X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V
Odpowiedz

Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V

Oceń ten wątek:
  • Harriet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    To tłusty czwartek dla nas był wyjątkowo tłusty w lutym 🥰że dalej brzuch rośnie po pączkach 😂

Z tymi zakupami im dalej w las tym bardziej głupiej 🙈

I wracam z opinią z tej szkoły rodzenia on line z zaufaj położnej mam ten pakiet premium i po 4 pierwszych lekcjach i kilku plikach poleciłabym - na serio nie nastawiają jakoś mam wrażenie podają kilka modeli a bardziej opisują co jest ważne /czego szukać -to tak w kontekście wyprawki bo to był blok na 2,5h 😳
    Bo tym szkoleniu odrazu sobie przerobiłam u nich takie broszurki jaka butelka jaki smoczek i było -20%na lovi mammafeel i zamówiłam 🙈powoli do przodu🫢
    No ja mam polubioną właśnie Zaufaj Położnej i fajne rzeczy tam pokazuje, ale skusiłam się na stacjonarną szkołę rodzenia, bo tam gdzie chodzę na treningi dla ciężarnych w moim mieście prowadzą i zarówno dziewczyny z zajęć mocno polecały jak i kolega, który tam był. Nie wiem czy zmuszę mężą do uważnego oglądania filmików, a tak to będziemy chodzić razem, jak już będzie to będzie uważał jak ktoś na niego będzie patrzył :) Może dodatkowo coś tam potem wykupię od tej Zaufaj Położnej, żeby móc wracać do czegoś sama. Jeszcze ktoś mi polecał Kurs na dziecko, też podobno spoko i pościągałam darmowe ebuki od niej.
    Poszliśmy poglądowo do sklepu z wózkami, żeby się rozejrzeć to właściwie sprzedawca powiedział, że wózko jest dużo ale on nam poleca jeden najlepszy i w zasadzie nie wiem czy jesteśmy łatwi, ale przekonał mnie :P Będę miała las blisko i chcę żeby kółka sobie z nim radziły no i pewnie z śniegiem, chociaż teraz to niewiadomo :P
    Nie wiem za to zupełnie jak z łóżeczkiem, czy dostawka czy oddzielne łóżeczko w pokoju dziecka. Chciałabym mieć fajne łóżeczeko z baldachimem, ale podobno to jest potem nieużywany przedmiot ;) Moze coś wyjaśnią na szkole rodzenia, jak to ocenić.
    Czyli Ty już masz pierwsze rzeczy, jak masz butelkę i smoczek, no ale już masz wiedzę jakąś to można powoli coś kupować, żeby potem nie wszystko na raz :) Ja póki co czuję się trochę zagubiona :P

🙋‍♀️ 88, 🙋‍♂️ 91/ Starania medyczne od 11.2023
    AMH 0,9 - (myślałam że to problem, ale okazało się że to immunologia)
    Hormony ✅Drożność ✅
    VIII.2024 - kwalifikacja do IVF z MZ
    IX.2024 - rozpoczęty krótki protokół (Bemfola 150, Menopur 1200), -> punkcja: 4🥚=> 4 zarodki (4.2.2, 5.2.2),-> I transfer na świeżo -> 10 dpt beta hcg 0,2❌, czekają ❄❄❄
    26.10.2024 - dr Jarosz, przebadana immunologia
    ❌haplotyp AA, ♀️ C2, ♂️ C1/C2❌KIR: są kiry hamujące 2DL1, 2DL3, 3DL1, brak kirów implantacyjnych KIR2DS1 i KIR2DS2 ❌Przewaga odpowiedzi Th1 nad Th2❌Komórki NKT (CD3+CD16+) - podwyższone 19,30%❌ANA2
    ✅ANA3✅homocysteina, Cytokiny, białko S i C,✅gen V i gen II
    Accofil, Hydroxychloroquine, SMOFLipid
    24.02.2025 II transfer ❄, bety: 8 dpt - 153, 10 dpt - 527 12 dpt- 1335, 16 dpt - 8015

