Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze ile wasze dzieci potrafia skupic sie na jedyn przedmiocie, czynności. Bo ja zaczynam sie martwic o synka. Moj potrafi bawic sie sam. Wczoraj np. Reklamowka bawil sie ponad 30 min. Dzis wstal ,mleczko i pobiegl do siebie. Na lozku siedzial i czytal sobie ksiazeczki 😍 niby cudnie ,bo moglam sie w tym czasie ogarnac ,ale... On wogule nie potrzebuje nas do zabaw. A to bawi sie kockami, a to autami . Wymysla juz jakies przeszkody dla auta , poduszki, ksiazeczki etc. Bawi sie miskami,udaje ze je karmi, albo kladzie spac 🤭 Ogólnie zajmuje sie sam sobą. Czasami ,ktores z nas zaciagnie do pokoju by pokazac cos "ekstra"
    Np na placu zabaw jak jest sam( chodzimy bardzo wczesnie) to bawi sie normalnie,biega to tu to tam. Ale no jak wczoraj bylismy i bylo juz sporo dzieci. To na hustawce spedzil 1.5 godziny,nie chcial na nic innego. Bujal sie i obserwował inne dzieci ,albo patrzyl w niebo 🙈 proby sciagniecia go konczyly sie awantura. Co o tym myslicie? Jest na tyle samodzielny ,czy moze mamy jakis problem? A moze taki charakter?

A i od malutkiego on nie lubil zamieszania wokół siebie, wolał spokój. Nie za bardzo lubil rece, przytulance czy buziaki- chyba ,ze sam chciał. Teraz juz z "czulosciami" jest bardziej wylewny,ale oczywiscie nie do wszystkich i nie w kazdym czasie. To on musi przybiec po przytylanca- inaczej sie wyrywa nawet mi 🤷 mam wrażenie,ze on od zawsze byl typem obserwatora. Nie płakał bez powodu. Z perspektywy czasu uwazam ,ze byl bardzo spokojnym niemowlakiem, ktore mega łatwo bylo przebodzcowac...
    A ja bym zabrała małego do jakiejś terapeutki si/autyzmu dla twojego sposobu. Ja sama wzięłam mojego jak miał 10 miesięcy, usłyszałam na co zwracać uwagę co jest niepokojące w jego zachowaniu a co ok. Dużo mi to dało, finalnie na drugą wizytę po 1,5 nie wróciliśmy bo wszystko co nas martwiło się wyrównało i tylko rozmawiałam z panią przez telefon. Bardzo się ucieszyła że są takie postępy i kazała mi wreszcie odpuścić i cieszyć się macierzyństwem więc ja bardzo polecam się przejść :)

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Jest to niesamowicie przykre bo to, że oni są jacy są to jedno ale mąż powinien stać za Tobą murem. Na tej podstawie domyślam się, że sam jest uwikłany w tą niezdrową relację i nie umie się postawić. Ostatnio gdzieś przeczytałam że ta relacja matka syn (a potem rodzina syna) często jest trudna i coś w tym jest.
    W każdym razie nie zwariowałaś, słusznie się denerwujesz i jesteś święta że to znosisz tak dzielnie.

Prawdą jest że sama zaczęłam tą "wojnę" bo babcia aż za nadto chciała się zajmować więc zaczęłam wytykać głośno jej błędy - a to nie wytrzepala małej butów i rozniosła nam piasek po całym tarasie, a to pozwoliła jej wchodzić między deski bo jak chciala ją zabrać to płakała, gdzie zrobiła sobie dziurę w nowej spódniczce, więc pewnie mało brakowało a samej sobie krzywdę też by zrobiła. Itd. Żeby jej złośliwie udowodnić że wcale się nie zna na opiece nad dziećmi 🫣 no ale ma też manię wspominania jak to inne dziecko złamało sobie rączkę bo nikt u babci nie dopilnował go jak schodziło po schodach, co uważa za normalne , w sensie że tak się zdarza i nie ma w tym nic złego... 🫠

Pauuula, moja chrzesciaczka taka jest. Jej siostra dla przykładu ZAWSZE potrzebuje kogoś do zabawy, nie umie zająć się niczym sama, za to ona zajmie się byle czym i nie potrzebuje towarzystwa. Wiadomo, jak ktoś się do niej przysiądzie do zabawy to się cieszy i bawi wspólnie, więc zobacz jak jest u Was. Ale jak rozmawiam z koleżanką (jej mamą) to mówi że nawet w przedszkolu nie bawi się tak z dziećmi. Po prostu indywidualistka 😄 też od zawsze spokojna, od noworodka przesypia całe noce ciągiem. A to, że nie lubi czułości to myślę że każde dziecko na podobnym etapie tak ma. Lila tak miała do czasu, teraz jak jej pytam czy mnie kocha to się zawsze przytula na potwierdzenie, ale różne etapy jeszcze przed nami 😄

