udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, u mnie stabilnie, bez zmian. Porodowo nic się nie rusza, covidowo się poprawia. Staram się doceniać te kilka dni gratis w tej ciąży 😉
Spokojnego dnia dla Was 😘monester, izabelka90, Nowa na forum, Szarlotka90, Mimi09, gosinka, Gonia.., Osa 🐝, Monita lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Dziewczyny które mają w planach zaszczepić się na krztusiec, nie czekajcie za długo. W aptekach i hurtowniach nie ma szczepionek, będą dopiero w październiku. Ja szczepie się w szpitalu, lekarz powiedział ze maja tylko 100 szczepionek, później szczepienia będą wstrzymane.08.2019 - początek starań
05.2023 punkcja do IVF, 2 zarodki
05.2023 I transfer, Bhcg 0 😢
09.2023 II transfer, Bhcg 0 😢
01.2024 przygotowania do IVF - estrofem, zaplanowana punkcja 02.2024
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
29.03 - prenatalne I trymestru
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Rosa_13 wrote:Ja używam niejałowych włókninowych. Widziałam tez kiedyś w aptece internetowej takie chusteczki do higieny jamy ustnej dla niemowląt ale one są z dodatkiem ksylitolu dlatego już wolę te zwykłe włókninowe
-
Gonia.. wrote:Może głupie pytanie ,ale zapytam 🙈
Dziewczyny po CC czy też macie włoski w miejscu blizny ?
Jak to jest z tym ? Teraz oglądałam cięcie i tam już widać włoski . Nie wrastają sie ? Kiedy można pierwszy raz ogolić te okolice ?
Pytam bo nie wiem 🙈🤣Gonia.. lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Mam cięcie już w strefie włosków, rosną pod i troszkę nad. Golę delikatnie dopiero od niedawna, bo wcześniej miałam tam odrętwiałą skórę i każdy dotyk był nieprzyjemny
Zastanawiałam się tylko czy nie wrastają się później włoski w tą rankę 🙈👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
14dpt-bhcg 1270
6t0d- poronienie jednego zarodka💔
6t4d- 0,56cm 🥰
6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
8t3d-1,97cm 😍
9t4d-2,89cm 😍
10t5d- 3,87cm ❤️
11t5d-4,83cm maluszka ❤️
12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
16+6 -160g dziewczynki 🩷
20+6-344g dziewczynki 🩷
23+3 połówkowe-583g szczęścia 🩷
24+4 mamy 650g szczęścia 🩷
27+2 mamy 1017g kruszynki🩷
28+4 mamy 1200g 🩷
30+4 mamy 1550g szczęścia 🩷
32+4 mamy 1800g 🩷
34+4 mamy 2500g księżniczki 🩷
36+4 mamy 2800g 🩷
38+5 córeczka jest na świecie 🩷
Na zimowisku ❄️❄️❄️ Blastocysty
-
U nas dzisiaj szczególny dzień🍀🍀🍀 Dokładnie rok temu odbył się transfer, szczęśliwy. Chociaż po tylu nieudanych transferach, nie wierzyłam, że się uda- udało się. Czasem nadal nie dowierzam że malutka jest NASZA.
Łatwo nie jest, ale czuję wdzięczność. I gdyby ktoś mi powiedział rok temu jak będzie wygladało moje życie dzisiaj, pewnie bym nie uwierzyła.
Nasze szczęście ma już 15 tygodni🍀🍀🍀😍😍😍izabelka90, WiosnyFanka, Mimi09, Kessa, gosinka, monester, Jenny93, Szarlotka90, Rosa_13, Nowa na forum, Gonia.., aganieszkam, Kasiek789, Monita, Annn90, _Pina, Beth86 lubią tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
Dziewczyny, macie czasami włączony telewizor przy dzieciach? Zalecenia są ponoć takie, żeby do drugiego roku życia dziecko nie miało styczności z ekranami. Jak Staś był mały to w tle włączałam sobie serial albo wiadomości, żeby nie siedzieć w kompletnej ciszy. A nie zawsze miałam ochotę na słuchanie muzyki. Teraz widzę, że mały coraz bardziej interesuje się ekranem. Trochę mi szkoda rezygnować z netflixa do karmienia albo Dzień Dobry TVN do śniadania 😉 Ale chyba lepiej nie ryzykować?
-
EBa wrote:Cześć, u mnie stabilnie, bez zmian. Porodowo nic się nie rusza, covidowo się poprawia. Staram się doceniać te kilka dni gratis w tej ciąży 😉
Spokojnego dnia dla Was 😘
Dobrze, że choroba odpuszcza, maluch wie, że ma poczekać 🙂
Planowany SN ?? 🍀
U nas bóle są, mocniejsze mnie budzą rano plus mała ciśnie w dół na spojenie 🙈 i powiem Wam, że idzie się złapać na tym.. zawsze „ten” ból kojarzył mi się z kolejną stratą i złością.. dziś się obudzilam wkurzona, ale za chwilę mała mi przywaliła i minęło 🙈EBa lubi tę wiadomość
-
gosinka wrote:Dziewczyny, macie czasami włączony telewizor przy dzieciach? Zalecenia są ponoć takie, żeby do drugiego roku życia dziecko nie miało styczności z ekranami. Jak Staś był mały to w tle włączałam sobie serial albo wiadomości, żeby nie siedzieć w kompletnej ciszy. A nie zawsze miałam ochotę na słuchanie muzyki. Teraz widzę, że mały coraz bardziej interesuje się ekranem. Trochę mi szkoda rezygnować z netflixa do karmienia albo Dzień Dobry TVN do śniadania 😉 Ale chyba lepiej nie ryzykować?
