X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na wstępie się pochwalę, bo stał się cud! U nas już to"JA SIAMA!" poszło w taką stronę ,że zaczęła sama zasypiać 🙃 bez bujania, po prostu leżę obok a ona się wycisza i zasypia.. no oboje z mężem nie możemy wyjść z szoku 😂 dziś ze spaceru by go trochę przyspieszyć mąż ją wziął na ręce i przeszedł parę kroków, zaczęła się wyrywać i jak postawił ją z powrotem to cofnęła się te kilka kroków, które on z nią przeszedł, by przejść je sama tak jak chciała 😆 tak samo niedawno w nocy jak się przebudziła, wstał do niej mąż, wziął ją na ręce i dał do nas do łóżka, ale ona chciała żeby to mama ją wyjęła z łóżeczka i uwierzycie, że musiał ją włożyć z powrotem i ja musiałam do niej wstać 🫣 albo jak to on otworzy drzwi samochodu by wyjąć ją z fotelika. Gdy sobie ubzdura, że to mama ma ją wyjąć, to musi zamknąć drzwi, ja je muszę otworzyć i wtedy mogę ją zabrać z fotelika. No cyrk nieraz 😂 za to kitchen helper i pomoc w kuchni całkowicie ją przestała interesować, ja robię śniadanie, ona sobie słucha bajek z króliczka Alilo. Swoją drogą ten króliczek to u nas w tej chwili hit 😁 no i od czasu próby odpieluchowania mamy dramy ze zmianą pampersów.. nie pozwala, chce chodzić z kupą w pampersie, ucieka, wyrywa się ,muszę to robić szantażem. Nie wiem, czy zrobiłam coś nie tak, bo codziennie przed kąpielą idzie siusiać do ubikacji, więc zrazić się raczej nie zraziła 🙄

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Objawia się wszystkim 😂
    Od tego że nie mogę zdjąć czapki, szalika, butów kiedy chce a dopiero kiedy pozwoli.
    Że musi mieszać ze mną kaszę i ją robić, bo inaczej drama. Coś chce np babeczkę, ona się rozkruszy i płacze bo była cała a jest pół. Albo zabawka w opakowaniu i wyjmiemy z opakowania, od razu drama bo już nie jest taka jak była. Próbuje od dłuższego czasu wyjść ze schematu by nie robić mu swoich problemów, ale nie wiem jak na to patrzeć.
    musi sam jeść, bo inaczej nie zje, ale jak wytrze buzię ręką i jest brudna to dramat i tak w kółko. To są najczęstsze dramaty, ale codziennie coś się dzieje.
    Próbowanie i przesuwanie granic to od 1rz mamy, póki co ciężko go uspokoić jak coś chce i coś musi robić, co jest mniej lub bardziej bezpieczne/ porządane. Teraz odpuszczam bo jak przerwę jego zabawę szafką lub kranem to nie uspokoi się przez najbliższe godziny.

Mamy też teraz mega problem z sensoryka, wystarczy że wytrze ręką buzię która jest brudna od razu zaczyna płakać, każe wycierać ręce. Nie było tego, to się nasiliło, kiedyś mieliśmy z makaronem ale minęło.
    Plus jak głośno coś powiem do bo babci jego, lub taty krzyknę by podał, to od razu się boi i przytula. Tłumaczę że zawołałam i nic się nie dzieje złego, ale dalej są te lękowe problemy z głośnym dźwiękiem.
    Ostatnio miał histerię bo jechał innym samochodem pierwszy raz w życiu, musiałam całą drogie się przytulać do niego, bo nie chciał mnie puścić.
    Trochę się martwię jednak, tym że większość dzieci lubi nowości, jest otwarta a on jednak nie jest taki łatwy w nowości, zmiany. Ale mówi baba, Babcia, dziadzia, Ania, mama, tata, papa, babyl i łączy sylaby pa-ta, ba-ta więc nie doszukuje się żadnego spectrum, chociaż gdzie mi to mrugało w głowie.