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Prawdą jest że sama zaczęłam tą "wojnę" bo babcia aż za nadto chciała się zajmować więc zaczęłam wytykać głośno jej błędy - a to nie wytrzepala małej butów i rozniosła nam piasek po całym tarasie, a to pozwoliła jej wchodzić między deski bo jak chciala ją zabrać to płakała, gdzie zrobiła sobie dziurę w nowej spódniczce, więc pewnie mało brakowało a samej sobie krzywdę też by zrobiła. Itd. Żeby jej złośliwie udowodnić że wcale się nie zna na opiece nad dziećmi 🫣 no ale ma też manię wspominania jak to inne dziecko złamało sobie rączkę bo nikt u babci nie dopilnował go jak schodziło po schodach, co uważa za normalne , w sensie że tak się zdarza i nie ma w tym nic złego... 🫠

Pauuula, moja chrzesciaczka taka jest. Jej siostra dla przykładu ZAWSZE potrzebuje kogoś do zabawy, nie umie zająć się niczym sama, za to ona zajmie się byle czym i nie potrzebuje towarzystwa. Wiadomo, jak ktoś się do niej przysiądzie do zabawy to się cieszy i bawi wspólnie, więc zobacz jak jest u Was. Ale jak rozmawiam z koleżanką (jej mamą) to mówi że nawet w przedszkolu nie bawi się tak z dziećmi. Po prostu indywidualistka 😄 też od zawsze spokojna, od noworodka przesypia całe noce ciągiem. A to, że nie lubi czułości to myślę że każde dziecko na podobnym etapie tak ma. Lila tak miała do czasu, teraz jak jej pytam czy mnie kocha to się zawsze przytula na potwierdzenie, ale różne etapy jeszcze przed nami 😄
    Problem w tym ,ze nie mamy dzieci w swoim otoczeniu. Jest sasiad ,który lubi malego ,ale on jest 8 lat starszy 🙂 piotrek niby sie cieszy, jak on podchodzi do niego, ale wspolnej zabawy raczej nie ma miedzy nimi. No wiadomo ,nie ten poziom 🤭 inne male dzieci taczej go nie interesuja, tzn pokazuje palcem na nie ,ze sa i na tym koniec. Pani ze zlobka tez mi mowila ,ze nie integruje sie z grupa, ale tego nie wzielam na serio, bo przeciez on tam chodzil tyle co nic...
    Moze od razu autyzmu bym w nim nie szukala ,ale jakies problemy w interakcji spolecznej bardziej. On tak jakby nie potrafi nawiazac kontaktu, czy nawet w piaskownicy jak sie bawini jest ok i sie nagle ktos pojawi w tej piaskownicy to on wychodzi 🤔
    Majowka twoja rada cenna, ale na moim zadupiu to brak takich specjalistow. 🤷 Musze szukac dalej...

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    pcos❌amh 12,75❌ IO❌HbA1C 5,63%❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH 1,44✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

2020-Cytologia gr3-HPV 16-biopsja -cin3
    11.2021 konizacja szyjki macicy

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest pęcherzyk z zarodkiem
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno 170
    04.07 prenatalne - 12t1-crl 5.16 cm tętno 168 ,NT 1.6 niskie ryzyka
    09.08 17t2 175g ♂️💙
    29.08 - 20t2 połówkowe 🆗 350g 21t3- 392g/24t6-670g / 28t6-1400g/31t2- 1900g /32t3-2100g/35t3-2800g /37t3-3400g

01.2023 -38t6d / 3950g /56cm 👶

Powrót po rodzeństwo
    15.11.24 iui➡️ test 25.11...niech się dzieje magia⏳🤞
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Problem w tym ,ze nie mamy dzieci w swoim otoczeniu. Jest sasiad ,który lubi malego ,ale on jest 8 lat starszy 🙂 piotrek niby sie cieszy, jak on podchodzi do niego, ale wspolnej zabawy raczej nie ma miedzy nimi. No wiadomo ,nie ten poziom 🤭 inne male dzieci taczej go nie interesuja, tzn pokazuje palcem na nie ,ze sa i na tym koniec. Pani ze zlobka tez mi mowila ,ze nie integruje sie z grupa, ale tego nie wzielam na serio, bo przeciez on tam chodzil tyle co nic...
    Moze od razu autyzmu bym w nim nie szukala ,ale jakies problemy w interakcji spolecznej bardziej. On tak jakby nie potrafi nawiazac kontaktu, czy nawet w piaskownicy jak sie bawini jest ok i sie nagle ktos pojawi w tej piaskownicy to on wychodzi 🤔
    Majowka twoja rada cenna, ale na moim zadupiu to brak takich specjalistow. 🤷 Musze szukac dalej...

