udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
pineapple89 wrote:U nas dzisiaj szczególny dzień🍀🍀🍀 Dokładnie rok temu odbył się transfer, szczęśliwy. Chociaż po tylu nieudanych transferach, nie wierzyłam, że się uda- udało się. Czasem nadal nie dowierzam że malutka jest NASZA.
Łatwo nie jest, ale czuję wdzięczność. I gdyby ktoś mi powiedział rok temu jak będzie wygladało moje życie dzisiaj, pewnie bym nie uwierzyła.
Nasze szczęście ma już 15 tygodni🍀🍀🍀😍😍😍
Wiem co czujesz bo u mnie przez ostatnie kilka dni bardzo nostalgicznie. Mimo że transfer przypadł na 22 września to doskonale pamiętam początek września zeszłego roku i siedzi mi tak w głowie teraz. Monitoringi by sprawdzić endometrium, czekanie na owulację. Jazda do laboratorium by badać poziomy hormonów i wyłapać pik LH - pamiętam to jakby było wczoraj. Może śmiesznie to zabrzmi ale ja nawet pamiętam jaka pogoda była zeszłego roku o tej porze i w dzień transferuwrzesień 2023 był dla mnie magiczny i już zawsze z rozrzewieniem będę traktować ten miesiąc każdego roku
To niesamowite, że mam na świecie swoje największe marzenie a jeszcze rok temu byłam pełna lęku i obaw czy kiedykolwiek ono się spełni ❤️
Mimi09, pineapple89, Nowa na forum, gosinka lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Właśnie ja ściągnęłam, dziękuję 😚🍀
Powodzenia 🫶
Trzymam mocno kciuki ✊️🥰Osa 🐝 lubi tę wiadomość
08.2019 - początek starań
05.2023 punkcja do IVF, 2 zarodki
05.2023 I transfer, Bhcg 0 😢
09.2023 II transfer, Bhcg 0 😢
01.2024 przygotowania do IVF - estrofem, zaplanowana punkcja 02.2024
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
29.03 - prenatalne I trymestru
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Gonia.. wrote:Może głupie pytanie ,ale zapytam 🙈
Dziewczyny po CC czy też macie włoski w miejscu blizny ?
Jak to jest z tym ? Teraz oglądałam cięcie i tam już widać włoski . Nie wrastają sie ? Kiedy można pierwszy raz ogolić te okolice ?
Pytam bo nie wiem 🙈🤣
Swojej rany bo się bałam widoku i psychicznie jakoś nie mogłam. Teraz to luz, mogę dotykac i masować. Widzę, że wygląda co raz lepiej. -
monester wrote:Czy któraś z edycji II wybiera się na jakiś weekend /wakacje z dzieckiem ? Korci mnie a jednocześnie się boje ze będzie totalna dupa ze snem i że wszystko co mamy dobrego w domu to się rozwali. A mamy naprawdę już fajny schemat dnia. I najlepsze że teraz wybrałabym domek na jakiejś dzikiej wsi taki żeby nawet psy nie szczekały. Jak to się zmienia wszystko bo pojawieniu się dziecka
chcemy trochę pospacerować, zwiedzić, zjeść coś dobrego a jak nam to wyjdzie to się okaże ale nie spinamy się. Mamy super hotel z basenem z ciepłą wodą i tak się zastanawiam czy nie iść z małą na basen. Będzie miała 15 tygodni, jak myślicie czy to nie za wcześnie?
-
pineapple89 wrote:Dziewczyny wyszła mi opryszczka na ustach (nie pierwszy raz). Kp+mm.
Pilnuje się żeby nie całować małej.
Stosuje Historia pro-maść. Mam nadzieję że skoro w ciąży mogłam stosować to przy kp to jest bezpiecznepineapple89, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Mi_lusia, Hope_89
Piszecie w nocy podczas karmienia? Podziwiam 🙂 ostatnio ładnie śpi przeważnie do 4:00 rano, ale zdarza się przebudzenie około 2:00, wtedy kilka - kilkanaście minut kp i śpi dalej... ale jestem tak nieprzytomna, że nie byłabym w stanie przeczytać ze zrozumieniem, a co dopiero odpisać 🙃Nowa na forum lubi tę wiadomość
[/url]
-
_Pina wrote:Tak, cięcie jest w lini włosów. Ja ponkilkintugodniach zaczęłam depilować to miejsce i żaden włosek się nie wrósł w ranę. Teraz jak już to miejsce jest mniej wrażliwe to pojedyncze włoski które się zapodziały w rejonie cięcie traktuje pensetą. Mnie na zmniejszenie wrażliwości miejsca cięcia pomogły masaże rollerami i masaż blizny który pokazała mi urofizjo. Ja po cięciu przez tydzień nie oglądałam
Swojej rany bo się bałam widoku i psychicznie jakoś nie mogłam. Teraz to luz, mogę dotykac i masować. Widzę, że wygląda co raz lepiej.4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Osa 🐝 wrote:Dziś wyraźnie mi to doskwiera, nie idzie tego przeoczyć.. sama już nie wiem. Łapie puszcza, jeden wyraźny, drugi mniej. Obserwuje się, na razie nie dzwoniłam do położnej, ale tata już w alarmie przez telefon wywiad jak często, jak mocne 🥹 mam nadzieję, że taka zimna krew zachowa 🙏🧡
Mała jest aktywna, do tego wypróżniłam się 4 razy.. ciśnie mnie na siku co chwilę. Dobrze niech pracuje, wczuwam się w skurcze i nie przeklinam na razie 🥺
Nie chciałabym żeby to był fałszywy alarm, żebym się pomyliła. Jeśli będzie tak to myślę, że jutro pojedziemy do szpitala 🥺Osa 🐝 lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:O rety a ja już chyba drugiego dnia staremu kazałam robić zdjęcie rany,bo sama nie mogłam tam zajrzeć 😂 i tak co drugi dzień dawałam mu telefon żeby robił i mi pokazał 🫣
-
izabelka90 wrote:Trzymamy kciuki z Nikosiem za Was ✊🍀💚 dawaj nam znać tutaj,nie będziemy dopytywać ciagle czy ruszyło 🫣😅
Będę pisać 🧡 skurcze występują, i puszczają i tak w kółko. Da się znieść. Opisałam położnej to w sumie napisała to co robię 🙈 bez stresu i paniki, wzięłam kąpiel coś tam minelo, ale wróciło. Aktualnie siedzę dupskiem w basenie i wczuwam się w organizm.