Spróbuj przygotowac galaretkę w misce, zanurz tam jakieś zwierzątka. I kisiel też tak samo, niech się pobawi. Lila też swego czasu nie mogła mieć brudnych rąk podczas jedzenia bo w momencie kazała je myć. Po tej zabawie się to ustabilizowało, ale widziałam ,że jak włożyła ręce z początku do tej galaretki to aż ją wycofało, zaczęła się denerwować i wołać o pieluszkę żeby wytrzeć ręce. Potem zajęła się łowieniem tych zabawek, a po kilku minutach wkładała tam już do tych misek nawet stopy 🫣

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • KateM Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Spróbuj przygotowac galaretkę w misce, zanurz tam jakieś zwierzątka. I kisiel też tak samo, niech się pobawi. Lila też swego czasu nie mogła mieć brudnych rąk podczas jedzenia bo w momencie kazała je myć. Po tej zabawie się to ustabilizowało, ale widziałam ,że jak włożyła ręce z początku do tej galaretki to aż ją wycofało, zaczęła się denerwować i wołać o pieluszkę żeby wytrzeć ręce. Potem zajęła się łowieniem tych zabawek, a po kilku minutach wkładała tam już do tych misek nawet stopy 🫣

Spróbuję!
    Kurczę wczoraj usypiając na rękach o chodząc po pokoju pomyślałam o Tobie i perypetiach z usypianiem i czy u nas minie potrzeba noszenia do snu 🫣

Dopytam w żłobku bo żłobek sensoryczny, czy widzą problemy. ale go tam prawie nie ma więc będę z nimi w domu ćwiczyła…

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Spróbuję!
    Kurczę wczoraj usypiając na rękach o chodząc po pokoju pomyślałam o Tobie i perypetiach z usypianiem i czy u nas minie potrzeba noszenia do snu 🫣

Dopytam w żłobku bo żłobek sensoryczny, czy widzą problemy. ale go tam prawie nie ma więc będę z nimi w domu ćwiczyła…

Minie 😉 u nas tak po kolei wszystko mija, miłość do fotelika się pojawiła ,bo teraz wie że jak gdzieś jedziemy to będzie fajnie i nie może się doczekać ,a dramy w dłuższej trasie łatwo uspokoić choćby bajką 🙃 musiała usypiać przy piersi bo inaczej nie dało się jej uśpić, to też minęło. Owszem musi zjeść, ale potem już nie woła tylko umie sama się wyciszyć. Już nie wspomnę o tych zarwanych nockach które minęły i oby nigdy nie wróciły 🫣 gdzie siedziałam z nią po 2-3h bo się wybudziła i po spaniu.. no i teraz to samodzielne zasypianie, nie mogę uwierzyć że już ręce mi nie odpadają od bujania łóżeczkiem, śmiejemy się z mężem że się wystraszyła bo niedawno przy dramie podczas bujania mąż powiedział, że nigdzie z nią na wakacje nie poleci ,bo skąd weźmiemy tam łóżeczko na kółkach, a lot samolotem to jej marzenie ,więc zaczęła sama pięknie zasypiać bez żadnego wcześniejszego przygotowania do tego procesu 🤣 dziecko po prostu musi dorosnąć do pewnych etapów 😄 jedynie do czego się nie przekonała to wózek, ale ja też szybko odpuściłam temat.

@ lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Izaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, gratulacje dla Lili♥️ przecież to ogromny sukces ☺️
    Pamiętam jak nieraz opowiadałaś o przebojach z usypianiem. Teraz to prawdziwa bajka 💪

Moniek330 lubi tę wiadomość

35 lat
    Starania 09/2020
    30.09.2021- histeroskopia, usunięcie polipa
    Dwurożna macicy 😞 wykluczone
    Niedoczynnosc tarczycy- hormony uregulowane
    11.12.2021- niedrożne jajowody
  • Lidia19 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dziewczyny piszę dziś z wielką prośbą do was <3
    Jestem w ósmym miesiącu ciąży, w ciążę udało mi się zajść po długiej i trudnej walce z niepłodnością.
    Tak się niefortunnie złożyło, że termin porodu mam na koniec czerwca, co zbiega się z terminem mojej pracy magisterskiej :D . Obronić się w czerwcu na pewno nie dam rady, ale chciałabym przynajmniej przed porodem skończyć pisać pracę, ale żeby mogło się to udać potrzebuję zebrać odpowiednią ilość wypełnionych ankiet, żeby móc przeprowadzić rzetelne badania :D.

A więc do rzeczy. Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest : "Ocena poziomu wiedzy kobiet na temat aktualnych zaleceń suplementacyjnych dla kobiet w ciąży, ze szczególnym uwzględnieniem suplementacji aktywnej formy folianiow 5-MTHFR, wśród kobiet z różnym przebiegiem planowania ciąży - analiza porównawcza kobiet z problemem niepłodności i bez trudności z zajściem w ciążę."

Aby móc przeprowadzić badania, brakuje mi jeszcze dosłownie 30 ankiet wypełnionych przez kobiety które aktualnie są w ciąży lub były w niej w czasie ostatniego roku, a wcześniej zmagały się (tak jak ja) z niepłodnością. Jeżeli więc mogłybyście poświęcić dosłownie 5 minut i wypełnić ankietę, będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna :) Poniżej zamieszczam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc i poświęcony czas <3 !!