Paula, myślę że warto sprawdzić, ale bez stresu. Dzieci są przecież takie różne 🙄. Ja jak byłam mała potrafiłam godzinami bawić się sama kamykami 🤣, a autyzmu nie mam ;).
    Fakt, że taki terapeuta powie Ci nad czym można pracować zwłaszcza jak dziecko ma problemy z kontaktem społecznym, a to nie musi oznaczać autyzmu. Introwertycy też mają problem z kontaktem społecznym. Ja chodzę z moim od jakiegoś czasu na terapię si, najpierw ćwiczyliśmy kontakt wzrokowy, teraz skupiamy się czuciu głębokim i centrum ciała. Te ćwiczenia są całkiem przyjemne :).

Edit: bo autyzm to nie jest jedna rzecz, ale wiele symptomów występujących równocześnie:
    - brak reakcji na imię
    -kręcenie się w kółko
    -chodzenie na palcach
    - brak mowy
    -zanik lub brak od początku kontaktu wzrokowego
    -itd itd
    I oczywiście jedna rzecz jak np: chodzenie na palcach nie świadczy od razu o autyzmie, bo mogą to być jakieś problemy z postawą itd.
    Tak samo jest z kontaktem społecznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 11:17

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś siedzimy w domu, bo młoda z niewiadomych przyczyn dostała nad ranem gorączki, ma tylko katar.. narazie 🙄 i muszę Wam powiedzieć że ta zabawa od Fizjomommy z patyczkami do uszu to ekstra sprawa, tylko moje zdolności plastyczne są żadne jakby co 😂
    34379009f3bcc.jpghttps://zapodaj.net/plik-byuoZxbfNi

Pauuulaa, Dżoanniks, Kluska, Jenny88, Izaja, kid_aa, ........, Madżka89 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze ile wasze dzieci potrafia skupic sie na jedyn przedmiocie, czynności. Bo ja zaczynam sie martwic o synka. Moj potrafi bawic sie sam. Wczoraj np. Reklamowka bawil sie ponad 30 min. Dzis wstal ,mleczko i pobiegl do siebie. Na lozku siedzial i czytal sobie ksiazeczki 😍 niby cudnie ,bo moglam sie w tym czasie ogarnac ,ale... On wogule nie potrzebuje nas do zabaw. A to bawi sie kockami, a to autami . Wymysla juz jakies przeszkody dla auta , poduszki, ksiazeczki etc. Bawi sie miskami,udaje ze je karmi, albo kladzie spac 🤭 Ogólnie zajmuje sie sam sobą. Czasami ,ktores z nas zaciagnie do pokoju by pokazac cos "ekstra"
    Np na placu zabaw jak jest sam( chodzimy bardzo wczesnie) to bawi sie normalnie,biega to tu to tam. Ale no jak wczoraj bylismy i bylo juz sporo dzieci. To na hustawce spedzil 1.5 godziny,nie chcial na nic innego. Bujal sie i obserwował inne dzieci ,albo patrzyl w niebo 🙈 proby sciagniecia go konczyly sie awantura. Co o tym myslicie? Jest na tyle samodzielny ,czy moze mamy jakis problem? A moze taki charakter?