U nas TV jest włączony od momentu jak małż wraca z pracy. Młody interesuje się bardzo i tylko szuka okazji by zerknąć, ale jak tylko odwraca głowę w stronę telewizora to albo zmieniamy jego pozycję tak by TV nie był w zasięgu jego wzroku, albo wyłączamy TV.gosinka lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:U nas TV jest włączony od momentu jak małż wraca z pracy. Młody interesuje się bardzo i tylko szuka okazji by zerknąć, ale jak tylko odwraca głowę w stronę telewizora to albo zmieniamy jego pozycję tak by TV nie był w zasięgu jego wzroku, albo wyłączamy TV.
Mimi09, gosinka, Nowa na forum, WiosnyFanka, _Pina lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Zrobiłam dziś jak napisałaś, niejałowym, niezbyt mu się podobało, nie wiedział o co mi chodzi, nie chciał buzi otworzyć więc tylko tak z przodu. Może kolejny raz będzie lepiej
Przyzwyczai się 😌 moja przyzwyczajona bo my cały czas robimy w buzi masaże od neurologopedy zeby usprawniać język i po podcięciu wędzidełka.Nowa na forum, KateM lubią tę wiadomość
-
gosinka wrote:Dziewczyny, macie czasami włączony telewizor przy dzieciach? Zalecenia są ponoć takie, żeby do drugiego roku życia dziecko nie miało styczności z ekranami. Jak Staś był mały to w tle włączałam sobie serial albo wiadomości, żeby nie siedzieć w kompletnej ciszy. A nie zawsze miałam ochotę na słuchanie muzyki. Teraz widzę, że mały coraz bardziej interesuje się ekranem. Trochę mi szkoda rezygnować z netflixa do karmienia albo Dzień Dobry TVN do śniadania 😉 Ale chyba lepiej nie ryzykować?
Wiem że nie powinno się, ale siedzę cały dzień sama z małą, partner wraca późno z pracy. I muszę czasami sobie coś włączyć bo bym ogłupiała 🤪gosinka, Nowa na forum, WiosnyFanka, _Pina lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Dobrze, że choroba odpuszcza, maluch wie, że ma poczekać 🙂
Planowany SN ?? 🍀
Tak, plan jest na SN, dlatego ten nieszczęsny katar mnie tak załamał bo nijak nie byłoby jak oddychać.Osa 🐝 lubi tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Gonia.. wrote:Ja właśnie jak polozna nawet dotyka to jedna strona jest jeszcze opuchnieta bardzo i strasznie nie przyjemne . Nie boli jak dotyka ,ale takie dziwne uczucie .
Zastanawiałam się tylko czy nie wrastają się później włoski w tą rankę 🙈Gonia.. lubi tę wiadomość
-
KateM, gosinka, monester, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Zalecenia są żeby oczywiście odciąć dziecko od zasięgu jakichkolwiek ekranów i dźwięków nawet z nich dochodzących. Laptopów, tv, telefonów. Do tego najlepiwj mieszkać na farmie, mieć swoje eko warzywa, jajka , rodzic sn w domu, karmić piersią , prac w orzechach . W sensie że no wiemy że wszystko szkodzi, ale realnie czy jesteś w stanie uchronić dziecko przed obecnością elektroniki ? Chyba tylko w piwnicy. Ja też się staram, żeby był wyłączony telewizor lub ultra cicho ale umówmy się - to nie jest możliwe. A młody bardzo szybko zajarzyl że wyłączony telewizor może nagle ożyć barwami - i ja widzę jak on wpatruje się w czarny ekran... Niemowlaki podobno szybko ogarniają takie rzeczy.na pewno przed samym snem wyłączamy wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2024, 20:43
monester lubi tę wiadomość
-
Wczoraj dostałam okres, tylko czekać aż włosy polecą 😟
Podobno dzieciom wtedy mleko nie smakuje...a mój odwrotowiec od wczoraj ma jakiś bunt na mm, za to cycuś chętnie 😵💫, a że tam za mało to co godzinę woła. Za to mm robię, aby dokarmiać i większość wylewam... Chyba, że przez upał taki grymaśny, niedawno kupiłam termometr domowy.. dziś miałam 28,5 stopni, teraz zeszło do 27,6 , dobrze że jutro ma być chłodniej -
Ostatnio się obudziła, myślałam że dalej śpi bo nie płacze a ona oglądała telewizję 😅gosinka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
[/url]
-
Nowa na forum wrote:Wczoraj dostałam okres, tylko czekać aż włosy polecą 😟
Podobno dzieciom wtedy mleko nie smakuje...a mój odwrotowiec od wczoraj ma jakiś bunt na mm, za to cycuś chętnie 😵💫, a że tam za mało to co godzinę woła. Za to mm robię, aby dokarmiać i większość wylewam... Chyba, że przez upał taki grymaśny, niedawno kupiłam termometr domowy.. dziś miałam 28,5 stopni, teraz zeszło do 27,6 , dobrze że jutro ma być chłodniej -
W ogóle zauważyłam, że to w większości tatusiowie mają problem z telewizorem. U nas tam samo - ja to wcale nie włączam, ale małżonek to żyć nie może. Chociaż trzeba przyznać że to że w wakacje nic nie ma w tv też mu pomogło ograniczyć jego włączanie. Aż strach się bać jak to będzie przy nowej ramowce
WiosnyFanka lubi tę wiadomość