X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • Clasiia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Macie jakiś pomysł, jeśli chodzi o lekkie nakrycie dziecka na noc ? Mam taki super lekki kocyk, cieniutki. Ale na noc nie mogę jej przykryć, bo ona wszystkie kocyki czy pieluszki kładzie sobie na głowę i się przydusza... znów w śpiworku mimo że jest cienki była cała zgrzana. A jednak jak otworzę okno to nóżki ma lodowate 🙄
    A musisz czymś nakrywać? Moja w zależności od temperatury śpi w samym pajacyku albo w body (czasami + wygodne spodenki) i wtedy już niczym nie nakrywam

👩‍💼 30 lat
    10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
    🧔 36 lat
    Wszystko ok

🍀02/2022 START IVF
    17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
    10dpt - beta 486
    14dpt - beta 3286
    01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
    age.png

II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
    9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️

🍀04/2024 START II IVF
    17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
    10dpt - beta 130
    12dpt - beta 284
    30.04.2025 19:00 Aleksander 56cm 3300g❤️
    age.png
  • lesna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Ja z tego co czytam to masz klasycznego hnb, ogólnie zauważyłam ze teraz co druga mama uważa, że ma takie dziecko. Ja nie powiem, bo nasz drugi nas początkowo przeorał w porównaniu do pierwszego, ale do typowego hnb daaaleko mu było, bo problem był tylko ze snem. A taki książkowy hnb jakiego ja mam w wyobraźni, po prostu jest wymagający na większości szczebli rodzicielskich zmagań. Tak jak ci kiedyś już pisałam, w moim otoczeniu takie bobasy wyrastają na bardzo ogarnięte dzieciaki szkolne więc niezmiennie trzymam za to kciuki aby i u was tak było ❤️
    My wczoraj byliśmy u neurologopedy, bo chodzimy regularnie i ona sama stwierdziła, że rodzice teraz doszukują się różnych problemów, bo ciężko im zaakceptować, że ich dziecko odbiega od "normy" czyli w sumie od tego, że dziecko je, śpi i bawi się 🤷‍♀️ Nie mówię tu oczywiście o Zielona87, bo ona ma dokładnie klasycznego hnb. Mówiła też, że bardzo dużo dzieci ma problemy ze snem i jedzeniem tylko rodzice o tym nie mówią, bo boją się się, że zostaną uznani za mniej kompetentnych, że sobie z czymś "nie radzą" Typowe aniołki owszem się trafiają, ale trzeba się pogodzić z tym, że my takiego nie mamy 🙈😂 Nasze dziecko jest bardzo wymagające, rozwija się fizycznie dość szybko, bo już chodzi, ale potrzebuje więcej uwagi i cierpliwość (której mi niestety czasem brakuje 😔)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 09:50

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Diagnozy adhd można robić dopiero w późniejszym wieku. Poza tym on nie ma typowych objawów, umie się skupić jak chce , jak jest bardzo głodny siedzi i je ,a u psychologa dziecięcego i terapeuty si byłam. Ma silne „ja” szybciej niż inne dzieci ,jak to określiła psycholog. Mamy co jakiś czas przychodzić na wizyty kontrolnie . Żadnych dużych odchyleń nie ma .Niektóre dzieci są po prostu zdecydowanie bardziej temperamentne ,nie lubią wózków ,jazdy autem ,bo nie i już….zresztą trochę ma po kim ,bo my do spokojnych nie należymy 🤷‍♀️ciężko mi się z tym pogodzić ,ale wyjścia nie ma . Trzeba czekać aż wyrośnie z niechęci do wiata ,bo to mi najbardziej przeszkadza . Wózek i tak pojdzie w odstawkę jak zacznie chodzić zapewne

