udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:W ogóle zauważyłam, że to w większości tatusiowie mają problem z telewizorem. U nas tam samo - ja to wcale nie włączam, ale małżonek to żyć nie może. Chociaż trzeba przyznać że to że w wakacje nic nie ma w tv też mu pomogło ograniczyć jego włączanie. Aż strach się bać jak to będzie przy nowej ramowce
Jenny93, monester, WiosnyFanka, gosinka lubią tę wiadomość
-
U nas wielkiego problemu z tv nie było, bo raczej nie oglądamy. Jedynie czasem serial czy film puścimy. Córkę starałam się uchronić od ekranów, ale poległam w okolicach roczku. Natomiast przy drugim dziecku już miałam problem izolować syna od ekranów. Czasem jak włączyłam coś córce no to niestety on oglądał. Czy to miało negatywny wpływ? Jeszcze nie wiem, pewnie wyjdzie dopiero w szkole 🫣
gosinka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
aganieszkam wrote:U nas wielkiego problemu z tv nie było, bo raczej nie oglądamy. Jedynie czasem serial czy film puścimy. Córkę starałam się uchronić od ekranów, ale poległam w okolicach roczku. Natomiast przy drugim dziecku już miałam problem izolować syna od ekranów. Czasem jak włączyłam coś córce no to niestety on oglądał. Czy to miało negatywny wpływ? Jeszcze nie wiem, pewnie wyjdzie dopiero w szkole 🫣
Nowa na forum, gosinka lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z edycji II wybiera się na jakiś weekend /wakacje z dzieckiem ? Korci mnie a jednocześnie się boje ze będzie totalna dupa ze snem i że wszystko co mamy dobrego w domu to się rozwali. A mamy naprawdę już fajny schemat dnia. I najlepsze że teraz wybrałabym domek na jakiejś dzikiej wsi taki żeby nawet psy nie szczekały. Jak to się zmienia wszystko bo pojawieniu się dziecka
-
gosinka wrote:Dziewczyny, macie czasami włączony telewizor przy dzieciach? Zalecenia są ponoć takie, żeby do drugiego roku życia dziecko nie miało styczności z ekranami. Jak Staś był mały to w tle włączałam sobie serial albo wiadomości, żeby nie siedzieć w kompletnej ciszy. A nie zawsze miałam ochotę na słuchanie muzyki. Teraz widzę, że mały coraz bardziej interesuje się ekranem. Trochę mi szkoda rezygnować z netflixa do karmienia albo Dzień Dobry TVN do śniadania 😉 Ale chyba lepiej nie ryzykować?
Ja nie włączam, stary oczywiście tak, ale na szczęście zwykle jak ona już śpi. Natomiast w praktyce dalej to nie będę się zarzekać, że styczności nie będzie miała.gosinka lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
monester wrote:Czy któraś z edycji II wybiera się na jakiś weekend /wakacje z dzieckiem ? Korci mnie a jednocześnie się boje ze będzie totalna dupa ze snem i że wszystko co mamy dobrego w domu to się rozwali. A mamy naprawdę już fajny schemat dnia. I najlepsze że teraz wybrałabym domek na jakiejś dzikiej wsi taki żeby nawet psy nie szczekały. Jak to się zmienia wszystko bo pojawieniu się dziecka
Ja aktualnie jestem nad morzem już drugi tydzień. W domu rodzinnym mojej mamy, czyli niby u siebie ale jednak inne miejsce. Sen się nie rozwalil, rutyna dnia już trochę tak, ale rekompensują to całe dnie na powietrzu małej, masa spacerów, czyste powietrze, jod, zmiana klimatu. Zaniedbałam trochę leżenie na brzuszku, ale od niedzieli wracamy do rutyny. Ogólnie to taki mały survival tu jednak ma, ale dobrze sobie radzi.monester, Nowa na forum, WiosnyFanka, izabelka90, gosinka, Monita lubią tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