preg.png
  • Alwayssmiling Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harriet wrote:
    No ja mam polubioną właśnie Zaufaj Położnej i fajne rzeczy tam pokazuje, ale skusiłam się na stacjonarną szkołę rodzenia, bo tam gdzie chodzę na treningi dla ciężarnych w moim mieście prowadzą i zarówno dziewczyny z zajęć mocno polecały jak i kolega, który tam był. Nie wiem czy zmuszę mężą do uważnego oglądania filmików, a tak to będziemy chodzić razem, jak już będzie to będzie uważał jak ktoś na niego będzie patrzył :) Może dodatkowo coś tam potem wykupię od tej Zaufaj Położnej, żeby móc wracać do czegoś sama. Jeszcze ktoś mi polecał Kurs na dziecko, też podobno spoko i pościągałam darmowe ebuki od niej.
    Poszliśmy poglądowo do sklepu z wózkami, żeby się rozejrzeć to właściwie sprzedawca powiedział, że wózko jest dużo ale on nam poleca jeden najlepszy i w zasadzie nie wiem czy jesteśmy łatwi, ale przekonał mnie :P Będę miała las blisko i chcę żeby kółka sobie z nim radziły no i pewnie z śniegiem, chociaż teraz to niewiadomo :P
    Nie wiem za to zupełnie jak z łóżeczkiem, czy dostawka czy oddzielne łóżeczko w pokoju dziecka. Chciałabym mieć fajne łóżeczeko z baldachimem, ale podobno to jest potem nieużywany przedmiot ;) Moze coś wyjaśnią na szkole rodzenia, jak to ocenić.
    Czyli Ty już masz pierwsze rzeczy, jak masz butelkę i smoczek, no ale już masz wiedzę jakąś to można powoli coś kupować, żeby potem nie wszystko na raz :) Ja póki co czuję się trochę zagubiona :P

Wózek też już schowany 🫢🫢😂

A na jaki wózek Ciebie sprzedawca przekonał ?

No my na stacjonarną szkołę też mamy iść ale tam gdzie chce iść jest we wrześniu a nie chce tak czekać na ostatnią chwilę 🫢

Harriet lubi tę wiadomość

Starania od 2018

3 iui ❌
    2 ivf ❌

Ivf:
    14dc 🔬🥚8 szt, 18 mm estradiol 2500
    21dc26.02 transfer pączek 3.1.2 zainstalowany + EG

7 dpt bhcg 37/8dpt-bhcg 54 /10 dpt - bhcg113 /12dpt - bhcg 235 /14 dpt - ostatnia beta 554 🍀🧚
    21dpt 19.03 USG pecherzykowe 🍀🩷🧚
    28 dpt 26.03 crl 6 mm fhr 123 🩷🤞
    09/04 8w5d🩵 2cm Kropka 🥰
    13/05 nifty ryzyka niskie i 🩷
    18/06 -250 gr dziewczynki 🍀
    30/06 -połówkowe - zdrowe 405g 🩷
    16/07 -rośniemy 571 g 👧

preg.png
  • Harriet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    Wózek też już schowany 🫢🫢😂

A na jaki wózek Ciebie sprzedawca przekonał ?

No my na stacjonarną szkołę też mamy iść ale tam gdzie chce iść jest we wrześniu a nie chce tak czekać na ostatnią chwilę 🫢
    Wózek już masz, no to już sporo masz z głowy :) Mnie nakręcił na Roan Ivi 2.0, troszkę nim pobujałam, porónowałam amortyzację i mnie kupił, ale też szczerze mówiąc nie porównywałam jakoś dużo innych. Znajomi kupili też go, a widziałam że research robili powazny, jeździli po targach itd, więc stwierdziłam że chyba nie będę sobie komplikowała wyboru, skoro z dwóch stron jest polecany :)
    Fotelik chyba bierzemy taki na początek jakiś bez bazy, bo jakoś dużo nie będziemy jeździć, potem po pół roku taki z bazą już na dłużej :)
    A jak u Ciebie z łóżeczkiem?

