer świeży czy z mrozaka był? Ja jestem w trakcie drugiej stymulacji, po pierwszej mieliśmy tylko 1 zarodek, za to 5AA - niestety się nie przyjął. W przyszłym tygodniu czeka mnie druga punkcja 🫣 tym razem tzw długi protokół uskuteczniamy, ale już widać, że szału na punkcji nie będzie. -
PalkaBimbalka wrote:I jak tam? Transfer świeży czy z mrozaka był? Ja jestem w trakcie drugiej stymulacji, po pierwszej mieliśmy tylko 1 zarodek, za to 5AA - niestety się nie przyjął. W przyszłym tygodniu czeka mnie druga punkcja 🫣 tym razem tzw długi protokół uskuteczniamy, ale już widać, że szału na punkcji nie będzie.
-
Elka198321 wrote:Warto zmienić klinikę lub lekarza. Czasami nowy świeży umysł zbajdsie sposób na Was...
Tym razem przy długim protokole było dużo lepiej, ostatecznie 5 zarodków, już nie tak pięknych jak 5AA ale dobrych i działamy z nimi. Mieliśmy też już drugi transfer właśnie z tej stymulacji zarodka 4BB, znowu niepowodzenie, Pani Dr nakazała biopsję i wyszło przewlekle zapalenie endometrium. Także nie mogę powiedzieć, że nie szukają, starają się bardzo, mają też nową Panią Doktor w szeregach więc wzmocniony zespół. -