A i od malutkiego on nie lubil zamieszania wokół siebie, wolał spokój. Nie za bardzo lubil rece, przytulance czy buziaki- chyba ,ze sam chciał. Teraz juz z "czulosciami" jest bardziej wylewny,ale oczywiscie nie do wszystkich i nie w kazdym czasie. To on musi przybiec po przytylanca- inaczej sie wyrywa nawet mi 🤷 mam wrażenie,ze on od zawsze byl typem obserwatora. Nie płakał bez powodu. Z perspektywy czasu uwazam ,ze byl bardzo spokojnym niemowlakiem, ktore mega łatwo bylo przebodzcowac...
    Zazdro , mój się sam nie pobawi dłużej niż minutę . Już w mnie głowa boli od wiecznego krzyku mama mama , tata , tata 😵‍💫
    Ale jak dziewczyny pisały ,może lepiej skonsultować na wszelki z kimś . Mój z rówieśnikami się nie bawi ,ale ze dtarszym kuzynostwem już tak ,ale też od zawsze lubi zamieszanie wokół siebie i nie ma problemu z obcymi itp itd , więc dużo też zależy od charakteru dziecka . Ja jestem oaza spokoju od urodzenia i też głównie sama wolałam być ,a autyzmu nie mam, mąż dusza towarzystwa ,nie lubi samotności u kiszenia się w domu bez kontaktu z ludźmi co chwilę 🤣więc młody wszystkie cechy odziedziczył jak na razie po tacie ,wybuchowy temperament również niestety 😵‍💫😆jedyne co go dłużej zajmie i bawi się sam ,to zabawy w zlewie w łazience swoimi zabawkami wodnymi

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam postanowienie ,ze zmieniam godzine placu zabaw na pozniejsza, wtedy jest juz wiecej dzieci. Dzis do piaskownicy przyszla dziewczynka 2- letnia. Maly nie uciekł,ale patrzyla na nia jak na zjawisko ,az buzie mial otwarta. Pozniej wymienili sie zabawkami. Dziewczynka miala spiewajacego misia to włączał go, na koniec oddal jej ładnie zabawkę. Przybil piatke i pomachał 🥹 a pozniej byl płacz,bo jej nie ma 🤭 jej moze ja przesadzam, a moze brak kontaku z dziecmi nam sie odzywa, oczywiscie nie bawil sie z nia, ale z jej babcia 🙈

Dżoanniks lubi tę wiadomość

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    lewy jajowód niedrożny❌

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    09.08 17t2 175g ♂️💙
    29.08 - 20t2 połówkowe 🆗 350g 21t3- 392g/24t6-670g / 28t6-1400g/31t2- 1900g /32t3-2100g/35t3-2800g /37t3-3400g

Powrót po rodzeństwo
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Dziś siedzimy w domu, bo młoda z niewiadomych przyczyn dostała nad ranem gorączki, ma tylko katar.. narazie 🙄 i muszę Wam powiedzieć że ta zabawa od Fizjomommy z patyczkami do uszu to ekstra sprawa, tylko moje zdolności plastyczne są żadne jakby co 😂

Co ty gadasz, super narysowałaś! Muszę wypróbować!

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

Nie! Prawda jest taka ,ze nie musimy lubieć wszystkich. Jak kogos nie dazymy sympatia to ciezko nam oddac pod opiekę tej osoby swoje dzieci. Nie obwiniaj sie o ta sytuacje, bo pewnie tesciowa sobie zasłużyła na takie zachowanie z twojej strony. Ja pamietam jak pisalas ,ze krytykuja nawet twoje kp ,bo dziecka nie moga sobie wziasc na noc. Ty kierujesz sie dobrem dziecka i swoja intuicja,a ona niestety tylko swoimi zachciankami. A to nie jest koncert życzeń ,bo ona chce....
    Ja juz nie zlicze ile razy tesciom odmowilam wizyty, bo oni chca przyjechac teraz juz . A ja do nich ,ze moga ,ale no Piotrek śpi. I wtedy slysze a to nie. Albo ,ze przyjada o 18.00 ,to tez im mowie ,ze nie. Bo wtedy juz sie wyciszamy ,idziemy sie kapac i spac. I nie ma ,ze na chwile. Ostatnio sie mnie tesciu zapytal kiedy moga przyjechać to powiedzialam ,ze o 5.00 rano bo o tej godzinie maly wstaje. I wtedy jest najwiecej roboty, a ja jestem sama po operacji,wiec zapraszam. Uznal to za zart i oczywiscie przyjechali po 16.00 kiedy moj maz wrocil ledwo z pracy 🤷 pozniej sie pytali czy nie pomoc mi ,to powiedzialm ze juz nie potrzebuje od nich pomocy. Bo 4 dni po operacji juz sama zostalam z dzieckiem i musialam wszystko porobic przy nim i w domu....

