X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie stabilnie, bez zmian. Porodowo nic się nie rusza, covidowo się poprawia. Staram się doceniać te kilka dni gratis w tej ciąży 😉

Spokojnego dnia dla Was 😘

monester, izabelka90, Nowa na forum, Szarlotka90, Mimi09, gosinka, Gonia.., Osa 🐝, Monita lubią tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Verna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają w planach zaszczepić się na krztusiec, nie czekajcie za długo. W aptekach i hurtowniach nie ma szczepionek, będą dopiero w październiku. Ja szczepie się w szpitalu, lekarz powiedział ze maja tylko 100 szczepionek, później szczepienia będą wstrzymane.

08.2019 - początek starań
    05.2023 punkcja do IVF, 2 zarodki
    05.2023 I transfer, Bhcg 0 😢
    09.2023 II transfer, Bhcg 0 😢
    01.2024 przygotowania do IVF - estrofem, zaplanowana punkcja 02.2024
    01.02.2024 ⏸️
    6w1d- 2,9 mm ❤️
    13.03 - widzimy się 👀
    29.03 - prenatalne I trymestru
    Czekamy na córeczkę
    15.05 - widzimy się 👀

preg.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Ja używam niejałowych włókninowych. Widziałam tez kiedyś w aptece internetowej takie chusteczki do higieny jamy ustnej dla niemowląt ale one są z dodatkiem ksylitolu dlatego już wolę te zwykłe włókninowe
    Zrobiłam dziś jak napisałaś, niejałowym, niezbyt mu się podobało, nie wiedział o co mi chodzi, nie chciał buzi otworzyć więc tylko tak z przodu. Może kolejny raz będzie lepiej

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Może głupie pytanie ,ale zapytam 🙈
    Dziewczyny po CC czy też macie włoski w miejscu blizny ?
    Jak to jest z tym ? Teraz oglądałam cięcie i tam już widać włoski . Nie wrastają sie ? Kiedy można pierwszy raz ogolić te okolice ?
    Pytam bo nie wiem 🙈🤣
    Mam cięcie już w strefie włosków, rosną pod i troszkę nad. Golę delikatnie dopiero od niedawna, bo wcześniej miałam tam odrętwiałą skórę i każdy dotyk był nieprzyjemny

Gonia.. lubi tę wiadomość

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Mam cięcie już w strefie włosków, rosną pod i troszkę nad. Golę delikatnie dopiero od niedawna, bo wcześniej miałam tam odrętwiałą skórę i każdy dotyk był nieprzyjemny
    Ja właśnie jak polozna nawet dotyka to jedna strona jest jeszcze opuchnieta bardzo i strasznie nie przyjemne . Nie boli jak dotyka ,ale takie dziwne uczucie .
    Zastanawiałam się tylko czy nie wrastają się później włoski w tą rankę 🙈

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
    10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
    14dpt-bhcg 1270
    6t0d- poronienie jednego zarodka💔
    6t4d- 0,56cm 🥰
    6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
    8t3d-1,97cm 😍
    9t4d-2,89cm 😍
    10t5d- 3,87cm ❤️
    11t5d-4,83cm maluszka ❤️
    12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
    16+6 -160g dziewczynki 🩷
    20+6-344g dziewczynki 🩷
    23+3 połówkowe-583g szczęścia 🩷
    24+4 mamy 650g szczęścia 🩷
    27+2 mamy 1017g kruszynki🩷
    28+4 mamy 1200g 🩷
    30+4 mamy 1550g szczęścia 🩷
    32+4 mamy 1800g 🩷
    34+4 mamy 2500g księżniczki 🩷
    36+4 mamy 2800g 🩷
    38+5 córeczka jest na świecie 🩷
    Na zimowisku ❄️❄️❄️ Blastocysty

age.png
  • pineapple89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj szczególny dzień🍀🍀🍀 Dokładnie rok temu odbył się transfer, szczęśliwy. Chociaż po tylu nieudanych transferach, nie wierzyłam, że się uda- udało się. Czasem nadal nie dowierzam że malutka jest NASZA.

Łatwo nie jest, ale czuję wdzięczność. I gdyby ktoś mi powiedział rok temu jak będzie wygladało moje życie dzisiaj, pewnie bym nie uwierzyła.