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaja wrote:
    Moniek, gratulacje dla Lili♥️ przecież to ogromny sukces ☺️
    Pamiętam jak nieraz opowiadałaś o przebojach z usypianiem. Teraz to prawdziwa bajka 💪

Oj tak, teraz usypianie to przyjemność ❤️ oby się to nie zepsuło jak pochwaliłam 😆

Dziewczyny, jak kupujecie buty to ile zapasu zostawiacie ,0,5cm czy 1cm ?

Starania od 01.2020

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Jenny88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Objawia się wszystkim 😂
    Od tego że nie mogę zdjąć czapki, szalika, butów kiedy chce a dopiero kiedy pozwoli.
    Że musi mieszać ze mną kaszę i ją robić, bo inaczej drama. Coś chce np babeczkę, ona się rozkruszy i płacze bo była cała a jest pół. Albo zabawka w opakowaniu i wyjmiemy z opakowania, od razu drama bo już nie jest taka jak była. Próbuje od dłuższego czasu wyjść ze schematu by nie robić mu swoich problemów, ale nie wiem jak na to patrzeć.
    musi sam jeść, bo inaczej nie zje, ale jak wytrze buzię ręką i jest brudna to dramat i tak w kółko. To są najczęstsze dramaty, ale codziennie coś się dzieje.
    Próbowanie i przesuwanie granic to od 1rz mamy, póki co ciężko go uspokoić jak coś chce i coś musi robić, co jest mniej lub bardziej bezpieczne/ porządane. Teraz odpuszczam bo jak przerwę jego zabawę szafką lub kranem to nie uspokoi się przez najbliższe godziny.

Mamy też teraz mega problem z sensoryka, wystarczy że wytrze ręką buzię która jest brudna od razu zaczyna płakać, każe wycierać ręce. Nie było tego, to się nasiliło, kiedyś mieliśmy z makaronem ale minęło.
    Plus jak głośno coś powiem do bo babci jego, lub taty krzyknę by podał, to od razu się boi i przytula. Tłumaczę że zawołałam i nic się nie dzieje złego, ale dalej są te lękowe problemy z głośnym dźwiękiem.
    Ostatnio miał histerię bo jechał innym samochodem pierwszy raz w życiu, musiałam całą drogie się przytulać do niego, bo nie chciał mnie puścić.
    Trochę się martwię jednak, tym że większość dzieci lubi nowości, jest otwarta a on jednak nie jest taki łatwy w nowości, zmiany. Ale mówi baba, Babcia, dziadzia, Ania, mama, tata, papa, babyl i łączy sylaby pa-ta, ba-ta więc nie doszukuje się żadnego spectrum, chociaż gdzie mi to mrugało w głowie.

U nas było identycznie z tą sensoryką. My zaczęłyśmy od suchych produktów. Bawiłam farbami ryż, makaron, ciecierzycę. Wkładałam zwierzątka, robiłam przesypywanki. Jak z tym już było ok, to wprowadziłam piasek kinetyczny. Możesz do niego włożyć małe samochody budowlane, jakieś kamienie, może masz jakąś drogę? Zrobisz mu mały plac budowy.
    Gdy już to było u nas zaakceptowane, to zaczęłam robić różne mieszanki, mąki z wodą, barwnikami itp. jakieś błoto z dodatkiem kakao i chlewik dla figurek świnek gotowy, potem była obok miska z czystą wodą i córka myła te wszystkie zabawki. Teraz uwielbia takie zabawy sensoryczne, ale przy jedzeniu nadal prosi o wytarcie rąk (nie zawsze, ale zdarza się). Powodzenia😊

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje!!! Ale Lila się zmieniła na przestrzeni ostatnich miesięcy 😍

Też się pochwalę, młody przestał w nocy jeść i pić. Zasypia przytulony do nas, na drzemkę sam nas woła. Co prawda jeszcze 6/7 nocy budzi się około 5 nad ranem i chce się tulić ale jak na nasze nocne przeboje ze snem uważam, że jest super i już nie chodzimy jak zoobie tylko nareszcie się wysypiamy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 14:49