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    lewy jajowód niedrożny❌

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    09.08 17t2 175g ♂️💙

Powrót po rodzeństwo
  • Ddaszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:

Możesz sprawdzić, ale pewnie po prostu ma taki charakter :D mój brat był takim dzieckiem. On mógł dosłownie bawić się sam przez pół dnia, późno zaczął mówić, moja mama latała z nim po lekarzach, którzy patrzyli na nią jak na wariatkę, a teraz jest zdrowym chłopem:D tylko, że ma własne zdanie i nie przejmuje się opinia innych ludzi :D

preg.png

Ona - 1990
    On - 1981
    Starania od 2016
    01.2022 start pierwsze IVF
    Długi protokół
    18.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    12.2022 3600g 54 cm <3

06.12.2023 transfer blastki 4.1.1
    5dpt - II <3
    7dpt - beta 66,2
    8dpt - beta 106
    12dpt - beta 577
    14dpt - beta 1413 prog. 23,90
    28dpt - jest <3 CRL 0,5cm
    36dpt - CRL 1,56cm FHR176/min
    Czekają: ❄❄ ❄
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Lubie za kreatywność, anie za gorączkę. Super pomysł. Pewnie odgapie😉

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    lewy jajowód niedrożny❌

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    09.08 17t2 175g ♂️💙

Powrót po rodzeństwo
  • KateM Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Paula, myślę że warto sprawdzić, ale bez stresu. Dzieci są przecież takie różne 🙄. Ja jak byłam mała potrafiłam godzinami bawić się sama kamykami 🤣, a autyzmu nie mam ;).
    Fakt, że taki terapeuta powie Ci nad czym można pracować zwłaszcza jak dziecko ma problemy z kontaktem społecznym, a to nie musi oznaczać autyzmu. Introwertycy też mają problem z kontaktem społecznym. Ja chodzę z moim od jakiegoś czasu na terapię si, najpierw ćwiczyliśmy kontakt wzrokowy, teraz skupiamy się czuciu głębokim i centrum ciała. Te ćwiczenia są całkiem przyjemne :).

Edit: bo autyzm to nie jest jedna rzecz, ale wiele symptomów występujących równocześnie:
    - brak reakcji na imię
    -kręcenie się w kółko
    -chodzenie na palcach
    - brak mowy
    -zanik lub brak od początku kontaktu wzrokowego
    -itd itd
    I oczywiście jedna rzecz jak np: chodzenie na palcach nie świadczy od razu o autyzmie, bo mogą to być jakieś problemy z postawą itd.
    Tak samo jest z kontaktem społecznym.

Tak samo jak postawienie diagnozy to nie jedno spotkanie.
    Niestety, ale najczęściej pierwsze objawy obserwujemy w okolicy 12mż. Dziecko potrafi się rozwijać jak każde, brak symptomów, aż w pewnym momencie można zaobserwować pierwsze niepokojące znaki. Dlatego często ludzie łączą je ze szczepieniami w okolicy 1rż.

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Mam postanowienie ,ze zmieniam godzine placu zabaw na pozniejsza, wtedy jest juz wiecej dzieci. Dzis do piaskownicy przyszla dziewczynka 2- letnia. Maly nie uciekł,ale patrzyla na nia jak na zjawisko ,az buzie mial otwarta. Pozniej wymienili sie zabawkami. Dziewczynka miala spiewajacego misia to włączał go, na koniec oddal jej ładnie zabawkę. Przybil piatke i pomachał 🥹 a pozniej byl płacz,bo jej nie ma 🤭 jej moze ja przesadzam, a moze brak kontaku z dziecmi nam sie odzywa, oczywiscie nie bawil sie z nia, ale z jej babcia 🙈
    Z tego co mi mówili kilku specjalistów ,dzieci do 3roku życia niezbyt się bawią wspólnie w ekipie rówieśników ,to przychodzi w wieku przedszkolnym ,więc chyba coś jest na rzeczy 🤷‍♀️mój w ogóle na placach zabaw woli być sam i mieć ciszę i spokój ,widzę że jak jest więcej dzieci ,krzyki,wrzaski itd ,to zwłaszcza jak idziemy po żłobku ,to już dla niego za dużo bodźców po całym dniu wrażeń 😀

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi ,czy mój jest tylko taki emocjonalny ? Czy któraś z Was ma chociaż trochę albo słyszała o takim przypadku . Pani od si mówi ,że tak mają wysokowrazliwcy często . Jedziemy gdzieś w odwiedziny np do cioci ,czy babci i on potrafi całą drogę krzyczeć baba czy imię cioci ,jak wracamy do domu sami ,to krzyczy tata 😵‍💫łeb mi pęka i nie wiem jak mam już reagować ,tłumaczę całą drogę ,że jedziemy do tej osoby i zaraz ją zobaczy ,a on cały czas piszczy/jęczy itd . Bez korków to może 20 albo aż 20 miniut. Oszaleć można ,bo głowę to mam kwadratową . Sama już nie wiem czy to konsultować z jakimś psychologiem czy co ,bo on bardzo emocjonalny jest ,w nocy dopóki nie przyjdzie ta osoba która woła ,to też afera . Gorzej ,jak krzyczy baba ,bo babci nie ma przecież u nas w domu i godzinę muszę tłumaczyć ,aż uśnie od płaczu ,jak dzisiaj 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 12:52