To prawda, u syna mojej siostry zdiagnozowali adhd w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Objawiało się to brakiem koncentracji na lekcji i no trudnością w nauce. Dostał jakieś leki (nie miałam pojęcia, że takie istnieją) i sam stwierdził, że mu się łatwiej uczy bo może się skupić na jednej rzeczy. A nie jest jakimś dzieckiem szczególnie problematycznym… i też takim nie był jak był mały, tylko nie usiedzi w miejscu bo go energia rozpiera.
    A psycholog mi mówiła, że diagnozują tak ok 13 roku życia, więc tu dość szybko zdiagnozowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Macie jakiś pomysł, jeśli chodzi o lekkie nakrycie dziecka na noc ? Mam taki super lekki kocyk, cieniutki. Ale na noc nie mogę jej przykryć, bo ona wszystkie kocyki czy pieluszki kładzie sobie na głowę i się przydusza... znów w śpiworku mimo że jest cienki była cała zgrzana. A jednak jak otworzę okno to nóżki ma lodowate 🙄

A może ubieraj ją cieplej do śpiworka, jak taki zmarźlaczek? Ja ostatnio robiłam tak, że na początku jak jest gorąc to kładłam w samym body, a dopiero przy karmieniu o 23 ej wsadzałam do śpiworka i zależało od tego czy noc jest chłodna czy nie. Przy czym mój tak nie marznie, więc może musiałabyś ją włożyć w pajacyk i do tego śpiworek.

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    A może ubieraj ją cieplej do śpiworka, jak taki zmarźlaczek? Ja ostatnio robiłam tak, że na początku jak jest gorąc to kładłam w samym body, a dopiero przy karmieniu o 23 ej wsadzałam do śpiworka i zależało od tego czy noc jest chłodna czy nie. Przy czym mój tak nie marznie, więc może musiałabyś ją włożyć w pajacyk i do tego śpiworek.
    No właśnie miałam pisać, że przy 20 stopniach za oknem to aż szkoda tego okna na noc nie otworzyć. My przy otwartym śpimy od marca 🙈 teraz mały ma śpiworek 1,5tog i śpi w body na krótki rękaw. Jak się trafia zimniejsza noc to na długi. Wiosną spał w śpiworku 2,5 tog i pajacu. A zimną 2,5tog pajac + śpiochy. Ale okno zawsze otwarte bo bym się udusiła 🤣

Dżoanniks lubi tę wiadomość

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po usg główki. Mamy trochę za dużo płynu mózgowo - rdzeniowego. Powinno być do 5 mm, a my mamy 7mm. Lekarz powiedział, że póki co nic złego się nie dzieje, ale należy to skontrolować, czy to nie będzie postępować. Czy któraś z Was miała taką sytuację?

• Czereśnia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Czyli jak mój ma głowa 42 i klatka 42 to byłoby ok. Nic mi pediatra nie gadał na ten temat. Muszę się spytać.
    Tak, to idealny wynik, nasza neurolog nazwałaby go modelem ;)
    Moniatka wrote:
    Jesteśmy już po usg główki. Mamy trochę za dużo płynu mózgowo - rdzeniowego. Powinno być do 5 mm, a my mamy 7mm. Lekarz powiedział, że póki co nic złego się nie dzieje, ale należy to skontrolować, czy to nie będzie postępować. Czy któraś z Was miała taką sytuację?
    Kto Wam robił to USG ? Skąd jesteś, mogę polecić świetnego neurologa dziecięcego.
    Dżoanniks wrote:
    To prawda, u syna mojej siostry zdiagnozowali adhd w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Objawiało się to brakiem koncentracji na lekcji i no trudnością w nauce. Dostał jakieś leki (nie miałam pojęcia, że takie istnieją) i sam stwierdził, że mu się łatwiej uczy bo może się skupić na jednej rzeczy. A nie jest jakimś dzieckiem szczególnie problematycznym… i też takim nie był jak był mały, tylko nie usiedzi w miejscu bo go energia rozpiera.
    A psycholog mi mówiła, że diagnozują tak ok 13 roku życia, więc tu dość szybko zdiagnozowali.
    ADHD noże być wspierane terapia, a jeśli to za mało wtedy psychiatra wdraża lekoterapię, dobrze dobrane leki działają cuda.