Moniek330, Izaja lubią tę wiadomość

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    To ja na wstępie się pochwalę, bo stał się cud! U nas już to"JA SIAMA!" poszło w taką stronę ,że zaczęła sama zasypiać 🙃 bez bujania, po prostu leżę obok a ona się wycisza i zasypia.. no oboje z mężem nie możemy wyjść z szoku 😂 dziś ze spaceru by go trochę przyspieszyć mąż ją wziął na ręce i przeszedł parę kroków, zaczęła się wyrywać i jak postawił ją z powrotem to cofnęła się te kilka kroków, które on z nią przeszedł, by przejść je sama tak jak chciała 😆 tak samo niedawno w nocy jak się przebudziła, wstał do niej mąż, wziął ją na ręce i dał do nas do łóżka, ale ona chciała żeby to mama ją wyjęła z łóżeczka i uwierzycie, że musiał ją włożyć z powrotem i ja musiałam do niej wstać 🫣 albo jak to on otworzy drzwi samochodu by wyjąć ją z fotelika. Gdy sobie ubzdura, że to mama ma ją wyjąć, to musi zamknąć drzwi, ja je muszę otworzyć i wtedy mogę ją zabrać z fotelika. No cyrk nieraz 😂 za to kitchen helper i pomoc w kuchni całkowicie ją przestała interesować, ja robię śniadanie, ona sobie słucha bajek z króliczka Alilo. Swoją drogą ten króliczek to u nas w tej chwili hit 😁 no i od czasu próby odpieluchowania mamy dramy ze zmianą pampersów.. nie pozwala, chce chodzić z kupą w pampersie, ucieka, wyrywa się ,muszę to robić szantażem. Nie wiem, czy zrobiłam coś nie tak, bo codziennie przed kąpielą idzie siusiać do ubikacji, więc zrazić się raczej nie zraziła 🙄

Gratulacje dla Lili :). Odpukaj w niemalowane, żeby się nic nie cofnęło jak powiedziałaś głośno 😅.

• Izaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Oj tak, teraz usypianie to przyjemność ❤️ oby się to nie zepsuło jak pochwaliłam 😆

Ja bardziej 0,5

35 lat
    Starania 09/2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

0,5 bo 1 cm to dużo. Chyba, że np na zimę do grubych skarpet, to można rozważyć.

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Moniek gratulacje!!! Ale Lila się zmieniła na przestrzeni ostatnich miesięcy 😍

Też się pochwalę, młody przestał w nocy jeść i pić. Zasypia przytulony do nas, na drzemkę sam nas woła. Co prawda jeszcze 6/7 nocy budzi się około 5 nad ranem i chce się tulić ale jak na nasze nocne przeboje ze snem uważam, że jest super i już nie chodzimy jak zoobie tylko nareszcie się wysypiamy ❤️

No to super, że i u Was lepiej, bo też nie mieliście lekko 🫣❤️ Lila nadal budzi się na jedzenie 1-3 razy, z tym że ja już na śpiocha to ogarniam, bo przychodzi w środku nocy do nas, więc nie odczuwam tak tych przerw w śnie jak kiedyś 😄

Starania od 01.2020

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Clasiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przychodzę się pochwalić, że dziś na świat przyszedł mój synek Oluś. Udany poród vbac, do tej pory jestem w szoku, że mi się udało. Chyba sama w siebie do końca nie wierzyłam 😊

Madżka89, Jenny88, Dżoanniks, aga12345, Moniek330, lesna, Zielona87, Dziuba1339, KateM, Izaja, @, Gabka86, Pauuulaa, MajówkaS., Ddaszka lubią tę wiadomość

👩‍💼 30 lat
    10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
    🧔 36 lat
    Wszystko ok

🍀02/2022 START IVF
    17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
    10dpt - beta 486
    14dpt - beta 3286
    01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
    age.png

II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
    9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️

🍀04/2024 START II IVF
    17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
    10dpt - beta 130
    12dpt - beta 284
    30.04.2025 19:00 Aleksander 56cm 3300g❤️
    age.png
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Dziewczyny, przychodzę się pochwalić, że dziś na świat przyszedł mój synek Oluś. Udany poród vbac, do tej pory jestem w szoku, że mi się udało. Chyba sama w siebie do końca nie wierzyłam 😊
    Brawo dzielna Mamo!❤️
    Zdrówka dla Synka , niech się zdrowo chowa 😍

Clasiia lubi tę wiadomość

event.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:

Gratulacje :)

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:

Gratulacje 😍 ucałuj synusia od forumowych cioć , niech rośnie zdrowo 🥰

Starania od 01.2020

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • lesna Autorytet

Wysłany: 1 maja, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Wspaniała wiadomość! ❤️ Gratulacje dla dzielnej mamy i gratuluję udanego vbac 💪 Dużo zdrówka dla Was. Jak będziesz miała ochotę to napisz coś więcej o porodzie.

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Gratulacje i super ,że vbac się udał . Szybkiego powrotu do domu 😄

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Izaja Autorytet

Wysłany: 1 maja, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:

Gratulacje i zdrówka ♥️ jak się czujesz?

35 lat
    Starania 09/2020
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