Hormony ✅Drożność ✅
    IX.2024 - rozpoczęty krótki protokół (Bemfola 150, Menopur 1200), -> punkcja: 4🥚=> 4 zarodki (4.2.2, 5.2.2),-> I transfer na świeżo -> 10 dpt beta hcg 0,2❌, czekają ❄❄❄
    ❌haplotyp AA, ♀️ C2, ♂️ C1/C2❌KIR: są kiry hamujące 2DL1, 2DL3, 3DL1, brak kirów implantacyjnych KIR2DS1 i KIR2DS2 ❌Przewaga odpowiedzi Th1 nad Th2❌Komórki NKT (CD3+CD16+) - podwyższone 19,30%❌ANA2
    24.02.2025 II transfer ❄, bety: 8 dpt - 153, 10 dpt - 527 12 dpt- 1335, 16 dpt - 8015

preg.png

Wysłany: 10 lipca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harriet wrote:
    Wózek już masz, no to już sporo masz z głowy :) Mnie nakręcił na Roan Ivi 2.0, troszkę nim pobujałam, porónowałam amortyzację i mnie kupił, ale też szczerze mówiąc nie porównywałam jakoś dużo innych. Znajomi kupili też go, a widziałam że research robili powazny, jeździli po targach itd, więc stwierdziłam że chyba nie będę sobie komplikowała wyboru, skoro z dwóch stron jest polecany :)
    Fotelik chyba bierzemy taki na początek jakiś bez bazy, bo jakoś dużo nie będziemy jeździć, potem po pół roku taki z bazą już na dłużej :)
    A jak u Ciebie z łóżeczkiem?

Łóżeczko u nas będzie najpierw dostawka potem zwykłe - mamy małe mieszkanie i tak nam będzie prościej patrzyłam to lionelo luna najbardziej mi się pogoda bo ma dużo siateczki i półkę pod łóżeczkiem więc będę szukać w używkach bo to na 3/4 msc .

A co do fotelika to wstępnie patrzyliśmy na britax tylko nie pamiętam jaka baza i z tego co nam tłumaczył pan w sklepie bazy nie wymieniasz tylko potem fotelik jest kolejny rozmiar do niej - jak mówię źle niech ktoś sprostuje.
    Ja sobie bez izofixa nie wyobrażam życia 🙈

Starania od 2018

3 iui ❌
    2 ivf ❌

Ivf:

7 dpt bhcg 37/8dpt-bhcg 54 /10 dpt - bhcg113 /12dpt - bhcg 235 /14 dpt - ostatnia beta 554 🍀🧚
    09/04 8w5d🩵 2cm Kropka 🥰
    16/07 -rośniemy 571 g 👧

preg.png
  • Paula1991! Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    Łóżeczko u nas będzie najpierw dostawka potem zwykłe - mamy małe mieszkanie i tak nam będzie prościej patrzyłam to lionelo luna najbardziej mi się pogoda bo ma dużo siateczki i półkę pod łóżeczkiem więc będę szukać w używkach bo to na 3/4 msc .

A co do fotelika to wstępnie patrzyliśmy na britax tylko nie pamiętam jaka baza i z tego co nam tłumaczył pan w sklepie bazy nie wymieniasz tylko potem fotelik jest kolejny rozmiar do niej - jak mówię źle niech ktoś sprostuje.
    Ja sobie bez izofixa nie wyobrażam życia 🙈
    Ja mam łupinę z maxi Cosi ale bez bazy. Myślę czy ja dokupić ale niestety nie mam w aucie isofixa i musiałabym go dokładać. A narazie nie chce zmieniać auta bo franca dość że wygodna to i w 100 % sprawna aż byłam w szoku ostatnio na przeglądzie, sam pan mówił że auta w tym wieku takie spotkać to na 1 ręce szukać. A zmieniać specjalnie dla isofixa to nie chce

preg.png

Wysłany: 10 lipca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991! wrote:
    Ja mam łupinę z maxi Cosi ale bez bazy. Myślę czy ja dokupić ale niestety nie mam w aucie isofixa i musiałabym go dokładać. A narazie nie chce zmieniać auta bo franca dość że wygodna to i w 100 % sprawna aż byłam w szoku ostatnio na przeglądzie, sam pan mówił że auta w tym wieku takie spotkać to na 1 ręce szukać. A zmieniać specjalnie dla isofixa to nie chce

Nie no to wiadomka jak nie ma tej opcji to no bez sensu auto wymieniać miałam w głowie jak ma się tego isofixa to inaczej - w sumie ja w swoim dupowoaue też nie mam ale w drugim aucie mamy.