Dżoanniks lubi tę wiadomość

Córcia 05.11.2012 naturals ❤️
    I transfer - 😭💔
    II transfer - ✅ -Brak serduszka 🖤
    14.06. 2022 ⏸ NATURALS 🙏🏻🥹
    Synek 09.02.2023 💙
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    My wczoraj byliśmy u neurologopedy, bo chodzimy regularnie i ona sama stwierdziła, że rodzice teraz doszukują się różnych problemów, bo ciężko im zaakceptować, że ich dziecko odbiega od "normy" czyli w sumie od tego, że dziecko je, śpi i bawi się 🤷‍♀️ Nie mówię tu oczywiście o Zielona87, bo ona ma dokładnie klasycznego hnb. Mówiła też, że bardzo dużo dzieci ma problemy ze snem i jedzeniem tylko rodzice o tym nie mówią, bo boją się się, że zostaną uznani za mniej kompetentnych, że sobie z czymś "nie radzą" Typowe aniołki owszem się trafiają, ale trzeba się pogodzić z tym, że my takiego nie mamy 🙈😂 Nasze dziecko jest bardzo wymagające, rozwija się fizycznie dość szybko, bo już chodzi, ale potrzebuje więcej uwagi i cierpliwość (której mi niestety czasem brakuje 😔)
    A propo cierpliwości. Nie tylko Tobie jej brakuje. Ja się czuję bardzo nie rozumiana w tej kwestii czasem przez moje najbliższe otoczenie. Według nich MUSZĘ być cierpliwa i koniec. A tak się też nie da przecież.. biorąc pod uwagę bycie z młodym 24/7, oraz bycie dla niego w dzień i w nocy na każde zawołanie o sen, o pieluszkę, mleko, ból itp...
    Moje dziecko jest od początku dość spokojne i nie wymagające duzo, choć i zdarzają się nam też dużo gorsze dni - owszem. Nigdy nie mieliśmy większych problemów ze snem, w sumie od początku tak było. Dużo czytałam 'na zaś' o rutynach, rytuałach jak wspomagać ten sen u dziecka, ostyanie noce (nie każde) to wybudzanie się przez jego obroty we śnie na brzuszek (nie nie chce myśleć nawet co to będzie jak nauczy się siadać, wstawać 🤯) i w tym mi brak największej cierpliwości... Bo to jest noc, budze się bardzo rozdrażniona i próbuje trzymać nerwy na wodzy ale czasem mi ciężko bo ja też chciałabym pospać dalej, odpocząć w tym śnie, odreagować i najzwyczajniej w świecie się wyspać(nie mówię tu o spaniu do 9-10🤪). Nie chcę traktować snu jako towar luksusowy tylko jako podstawę. Jako potrzebę.

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • lesna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    A propo cierpliwości. Nie tylko Tobie jej brakuje. Ja się czuję bardzo nie rozumiana w tej kwestii czasem przez moje najbliższe otoczenie. Według nich MUSZĘ być cierpliwa i koniec. A tak się też nie da przecież.. biorąc pod uwagę bycie z młodym 24/7, oraz bycie dla niego w dzień i w nocy na każde zawołanie o sen, o pieluszkę, mleko, ból itp...
    Moje dziecko jest od początku dość spokojne i nie wymagające duzo, choć i zdarzają się nam też dużo gorsze dni - owszem. Nigdy nie mieliśmy większych problemów ze snem, w sumie od początku tak było. Dużo czytałam 'na zaś' o rutynach, rytuałach jak wspomagać ten sen u dziecka, ostyanie noce (nie każde) to wybudzanie się przez jego obroty we śnie na brzuszek (nie nie chce myśleć nawet co to będzie jak nauczy się siadać, wstawać 🤯) i w tym mi brak największej cierpliwości... Bo to jest noc, budze się bardzo rozdrażniona i próbuje trzymać nerwy na wodzy ale czasem mi ciężko bo ja też chciałabym pospać dalej, odpocząć w tym śnie, odreagować i najzwyczajniej w świecie się wyspać(nie mówię tu o spaniu do 9-10🤪). Nie chcę traktować snu jako towar luksusowy tylko jako podstawę. Jako potrzebę.
    Ja najbardziej niezrozumiana czuję się przez moich rodziców 🤷‍♀️Oni są opętani na punkcie Jasia i uważają, że powinnam się tylko cieszyć, a jak mówię że znowu była 3 godzinna impreza w nocy, to każą mi spać w dzień i nie rozumieją, że ja potrzebuje nocnego nieprzerwanego snu, a nie odsypiania w dzień 🤦‍♀️ nie rozumieją, że każdego dnia walczę o to żeby coś zjadł, ale oczywiście nie wolno mi się denerwować, bo moja mama twierdzi, że ona nigdy się nie denerwowała i wogle była idealną matką i wszystko robiła idealnia, a ja może nie jestem, może nie potrafię być taka idealna i czasem zwyczajnie puszczają mi nerwy i mam dość 😔 eh ulało mi się