monester wrote:Czy któraś z edycji II wybiera się na jakiś weekend /wakacje z dzieckiem ? Korci mnie a jednocześnie się boje ze będzie totalna dupa ze snem i że wszystko co mamy dobrego w domu to się rozwali. A mamy naprawdę już fajny schemat dnia. I najlepsze że teraz wybrałabym domek na jakiejś dzikiej wsi taki żeby nawet psy nie szczekały. Jak to się zmienia wszystko bo pojawieniu się dziecka
Mąż bierze urlop od 11 września i planujemy na kilka dni nad morze ewentualnie w drugą stronę - Szczawnica, zobaczymy jaka będzie pogoda.monester lubi tę wiadomość
👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
-
nick nieaktualnymonester wrote:Czy któraś z edycji II wybiera się na jakiś weekend /wakacje z dzieckiem ? Korci mnie a jednocześnie się boje ze będzie totalna dupa ze snem i że wszystko co mamy dobrego w domu to się rozwali. A mamy naprawdę już fajny schemat dnia. I najlepsze że teraz wybrałabym domek na jakiejś dzikiej wsi taki żeby nawet psy nie szczekały. Jak to się zmienia wszystko bo pojawieniu się dziecka
monester, izabelka90, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
monester lubi tę wiadomość
[/url]
-
Mi_lusia, Hope_89
Piszecie w nocy podczas karmienia? Podziwiam 🙂 ostatnio ładnie śpi przeważnie do 4:00 rano, ale zdarza się przebudzenie około 2:00, wtedy kilka - kilkanaście minut kp i śpi dalej... ale jestem tak nieprzytomna, że nie byłabym w stanie przeczytać ze zrozumieniem, a co dopiero odpisać 🙃 -
My byliśmy na 3 noce w Szklarskiej Porębie. Mieliśmy mały apartament. Mała spała z nami w łóżku (nie było opcji łóżeczka), nie było problemu z zaśnięciem. Tak jak w domu budziła się 1-2x na picie.♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
Dziewczyny wyszła mi opryszczka na ustach (nie pierwszy raz). Kp+mm.
Pilnuje się żeby nie całować małej.
Stosuje Historia pro-maść. Mam nadzieję że skoro w ciąży mogłam stosować to przy kp to jest bezpieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 12:30
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
Homozygota PAI-1 4G/4G
-
Kurde mam problem z liczeniem skurczy.. niby one są, mocniejsze , słabsze, ale nie umiem się na nich skupić, mała wtedy zaczyna się ruszać, przeć w dół i ją głupieje 🤔
Czy one są wyraźne, stale, wyraźnie się zaczynają i kończą? 🙈 podpowiecie?🙈 -
nick nieaktualnyNowa na forum wrote:Mi_lusia, Hope_89
Piszecie w nocy podczas karmienia? Podziwiam 🙂 ostatnio ładnie śpi przeważnie do 4:00 rano, ale zdarza się przebudzenie około 2:00, wtedy kilka - kilkanaście minut kp i śpi dalej... ale jestem tak nieprzytomna, że nie byłabym w stanie przeczytać ze zrozumieniem, a co dopiero odpisać 🙃Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Kurde mam problem z liczeniem skurczy.. niby one są, mocniejsze , słabsze, ale nie umiem się na nich skupić, mała wtedy zaczyna się ruszać, przeć w dół i ją głupieje 🤔
Czy one są wyraźne, stale, wyraźnie się zaczynają i kończą? 🙈 podpowiecie?🙈
Oska czyżby coś coś 🥹Osa 🐝 lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Ja jak miałam te na indukcji to wyraźnie się zaczynał i jak skończył to była ulga,no nie dało się przegapić tego 🫣
Oska czyżby coś coś 🥹