Nasze szczęście ma już 15 tygodni🍀🍀🍀😍😍😍

izabelka90, WiosnyFanka, Mimi09, Kessa, gosinka, monester, Jenny93, Szarlotka90, Rosa_13, Nowa na forum, Gonia.., aganieszkam, Kasiek789, Monita, Annn90, _Pina, Beth86 lubią tę wiadomość

♀️♂️ ur.'89
    Brak ciąży
    Starania naturalne od 2017r.
    Klinika in vitro od 2021r.
    Punkcja maj'21
    Transfer świeży maj'21 ❌
    Transfer ❄️ czerwiec'21❌
    Transfer ❄️ marzec'22❌
    Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔

Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
    Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
    Transfer❄️ wrzesień'22 ❌

Szczepienia limfocytami mąż+pullowane

Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
    Transfer ❄️ sierpień '23
    9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓

Homozygota PAI-1 4G/4G
    KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
    HLA-C mąż i ja grupa C2C2
    ♂️ Obniżone parametry nasienia

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie czasami włączony telewizor przy dzieciach? Zalecenia są ponoć takie, żeby do drugiego roku życia dziecko nie miało styczności z ekranami. Jak Staś był mały to w tle włączałam sobie serial albo wiadomości, żeby nie siedzieć w kompletnej ciszy. A nie zawsze miałam ochotę na słuchanie muzyki. Teraz widzę, że mały coraz bardziej interesuje się ekranem. Trochę mi szkoda rezygnować z netflixa do karmienia albo Dzień Dobry TVN do śniadania 😉 Ale chyba lepiej nie ryzykować?

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa wrote:
    Cześć, u mnie stabilnie, bez zmian. Porodowo nic się nie rusza, covidowo się poprawia. Staram się doceniać te kilka dni gratis w tej ciąży 😉

Spokojnego dnia dla Was 😘

Dobrze, że choroba odpuszcza, maluch wie, że ma poczekać 🙂
    Planowany SN ?? 🍀

U nas bóle są, mocniejsze mnie budzą rano plus mała ciśnie w dół na spojenie 🙈 i powiem Wam, że idzie się złapać na tym.. zawsze „ten” ból kojarzył mi się z kolejną stratą i złością.. dziś się obudzilam wkurzona, ale za chwilę mała mi przywaliła i minęło 🙈

EBa lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Dziewczyny, macie czasami włączony telewizor przy dzieciach? Zalecenia są ponoć takie, żeby do drugiego roku życia dziecko nie miało styczności z ekranami. Jak Staś był mały to w tle włączałam sobie serial albo wiadomości, żeby nie siedzieć w kompletnej ciszy. A nie zawsze miałam ochotę na słuchanie muzyki. Teraz widzę, że mały coraz bardziej interesuje się ekranem. Trochę mi szkoda rezygnować z netflixa do karmienia albo Dzień Dobry TVN do śniadania 😉 Ale chyba lepiej nie ryzykować?

U nas TV jest włączony od momentu jak małż wraca z pracy. Młody interesuje się bardzo i tylko szuka okazji by zerknąć, ale jak tylko odwraca głowę w stronę telewizora to albo zmieniamy jego pozycję tak by TV nie był w zasięgu jego wzroku, albo wyłączamy TV.

gosinka lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas TV jest włączony od momentu jak małż wraca z pracy. Młody interesuje się bardzo i tylko szuka okazji by zerknąć, ale jak tylko odwraca głowę w stronę telewizora to albo zmieniamy jego pozycję tak by TV nie był w zasięgu jego wzroku, albo wyłączamy TV.
    Zalecenia są żeby oczywiście odciąć dziecko od zasięgu jakichkolwiek ekranów i dźwięków nawet z nich dochodzących. Laptopów, tv, telefonów. Do tego najlepiwj mieszkać na farmie, mieć swoje eko warzywa, jajka , rodzic sn w domu, karmić piersią , prac w orzechach . W sensie że no wiemy że wszystko szkodzi, ale realnie czy jesteś w stanie uchronić dziecko przed obecnością elektroniki ? Chyba tylko w piwnicy. Ja też się staram, żeby był wyłączony telewizor lub ultra cicho ale umówmy się - to nie jest możliwe. A młody bardzo szybko zajarzyl że wyłączony telewizor może nagle ożyć barwami - i ja widzę jak on wpatruje się w czarny ekran... Niemowlaki podobno szybko ogarniają takie rzeczy.na pewno przed samym snem wyłączamy wszystko.

Mimi09, gosinka, Nowa na forum, WiosnyFanka, _Pina lubią tę wiadomość

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Zrobiłam dziś jak napisałaś, niejałowym, niezbyt mu się podobało, nie wiedział o co mi chodzi, nie chciał buzi otworzyć więc tylko tak z przodu. Może kolejny raz będzie lepiej

Przyzwyczai się 😌 moja przyzwyczajona bo my cały czas robimy w buzi masaże od neurologopedy zeby usprawniać język i po podcięciu wędzidełka.