Starania od 2018

3 iui ❌
    2 ivf ❌

Ivf:

09/04 8w5d🩵 2cm Kropka 🥰
    16/07 -rośniemy 571 g 👧

preg.png
  • Psiara Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harriet wrote:
    U Nas położne za każdym razem powtarzają ze im mniej rzeczy w łóżeczku tym lepiej. Jaki to mowila ze nieistotne, kwestia preferencji rodzicow jedyne co to zeby zwrócić uwage na porządny i koniecznie nowy materac. Baldachimy sa raczej odradzane bo to zbieracze kurzu🙈.
    A w kwestii fotelika to wczoraj mielismy tez webinar z ich wpinania i tutaj tez pani mowila ze baza podnosi bezpieczeństwo - nie z samego faktu ze jest ale dlatego ze unikamy błędów w montażu (masa ludzi źle wpina foteliki) dlatego jeśli w aucie jest opcja to poleca.

• Monikaa933 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harriet baldachim nie dość, że zbieracz kurzu to dodatkowo utrudnia przepływ powietrza, ale wiem, wygląda świetnie.

A da radę zamontować łupinę tyłem do jazdy bez tej bazy ? Wczoraj na szkołę rodzenia jedna z dziewczyn przyniosła swoją łupinę, którą od kogoś dostała - położna zachęcała nas żeby przynosić to będziemy ustawić oceniać itp. no i w tej nie było tej wkładki pod dupkę, żeby dziecko było ciut wyżej i przy główce tych ochraniaczy, co by mu główka nie latała na boki, a przy noworodku to ważne.

Ja zastrzegłam, że w łóżeczku nie będzie nic plus dziecka w śpiworku. Żadnych poduszeczek, kołderek, kocyków. Mam uczulenie na jakiekolwiek sznureczki przy ciuszkach/ czapeczkach. I ciuszki z poliestrem 😮‍💨 moja teściowa kocha puszyste, misiakowate, polarowe to poprosiłam, żeby więcej takich nie kupowała i patrzyła na skład - ja to już na oko widzę, że materiał sztuczny. Skoro sama w takim nie chodzę to i dziecka nie będę odparzać w plastiku. Pielucha jej wystarczy 😅

31l hashi IO endo 4 lapar

I PROCEDURA AMH 1,55❄️❄️❄️
    17.08.2021 - transfer blastocysty+EG
    11 dpt ⏸️13dpt bhcg 333,59 prog 74,840, 16dpt bhcg 631,61, 18dpt bhcg 1417,56, 30dpt brak 💔

07.03.2022 FET ❄️4AA encorton, neoparin, acard ❌
    18.07.2022 FET ❄️4BB encorton, neoparin, acard ❌

II PROCEDURA AMH 0,89 1❄️4AA embrace✅
    ANA1 dodatnie
    KIR nieobecne: 2DL2, 2DL5, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 3DP1 var. Genotyp Bx✅Czynnik V Leiden hetero❌MTHFR hetero❌PAI-1 hetero❌Test CBA: IL-6: ⬆️NK (CD3-CD56+/CD16+) 0.52 G/l ⬆️❌ 08.2023 Biopsja endo✅

IV transfer 09.10.2023 4AA❄️encorton, neoparin, acard, intralipid, EG ❌

III procedura 1❄️3AA
    V transfer 21.01.2025
    10dpt bhcg 604,18, 13dpt bhcg 1768, 18dpt bhcg 6362,90,
    21.02 31dpt jest 0,66 cm💓28.02 1,45 cm💓 07.03 2,14 cm💓 28.03 5,20 cm💓
    preg.png
  • Monikaa933 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wieczorami czuje się już jak wieloryb. Pod koniec dnia jestem strasznie zmęczona. Wstawanie w nocy na siku to tragedia, przekręcenie się i podniesienie mam wrażenie, że kosztuje mnie całą energię. Na szczęście w nocy mam jedną wizytę w WC 🙈 i tak jak psioczyłam na moją podszukę ciążową, tak teraz każdej nocy jesteśmy nierozłączne. A przede mną jeszcze prawie 3 m-ce 😳