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia wrote:
    ADHD noże być wspierane terapia, a jeśli to za mało wtedy psychiatra wdraża lekoterapię, dobrze dobrane leki działają cuda.
    Śląsk. Robiłam usg w Lux - med w Bielsku - Białej. Jestem już umówiona do neurologa, do Pani dr. Kapusta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 14:12

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Ja najbardziej niezrozumiana czuję się przez moich rodziców 🤷‍♀️Oni są opętani na punkcie Jasia i uważają, że powinnam się tylko cieszyć, a jak mówię że znowu była 3 godzinna impreza w nocy, to każą mi spać w dzień i nie rozumieją, że ja potrzebuje nocnego nieprzerwanego snu, a nie odsypiania w dzień 🤦‍♀️ nie rozumieją, że każdego dnia walczę o to żeby coś zjadł, ale oczywiście nie wolno mi się denerwować, bo moja mama twierdzi, że ona nigdy się nie denerwowała i wogle była idealną matką i wszystko robiła idealnia, a ja może nie jestem, może nie potrafię być taka idealna i czasem zwyczajnie puszczają mi nerwy i mam dość 😔 eh ulało mi się
    Rozumiem Cię, ale nie pozwól sobie ani wmówić ani jak kolwiek przez samą Siebie mysleć, że jesteś zła mamą. Jesteś najlepszą dla swojego synka ❤️
    Ja mam charakter choleryka, nerwusa, moja mama tak samo i ona mi powtarza, że miała więcej cierpliwości do mnie jak ja byłam mała. To nie pomaga jakoś 😒
    Ja się staram trzymać tej zasady, że jestem wystarczająca dla swojego synka, ale też zdarza mi się w to wszystko zwątpić i jestem taka zrezygnowana. Macierzyństwo takie już jest chyba, to lepsze i gorsze dni i chwile. Dziś traciłam cierpliwość kolejny raz.. postanowiłam po 10 wybrać się na spacer z nadzieją że koło 11 mały zrobi sobie drzemkę. Wolał podziwiać świat. Wróciłam przed 12. Postanowiłam go uspać skoro nie spał od rana. Dodam, że obudził się 7:50. A on ani myśli spać 😳 zasnął w końcu 13:15. Jaki wniosek? Śpi dalej. Nie budzę go, dziś mamy taki dzień że wyjdzie nam tylko 1 drzemka i wcale nie jest mi z tym Dobrze :( pojawiają się myśli: że jak 7 miesięczne dziecko może mieć tylko jedna drzemke? Że to źle, nie dobrze itd. ale przecież się starałam, chciałam dobrze, żeby pospał na powietrzu bo wiem że mu to sprzyja i co ? I dziś nie wyszło... :(

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę, że nasi rodzice się nie denerwowali jak my byliśmy niemowlakami 😂. Może bardziej już nie pamiętają jak to było ;), albo wolą idealizować tamten czas. Ja się strasznie denerwuję jak młody nie śpi mi w nocy, bo ja nie umiem spać w dzień i zresztą nie lubię bo wolę porobić inne rzeczy.

