Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V
Odpowiedz

Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V

Oceń ten wątek:
  • LokaDesigner Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @linka współczuję przeżyć. Dobrze, że najgorsze już za wami. Najgorzej jak nie wiadomo co dolega i jak pomóc. Wyniki ok, to ostatecznie nie wiadomo skąd ta wiotkość i opuchlizna?

@Valie05 trzymam kciuki, żeby to nie było nic problematycznego. Daj znać jak wyniki. Mam nadzieję, że to po prostu spowodowane rozwojem. U nas jak ruszyła fizycznie to też waga stanęła. W sumie od urodzenia trzymamy się koli 30 centyla i raz trochę w dół raz w górę.

@Mimiiiś u nas spacerówka wjechała dopiero na początku czerwca czyli skończony 8 miesiąc. Mała ma jakieś 72 cm ubranka mamy na 80 i waga 7,660 jak była ostatnio ważona. Zdecydowało to, że zaczęła sobie siadać boczkiem i po prostu się bałam, że wypadnie. Wgl ostatnie 2 tygodnie to totalny skok rozwojowy, siada sama wyprostowana, czworaki to opanowała do perfekcji, wspina się i wstaje. Normalnie strach mrugac żeby sobie nic nie zrobiła. Wgl korzystajcie z kojców czy dzieciaczki "biegają" po domu? U nas póki co sprawdza się cały czas duży kojec, ostatnio kupilam taki "tor" z poduszek z gąbek i je uwielbia i właśnie to chyba się tak przyczyniło, że zaczęła sama wstawać i się podnosić. Ale tak żeby ją puścić normalnie po domu to mam totalne opory, nie wiem czy to wgl nastąpi 🤣🤦‍♀️ dzisiaj nam się w końcu przebiła jedna jedynka górna, jeszcze druga idzie ale jeszcze pod dziąsłem. Na dole ma już obie jedynki I dwójki, wszystko na opak🤣🤦‍♀️ a co do krzesełka to jakiś tydzień przed ukończeniem 6 mies byliśmy u fizjo sprawdzić czy jest gotowa i wgl, nie siadała sama w sensie no jak się ją posadziło i opierało to siedziała no ale ten siad to wiadomo taki lecący troche, bo to początki. Fizjo mówiła, żeby do krzesełka dać poduszkę taka dodatkowa w ikea są fajne dmuchane pasują do wszystkich krzesełek chyba, bo my mamy ellite jakieś pasuje bez problemu. I sądziliśmy od początku ale na maks 10 min albo jak widziałam że leci na boki już mocno to wtedy zabierałam. Z czasem te mięśnie się wzmocniły więc przestałam patrzeć na zegarek. A 2 tyg temu dopiero zabrałam jej ta poduszkę i siedzi całkiem sama. Z tego co fizjo mówiła to ważne żeby była jednak w miarę prosta pozycja, żeby przełyk był wolny i łatwiej się jadło, więc leżącą pozycja ponoć nie bardzo noi żeby te lędźwia z tyłu były oparte właśnie.

wgl wam też też czas tak strasznie ucieka? U nas już 9 mies. Leci... szok, że dopiero porod i strach ci to będzie i ciąża. Dla mnie to totalna abstrakcja jakbym kompletnie zapomniała, że w ciąży byłam 🤣🤦‍♀️

A jak radzicie sobie teraz z tą falą upałów? My niestety klimatyzacji nie mamy na piętrze, gdzie sypialnie to temp dobiją do 27 i ciężko zbic. Mała śpi w bodziaku przy otwartym oknie w nocy i włączonym wiatraku. Niby się nie poci ale kurcze mam obawy, że takie temp jakoś szkodzą. Tylko co tu zrobić 🤦‍♀️ lato się dopiero rozkręca, kolejny weekend ma być po 35 stopni... nie wiem co to wtedy będzie 🤦‍♀️ nawet na spacer nie można wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:28

31👱🏼‍♀️ 39🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    13.12.2024 FET 5AA ❌️ cb**
    17.01.2025 FET 5AA 🤰
    5 dpt -> ⏸️
    6 dpt -> beta 33,53 mlU/ml 😱
    25 dpt -> crl 0,44 cm kropeczek z serduszkiem ❤️🥹
    7t + 3 -> crl 1,3 cm ❤️💪
    10t + 2 -> crl 3,64 cm 🥰
    dziewczynka
    30.09 -> 3453 g 53 cm

age.png
‹‹ 348 349 350 351 352
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