11 dpt ⏸️13dpt bhcg 333,59 prog 74,840, 16dpt bhcg 631,61, 18dpt bhcg 1417,56, 30dpt brak 💔

ANA1 dodatnie
    KIR nieobecne: 2DL2, 2DL5, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 3DP1 var. Genotyp Bx✅Czynnik V Leiden hetero❌MTHFR hetero❌PAI-1 hetero❌Test CBA: IL-6: ⬆️NK (CD3-CD56+/CD16+) 0.52 G/l ⬆️❌ 08.2023 Biopsja endo✅

III procedura 1❄️3AA
    V transfer 21.01.2025
    preg.png
  • Harriet Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć z tym baldachimem, faktycznie chciałam dla wyglądu :P Plus może trochę sobie wyobrażałam, że może koty będą mniej zainteresowane spaniem tam jak będzie utrudniony dostęp, ale kogo ja oszukuję :P
    Z prezentami od teściów nieteściów, też pewnie będzie przeprawa bo jeśli chodzi o materiały też bym chciała, żeby były naturalne. Z zakupami póki co wszyscy się wstrzymują u nas łącznie z nami, bo mamy taką specyficzną sytuację, że kończymy remont mieszkania, w którym wylądujemy jakoś przełom sierpnia/września i nikt nie chce nic kupować żeby potem tego nie przeprowadzać, cała kasa idzie też tam. Plus dojdzie wiedza z sierpniowej szkoły rodzenia, więc pewnie wtedy będzie wszystko kupowane naraz. Ale póki co staramy się chociaż pójść gdzieś, popatrzeć i z grubsza wybrać, stąd wybrany wózek i (chyba) fotelik. Z fotelikiem nam wytłumaczył sprzedawca że skoro my wszystko będziemy mieli blisko i będziemy mało jeździć, a ten pierwszy fotelik i tak jest na parę miesięcy to nam się nie opłaca brać tego z bazą od razu, tylko właśnie potem jak już podrośnie na dłużej. Ale argument z poprawnym wpinaniem jest legit, plus ostatnio tak patrzę jak przechodzę jak jacyś rodzice wsadzają te foteliki do aut na ulicy i wygląda to super wygodnie z boku.

Hormony ✅Drożność ✅

preg.png
  • Monikaa933 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście nie widziałam na żywo, ale któraś firma wypuściła taką dosłownie skorupkę, którą wypina się chyba z łupiny właściwej, która jest wpięta w bazę. Podobno mega lekka, ma pas żeby przerzucić sobie na ramię, no ale właśnie ze względu na małe rozmiary starcza na bardzo krótko. Ale jeśli ktoś ma wizję noszenia tej łupiny na np 4 piętro to super wygoda.

Dziewczyny orietujecie się czy jest coś innego niż baby hug czym mogłabym 'jeździć' sobie z dzidzią po mieszkanku kuchnia/salon, bo w sypialni standardowe łóżeczko będzie ? Jakiś leżaczek na płasko z kółkami ?

ANA1 dodatnie

III procedura 1❄️3AA
    V transfer 21.01.2025
    preg.png
  • Monikaa933 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie chustowania na rynku są nosidła hybrydowe np lennylamb, która są akceptowane przez fizjo od ok 3 mca jak już dzidek trzyma samodzielnie główkę. Ceny trochę jednak zwalają z nóg 😀

ANA1 dodatnie

III procedura 1❄️3AA
    V transfer 21.01.2025
    preg.png

Wysłany: 11 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak Monika nic w łóżeczku (choć warkocze są piękne 😍) do tego specjalnie właśnie patrzę na te dostawane z siateczką żeby powietrzu było .