Kejtusia lubi tę wiadomość

• Zielona87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Rozumiem Cię, ale nie pozwól sobie ani wmówić ani jak kolwiek przez samą Siebie mysleć, że jesteś zła mamą. Jesteś najlepszą dla swojego synka ❤️
    Ja mam charakter choleryka, nerwusa, moja mama tak samo i ona mi powtarza, że miała więcej cierpliwości do mnie jak ja byłam mała. To nie pomaga jakoś 😒
    Ja się staram trzymać tej zasady, że jestem wystarczająca dla swojego synka, ale też zdarza mi się w to wszystko zwątpić i jestem taka zrezygnowana. Macierzyństwo takie już jest chyba, to lepsze i gorsze dni i chwile. Dziś traciłam cierpliwość kolejny raz.. postanowiłam po 10 wybrać się na spacer z nadzieją że koło 11 mały zrobi sobie drzemkę. Wolał podziwiać świat. Wróciłam przed 12. Postanowiłam go uspać skoro nie spał od rana. Dodam, że obudził się 7:50. A on ani myśli spać 😳 zasnął w końcu 13:15. Jaki wniosek? Śpi dalej. Nie budzę go, dziś mamy taki dzień że wyjdzie nam tylko 1 drzemka i wcale nie jest mi z tym Dobrze :( pojawiają się myśli: że jak 7 miesięczne dziecko może mieć tylko jedna drzemke? Że to źle, nie dobrze itd. ale przecież się starałam, chciałam dobrze, żeby pospał na powietrzu bo wiem że mu to sprzyja i co ? I dziś nie wyszło... :(
    Mój wczoraj spał całe pół godziny w domu ,później na spacerze się nie dało ,bo się nudził ,ale tarl oczy .w domu spróbowałam w porze drugiej drzemki i ani myślał spać. Także wczoraj od 11.40 wariowal do 19 jak padł na sen nocny . Dzisiaj nie zapowiada się lepiej ,scenariusz podobny jak na razie . Drzemka w domu pół h i obudził się nie do życia ,na dworze za cholerę się nie dało dospać ,bo się tylko darł ,a zaraz będę próbować kłaść na drugą. On nigdy nie spał w dzień tyle ile „powinny” dzieci w jego wieku. Niestety ciągle jest to samo i żadnej poprawy z wiekiem ,którą tak szumnie zapowiadali co niektórzy 😂nie myśl ,że jesteś złą matką, po prostu dzieci są jakie są i wpływu na to nie ma . Ja już żyję z dnia na dzień i czekam na lepsze czasy 🤪

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Czereśnia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Śląsk. Robiłam usg w Lux - med w Bielsku - Białej. Jestem już umówiona do neurologa, do Pani dr. Kapusta.
    No właśnie, najlepiej jak USG robi neurolog. Ja Wrocław i chodzimy tutaj do super doktor. Tez chciałam umówić się tylko na USG, ale pediatra powiedziała, ze najlepiej jak zrobi neurolog, bo jak coś wyjdzie to odrazu wyjaśni, a tak człowiek się najczęściej niepotrzebnie niepokoi.

I transfer - 😭💔
    Synek 09.02.2023 💙
  • GorzkoGorzko Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    My mamy spiworek bambusowy z mylily 0.5tog i jest bardzo cieniutki. W nocy spi w rampersie + ten śpiwór i jest ok

Moniek330 lubi tę wiadomość

cA3pp2.png

👱‍♀️ '88, AMH 6,88 (10.2021)
    antytpo ⬆️ euthyrox 💊
    MTHFR hetero, PAI hetero, KIR Bx (brak 4 DS)

OviKlinika od '02.2021:
    SonoHSG ✅
    2x cykl stymulowany ❌
    07.07.21 - 1IUI ❌
    05.08.21 - 2IUI ❌