Nowa na forum, KateM lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:

Wiem że nie powinno się, ale siedzę cały dzień sama z małą, partner wraca późno z pracy. I muszę czasami sobie coś włączyć bo bym ogłupiała 🤪

gosinka, Nowa na forum, WiosnyFanka, _Pina lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Dobrze, że choroba odpuszcza, maluch wie, że ma poczekać 🙂
    Planowany SN ?? 🍀

Tak, plan jest na SN, dlatego ten nieszczęsny katar mnie tak załamał bo nijak nie byłoby jak oddychać.

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Ja właśnie jak polozna nawet dotyka to jedna strona jest jeszcze opuchnieta bardzo i strasznie nie przyjemne . Nie boli jak dotyka ,ale takie dziwne uczucie .
    Zastanawiałam się tylko czy nie wrastają się później włoski w tą rankę 🙈
    Na razie nie wrastają, chyba nie powinny 🤔

Gonia.. lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    No właśnie.. mój zauważył migajacy ekran i czasem tak kombinuje, żeby patrzeć, że nie pozostaje nic innego, jak tylko wyłączyć. Jak jestem sama, to i tak mało oglądam tv, a Netflix oglądam w smartfonie, wtedy ustawiam tak, aby nie widział, a że to mały ekran, to łatwo go ukryć 😄...na razie.. Jak jest mąż, który bez tv nie umie żyć, to staram się odwrócić lub położyć lub usiąść tak, aby nie widział. Ale czasem po prostu mówię, że ma wyłączyć i koniec. Robię wszystko, aby z tv miał jak najmniej do czynienia..jak najdłużej, mam nadzieję, że się uda

KateM, gosinka, monester, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zalecenia są żeby oczywiście odciąć dziecko od zasięgu jakichkolwiek ekranów i dźwięków nawet z nich dochodzących. Laptopów, tv, telefonów. Do tego najlepiwj mieszkać na farmie, mieć swoje eko warzywa, jajka , rodzic sn w domu, karmić piersią , prac w orzechach . W sensie że no wiemy że wszystko szkodzi, ale realnie czy jesteś w stanie uchronić dziecko przed obecnością elektroniki ? Chyba tylko w piwnicy. Ja też się staram, żeby był wyłączony telewizor lub ultra cicho ale umówmy się - to nie jest możliwe. A młody bardzo szybko zajarzyl że wyłączony telewizor może nagle ożyć barwami - i ja widzę jak on wpatruje się w czarny ekran... Niemowlaki podobno szybko ogarniają takie rzeczy.na pewno przed samym snem wyłączamy wszystko.
    Uchronić się nie da, ja też nie zamierzam się odcinać całkowicie, chciałabym tylko, aby nie spędzał tak większości czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2024, 20:43

monester lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam okres, tylko czekać aż włosy polecą 😟
    Podobno dzieciom wtedy mleko nie smakuje...a mój odwrotowiec od wczoraj ma jakiś bunt na mm, za to cycuś chętnie 😵‍💫, a że tam za mało to co godzinę woła. Za to mm robię, aby dokarmiać i większość wylewam... Chyba, że przez upał taki grymaśny, niedawno kupiłam termometr domowy.. dziś miałam 28,5 stopni, teraz zeszło do 27,6 , dobrze że jutro ma być chłodniej

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    U nas to samo, powoli rezygnujemy bo mała tylko oczy otworzy jak ma okazje i zerka w telewizor.
    Ostatnio się obudziła, myślałam że dalej śpi bo nie płacze a ona oglądała telewizję 😅

gosinka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Wczoraj dostałam okres, tylko czekać aż włosy polecą 😟
    Podobno dzieciom wtedy mleko nie smakuje...a mój odwrotowiec od wczoraj ma jakiś bunt na mm, za to cycuś chętnie 😵‍💫, a że tam za mało to co godzinę woła. Za to mm robię, aby dokarmiać i większość wylewam... Chyba, że przez upał taki grymaśny, niedawno kupiłam termometr domowy.. dziś miałam 28,5 stopni, teraz zeszło do 27,6 , dobrze że jutro ma być chłodniej
    Ja jesxzze bez okresu ale normalnie czuje podbrzusze, że coś tam się dzieje. A włosy to już wypadają. Niestety ciągle znajduje na młodym je w dziwnych miejscach chociaż pilnuje żeby mieć włosy związane zawsze

• monester Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam, że to w większości tatusiowie mają problem z telewizorem. U nas tam samo - ja to wcale nie włączam, ale małżonek to żyć nie może. Chociaż trzeba przyznać że to że w wakacje nic nie ma w tv też mu pomogło ograniczyć jego włączanie. Aż strach się bać jak to będzie przy nowej ramowce

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