Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V
Odpowiedz

Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V

Oceń ten wątek:
  • LokaDesigner Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @linka współczuję przeżyć. Dobrze, że najgorsze już za wami. Najgorzej jak nie wiadomo co dolega i jak pomóc. Wyniki ok, to ostatecznie nie wiadomo skąd ta wiotkość i opuchlizna?

@Valie05 trzymam kciuki, żeby to nie było nic problematycznego. Daj znać jak wyniki. Mam nadzieję, że to po prostu spowodowane rozwojem. U nas jak ruszyła fizycznie to też waga stanęła. W sumie od urodzenia trzymamy się koli 30 centyla i raz trochę w dół raz w górę.

@Mimiiiś u nas spacerówka wjechała dopiero na początku czerwca czyli skończony 8 miesiąc. Mała ma jakieś 72 cm ubranka mamy na 80 i waga 7,660 jak była ostatnio ważona. Zdecydowało to, że zaczęła sobie siadać boczkiem i po prostu się bałam, że wypadnie. Wgl ostatnie 2 tygodnie to totalny skok rozwojowy, siada sama wyprostowana, czworaki to opanowała do perfekcji, wspina się i wstaje. Normalnie strach mrugac żeby sobie nic nie zrobiła. Wgl korzystajcie z kojców czy dzieciaczki "biegają" po domu? U nas póki co sprawdza się cały czas duży kojec, ostatnio kupilam taki "tor" z poduszek z gąbek i je uwielbia i właśnie to chyba się tak przyczyniło, że zaczęła sama wstawać i się podnosić. Ale tak żeby ją puścić normalnie po domu to mam totalne opory, nie wiem czy to wgl nastąpi 🤣🤦‍♀️ dzisiaj nam się w końcu przebiła jedna jedynka górna, jeszcze druga idzie ale jeszcze pod dziąsłem. Na dole ma już obie jedynki I dwójki, wszystko na opak🤣🤦‍♀️ a co do krzesełka to jakiś tydzień przed ukończeniem 6 mies byliśmy u fizjo sprawdzić czy jest gotowa i wgl, nie siadała sama w sensie no jak się ją posadziło i opierało to siedziała no ale ten siad to wiadomo taki lecący troche, bo to początki. Fizjo mówiła, żeby do krzesełka dać poduszkę taka dodatkowa w ikea są fajne dmuchane pasują do wszystkich krzesełek chyba, bo my mamy ellite jakieś pasuje bez problemu. I sądziliśmy od początku ale na maks 10 min albo jak widziałam że leci na boki już mocno to wtedy zabierałam. Z czasem te mięśnie się wzmocniły więc przestałam patrzeć na zegarek. A 2 tyg temu dopiero zabrałam jej ta poduszkę i siedzi całkiem sama. Z tego co fizjo mówiła to ważne żeby była jednak w miarę prosta pozycja, żeby przełyk był wolny i łatwiej się jadło, więc leżącą pozycja ponoć nie bardzo noi żeby te lędźwia z tyłu były oparte właśnie.

wgl wam też też czas tak strasznie ucieka? U nas już 9 mies. Leci... szok, że dopiero porod i strach ci to będzie i ciąża. Dla mnie to totalna abstrakcja jakbym kompletnie zapomniała, że w ciąży byłam 🤣🤦‍♀️

A jak radzicie sobie teraz z tą falą upałów? My niestety klimatyzacji nie mamy na piętrze, gdzie sypialnie to temp dobiją do 27 i ciężko zbic. Mała śpi w bodziaku przy otwartym oknie w nocy i włączonym wiatraku. Niby się nie poci ale kurcze mam obawy, że takie temp jakoś szkodzą. Tylko co tu zrobić 🤦‍♀️ lato się dopiero rozkręca, kolejny weekend ma być po 35 stopni... nie wiem co to wtedy będzie 🤦‍♀️ nawet na spacer nie można wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 10:28