ICSI - protokół krótki - FET na cyklu sztucznym:
    02.11.21 - punkcja: 1x ❄ 3BB
    20.11.21 - histeroskopia ✅
    23.12.21 - usg: endo 11mm (11dc)
    30.12.21 - FET - embryoglue, AH (18dc)
    bhcg: 8dpt: 70, 11dpt: 252, 13dpt: 565, 18dpt: 3741

25.01.22 (26dpt) - usg: CRL 6,8mm i ❤ (GA 6+4)
    03.03.22 - prenatalne + pappa - niskie ryzyka
    31.03.22 - usg: będzie chłopak ♂️ (GA 16+0)
    21.09.22 - 👶 4300g, 61cm
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia wrote:
    No właśnie, najlepiej jak USG robi neurolog. Ja Wrocław i chodzimy tutaj do super doktor. Tez chciałam umówić się tylko na USG, ale pediatra powiedziała, ze najlepiej jak zrobi neurolog, bo jak coś wyjdzie to odrazu wyjaśni, a tak człowiek się najczęściej niepotrzebnie niepokoi.
    Chciałam iść jak najszybciej, myślałam, że się uspokoję.

• GorzkoGorzko Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia wrote:
    W luxmed niestety jest tak że usg zleca neurolog czy tam pediatra, potem robi je ktoś inny i potem wraca się na konsultacje do neurologa. Nie ma opcji żeby usg zrobil na wizycie bezpośrednio neurolog.

cA3pp2.png

👱‍♀️ '88, AMH 6,88 (10.2021)
    antytpo ⬆️ euthyrox 💊
    MTHFR hetero, PAI hetero, KIR Bx (brak 4 DS)

OviKlinika od '02.2021:
    SonoHSG ✅
    2x cykl stymulowany ❌
    07.07.21 - 1IUI ❌
    05.08.21 - 2IUI ❌

ICSI - protokół krótki - FET na cyklu sztucznym:
    02.11.21 - punkcja: 1x ❄ 3BB
    20.11.21 - histeroskopia ✅
    23.12.21 - usg: endo 11mm (11dc)
    30.12.21 - FET - embryoglue, AH (18dc)
    bhcg: 8dpt: 70, 11dpt: 252, 13dpt: 565, 18dpt: 3741

25.01.22 (26dpt) - usg: CRL 6,8mm i ❤ (GA 6+4)
    03.03.22 - prenatalne + pappa - niskie ryzyka
    31.03.22 - usg: będzie chłopak ♂️ (GA 16+0)
    21.09.22 - 👶 4300g, 61cm
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzkoGorzko wrote:
    My mamy spiworek bambusowy z mylily 0.5tog i jest bardzo cieniutki. W nocy spi w rampersie + ten śpiwór i jest ok

O dzięki, popatrzę na nie ❤️ Ja niby zamówiłam cienki na vinted ale wcale cienki nie jest.. i sto razy się nieraz zastanawiam, bo ja akurat małą kładę spać tylko w body (u nas potrafi być mega ciepło w sypialni), ale wiele razy mimo wszystko przy otwartym oknie budzę się przykryta po samą szyję i tak nieraz myślę czy to biedne dziecko w tym bodziaku nie marznie skoro ja jestem przykryta...

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka ja polecam dr Głuszkiewicz - Katowice i okolice

Moniatka lubi tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Czereśnia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzkoGorzko wrote:
    W luxmed niestety jest tak że usg zleca neurolog czy tam pediatra, potem robi je ktoś inny i potem wraca się na konsultacje do neurologa. Nie ma opcji żeby usg zrobil na wizycie bezpośrednio neurolog.
    Tak, ja mam pakiet w enelmedzie i jest to samo. Niestety tu w grę wchodzi wizyta prywatna, a i tak terminy są odległe. Przynajmniej u nas.

I transfer - 😭💔
    Synek 09.02.2023 💙
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