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Z tego co mi mówili kilku specjalistów ,dzieci do 3roku życia niezbyt się bawią wspólnie w ekipie rówieśników ,to przychodzi w wieku przedszkolnym ,więc chyba coś jest na rzeczy 🤷‍♀️mój w ogóle na placach zabaw woli być sam i mieć ciszę i spokój ,widzę że jak jest więcej dzieci ,krzyki,wrzaski itd ,to zwłaszcza jak idziemy po żłobku ,to już dla niego za dużo bodźców po całym dniu wrażeń 😀
    Właśnie miałam to napisać, rozwojowo prawidłowe jest że do 3 rż dzieci bawią się obok siebie, równolegle a nie ze sobą. Bardziej się obserwują niż wchodzą w interakcję.
    Natomiast ja nadal jestem zdania że lepiej pójść na konsultację i usłyszyszeć że gitówa niż nie pójść i sobie wyrzucać.

Jenny88, ........ lubią tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za komentarze. Mysle ,ze najpierw zmienie godziny placu zabaw, by mial czesciej szanse na jakas interakcje z dziecmi. Bede obserwowac, czy coś sie zmienia w tej kwestii ,ale równorzędnie poszukam juz jakiegos specjalisty, by dla mojego spokoju spojrzal na niego.

Kluska, Dżoanniks, ........ lubią tę wiadomość

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    lewy jajowód niedrożny❌

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    09.08 17t2 175g ♂️💙

Powrót po rodzeństwo
  • ........ Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce pampers pants W promke wchodzą też te duże opakowania i w kartonie też ja zapas zrobiłam 🤣😂

https://zapodaj.net/plik-Eei5kP49RF

Pauuulaa, Dżoanniks lubią tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Ddaszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak wygladaja skurcze? Sporo dzisiaj łaziliśmy, na koniec poszliśmy do knajpy na kolacje i jak wstałam w tej kanapie, żeby iść już do domu to czuje jakby na brzuchu leżały mi jakieś kamienie, jest strasznie twardy, jakby ktoś mnie ściskał od środka z całej siły. To nie boli, ale jest bardzo nieprzyjemne...

preg.png

Ona - 1990
    On - 1981
    Starania od 2016
    01.2022 start pierwsze IVF
    Długi protokół
    18.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    12.2022 3600g 54 cm <3

06.12.2023 transfer blastki 4.1.1
    5dpt - II <3
    7dpt - beta 66,2
    8dpt - beta 106
    12dpt - beta 577
    14dpt - beta 1413 prog. 23,90
    28dpt - jest <3 CRL 0,5cm
    36dpt - CRL 1,56cm FHR176/min
    Czekają: ❄❄ ❄
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce mi pękło na milion kawałków 😭 zostawiałam małą z teściową, po moim powrocie ona w ogóle nie chciała do mnie iść na ręce, tak jakbym była złem koniecznym, jak chciałam ją od niej zabrać żeby ją wykąpać to przytuliła się mocno do babci i zaczęła płakać żebym jej nie zabierała, jak już mi się udało to był taki ryk jakbym ją ze skóry obdzierała 😭 strasznie mi przykro 😭

Starania od 01.2020

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ddaszka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak wygladaja skurcze? Sporo dzisiaj łaziliśmy, na koniec poszliśmy do knajpy na kolacje i jak wstałam w tej kanapie, żeby iść już do domu to czuje jakby na brzuchu leżały mi jakieś kamienie, jest strasznie twardy, jakby ktoś mnie ściskał od środka z całej siły. To nie boli, ale jest bardzo nieprzyjemne...

To wygląda na twardnienie brzucha, a nie skurcze. Zdarza się w ciąży, szczególnie po wysiłku. Możesz wziąć nospe i magnez, ale generalnie po odpoczynku powinno minąć. Jak zaczną się skurcze to gwarantuje, że nie będziesz miała wątpliwości.

Pauuulaa, ........ lubią tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