31👱🏼‍♀️ 39🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    13.12.2024 FET 5AA ❌️ cb**
    17.01.2025 FET 5AA 🤰
    5 dpt -> ⏸️
    6 dpt -> beta 33,53 mlU/ml 😱
    25 dpt -> crl 0,44 cm kropeczek z serduszkiem ❤️🥹
    7t + 3 -> crl 1,3 cm ❤️💪
    10t + 2 -> crl 3,64 cm 🥰
    dziewczynka
    30.09 -> 3453 g 53 cm

age.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem ze spaniem w takich temperaturach... mieszkamy w kamienicy, gdzie mury się strasznie nagrzeją. Mamy ok. 26 stopni w nocy i młody się poci. Jak ustawię wiatrak na niego to znowu marznie. Szukamy wciąż idealnych rozwiązań...

Co do czworaków, stawiania itd. Mieliśmy duży kojec na początku (200x180cm), ale Maks średnio chciał w nim siedzieć nam też on mega zawadzał w mieszkaniu. Od ponad miesiąca bobas lata wolno po mieszkaniu. Wszystkie rogi mebli plus metalowe nogi stołu i stolika kawowego mamy zabezpieczone taką pianką. Szuflady i szafki w kuchni mają zabezpieczenie magnetyczne. Puszczam go samodzielnie. No i wiadomo kończy się to czasem zniszczeniami: ściąga rzeczy z niższych półek, już przenieśliśmy wszystko. Nabił sobie też kilka guzów (głównie jak usiądzie pod krzesłem i się prostuje 🤦🏼‍♀️). Ale mam wrażenie, że on jest szczęśliwszy. Ma wolność, której bardzo pragnął. Mamy 65m2 mieszkania z otwartym planem, więc 90% czasu go widzę. Jedynie jak wejdzie do sypialni to znika mi z oczu, ale sypialnia jest najbezpieczniejsza :D łóżko, łóżeczko i kosz na brudne ubrania - brak zagrożeń :D

Zrobiliśmy diagnostykę na pakiet z Luxmed - wyszła niska ferrytyna, więc od tygodnia podaje suplementację żelaza. Termin do szpitala prawdopodobnie na wrzesień 🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 09:57

👩🏼 91’
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Paula1991! Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie soboe z maluszkami w te upały ? My spędziliśmy ostatnie dwa dni u moich rodziców gdzie wjechał basen i było ok ale dziś już musieliśmy wrócić i mam wrażenie że mój młody by tylko spal.

age.png
  • Nadzieja_95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991! wrote:
    Dziewczyny jak radzicie soboe z maluszkami w te upały ? My spędziliśmy ostatnie dwa dni u moich rodziców gdzie wjechał basen i było ok ale dziś już musieliśmy wrócić i mam wrażenie że mój młody by tylko spal.

Powiem szczerze, że te upały mocno odczuliśmy. Byliśmy z małą w Turcji w połowie czerwca, ale tam jednak tą pogodę się inaczej odczuwało i mieliśmy klimę w pokoju 😀 ale jak wróciliśmy i te upały się zaczęły to dla mnie była masakra

Starania od 05/2022

Ona 29 lat👱‍♀️
    ✔️Hormony w normie
    ✔️Regularne owulacje
    ❌️MTHFR hetero
    ❌️Endometrioza
    ❌️Niedrożny jajowód
    ❌️PAI-homo
    ❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)

On 31 lat🙋
    ✔️Badania w normie

09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
    11.2024 r. Punkcja

11/2024 r. Transfer 4AA❌️
    01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
    02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
    (Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
    5 dpt - 28,3
    7 dpt - 103
    9 dpt - 340
    12 dpt - 1230
    23 dpt - jest ❤️
    Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
    17+6 223g 🥰
    20+5 400g 🥰
    29+1 1380g 🥰
    30+5 1670g 🥰
    33 2000g 🥰
    36+1 2700g 🥰

39 tc cc 3350 g, 57 cm 💕

age.png
‹‹ 348 349 350 351 352
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