Dziewczyny co to za lato w tym roku ? Ja się śmieje że „ w końcu „ doczekałam wakacji życia i co to ma być? A najgorzej że w taką pogodę mam energii zero : psy leżą, kurz remontowy leży to i ja nie mam wyrzutów 😂🙊

Monikaa933 lubi tę wiadomość

Starania od 2018

3 iui ❌
    2 ivf ❌

Ivf:

09/04 8w5d🩵 2cm Kropka 🥰
    16/07 -rośniemy 571 g 👧

preg.png
  • linka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    Ja jak Monika nic w łóżeczku (choć warkocze są piękne 😍) do tego specjalnie właśnie patrzę na te dostawane z siateczką żeby powietrzu było .

Dziewczyny co to za lato w tym roku ? Ja się śmieje że „ w końcu „ doczekałam wakacji życia i co to ma być? A najgorzej że w taką pogodę mam energii zero : psy leżą, kurz remontowy leży to i ja nie mam wyrzutów 😂🙊
    Dokładnie, co to za lato!
    Wyjechałam nad morze, wczoraj piekne słońce a od dzisiaj ulewy i to codziennie. Wiadomo pogoda nad morzem to loteria ale nigdy nie trafiliśmy na aż taką 😅

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh: 06/2024 0,4 😢 07/2024 0,5 09/2024 0,6 01/2025 0,8 😀
    ✅️FSH 01/2025 6,77
    ✅️Kariotyp
    ✅️FMR1
    ✅️Histeroskopia i drożność
    ✅️Homocysteina 3,81
    ✅️KIR BX 5/5

🍀Start IVF grudzień 2024🍀
    💉23.12.2024 puregon 450, orgalutran, ovitrelle, decapeptyl
    04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona -> 1 piękna blastka ❄️
    🌱27.02.2025 FET ❤️🤞🍀
    🍀Bhcg
    🍀7dpt 73
    🍀9dpt 205
    🍀11dpt 515
    🍀13dpt 1201
    🍀16dpt 4086
    🍀19dpt 12671 GS 1,44 cm YS 0,38 cm i zarodek
    🍀21dpt CRL 2,1mm i ❤️
    🍀25dpt CRL 3,6 mm i ❤️
    🍀28dpt CRL 7,6mm FHR 131 ❤️
    🍀35dpt CRL 1,51 cm ❤️
    🍀9w3d CRL 2,75 cm FHR 174 🥰
    🍀10w3d CRL 3,98 cm FHR 171 🥰
    🍀11w3d CRL 5,03 cm FHR 151 🥰
    🍀12w2d prenatalne, papp-a i panorama ryzyka niskie i 🧒🩵💙🥰
    preg.png

Wysłany: 11 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    Dokładnie, co to za lato!
    Wyjechałam nad morze, wczoraj piekne słońce a od dzisiaj ulewy i to codziennie. Wiadomo pogoda nad morzem to loteria ale nigdy nie trafiliśmy na aż taką 😅

O kurczaki tonie trafione dlatego ja mam blisko ale nad morze to jeżdżę od wielkiego dzwonu bo taki nasz piękny klimat ale życzę żeby relaks się udał a i powietrze posłużyło 😍🥰

Starania od 2018

3 iui ❌
    2 ivf ❌

Ivf:

09/04 8w5d🩵 2cm Kropka 🥰
    16/07 -rośniemy 571 g 👧

preg.png
  • linka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    O kurczaki tonie trafione dlatego ja mam blisko ale nad morze to jeżdżę od wielkiego dzwonu bo taki nasz piękny klimat ale życzę żeby relaks się udał a i powietrze posłużyło 😍🥰
    Ja uwielbiam nasze morze, mogłabym tu być i być ale ta pogoda zawsze niepewna psuje cały urok, ale fakt faktem zawsze conajmniej połowa wyjazdu była z plazingiem a teraz niestety zapowiada sie słabiutko... ale chociaż poodychamy świeżym powietrzem, dziecko pobiega po mokrej plaży a i może jakieś mini wycieczki zrobimy :) trzeba kombinować 😅

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh: 06/2024 0,4 😢 07/2024 0,5 09/2024 0,6 01/2025 0,8 😀
    ✅️FSH 01/2025 6,77
    ✅️Kariotyp
    ✅️FMR1
    ✅️Histeroskopia i drożność
    ✅️Homocysteina 3,81
    ✅️KIR BX 5/5