Dziś wyraźnie mi to doskwiera, nie idzie tego przeoczyć.. sama już nie wiem. Łapie puszcza, jeden wyraźny, drugi mniej. Obserwuje się, na razie nie dzwoniłam do położnej, ale tata już w alarmie przez telefon wywiad jak często, jak mocne 🥹 mam nadzieję, że taka zimna krew zachowa 🙏🧡
Mała jest aktywna, do tego wypróżniłam się 4 razy.. ciśnie mnie na siku co chwilę. Dobrze niech pracuje, wczuwam się w skurcze i nie przeklinam na razie 🥺
Nie chciałabym żeby to był fałszywy alarm, żebym się pomyliła. Jeśli będzie tak to myślę, że jutro pojedziemy do szpitala 🥺 -
Osa ja to szczerze mówiąc nie pamiętam precyzyjnie jak to było u mnie w pierwszej ciąży 😎 a teraz jeszcze nic się nie dzieje, ale na pewno wtedy jak dobę przed rozpoczęciem właściwej akcji coś się wreszcie zaczęło dziać to zaczęłam sprawdzać stoperem odstępy i długość tego czegoś co to nie wiedziałam czy to już skurcze. Wtedy wychodziło nieregularnie i różnej długości aż nad ranem ustało całkiem - wtedy się okazało, że to szyjka zaczynała puszczać bo na wizycie kilka godzin po tym jak to ustało byłam badana to szyjka była już zgładzona i było delikatne rozwarcie.
Ponownie skurcze zaczęły się koło 19stej w tym dniu i to już były te porodowe, chociaż ja tam wcale pewna nie byłam. Mąż podjął decyzję, że jedziemy do szpitala koło 22, bo ja byłam taka rozmemłana i niezdecydowana czy to już 🙈
W każdym razie trzymam za Was kciuki 😘Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
EBa wrote:Osa ja to szczerze mówiąc nie pamiętam precyzyjnie jak to było u mnie w pierwszej ciąży 😎 a teraz jeszcze nic się nie dzieje, ale na pewno wtedy jak dobę przed rozpoczęciem właściwej akcji coś się wreszcie zaczęło dziać to zaczęłam sprawdzać stoperem odstępy i długość tego czegoś co to nie wiedziałam czy to już skurcze. Wtedy wychodziło nieregularnie i różnej długości aż nad ranem ustało całkiem - wtedy się okazało, że to szyjka zaczynała puszczać bo na wizycie kilka godzin po tym jak to ustało byłam badana to szyjka była już zgładzona i było delikatne rozwarcie.
Ponownie skurcze zaczęły się koło 19stej w tym dniu i to już były te porodowe, chociaż ja tam wcale pewna nie byłam. Mąż podjął decyzję, że jedziemy do szpitala koło 22, bo ja byłam taka rozmemłana i niezdecydowana czy to już 🙈
W każdym razie trzymam za Was kciuki 😘
Dokładnie czuje się taka rozmemlana.. ale czuję u dołu ból, da się znieść chodzę i staram się funkcjonować. Na ostatniej wizycie szyjka już była miękka cokolwiek to było 🙈
Myślę i mam nadzieję, że się rozkręci. 🍀 dziękuję 😚EBa lubi tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Dokładnie czuje się taka rozmemlana.. ale czuję u dołu ból, da się znieść chodzę i staram się funkcjonować. Na ostatniej wizycie szyjka już była miękka cokolwiek to było 🙈
Myślę i mam nadzieję, że się rozkręci. 🍀 dziękuję 😚
To wszystko brzmi jak początek akcji porodowej.
Trzymam kciuki żeby się rozkręciło i szybko poszło.
Są aplikacje darmowe do mierzenia częstotliwości skurczy.Osa 🐝 lubi tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
Homozygota PAI-1 4G/4G
-
pineapple89 wrote:To wszystko brzmi jak początek akcji porodowej.
Trzymam kciuki żeby się rozkręciło i szybko poszło.
Są aplikacje darmowe do mierzenia częstotliwości skurczy.
Właśnie ja ściągnęłam, dziękuję 😚🍀pineapple89 lubi tę wiadomość