W razie w mam wziąć nospe i paracetamol.
Mam nadzieję, że mój organizm się nie zblokuje i puscic to dalej 🙏
Buziaki Nikos 🥹😚🍀izabelka90, alittle, Rosa_13, Luna_94🌛, EBa, Gonia.. lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Będę pisać 🧡 skurcze występują, i puszczają i tak w kółko. Da się znieść. Opisałam położnej to w sumie napisała to co robię 🙈 bez stresu i paniki, wzięłam kąpiel coś tam minelo, ale wróciło. Aktualnie siedzę dupskiem w basenie i wczuwam się w organizm.
Buziaki Nikos 🥹😚🍀Osa 🐝 lubi tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Będę pisać 🧡 skurcze występują, i puszczają i tak w kółko. Da się znieść. Opisałam położnej to w sumie napisała to co robię 🙈 bez stresu i paniki, wzięłam kąpiel coś tam minelo, ale wróciło. Aktualnie siedzę dupskiem w basenie i wczuwam się w organizm.
Buziaki Nikos 🥹😚🍀 -
Jenny93 wrote:A tak z ciekawości po co nospa i paracetamol, jeżeli możliwe, że to już ten moment?
Nie zaszkodzi i nie przerwie akcji?
Osa 🐝, Jenny93 lubią tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
_Pina wrote:O to Ty znowu w drugą stronę 😁 sama nie wiem dlaczego tak mnie wzięło, no nie mogłam. Teraz po czasie wydaje mi się że mix hormonów poporodowych miał w tym udział. Lekarze i pielęgniarki codziennie przez 6 dni oglądali dane i to mi wystarczyło4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
Jenny93 wrote:A tak z ciekawości po co nospa i paracetamol, jeżeli możliwe, że to już ten moment?
Nie zaszkodzi i nie przerwie akcji?
Skurczy nie zatrzyma, ale może uśmierzyć ból, najlepiej te początkowe w domu 🙈Jenny93 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Czy któraś z edycji II wybiera się na jakiś weekend /wakacje z dzieckiem ? Korci mnie a jednocześnie się boje ze będzie totalna dupa ze snem i że wszystko co mamy dobrego w domu to się rozwali. A mamy naprawdę już fajny schemat dnia. I najlepsze że teraz wybrałabym domek na jakiejś dzikiej wsi taki żeby nawet psy nie szczekały. Jak to się zmienia wszystko bo pojawieniu się dziecka
Byliśmy w tamtym tyg z młoda na kempingu nad morzem 5 dni. Chwalimy bardzo. Super wszystko no ale nasza gwiazda jest grzeczna i mało wymagająca -
monester wrote:Ale super by było, żeby się utrzymało i większość w domu a potem szybka akcja . Trzymam kciuki . A te skurcze to jak okres czy jak to odczuwasz ?
Mocne okresowe z kłuciem w gratisie 🙈
Taki ból jakbym miała zaraz dostać okres dosłownie. Nie dosyć, ze przyzwyczaiłam się do jego braku to jeszcze przez ost. 5 lat ten ból wywoływał we mnie frustrację 🫠 i mam mieszane uczucia strasznie, w zaraz sobie przypominam, że mam je lubić 😬🤦🏻♀️
Sa nieregularne, ale w wodzie tez je czułam, tylko ze łagodne🤔 chciałabym, żeby się rozkręciło 🥺 -
Nowa na forum wrote:Ja chyba bym nie wytrzymała tego tak spokojnie, nie mówiąc o moim m 😆, ale serio byłabym się, że się rozkręci i nie zdążę do szpitala
Zachowałam spokój na początku, w sumie po 2 h napisalam do starego, a później do położnej.
Zgłupiałam co mam czuć.. od paru dni czułam nacisk na dół, frustrację i potężne zmęczenie 🫠 Afirmuję🧘🏻♀️
Btw. Mąż przed tel. Wypytywał jak często jakie mocne.. myślałam, że się posikam z jego opanowania 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 19:03
Nowa na forum, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Mocne okresowe z kłuciem w gratisie 🙈
Taki ból jakbym miała zaraz dostać okres dosłownie. Nie dosyć, ze przyzwyczaiłam się do jego braku to jeszcze przez ost. 5 lat ten ból wywoływał we mnie frustrację 🫠 i mam mieszane uczucia strasznie, w zaraz sobie przypominam, że mam je lubić 😬🤦🏻♀️
Sa nieregularne, ale w wodzie tez je czułam, tylko ze łagodne🤔 chciałabym, żeby się rozkręciło 🥺
Oska w takim razie kciuki i niech się rozkręca ❤️ ❤️❤️Osa 🐝 lubi tę wiadomość