🍀Start IVF grudzień 2024🍀
    💉23.12.2024 puregon 450, orgalutran, ovitrelle, decapeptyl
    04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona -> 1 piękna blastka ❄️
    🌱27.02.2025 FET ❤️🤞🍀
    🍀Bhcg
    🍀7dpt 73
    🍀9dpt 205
    🍀11dpt 515
    🍀13dpt 1201
    🍀16dpt 4086
    🍀19dpt 12671 GS 1,44 cm YS 0,38 cm i zarodek
    🍀21dpt CRL 2,1mm i ❤️
    🍀25dpt CRL 3,6 mm i ❤️
    🍀28dpt CRL 7,6mm FHR 131 ❤️
    🍀35dpt CRL 1,51 cm ❤️
    🍀9w3d CRL 2,75 cm FHR 174 🥰
    🍀10w3d CRL 3,98 cm FHR 171 🥰
    🍀11w3d CRL 5,03 cm FHR 151 🥰
    🍀12w2d prenatalne, papp-a i panorama ryzyka niskie i 🧒🩵💙🥰
    preg.png
  • Psiara Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:

Ja sie osobiście cieszę z tej pogody🙈. Dzis 26+0 i serio jak w niedzielę bylo 30 stopni to myślałam ze wyjdę z siebie i stane obok🤣

• Karko93 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka stopni więcej i byłoby idealnie na sukienkę bo mam tylko jedne gacie ciążowe 🤣 za upały też podziękuję zwłaszcza jak mam gorszy dzień i muszę zostać w domu. Ja dzisiaj po wizycie u drugiego doktorka. On również bez wahania powiedział że widzi dziewczynkę ❤️ mała ma już około 260 g i wszystko jest ok. Za około tydzień mam 2 prenatalne i mam nadzieję że przystopuje już z tymi wizytami 🤣

LokaDesigner lubi tę wiadomość

On 89’
    Bardzo słabe parametry nasienia

Ja 93’
    Endometrioza, adenomioza, insulinooporność, podwyższone TSH i prolaktyna.
    3 transfery nieudane
    4 mrożony 🤞
    5 dpt beta 6,3
    7 dpt beta 35,1
    9 dpt beta 154,3
    12 dpt beta 423,5
    17 dpt beta 3008
    25 dpt mamy ❤️
    preg.png
  • Psiara Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karko93 wrote:
    Kilka stopni więcej i byłoby idealnie na sukienkę bo mam tylko jedne gacie ciążowe 🤣 za upały też podziękuję zwłaszcza jak mam gorszy dzień i muszę zostać w domu. Ja dzisiaj po wizycie u drugiego doktorka. On również bez wahania powiedział że widzi dziewczynkę ❤️ mała ma już około 260 g i wszystko jest ok. Za około tydzień mam 2 prenatalne i mam nadzieję że przystopuje już z tymi wizytami 🤣
    Ja ze spodniami nie mam tragedii- dresy to jeszcze nawet przedciazowe noszę 🤣. I mam 2 pary całkiem wyjściowych spodni sprzed ciazy ktore nadal sa git (z gumka w pasie więc chyba rosną razem ze mną 🙈). Chociaż moj mały człowiek jest całkiem łaskawy bo aktualnie mam 6,5 kg na plusie

• Karko93 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie łaskawy skoro gacie sprzed ciąży jeszcze pasują 😁 biorąc pod uwagę wagę przed ciąża to u mnie tylko 1,5 kilo na plusie, ale brzuszek już dość spory.

Psiara lubi tę wiadomość

On 89’
    Bardzo słabe parametry nasienia

Ja 93’
    Endometrioza, adenomioza, insulinooporność, podwyższone TSH i prolaktyna.
    3 transfery nieudane
    4 mrożony 🤞
    5 dpt beta 6,3
    7 dpt beta 35,1
    9 dpt beta 154,3
    12 dpt beta 423,5
    17 dpt beta 3008
    25 dpt mamy ❤️
    preg.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